• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar,
Benim de bir haftadır acayip canım sıkkın. Oğlum öksürmeye başladı önce, sonra balgamlı öksürüğe dönüştü, doktora götürdüm grip olmuş dedi, antibiyotikli şurup verdi, akciğer röntgeni, kan tahlilleri, kulak kontrolleri derken 3 doktor dolaştık, bayaa zor atlattık ama geçmeye başladı artık çok şükür öksürüğü de bayaa azaldı, ama bunlar başladığından beri iştahı iyice azaldı, uyutmaya çalışıyorum az dalar gibi olunca ancak emiyo, bir de sanırım diş çıkarma arifesindeyiz, elleri sürekli ağzında, ısırıklar atmaya da başladı birkaç gündür, yavrum tüm acıları bir anda çekiyo. Bütün bunların sonucunda da birkaç gündür idrarında pembe lekeler oluyo ve çiş sayısı bayaa azaldı, geçen ay 400 gr almıştı, bugün tarttım daha sadece 200 gr almış bu ay da, geçen haftakine göre de 100 gr vermiş. Karın açlığı tokluğu belki o 100 grama denk geliyo ama idrarındaki pembelik çok canımı sıkıyo. Bugün 2-3 çay kaşığı kadar su verdim ben de. Böbreklerine falan birşey olmasın sıvı eksikliğinden diye. Çünkü o pembelik sıvı yetersizliğinden oluyormuş. Sanırım artık ek gıdaya geçmemiz gerekecek. Doktor birşey olmaz dedi o pembelikten ama bu kadar birkaç gün sürmesi normal mi? Bu durumda olan başka kimse var mı?
Bir de ilk ay 1300 gr. almıştı sadece anne sütüyle, 2. ay 1000 gr, 3. ve şimdiye kadar da işte yaklaşık 400 gr. almış olacak ama boyumuz iyi gidiyo çok şükür, 66 cm olmuş. kilomuz da 6500.

Bu arada dün oğlum sünnet oldu enfeksiyondan kurtulacagız inşallah çok huysuz oldu acıyordur ne yapsın yavrum benim daha küçücük ya

Hayırlı ve geçmiş olsun canım, Ben de oğlumu sünnet ettirmek istiyorum ama karar veremiyoruz bir türlü... Senin ki kaç aylık? Sünnet serüveninizi anlatır mısın?

Merhaba kızlar,
Benim de bir haftadır acayip canım sıkkın. Oğlum öksürmeye başladı önce, sonra balgamlı öksürüğe dönüştü, doktora götürdüm grip olmuş dedi, antibiyotikli şurup verdi, akciğer röntgeni, kan tahlilleri, kulak kontrolleri derken 3 doktor dolaştık, bayaa zor atlattık ama geçmeye başladı artık çok şükür öksürüğü de bayaa azaldı, ama bunlar başladığından beri iştahı iyice azaldı, uyutmaya çalışıyorum az dalar gibi olunca ancak emiyo, bir de sanırım diş çıkarma arifesindeyiz, elleri sürekli ağzında, ısırıklar atmaya da başladı birkaç gündür, yavrum tüm acıları bir anda çekiyo. Bütün bunların sonucunda da birkaç gündür idrarında pembe lekeler oluyo ve çiş sayısı bayaa azaldı, geçen ay 400 gr almıştı, bugün tarttım daha sadece 200 gr almış bu ay da, geçen haftakine göre de 100 gr vermiş. Karın açlığı tokluğu belki o 100 grama denk geliyo ama idrarındaki pembelik çok canımı sıkıyo. Bugün 2-3 çay kaşığı kadar su verdim ben de. Böbreklerine falan birşey olmasın sıvı eksikliğinden diye. Çünkü o pembelik sıvı yetersizliğinden oluyormuş. Sanırım artık ek gıdaya geçmemiz gerekecek. Doktor birşey olmaz dedi o pembelikten ama bu kadar birkaç gün sürmesi normal mi? Bu durumda olan başka kimse var mı?
Bir de ilk ay 1300 gr. almıştı sadece anne sütüyle, 2. ay 1000 gr, 3. ve şimdiye kadar da işte yaklaşık 400 gr. almış olacak ama boyumuz iyi gidiyo çok şükür, 66 cm olmuş. kilomuz da 6500.
Çok çok geçmiş olsun... :2:
Sütünün durumu nasıl tatlım? Yetmiyor olabilir mi?

Teşekkür ederim, sanırım yetmiyo sütüm, hastalık öncesi yetmediğini düşünüyordum daha doğrusu, doktora gitmiştik geçen ay kilo alımı az olunca, boyu iyi yağ miktarı da iyi vücudunda sütün yetiyodur demişti. O zamanlar böyle pembelik de yoktu. Şimdi bebeğimin iştahı kalmadığı için sütüm daha çok ama çok anlamı da yok, ben ısrarla süt arttırıcı şeyler içmeye / yemeye devam ediyorum ama sanırım bu ayın sonunda ek gıdalara başlamak gerekecek...

Teşekkür ederim, sanırım yetmiyo sütüm, hastalık öncesi yetmediğini düşünüyordum daha doğrusu, doktora gitmiştik geçen ay kilo alımı az olunca, boyu iyi yağ miktarı da iyi vücudunda sütün yetiyodur demişti. O zamanlar böyle pembelik de yoktu. Şimdi bebeğimin iştahı kalmadığı için sütüm daha çok ama çok anlamı da yok, ben ısrarla süt arttırıcı şeyler içmeye / yemeye devam ediyorum ama sanırım bu ayın sonunda ek gıdalara başlamak gerekecek...

Üzülme canım, hiç birşey çaresiz değil. Merak etme iyi olacak yavrun...

Üzülme canım, hiç birşey çaresiz değil. Merak etme iyi olacak yavrun...

İnşallah canım sağol,bizi ek gıda paklayacak sanırım, 4-6 ay arası başlanabiliyor diye yazıyor zaten her yerde. Çok isterdim 6 ay sadece anne sütü verebilmeyi ama nasip kısmet bu süt olayı, diğer herşey gibi...:50:

ŞEKERDELİSİ cnm nasıl oldu sünnet kolaymıydı.bende oğluma yaptırcam ama çekiniyorum bişey olur diye.tavsiye ediyomsun

canım yaptırmadan önce çok korkuyordum en iyi hastaneyi buldum zannediyordum çocuklarda sedasyon diye bi yöntem uyguladıklarını söylediler ama genel anestezi yapmışlar çok kızdım doktora. eger bunu atlarsak oğlum şimdi iyi sadece krem sürdükten sonra yakıyor sanırım biraz ağlıyor ama çişini çok rahat yapıyor şimdi masallah önceden çok zorlanırdı aksama kadar iki bez değiştirirdim o da pek ıslak olmazdı. bizim daha üç gün oldu yara iyleşince tavsiye edip etmediğimi söylyeyim istersen canım bunu söylemek için şu an erken gibi

Hayırlı ve geçmiş olsun canım, Ben de oğlumu sünnet ettirmek istiyorum ama karar veremiyoruz bir türlü... Senin ki kaç aylık? Sünnet serüveninizi anlatır mısın?

canım benim oğlum 3 ay 1 haftalık. idrar yolu iltihabı oluyordu sünnet derisi dar oldugu için.sünnetten önce çok doktor gezdim biri 8 aydan önce yapmayız dedi diğeri bezi çıksın öyle yapalım dedi ama bizim sorun vardı hemen yaptırmam gerekiyordu bi yandan da doktorlar küçük sorun olur dedikçe aklım da karışıyordu. sonunda özel bi hastaneye gitik oğlumun çok sıkıntıda oldugunu sünnet olmazsa ilerleyen zamanlarda böbreklerinde sorun olabilecegini söyledi hemen ertesi güne randevu aldık. doktor sabah 5 ten sonra emzirme dedi sabaha kadar uyuyamadım zaten eşimin yanımda horul horul uyumasına da çok sinir olmuştum. sabah 5 oldu oğlumu emzirdim ara ara da ağlamak geliyordu içimden çünkü oğlumdan önce 3 düşüğüm oldu kıyamıyorum yavruma ya bişey olursa diye sonuçta küçük de olsa ameliyattı sünnet. hastaneye gittik saat 8.30 da ameliyathaneye aldılar bizi beni oğlumu ve eşimi. çocugumu tatlı bi hemşire aldı hissizleştim resmen ya bişey olursa diye aklıma geliyordu hep ama dondum kaldım. 45 dakika sonra oğlumu getirdiler sarıldım sevdim sonra servise gönderildik anestezinin yan etkisi olacakmı diye takip altında tuttular çok şükür oğlum uyandı biraz ağladı 2 saat emzirmedim saat 12 de çıktık hastaneden. ertesi güne sargı bezi düştü. bugün kontrolü vardı doktor iyi oldugunu söyledi. neler yapmamız gerektiğini anlattı. şimdi krem sürdükçe ağlıyor ama beklediğimden daha iyi

Merhaba kızlar,

Çok geçmiş olsun oğluşuna.Bebeklerin hasta olması dayanılır şey değil,insanın içi eriyor. Ben de idrarda turuncu renk sıvı eksikliği dolayısıyla beslenme yetersizliği göstergesi diye okumuştum. Emmeyince sıvı takviyesi yaparsan su gibi,rezene çayı gibi ,geçer herhalde,belki yeterince takviye yapmadığın için uzun sürmüştür.. Kiloya çok takılma,ilk aylarda zaten çok iyi almış.Benim kızım doğduğundan beri ayda 600 -700 gr alıyor.4060 gr doğmuştu,3675 e düşmüştü,şimdi 6400 gr. Oğluşunun kilosu da iyi bence,boyu da uzun,tabii doktorunun yorumu önemli. Tekrar geçmiş olsun diyorum.

Ben geçen gün ayva yedim,sütü çok arttırıyor.Her gün 1 ayva ye,dene bakalım,belki faydası olur.

Çok geçmiş olsun oğluşuna.Bebeklerin hasta olması dayanılır şey değil,insanın içi eriyor. Ben de idrarda turuncu renk sıvı eksikliği dolayısıyla beslenme yetersizliği göstergesi diye okumuştum. Emmeyince sıvı takviyesi yaparsan su gibi,rezene çayı gibi ,geçer herhalde,belki yeterince takviye yapmadığın için uzun sürmüştür.. Kiloya çok takılma,ilk aylarda zaten çok iyi almış.Benim kızım doğduğundan beri ayda 600 -700 gr alıyor.4060 gr doğmuştu,3675 e düşmüştü,şimdi 6400 gr. Oğluşunun kilosu da iyi bence,boyu da uzun,tabii doktorunun yorumu önemli. Tekrar geçmiş olsun diyorum.

Teşekkürler...
Dediğin gibi yeterince takviye etmediğim için olabilir, anne sütü verirken ne kadara kadar su verebilirim? Sonra karnı şişip iyice emmemezlik etmesin? Gerçi hiç bişey verilmesine gerek yok diyolar her yerde :5:

Teşekkürler...
Dediğin gibi yeterince takviye etmediğim için olabilir, anne sütü verirken ne kadara kadar su verebilirim? Sonra karnı şişip iyice emmemezlik etmesin? Gerçi hiç bişey verilmesine gerek yok diyolar her yerde :5:

ben kızıma doğduğu günden ıtıbaren su verdım doktorlar vermeyın dıyor ama eskılerın tecrubelerıne guvenıyorum sarılıkta olmadı kızım su verıldıgı ıcınmıs basta cay kasıgıyla bıkac kasık verdım 10-15 gunluktu bıberonla 4-5 yudum a cıkardım sımdı bıraz daha fazalstırdım cunku mama yıyıyor suyun cok faydası va azda olsaver bence

Bu arada dün oğlum sünnet oldu enfeksiyondan kurtulacagız inşallah çok huysuz oldu acıyordur ne yapsın yavrum benim daha küçücük ya
ay canım ya cooook gecmiş olsun ayrıca da hayırlı olsunoğluşunun sunneti bıraz bılgı verebılır mısın canım sunnetı hakkında nerde nasıl ne kadar sürede oldu.. sımdı nasıl falan..bızde bı kıyamadık oğlumuza daha..düşünüyoruzda ses yok....

arkadaşlar merhaba 27 eylülde oğlum oldu anne sütü yada mama farketmiyor sadece 40 ml içiyor çok az demi sizin bebekleriniz nasıl emiyor, göğsümdede 5 dakika duruyor bu durum çok canımı sıkıyor sık sık da vermiyorum bu arada. emmediği içim uyuyamıyor yorumlarınızı bekliyorum teşekkür edrim

Back