2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

BENİMLİ SÜREKLİ KUSMUK KOKUYORRR:) DÜN SUYU DOLDURDUM KÜVETİNE. İÇİNE BANYO KÖPÜĞÜ KOYDUM AZ. SU SOGUCAK DİYE BABASI AZAR AZAR SICAK SU DÖKTÜ. 20 DAKKA SUYLA OYNADI. VE 10DA UYUDU.HALADA GÜZEL GÜZEL MAMA YİYİP UYUYOR. AMA OGÜN COK KÖTÜ OLDU. HANFENDİ 5 EKADAR OTURDU YİNE. MAMAYI YEDİ Bİ YATTIK SAAT 1 DE ANNEMİN ZİL SESİNE UYANDIM. KIZ HALA BAYGIN YATIYORDU. 8 SAAT AC AC UYUMUŞ YAVRUM.İŞE GİDİNE KADAR İNSALLAH DÜZELİR NEOLUR DUA EDİN BANA

sütünüz varsa kilolarıda iyise bence vermeyin.gece 1 kere tamamda .sürekli vermeyin. bu arada hangi mamaları kullanıyorsunuz. ben aptamil kullanıyordum.şimdi sağlık ocagından bi arakadasım aradaı. aptamille ilgili şikayetler varmış.içinden canlı kurt cıkmış.tabi bu alınan yerdenmi mamanın kendi bozukluğundanmı bilinmiyor. acaba bebelacımı denesem birde.mama vermekte ayrı bi dert. para için senin benim bebeğimim önemseyen yok

Arkadaşlar merhaba.Öncelikle hepinizin evlatlarına hayırlı ve uzun ömürler dilerim.
Size birşey sormak istiyorum.
Eylül annesi olmayı tavsiye eder misiniz ?
Sıkıntı verdi mi sizlere? Yada memnuniyetiniz yüksek mi?

(Korunurken hamile kaldım ve bebeklerimizin kalb atmadığı için kürtaj oldum)

Aman canım ben kendi adıma hiç tavsiye etmem tam soğuklar başladı oğlum doğdu eve tıkıldık kaldık ki ben hergün dısarda olan bi insanım çalısıyorum kafayı yiyecegim sandım başlarda. bide ne giydirecegimi şaşırıyorum inan etraftan az giydirmişsin bebek üşür aman çok giydirmişsin terler diyenler öldürdü zaten beni kayınvalidem ve annem kayınvalidem çok korur annem aksine hiç korumaz bebeğimi bana bıraksalar sorun yok

Anladım canım.Zaten bende özellikle bu bakımdan merak ediyodum.Bende çalıştığım için evde oturmaya hiç alışkın değilim, gezerim ve eve tıkılıp kalırsam patlarım.Ama eylülde deolsun çok istiyorum.:Belkide benimde doğum ayım olduğu içindir.

Yalnız şu kısmı düşünmemiştim hiç.Bebeğin kıyafetleri konusunda evet sıkıntı olabilir bide dediğin gibi etraftan herkes bişey diyecek.
Şu bakımdan da iyi olabilir diye düşünüyorum.6. aydan sonra ek gıdalara geçiş bahar dönemine geliyo ve sebze meyve herşey bol bol olacak.
karar veremiyorum ((

Teşekkür ederim canım.Sizlerin fikirleri benim için önemli:)

tabi meyve sebze konusunda haklısın ama ben çok bunaldım gerçekten insan yavrusu için katlanılır ama. Bide canım sağlıkla doğsunlar da hangi ay oldugu biraz teferruat bence çünkü ben yavruma çok zor kavuştum doğuma girerken bile oğluma bişey yapmayın sakın diyordum ameliyathanede bu arada Rabbim en kısa zamanda seni de yavruna kavuştursun dualrım seninle seni çok iyi anlarım

Son düzenleme:
slm kızlar bugün sağlık ocagına gittim.Bebeğim tam 3ayını doldurdu.İzlem için gittik. Kilosu 5900 boyuda 62cm kilosu bana az geldi dr gelişimi iyi dedi ama aylık ortalama 750gr almış oluyor.Sizin bebeklerin kiloları kaç oldu.

hangi ay olduğunun ne önemi var Allah sağlıklı dogumlar nasip etsin yeter.Bazı şeylere de katlanmak lazım annelık bunu gerektirmiyor mu zaten.Bende calısan bırıydım ama sımdı kızımla zamanın nasıl gectıgını anlamıyorum bıle bunları dert etme canım.Allah hayırlı zamanda hayırlı evlat versin diye dua et yeter.

bence de eylül ayı olmuş ocak ayı olmuş hiç önemli değil önemli olan bebeğin sağlıklı olması
eylül annesi oldum gayaette menunum...yazın hamilelik ne kadar zor geçsede kızım için herşeye değer
hiç düşünmedim kışın ne yaprım evden çıkamam diye...

Son düzenleme:
arkadaşlar eninde sonunda yaz bitecek kış gelecekti dışarı çıkmak isehasta olan evdede hasta olur ben diğer kızımda hiç dışarı çıkmamıştım resmen kendimi eve kapamıştım hastalanmadımı hastalandı yani dğişen hiç birsey yok öenemli olan çocuğu terletmemek

Sadece anne sütü alan bebeklerde aylık 600-1200 gr kilo alımı normalmiş.Bence 750 gr gayet iyi,benim kızım 3 ay 1 haftalık,bu ay 650 gr aldı,şu anda çıplakken 6150 gr ki 4060 gr doğmuştu,sonra 3700 gra düşmüştü.

Merhaba Mihri01,
Sanırım sen tecrübeli bir annesin. Sana birşey soracağım. Ben Ankarada yaşıyorum ailem Karamanda yani 5 saatlik yol mesafesinde. Oğlum 2.5 aylık bayramda biz gidemedik annemler 2 günlüğüne geldiler. Ben üniversiteyi falan dışarda okudum çalışma hayatı falan annem alıştı artık bizim dışarda olmamıza ama torunuma hasret kalmak zoruma gidiyo dedi geçn internette görüştük biraz ağladı oda bana çok dokundu. Eşim illa gidelim seni götüreyim diyo. cumartesi hem ankarada hem karamanda kar var. Cuma yani yarn götüreyim bi hafta sonrada almaya geleyim diyor. Hava durumu kar var diyor ben hep evdeyim çocuk alışkın değil dışarıya gitsem mi gitmesemmi öle düşünüyorum.
Acaba hastamı olur çok küçük die bi yandanda anneme üzülüyom gideyim bi gönlünü alalım diyorum. Sen ne dersin.? Kayınvaldeme anlattım oda ağlamaya başladı. Kayınvaldem burda Ankarada o rahat görüyo ama hasretlik zor dedi oda ağladı istersen git diyo herkes ama keşke geçen hafta gitseydiniz soğuklar geliyo diyolar. Bi hafta kalıp dönmem lazım çünkü rapor alıcam o dönüşteki pazartesi. Forumdaki tüm arkadaşlar bana bi fikir verin giden var mı hiç uzun yola? Ama acele edin sabah 10'a kadar karar vermem lazım ki anca gidelim akşam olmadan

cnm bence bebeğinin kilosu alt ve üst sınırlara göre normal değerde. üzülme bence. hem sağlıklı olsunlarda kg ve boy gelişimi geride olmadığı sürece az olmuş çok olmuş sorun değil.
bizim 2 aylık kontrolde kilomuz 6250 gr 60 cm idi. 22 sinde 3 aylık kontrolümüzde ne çıkacak bakalım

ay evet ya bende düşündüm onu nagihan mama daha tok tutuyo galiba bende mi versem..rahatlıyolar galiba mamayla

bence kesinlikle dr sormadan dr muayene etmeden mama verme. onlar sütün yetip yetmediğini muayenede anlıyorlar. mesela bacak etleri eskiye göre daha yumuşak olur süt yetmediğinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…