• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

[ı]sokağa ..arabaya..bebek arabasına...kucağa bayılmayan bebek varmı[/ı] :52:

yuse yok galıba yagmuırda bayılıyo arabaya bazen cok huysuzsa arabayla gezmeye cıkıyoruz :)..bebek arabasınada bayılıyo ama kucagıma cok almıyorum alısır dıye kucak ıstemıyo cok fazla ama sureklı onunla konusmamı ılgılenmemı ıstıyo mutfaga bıle gıtsem uyusa bıle gozlerını acıyo yoklugumu hemen hıssedıyo kuzum :)

bugün doktora gittik cildimiz cok kuruydu ve kızımı pişik oldu sanıyordum megerse mantar olmus.İyiki annemleri dinlememısım pişik deyip duruyorlardı bende bol bol pişik kremini sürüyordum.Böyle yapmakla daha cok nemli tuttuğumu böyle iyileşmesinide engellediğimi söyledi doktor.Bıngıldak için burda yazılanları da sordum 3.ayı doldurduktan sonra kapanması normal ama öncesi anormalmiş.Beyin gelişimi için beyin kasları yani bıngıldak acık oluyormus.bu gibi durumlarda her ay baş çevresini ölçtürmek lazımmış.Normal çıkarsa sorun yok dedi bilgilendiriyim dedim..Ecrincim doğduğunda 2,780 di şimdi 6000kg olmus bi de fırca yedik obez mı yapmaya calışıyorsun dedi.Günde 6 kez emzirmemi istedi ama benim kuzu hayatta o kadar az ememez valla basar çığlığı..Yarın hayırlısıyla cilt doktorundan da iyi haberlerle gelirsek cok rahatlayacağım valla.

yemek yapmak için bazen ecrinin uyumasını bekliyordum şimdi masanın üstüne ana kucagını koyuyorum o benı ızlıyor.Hem erkenden yemek yapmayı da öğrenir boylece :66: Eşimde kızım anan şimdiden seni çalıştırmak için buralara taşıyor diyor.

nagişcim daha önce bu konuya burda ben degınmıştım ama kımseden ses cıkmamıstı..benım oğlumun bı sorunu uyok ama bız sımdı dahha ıyı olur dıye sunnetv ettırmeyı dusunuyoz.doktorumuzda sımdı daha rahat olur dedı hemder ıyılesme surecı daha kısa oluyo..bız hala duruyoz bakalım...

Canım ben de araştırıyorum bizimkinde sıkıntı da var çişini çok zor yapıyor o da enfeksiyona sebep oluyor. Doktor genel anestezi ile yaparız dedi ama çok korkuyorum ben. siz karar verdiniz mi?

bugün doktora gittik cildimiz cok kuruydu ve kızımı pişik oldu sanıyordum megerse mantar olmus.İyiki annemleri dinlememısım pişik deyip duruyorlardı bende bol bol pişik kremini sürüyordum.Böyle yapmakla daha cok nemli tuttuğumu böyle iyileşmesinide engellediğimi söyledi doktor.Bıngıldak için burda yazılanları da sordum 3.ayı doldurduktan sonra kapanması normal ama öncesi anormalmiş.Beyin gelişimi için beyin kasları yani bıngıldak acık oluyormus.bu gibi durumlarda her ay baş çevresini ölçtürmek lazımmış.Normal çıkarsa sorun yok dedi bilgilendiriyim dedim..Ecrincim doğduğunda 2,780 di şimdi 6000kg olmus bi de fırca yedik obez mı yapmaya calışıyorsun dedi.Günde 6 kez emzirmemi istedi ama benim kuzu hayatta o kadar az ememez valla basar çığlığı..Yarın hayırlısıyla cilt doktorundan da iyi haberlerle gelirsek cok rahatlayacağım valla.

Anne sütü emen çocuklarda obez olmaz diye biliyodum ben. bu doktorlarında bi dediği bi dediğini tutmuyo anne sütü obezite yapması çok saçma bence. Sen emzir bence. Anne sütü kadar değerli bşeyden niye mahrum edilsinki çocuk. Benim karşı komşumun bir torunu var inan 5 aylık ama sanki smo güreşcisi :))) Ve sadece anne sütü emiyo. Sanırım 10 kilo falan. Komşum diyo ki anneside böyleydi. Yürüyünce atar diyolar. Seninkide Ne güzel kilo almış işte...

yuse ben de yavşan otunu kullandım ama baktım oğlum çok mayışıyo ben de bi içim dedim ve içtikten sonra başım dönmeye başladı. tesadüfmü acaba dedim tekrar içtim ve yine aynı oldum. benim kanımca bu ot kafa yapıyo bebeklere ve onun için sakinleşiyolar. 1 hafta kullandım ve daha vermedim sonra. hoş bizimkinde pek de işe yaramamıştı zaten. kolik olduğu için çoğu şey fayda etmiyo.
Bu ot benim çocukluk kabusum
ne derdimiz olursa annem bu otu verirdi..iğrenç tadı dışında bi yan etkisi yok

Oğlumda işe yaradı..sakinleeşme değilde gazına ve özeliikle kabızlığına iyi geldi

merhaba arkadaslar.bisi sorcam.sizin bebekleriniz de tv seyrediyormu acaba.benimki seyrediyorda.hic hosuma gitmiyor ama napiyim.tesadufen farkettim bu durumu.gun icinde her zaman olmasa da gerektiginde izin veriyorum.cizgifilmlere bayiliyor.renklerinden olsa gerek.hatta ciglik cigliga izliyor.o sirada bende evin isiyle ilgileniyorum.bazen o sekilde uyuya kaldugi oluyor.uyanik oldugu zamnlarda da mumkun oldugunca konusmaya calisiyorum.bi de kucak,hastasi.cooook yoruluyorum.
3 yaş öncesi TV sakıncalı,özelikle 1 yaş öncesinde daha da kötü diye bliyorum.Otizme yol açıyor,bir de o görüntüler bebek için çok hızlı,beynini yoruyor.Benim kızım da neredeyse doğduğundan beri hiç kaçırmıyor TV açıksa,gözler direkt orada,hatta ters çeviriyorum bu sefer de cama yansıyan TV görüntüsünü seyrediyor,çözüm TV yi açmamak ya da bebeği farklı bir yerde tutmak.

merhaba arkadaşlar.. bugün mother & baby dergisinin yeni sayısı geldi elime.. çocuk psikolojisi rehberiyle birlikte....bebeğim tv izlemeyi seviyor.bende arada izletiyordum..ama beyin gelişiminde etkisi iyi diilmiş.. içe kapanıklık zihin ve lisan gelişiminde gerileme vs gibi zararları varmış..'araştırmalar 0-3 yaşta beyin saniyede 30 milyon kayıt yapabilme yeteneğinde olağaüstü canlı bir kamera sistemi olduğunu doğrular.'
ayrıca bebek anneyle uyumalıymış..hatta mumkünse kollar açık halde olacak bebek kokumu alıcakmış.. ayrıca parfüm ve deodorant kullanımınııda önermiyorlar...
çocuk bakmak sadece alt deiştirmek karnını doyurmaktan geçmiyor.. zor bu işler.. okudukça telaşlanıyorum...

Dilek kilo alırlarsa ayakta sallamakta zor olur..
topukların acır
madem alışmamış ne güzel..
YATIR /KALDIR yöntemine diye bişi varmış...(Fazla bi bilgim yok)
ayakta sallarsan ona geçişin zor olur

ben farketmeden ona hazırllık yapmışım..
oğlumu sırtını tıpışlayarak uyutuyorum...
bu işlem için anne olmak sart değil..babası teyzesi de yapabilir sende rahat edersin...
hemde arabada... sokaktada uyutmak kolay olur...
sokakta ayakta nasıl sallıycaksın..yada beşiğe alışırsa misafirlikte nasıl beşik götüreceksn

Evet canım yatır/kaldır yöntemini ben de okudum.Sağolsun burada ayşenev bir kitaptan bahsetmişti;"Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler". Yöntem bu kitapta anlatılıyor.Ama anladığım kadarıyla bu yöntem , bebek 4 aylık olduktan sonra daha başarılı oluyor.Benim kızım 3 ay 1 haftalık,ben de 4.ay bitince deneyeceğim bu yöntemi.Kızımda çok zor olur gibi geliyor ama önyargılı ve negatif olmamak lazım.Belki de işe yarar. Ayakta sallamaya hemen alışır mı ki,ben onu da alternatif yöntem olarak düşünmüştüm.Benimki de kucağa alıp yürüyünce uyuyor ya da kucakta dans edince ama uyuması yarım saati buluyor bende hal kalmıyor tabii.Eee ben sizin kadar genç de değilim,yaş 39.

biliyorsunuz benim oğlum kolik,84günlük oldu ve benim oğlum tam 35 gündür benim yatağımda yanımda uyuyor ama yüzüstü uyuyor.önceleri sepette uyuyordu,yan yatırıyorduk uyuyordu,ama 35 gün önce koliğinin en yoğun günleri idive artık kesinlikle uyumamaya başlamıştı taki yatakta yüzüstü yatırmaya başlayana kadar.ve gece saat 12.den önce asla uyumazdı ve her saat başı uyanırdı çığlık çığlığa,şuanda gece uykusu düzelmeye başladı artık geceleri 2 yada 3 kez uyanıyor,bu bilesüper bşe,ama yine çığlık çığlığa uyanıyor,biliyorsunuz sütüm 37.günde kesilmişti zaten sağıyordum ama 30 cc bile çıkmıyordu ve mama veriyordum,mamayı nasıl koşarak hazırlayacağımı şaşırıyorum.ama gündüzleri yine uyumuyor,4 hafta önce 16 saat hiç uyumadı ve hiç durmadan ağladı,doktora götürdük normal kolikten dedi.ve şimdi bazen bütün gün ya yarım saat uyuyor ya bir saat çok ender,genelde mamasını yerken yoruluyor ve 2-3 dk uyuyor,yerine koyar koyamaz uyanıyor.mesela binbirgüçlükle uyutuyorum sırt üstü koyuyorum pozisyonu bozulmasın diye daha doğrusu sırt üstünüde deniyorum tekrar ama yok imkan yok hemen sıçrıyor,kendi kendini uyandırıyor.e gündüzleride yüzüstü bırakıyorum ama yok uyumuyor.bide sürekli kucak istiyor zaten bir yerde kesinlikle durmadığı için,mecburen kucağıma alıyorum çünkü katılana kadar ağlıyor.annemlerde kucağa alıiştırma diyorlar ama kolikten anlamıyorlarki,bizim yanımızda kucağına al ağlatma demesini biliyorlar ama sonrada kucak istiyor hep diyorlar.bugün bana biraz ateşi var gibi geldi ama emin değilim 36.5 çıktı ateşi kucağımda uyudu 3 defaki şaşırdım,çünkü oturduğum zaman hemen uyanırdı acaba bir halsizliğimi var,ateşi felan yada artık yavaş yavaş normale mi dönüyor.kolikli olunca insan şaşırıyor valla ne yapacağını...
Benim kızım doğduğundan beri yüzüstü yatıyor,gaz çıkarmak için harika bir pozisyon.Ama benimki de alıştı,sırtüstü anında uyanıyor,alıştırmam lazım ama ona da,yoksa zor olur. Bebeğini kucağa almaya korkma,onun en çok senin tenine ihtiyacı var ve inan bana koliğin en iyi ilacı da anne kucağı. Benim kızım çoğu zaman kucakta,onu çok rahatlatıyor ki onun olması gereken yer annesinin kucağı tabii ki,daha çoook küçükler.Hatta ortamın müsaitse,odayı iyice ısıt,soyun,bebeğini de soy ve göğsüne bastır sıkıca,bu arada saç kurutma makinasını da aç sonuna kadar ,belki iyi gelir ağlamasına. Bende bir kitap var "Dokunmanın Mucizesi",orada anlatılıyor.Güney Amerika yerlilerinin bebekleri çok huzurlu oluyor,çocukluğa geldiklerinde de huysuzluk nedir bilmiyorlarmış.Çünkü emekleme çağına kadar hep kucaktalar,anne bebeğini bezle asıyor kucağına,o nereye giderse ne yaparsa bebek de onunla.Ben de sling aldım ,asıyorum kızımı ağladığında biraz geziniyorum sakinleşiyor.Bak kolikte bezle taşıma da işe yarayabilir. Bir de agladığında sıcak suya sokabilirsin ama file falan olmayacak,direkt suyun içinde yüzdüreceksin,bir elinle tutarak. Eminim çoğunu denemişsindir,inşallah yardım edebilmişimdir.

kızlar slmm ben ekim annesiyim ama size bir sorum olacak şu ishal aşısını yaptıran var mı?? birde yarın karma aşımız var ve ishal aşısınına da karar verirsek yaptıracağız peki bu karma aşı çok ateş falan yapıyo mu??

kızlar slmm ben ekim annesiyim ama size bir sorum olacak şu ishal aşısını yaptıran var mı?? birde yarın karma aşımız var ve ishal aşısınına da karar verirsek yaptıracağız peki bu karma aşı çok ateş falan yapıyo mu??

ishal aşısını doktorumuz bizede söyledi çok düşündük ama sonunda yaptırmamaya karar verdik yani ishal olduğunda anlamamam mümkün değil anne olarak.anlaşıldğı takdırdede tedavısıı var bence menenjit aşıları falan daha önemli biz yaptırmadık yani karma aşıda kızıımda ateş yapmadı artık yapmıyormuş ateş hemşiremiz öyle dedi ama ben genede saat başı ölçtüm ne olur ne olmaz diye maşallah sornsuz atlattık huzursuzlanmadı bile kızım bide erken saatte yaptırdım akşama kadar ateş falan yaparsa kontrolüm daha rahat olsun diye sende erken yaptır bence

ishal aşısını doktorumuz bizede söyledi çok düşündük ama sonunda yaptırmamaya karar verdik yani ishal olduğunda anlamamam mümkün değil anne olarak.anlaşıldğı takdırdede tedavısıı var bence menenjit aşıları falan daha önemli biz yaptırmadık yani karma aşıda kızıımda ateş yapmadı artık yapmıyormuş ateş hemşiremiz öyle dedi ama ben genede saat başı ölçtüm ne olur ne olmaz diye maşallah sornsuz atlattık huzursuzlanmadı bile kızım bide erken saatte yaptırdım akşama kadar ateş falan yaparsa kontrolüm daha rahat olsun diye sende erken yaptır bence

biz kasım ayında 2.ay aşımız 3 tane olduğu için dr rota virüs aşısını aralıkta yapalım dedi
biz de geçen hafta yaptırdık rota virüs aşısını
2.ay aşımızda şükür hiç ateşimiz olmadı
yanlız giderken ilaç verme dr bana sakın verme aşının etkisi kalmaz dedi
ben de vermedim şükür çıkmadı ateşimiz

Son düzenleme:
İshal aşısını ben de yaptırdım canım doktorumuz rotavirüsün çocuğa bulaşığı taktirde tedavisinin çok zor ve yıpratıcı oldugunu soyledi. Allah korusun ölüme kadar gidebiliyormuş yavruma zor kavuştum zaten bizimki çok ishal oluyor o yüzden yaptırdık. Karma ası bize ateş yapmadı geceleyin ara ara kalkıp ateşini kontrol ettim yanakları buz gibiydi o gece ben de ondan korktum :)

Sokağa ..arabaya..bebek arabasına...kucağa bayılmayan bebek varmı :52:

malesef benim ki hic sevemedi bir turlu.ne bebek arabasini nede otomobilde oto koltugu.cok korkuyorum disari cikmaya.olurda disari cikmak zorunda kalirsak bi sure sonra ben kucagima aliyorum arabamiz bos dolasiyo..alisveris torbalarini dolduruyoruz bizde.kanguru desen onu hiiic sevmiyo.sadece kucak istiyor.

Back