• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kizlar bbekelriniz uyurken veya uyanma asamaisnda elelrini yuzune ve kafasina goturup bastiriyormu sanki basi agriyor gibi yagmur neden yapiyor acaba bunu ?

evet yapıyor canım hiç böyle düşünmemiştim başı ağrıyormu diye burnua bastırıyor gözlerine hoşuma gidiyor o öyle yapınca

kızlar size bir sorum olucak benım sütüm olmadığı iin kızım mama yiyiyor sabah 2yada 3 saati aşmıyor uyuyor olsa bile uyanıyor mamaya ama gece 10 yada 11 gıbı yıyıyor bır yatıyor sabaha kadar kaldrmasam kalkmıyor yani 8 saat kadar mama yemeden duruyor kaldırmaya calısıyorum genelde ama kaldırmadıgımda hi tık yok sabah 7 8e kadar uyuyor doktoruna sordum sekerı falan dusmez artık o dönem gectı dedı ama gelısıımı yavas gıder dedı gelısımımızde ıyı allaha sukur kafam karıstı kımısı kaldır gece yedır dıyor kımısı kaldırma o acıksa kalkar dıyor sızlere danısmak ıstedım bıde ben uyandırdıgım zaman mama ıcın cok huysuz oluyor tekrar uyumuyor sureklı aglıyor sızın fıkırlerınızı almak ıstedım

oo bebeğe bak ne güzel bizimkiler de gece uyumuyor ama mama yiyen bebekler uyuyuyor benim kızımda uyurdu ama küçükken sütüm azdı yetmiyordu mama veriyordum mama içersinde rahatlatıcı varmış amaa mama yiyorsa bebeğe su ver mama yiyen bebek su içmesi gerekiyor gerçi ben emziriyorum ama gene de su veriyorum

çanakkalede olmasaydım ben de öyle yapacaktım mecbur.
okyanus bence kızını kaldırma bu dönemde uyku düzenini alışkanlık hale getiriyolar. sonra gece uykuları hep huzursuz olur uykusunu da alamaz. büyüme hormonları uyurken salgılanıyor biliyosun. bence uyandırma ilerde geceleri uyumak istemez kalkar öyle başında durursun uyusun diye gözünün içine bakarsın. benim kızım 3-4 hafta öncesinde bi dönem 4-5 saat uyuyor uynmıyordu bazen arada yine öyle yapıyor. doktora uyandırayım mı dedim sakın uyandırma dedi çocuğu boşuna huzursuz etme dedi. sarılık riiski yon şeker riski yok uyandırma uyusun çocuk sonra çok çekersin dedi.:emir_bebek: bebeğin acıkınca uyanır zaten.

ya kendı doktoruna sordum 4 saaiti aşmasın dedı şekeri falan düşmez ama gelişimi yavaş gıder dedı ama gelişimimiz de çok güzel gidiyor 15 günde 800 gr almış bende duzenını bozmak istemiyorum ama genede korkuyorum napıcağımı şaşırdım bıraksam 9 10 saat uyuyor

oo bebeğe bak ne güzel bizimkiler de gece uyumuyor ama mama yiyen bebekler uyuyuyor benim kızımda uyurdu ama küçükken sütüm azdı yetmiyordu mama veriyordum mama içersinde rahatlatıcı varmış amaa mama yiyorsa bebeğe su ver mama yiyen bebek su içmesi gerekiyor gerçi ben emziriyorum ama gene de su veriyorum

canım ben baştan veriyorum suyunu ilk gün verdik annem verdı o denemde emiyodu ona rağmen veriyoduk buyuzdende sarılık olmadı kızım yanı bırgun kadahafıf bısey oldu gectı doktorumuz cok guzel hemen atlattı dedı kı su verdıgımız ıcın sarılık olmamıs su andada gunde bıkac kez verıyorum ama bazen öğürüyor ama vermeye calısıyorum

mrb kızlar ben de eylül annesiyim. ara ara girip takip ediyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor 2,5 aylık bi oğlum var. önce makatı çatladı ıkınmaktan onu hallettik şimdi de pipisinde sorun çıktı sünnet derisi darmış şişti kızardı yavrumun pipisi doktora götürdüm idrar yolu enfeksiyonu olmuş darlıktan dolayı. sünnet ettirecegiz doktor arıyorum genel mi yoksa lokal anestezi mi olsun karar veremedik bi türlü. bebegi sünet olan var mı aranızda?

mrb kızlar ben de eylül annesiyim. ara ara girip takip ediyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor 2,5 aylık bi oğlum var. önce makatı çatladı ıkınmaktan onu hallettik şimdi de pipisinde sorun çıktı sünnet derisi darmış şişti kızardı yavrumun pipisi doktora götürdüm idrar yolu enfeksiyonu olmuş darlıktan dolayı. sünnet ettirecegiz doktor arıyorum genel mi yoksa lokal anestezi mi olsun karar veremedik bi türlü. bebegi sünet olan var mı aranızda?

ay yavrum benim çok geçmiş olsun canım benim yaaaa çok üzüldüm inşalah tez zamanda iyileşir bizimkiler kız ama sanki burdaki arkadaşın biri yaptırmıştı sünnet tam bilemiyeceğim ama

ben hala battaniye ile yatırıyorum.doktorumuz evin ısısı sakın 25 dereceyi gecmesın demıstı elımde termometre evın ıcınde gezıyorum Ecrin hanım bıraz hassas bebek zaten hemen vücudu kabarıyor.Annemde diyoki anne ne zaman üşürse bebekte o zaman üşürmüş.

Ya iyiki üye olmuşum. Çok rahatladım. Biraz tedirgindim bu kaka meselesine :)
Bide sağlıkocağındaki hemşireler aşıya gelmeden yarım saat önce calpol içirin demişlerdi. Bende içirdim ve hiç ateş olması. Halamda hemşire. O aşılar artık ithal o yüzden ateş yapmıyor dedi. Ama kafama takılan birşey var. Biz rutin kontrollere gittiğimiz hastanedeki doktorumuz dediki bizim yaptığımız pnömokok aşısı 13 etkene karşı koruyor sağlık ocağınınki 9 etkene karşı koruyor siz bilirsiniz ister orada yaptırın ister burada dedi. Sonra Verem sağlık ocağında sadece çarşamba günü yapılıyomuş bütün aşılar için çarşambayı bekleyelim dedik karma ve BCG'yi sağlık ocağında yaptırırırız Pnömokok için hastaneye gideriz diye düşündük. ÇArşamba aşıya gidince sağlık ocağındaki hemşireler işte özel hastane rant yapıyo inanmayın hepsi aynı falan dedi.Hastanede bir aşı için yaklaşık 150tl gibi bir rakam söyleyince devlete güvenelim sağlık ocağında yaptıralım dedik. Ama Gittiğimiz hastanede Ankaradaki güven hastanesi. Sonuçta oldukça güvenilir bir hastane. Sağlık ocağında yaptırdık ama acaba hastaneye mi gitseydik kafama takıldı. Sizler aşıları nerede yaptırıyorsunuz?

Birde bizim oğlanın kakası geldi bugün şükür ki. 5 günü artık 2'ye indirdik ama şimdide sümüksü biraz. PEki bu sorun mu?
o gerizekalı güven hastanesinde babama yanlış bypass yapıldıu canım.2.si yapılan pnomokok asısıs devletinkinin aynısı. neymişl öyle 13 yok 9 etki falan. inanma onlara. egere dedikleri devam ederse söyle bana dava bile ederim onları zaten babamdan dolayı gıcıgın ********lere

kızlar size bir sorum olucak benım sütüm olmadığı iin kızım mama yiyiyor sabah 2yada 3 saati aşmıyor uyuyor olsa bile uyanıyor mamaya ama gece 10 yada 11 gıbı yıyıyor bır yatıyor sabaha kadar kaldrmasam kalkmıyor yani 8 saat kadar mama yemeden duruyor kaldırmaya calısıyorum genelde ama kaldırmadıgımda hi tık yok sabah 7 8e kadar uyuyor doktoruna sordum sekerı falan dusmez artık o dönem gectı dedı ama gelısıımı yavas gıder dedı gelısımımızde ıyı allaha sukur kafam karıstı kımısı kaldır gece yedır dıyor kımısı kaldırma o acıksa kalkar dıyor sızlere danısmak ıstedım bıde ben uyandırdıgım zaman mama ıcın cok huysuz oluyor tekrar uyumuyor sureklı aglıyor sızın fıkırlerınızı almak ıstedım
benimki 3 4 ssat uyumayıpta mama yediğinde aynı seninki gibi 6 7 saat uyuyor. ama ben o uyrken mamayı hazırlayıp yediriyorum.gaını çıkatryıp geri yatıyorum. tabi uyanırsam bazende 6 saat mışıl mışıl uyuyor

beni en iyi sen anlarsın canım,ne dışarı çıkarabiliyoruz çığlık çığlığa zaten kıyafetini bile değiştiremiyoruz,arabasına koyup apartmandan çıkmak bir dert,dışarda gezmek ayrı bir dert.gezmek dediysem öle avm gezmesi diil,annemlere kadar bile yada karşımızda fırın var oraya bile gidemiyorum,ondan sonra insanların bakışları kolik dediğimde tuhaf tuhaf yüzüme bakanlar,yok aç mı diyenler,benim zaten sütüm yetersiz di yapmadığım içmediğim çaylar ve sular kalmadı ama süt az olunca ne yaparsan yap olmadı mı olmuyor.37.günde sütüm kesildi,zaten doktorumun ıısrarıyla mama veriyordum çünkü sütüm yoktu,ben ısrarla emzirmeye zorluyordum mama vermiyordum sütüm artsın diye bu seferde bebeğim aç kaldı şekeri düştü ve zayıfladı,büyükleri dinleyince böle oldu doktorda kızdı sen bu bebeği dahada zayıflatırsın diye zaten 2.700 gr doğdu 2.400 e indi,neyseki toparladı çok şükür.kullanmadığım damla yada ilaç,yada bitki,ot kalmadı,şimdi hiçbşey kullanmıyorum,hiçbirine inanmıyorum,su torbası süreklikullanıyorum,havlu ütüleyip karnına koyuyorum,masajlar yapıyorum,hiç birinin faydası yok.doktorlarada sinir oluyorum onlar için çok sıradan kolik diyip geçiyor,sakin olun 3-4 ayda geçecek sonra rahatlayacaksınız diyorlar.çok zor çok zor,allahım sabır ver....
gülbe kaç aylık oldu ahyatım bebeşin. ben kızı emzirdikten sonra yadamama yiyince 10 dakka kucakta sırtını sıvazlıyorum.sonra agladsada yüzüstü yatırıyorum debelensin diye. hareket ettikçe pıtırpıtır gazıda cıkarıyor fazla mamyıda. sonra rahatlıyor

bzim ev 60tada yaksam en fazla 22 derece oluyor. banyo yaptıracagım zaman ocagı yakıyorum.işbirden yorgan ve ayastık almıştım. yorganın aynısından şimdi kendimizede alacagım. kızınkini gecen üstüme örttüm sıcacık tutuyor. yazında serin tutuyomuş.ben ince penyeyey sarıyorum. üstünü actıgı için. boynunun altına kadar bide polar örtüyorum üstünede yorganı örtüyorum. kafasındada kesin sapkası oluyor.:>:> altındada sıcak su torbası. sabaha pişiyor.kahvaltıdada yiyorum :>:>:>:>:>:52::nazar:

çok geçmiş olsun arkadaşım.
ben oğlumu 57 günlükken ettirdim. lokal anestezi yaptılar. zaten genelde genel anestezi tercih etmezler bebeklerde.
şimdiden geçmiş olsun ve hatırlı olsun.

Back