2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

aynen bizimki de sağ elini ve sağ ayağını aktif olarak kullanıyor. solla pek bişi yapmıyor. bence sağlak oldular ondan

aktivite olarak biz kızımla konuşuyoruz. agu bugular ğıııı sesleri. ee ee seansları filan. sabah jimnastiğimiz var. kolları bacakları çalıştırıyoruz. sağa dön sola dön filan. bir de gün ortası yüz üstü yatırıp karşısına geçip gel gel yaparım. maksat emeklemeye hazırlık olsun :d sonra müzik açıp dans ederiz. apaçi müziğini dinletin derim benimki çok seviyor bakalım sizinkinin tepkisi nolcak. çıngırağımızla oynarız. önüne dururum tekmeler savurur. en çok bunu seviyor galiba.

kızlar konak için ne yapıyosunuz

Banyodan 2 saat önce (Anca yumuşuyor) zeytinyağıyla parmaklarınla konaklara masaj yap. 2 saat sonra tarakla çok bastırmadan geriye doğru tara. Konaklar yumuşadığı için tarak kolayca kaldırıyor. Yıkamadan önce bildiğimiz toz karbonat dök (benim bebeğim çok saçlı olduğu için) karbonat yağı emiyor. yoksa banyodan sonra hala saçları yağlı oluyo. Bıngıldağa çok bastırıp yıkayamadığın için. Tek seferde kurtulursun

Aktivite olarak ellerini kullanarak makara oyunu oynuyoruz. Hikaya kitabı gösteriyorum resimlerine bakıyor. Okuyorum ama sıkılıyor dinlemiyor :) Kırmızı balık şarkısını söylüyorum onu seviyor burnunu tutuyorum bu burnun kulaklarına bu kulakların diyorum ama pek oralı olmuyor. Ce-ee oynuyorum gülüyor ama daha tam anlamıyor. Dün internetten bi kaç oyuncak aldım biri de şu çıngıraklı patiklerden. Ayaklarına çok bakıyor çünkü. Sabırsızlıkla gelmesini bekliyorum bakalım sevecek mi?.

Bu arada joker bebede Unibaby yenidoğan ıslak mendil üçlü paketler 9.95 lira üstelik yanında yine unibaby ıslak mendil hediyeli. Çok uygun fiyatı. Birde Playskool Aktivite Kulesi de pofuduk kutucuk hediyeli. Fiyat olarak oldukça uygun. Sipariş verdim ama henüz gelmediler gelince tekrar paylaşırım :)

konak için önce şampuanımı değiştirdim mustela aldım. sonra banyodan 1 saat önce zeytinyağı sürdüm yumuşattı banyoya girmeden hafif bastırarak taradım konakları temizledim eczanelerde konak tarakları satılıyor onlarla daha kolay olur. sonra banyo banyoda çok iyi durulamak lazım. bayodan sonra yine taradım 3 banyoda bitti. ayrıca konakta cildi nemli tutmak çok önemli bizim kaşımızdada çıktı nemli tututnca tekrarlamadı.

oyunlara gelince, tekerlemeler nehirin çok hoşuna gidiyo.tekerleme söylerken ritimli söylüyor elleri kollarıyla oynuyor esnetiyorum. mesela kuzu kuzu me düş peşime hadi gidelim ayşe teyzeye, hop kop hop altın top, ali babanın çiftliği. arabageldi durakda durdu bibbip yüzüyle oynuyorum. gıdısına öpücük canavarı anne öpücükleri konduruyorum. masal anlatıyorum ama kelimeleri dudak hareketlerimi yavaş yapıyorum dudaklarıma dikkat kesiliyo o da dudaklarını oynatıyo bunları yaparken arada 2-3 sn.bekliyorum bu sefer bana bişeyler anlatıyo o susunca devam ediyorum.

aha ah benimkide sürekli ayağında salla diyor salmadan uyumuyor ama gece emip yatıyor uyuyor gündüz o hareketi yapmıyor evet demiştin canım sen sallıyoruz diye ama bence bizimkiler geç kaldı senin ki nekadarlık aramızda gerçi pek gün yok dedmi sen nezaman alıştoırdın kaç gün sürdümağladımı benimkine yapıyorum beşiğine koyayım ağlıyor

aynen canım geceleri kendi emip uyuyor ama gece bende kalkıyorum emziriyorum yatıyor ama gündüzleri sallmadan uyumuyor

Arkadaşlar merhaba..
2011 Eylül anneleri topiğinden geliyorum
Bir şey sormam gerekiyor size.
Yarın benim ilk doktor randevum var.
Nette bazı yerlerde ilk haftalarda idrar kesesinin dolu olmasının
bebeği görme açısından faydalı olduğu yazıyordu.
Acaba yarın o şekilde mi gitmeliyim:26:
Görebilir miyim keseyi ?

aynen bizimki de sağ elini ve sağ ayağını aktif olarak kullanıyor. solla pek bişi yapmıyor. bence sağlak oldular ondan

Biz de öyle yorum yapmıştık. Diğer bebeklerde durum nedir caba??

Ay evet benimki de karşısında beni görünce deliriyor. El ayak yerinden çıkacak kadar tepiniyor yavrucak heyecandan. Biz de hemen hemen aynı aktiviteleri yapıyoruz. Ama emekleme alıtırmasını hiç denemedik. Emzirdiktem sonra yüz üstü yatırıyorum ben de, gazı kolay çıkıyor. Biz de çok sık konuşuyoruz. "Seni seni" ve "pasaklı" ya çok gülüyor.
Bugün park yatağının oyuncaklarını taktık, Oynar gibi tepindi biraz altında. Oyuncakları tutup ağzına götürmeye çalıştı

Öncelikle bebiş hayırlı olsun canım. Sağlıkla büyüsün içinde ve dışında...
Bana doktorum hiç birşey söylememişti, dolu gel, boş gel, git boşalt vs gibi. Ama sen dolu git gerekirse boşaltırsın muayeneye girmeden 10 dk önce. Doktoruna sorarsın yani...

Çok güzel...

Teşekkürler canım..
Hımm doktorlar söylemediyse sıkmaya gerek yok demektir
Ben de normal gideyim öyleyse..
Çok sağol canım cevap için..

hayırlı olsun cANI bebeğin inşalah sağlıkla alarsın kucağına
bazı dr lar alttan muayene ediyorlar benimki öyle olmuştu küçük göremiyoruz diye ben ilk senden duydum dolu yu boşu

hayırlı olsun cANI bebeğin inşalah sağlıkla alarsın kucağına
bazı dr lar alttan muayene ediyorlar benimki öyle olmuştu küçük göremiyoruz diye ben ilk senden duydum dolu yu boşu

Ben kadın doğum polikliniğinin kapısında görmüştüm,kağıt asmışlardı: Gebe haricindeki hastalar muayeneden 10 dakika önce mesanesini boşaltsın diye... Bazı doktorların bu tip uygulamaları olabiliyor. Galiba alttan muayene ile ilgili.

ben devlet hastanesine gittiğimde usg girerken sıkışık ol demişlerdi
normalde özel hastaneye gidiyordum dr hiç dememişti
zaten kan değeri 3000 geçince karından rahat gözüküyor

MERHABALAR DÜNYANIN EN GÜZEL ANNELERİ.EYLÜL HANIM BENİ ÖLDÜRECEK. AY COK GEVEZE HABİRE BENLE KONUŞ DİYOR. BID BID BID SÖYLENİYO.Bİ OĞLUM OLSUN BÜYÜYNCE FIRLŞAMA OLSUN DİYORDUM.Bİ KIZIM OLDU BEBEKKEN FIRLAMALIĞA BASLADI. NUMARADAN CIGLIKLAR DUDAK BÜZMELERE.HAYRETLER İÇERİSİNDEYİM. BU ARADA MAMAYI 120 130 ANCA YİYEN EYLÜL HANIM.YENİ ALDIGIM APTAMİL PİRİNÇLİ MAMAYI 160CC YİYOR. BU NASIL İŞ YA. BİBERONDAN VERİYORUM. MUHALLEBİDEN BİRZDAHA KIVAMLI YAPIYORUMKİ BİBERONDAN AKSIN DİYE. SİİZNKİLER NE ALEMDE

ooyyyy maşallah kuzuya Benimki emiyor canım. Memede tepine tepine ama . Diş etleriyle meme ucumu sıkıştırmaya başladı. Şimdi uyuyor kerata... İlle beni görecek benimki de. Hep karşısında duramam ki. Beni seyretmeyi çok seviyor. Yakınlarında göremesin hemen mızırdanıyor. Ne yapıcaz bilmem. Bu günlerde zayıfladı gibi geliyor bana. Sanki eskiden daha tombişti. Halbuki yemesi içmesi aynı. Boyu mu uzadı acaba? Bir de çok hareketlendiler, ondan mı ki???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…