• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ay nagiş vala sıyıracagım. uyumuyo velet. dün 3 te ceee yapıp kahkahalar attık. komşular önce agladıgından şikayetçi şimdide çığlıklarından. birden bagırıyor.ağladıgından değil muzuluk olsun diye onada gülüyo.artık neyapacam bilmiyom atacama oyun halısının üstüne yanında uyuyacagım.ağlayınca artık beslerim. yoksa işe gidince bide hastaneye tayinim çıktı artık doğuma girecem yani. artık doğumda uyurum.of offff

yapmadığın hata
madem senden bişi istemiyo... bırak oynasın..yanında uyu sende
nasılsa iihtiyacı olduğunda alarmı çalar uyanırsın :84:

sindirim sistemleri gelişmemiş bebişlerin ondan zaten gaz sancısı çekiyolar, öyle çok gaz oluyo ki bu vücuttan o kadar gaz nasıl çıkıyo anlayamıyosun gazmanlarımız ya bol bol kaka yapıyolar ya da yapmıyorlar her bebekte farklı etki ediyo genelde kabızlık sorunu oluyo bebeklerde benim bebeğim hep sıvı kaka yapıyo mesela

Ya bnimki ayakta sallanmak istemiyor,kaç kere denedim bağırıyor. Nasıl alıştırsam,hep kucakta sallıyorum,sırtım çok ağrıyor.

Dilek kilo alırlarsa ayakta sallamakta zor olur..
topukların acır
madem alışmamış ne güzel..
YATIR /KALDIR yöntemine diye bişi varmış...(Fazla bi bilgim yok)
ayakta sallarsan ona geçişin zor olur

ben farketmeden ona hazırllık yapmışım..
oğlumu sırtını tıpışlayarak uyutuyorum...
bu işlem için anne olmak sart değil..babası teyzesi de yapabilir sende rahat edersin...
hemde arabada... sokaktada uyutmak kolay olur...
sokakta ayakta nasıl sallıycaksın..yada beşiğe alışırsa misafirlikte nasıl beşik götüreceksn

biliyorsunuz benim oğlum kolik,84günlük oldu ve benim oğlum tam 35 gündür benim yatağımda yanımda uyuyor ama yüzüstü uyuyor.önceleri sepette uyuyordu,yan yatırıyorduk uyuyordu,ama 35 gün önce koliğinin en yoğun günleri idive artık kesinlikle uyumamaya başlamıştı taki yatakta yüzüstü yatırmaya başlayana kadar.ve gece saat 12.den önce asla uyumazdı ve her saat başı uyanırdı çığlık çığlığa,şuanda gece uykusu düzelmeye başladı artık geceleri 2 yada 3 kez uyanıyor,bu bilesüper bşe,ama yine çığlık çığlığa uyanıyor,biliyorsunuz sütüm 37.günde kesilmişti zaten sağıyordum ama 30 cc bile çıkmıyordu ve mama veriyordum,mamayı nasıl koşarak hazırlayacağımı şaşırıyorum.ama gündüzleri yine uyumuyor,4 hafta önce 16 saat hiç uyumadı ve hiç durmadan ağladı,doktora götürdük normal kolikten dedi.ve şimdi bazen bütün gün ya yarım saat uyuyor ya bir saat çok ender,genelde mamasını yerken yoruluyor ve 2-3 dk uyuyor,yerine koyar koyamaz uyanıyor.mesela binbirgüçlükle uyutuyorum sırt üstü koyuyorum pozisyonu bozulmasın diye daha doğrusu sırt üstünüde deniyorum tekrar ama yok imkan yok hemen sıçrıyor,kendi kendini uyandırıyor.e gündüzleride yüzüstü bırakıyorum ama yok uyumuyor.bide sürekli kucak istiyor zaten bir yerde kesinlikle durmadığı için,mecburen kucağıma alıyorum çünkü katılana kadar ağlıyor.annemlerde kucağa alıiştırma diyorlar ama kolikten anlamıyorlarki,bizim yanımızda kucağına al ağlatma demesini biliyorlar ama sonrada kucak istiyor hep diyorlar.bugün bana biraz ateşi var gibi geldi ama emin değilim 36.5 çıktı ateşi kucağımda uyudu 3 defaki şaşırdım,çünkü oturduğum zaman hemen uyanırdı acaba bir halsizliğimi var,ateşi felan yada artık yavaş yavaş normale mi dönüyor.kolikli olunca insan şaşırıyor valla ne yapacağını...

ay yavrum benim çok geçmiş olsun canım benim yaaaa çok üzüldüm inşalah tez zamanda iyileşir bizimkiler kız ama sanki burdaki arkadaşın biri yaptırmıştı sünnet tam bilemiyeceğim ama

sağol canım ya yanımda da hiç kimse yok akşama kadar insan olduğumu unutuyorum oğlumla uğraşmaktan içim yanıyor onu öyle gördükçe. konyalıyım başkent hastanesine götürdük neymiş 8. aydan önce sünnet yapmıyorlarmış

bzim ev 60tada yaksam en fazla 22 derece oluyor. banyo yaptıracagım zaman ocagı yakıyorum.işbirden yorgan ve ayastık almıştım. yorganın aynısından şimdi kendimizede alacagım. kızınkini gecen üstüme örttüm sıcacık tutuyor. yazında serin tutuyomuş.ben ince penyeyey sarıyorum. üstünü actıgı için. boynunun altına kadar bide polar örtüyorum üstünede yorganı örtüyorum. kafasındada kesin sapkası oluyor.:>:> altındada sıcak su torbası. sabaha pişiyor.kahvaltıdada yiyorum :>:>:>:>:>:52::nazar:

pişmiyor mu bu kadar şeyle
benim evim çok sıcak ben bi tek penye battaniyesi yada pikeyle yatırıyorum daha hiç yorgan kullanmadım

biliyorsunuz benim oğlum kolik,84günlük oldu ve benim oğlum tam 35 gündür benim yatağımda yanımda uyuyor ama yüzüstü uyuyor.önceleri sepette uyuyordu,yan yatırıyorduk uyuyordu,ama 35 gün önce koliğinin en yoğun günleri idive artık kesinlikle uyumamaya başlamıştı taki yatakta yüzüstü yatırmaya başlayana kadar.ve gece saat 12.den önce asla uyumazdı ve her saat başı uyanırdı çığlık çığlığa,şuanda gece uykusu düzelmeye başladı artık geceleri 2 yada 3 kez uyanıyor,bu bilesüper bşe,ama yine çığlık çığlığa uyanıyor,biliyorsunuz sütüm 37.günde kesilmişti zaten sağıyordum ama 30 cc bile çıkmıyordu ve mama veriyordum,mamayı nasıl koşarak hazırlayacağımı şaşırıyorum.ama gündüzleri yine uyumuyor,4 hafta önce 16 saat hiç uyumadı ve hiç durmadan ağladı,doktora götürdük normal kolikten dedi.ve şimdi bazen bütün gün ya yarım saat uyuyor ya bir saat çok ender,genelde mamasını yerken yoruluyor ve 2-3 dk uyuyor,yerine koyar koyamaz uyanıyor.mesela binbirgüçlükle uyutuyorum sırt üstü koyuyorum pozisyonu bozulmasın diye daha doğrusu sırt üstünüde deniyorum tekrar ama yok imkan yok hemen sıçrıyor,kendi kendini uyandırıyor.e gündüzleride yüzüstü bırakıyorum ama yok uyumuyor.bide sürekli kucak istiyor zaten bir yerde kesinlikle durmadığı için,mecburen kucağıma alıyorum çünkü katılana kadar ağlıyor.annemlerde kucağa alıiştırma diyorlar ama kolikten anlamıyorlarki,bizim yanımızda kucağına al ağlatma demesini biliyorlar ama sonrada kucak istiyor hep diyorlar.bugün bana biraz ateşi var gibi geldi ama emin değilim 36.5 çıktı ateşi kucağımda uyudu 3 defaki şaşırdım,çünkü oturduğum zaman hemen uyanırdı acaba bir halsizliğimi var,ateşi felan yada artık yavaş yavaş normale mi dönüyor.kolikli olunca insan şaşırıyor valla ne yapacağını...

allah yardımcın olsun canım sen anlattın ben yoruldum gerçekten işimiz zor bu bebekle ev işi yemeği nasıl yapıyorsun merak ettim :54:

beni en iyi sen anlarsın canım,ne dışarı çıkarabiliyoruz çığlık çığlığa zaten kıyafetini bile değiştiremiyoruz,arabasına koyup apartmandan çıkmak bir dert,dışarda gezmek ayrı bir dert.gezmek dediysem öle avm gezmesi diil,annemlere kadar bile yada karşımızda fırın var oraya bile gidemiyorum,ondan sonra insanların bakışları kolik dediğimde tuhaf tuhaf yüzüme bakanlar,yok aç mı diyenler,benim zaten sütüm yetersiz di yapmadığım içmediğim çaylar ve sular kalmadı ama süt az olunca ne yaparsan yap olmadı mı olmuyor.37.günde sütüm kesildi,zaten doktorumun ıısrarıyla mama veriyordum çünkü sütüm yoktu,ben ısrarla emzirmeye zorluyordum mama vermiyordum sütüm artsın diye bu seferde bebeğim aç kaldı şekeri düştü ve zayıfladı,büyükleri dinleyince böle oldu doktorda kızdı sen bu bebeği dahada zayıflatırsın diye zaten 2.700 gr doğdu 2.400 e indi,neyseki toparladı çok şükür.kullanmadığım damla yada ilaç,yada bitki,ot kalmadı,şimdi hiçbşey kullanmıyorum,hiçbirine inanmıyorum,su torbası süreklikullanıyorum,havlu ütüleyip karnına koyuyorum,masajlar yapıyorum,hiç birinin faydası yok.doktorlarada sinir oluyorum onlar için çok sıradan kolik diyip geçiyor,sakin olun 3-4 ayda geçecek sonra rahatlayacaksınız diyorlar.çok zor çok zor,allahım sabır ver....

Gülbe her okuduğumda bi kez daha üzülüyorum
sadece bir kerecik bunu dene..
ben bi içirdim 20 gün rahat ettim..dün tekrar vermem şart oldu...

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-sonrasi/404415-gaz-kabizligin-ilaci-burada.html

çok geçmiş olsun arkadaşım.
ben oğlumu 57 günlükken ettirdim. lokal anestezi yaptılar. zaten genelde genel anestezi tercih etmezler bebeklerde.
şimdiden geçmiş olsun ve hatırlı olsun.

sağol canım size de geçmiş olsun sizin pipi de mi sorunluydu?
ya çocuk doktorumuzun oldugu hastane genel anestezi ile yapıyormuş. zor oldu mu canım sen de varmıydın sünnet anında? anlatsana biraz

sağ olun kızlar tecrübelerinizi paylaştıgınız için. çok şüükür oğlum bgn yaptı kakasnı:)
sünnet bizim de derdimiz çocuk sıkıntılanmıyor mu sünnetten sonra? iyileşme süreci kaç gün? sanırım yazın biz de yaptıracaz acaba daha ewwel mi yaptırsak?:97:

bebeğimin dişi çıkartma hazırlığı yapıyorkızın hep elleri ağzında sürekli üst değiştiriyoruz bileklerini ıslatıyor geçen gün 2 makine birden kirlilerini yıkadım yaramazın :122:
beenimkide aynı durumda ama diş için erken diye düşünüyordum ama bizim babamız dişli doğmuş kızımda erken çıkarabilir

Dilek kilo alırlarsa ayakta sallamakta zor olur..
topukların acır
madem alışmamış ne güzel..
YATIR /KALDIR yöntemine diye bişi varmış...(Fazla bi bilgim yok)
ayakta sallarsan ona geçişin zor olur

ben farketmeden ona hazırllık yapmışım..
oğlumu sırtını tıpışlayarak uyutuyorum...
bu işlem için anne olmak sart değil..babası teyzesi de yapabilir sende rahat edersin...
hemde arabada... sokaktada uyutmak kolay olur...
sokakta ayakta nasıl sallıycaksın..yada beşiğe alışırsa misafirlikte nasıl beşik götüreceksn

ben ayakta sallıyorum yuse ama sokakta arabasında çok güzel uyuyor sallanıyorum zannediyor biryere gidersem tabi ayağımda yastığını götürüyorum sallıyorum

QUOTE=rrodin;16514502]sağ olun kızlar tecrübelerinizi paylaştıgınız için. çok şüükür oğlum bgn yaptı kakasnı:)
sünnet bizim de derdimiz çocuk sıkıntılanmıyor mu sünnetten sonra? iyileşme süreci kaç gün? sanırım yazın biz de yaptıracaz acaba daha ewwel mi yaptırsak?:97:[/QUOTE]

canım çocuk hareketlendikçe zorlaşıyormuş ne kadar erken o kadar iyi diyorlar

Back