• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar size bir sorum olucak benım sütüm olmadığı iin kızım mama yiyiyor sabah 2yada 3 saati aşmıyor uyuyor olsa bile uyanıyor mamaya ama gece 10 yada 11 gıbı yıyıyor bır yatıyor sabaha kadar kaldrmasam kalkmıyor yani 8 saat kadar mama yemeden duruyor kaldırmaya calısıyorum genelde ama kaldırmadıgımda hi tık yok sabah 7 8e kadar uyuyor doktoruna sordum sekerı falan dusmez artık o dönem gectı dedı ama gelısıımı yavas gıder dedı gelısımımızde ıyı allaha sukur kafam karıstı kımısı kaldır gece yedır dıyor kımısı kaldırma o acıksa kalkar dıyor sızlere danısmak ıstedım bıde ben uyandırdıgım zaman mama ıcın cok huysuz oluyor tekrar uyumuyor sureklı aglıyor sızın fıkırlerınızı almak ıstedım

gülbe şeker seni çookkk iyi anlıyorum çünkü benim oğlum da kolik. Allah kimseye kolik bebek vermesin iki hatta üç bebeğe bedel. ağladığı zaman hiçbişey yapamamak ve onun o ağrıları çektiğini görmek çok zor.. ben artık gezmekten, dinlenmekten, uyumaktan, keyiften falan vazgeçtim.. tek bebeğimin şu ağrıları geçsin başka bişey istemiyorum.

bi yere çıkınca milletin sorularını bırak apartmandakilerin hergün bu çocuğun nesi var hiç susmuyo doymuyomu doktora götürdünüzmü işte şurda şu dr.varo çok iyi bilmem kimin bebeğini iyi etmiş falan gibi konuşmalarından çok sıkıldım. dışarı çıkmak da ayrı bi dert zaten kimse bizi evine istewmiyo:37: bize de pek gelmiyolar :37: eşime hapis hayatı yaşıyorum diyorum.. şimdiye kadar sadece 2 kez avm ye gidebildik o da mecburen. durdumu oralarda tabiki hayır çıkana kadar millet bize baktı :)) bir gün falan k.validememe bırakim dedim kadın da başedememiş biberon almamış 3 saat sonra tekrar almaya gittim.. bu arada işimi de kaybettim ki çok iyi bi yerde çalışıyodum.. feda olsun yine bulurum..

ya herşeyini anlatmaya kalksak sayfalar dolar. Allahtan tek isteğim şu zamanın çoookk ama çoookk hızlı geçip bebeğimin iyileşmesini diliyorum. hergün benim bebeğime ve tüm kolik bebeklere şifa versin diye dua ediyorum... bi yandan da daha büyük bi dert vermesin diye hamd ediyorum....

beni en iyi sen anlarsın canım,ne dışarı çıkarabiliyoruz çığlık çığlığa zaten kıyafetini bile değiştiremiyoruz,arabasına koyup apartmandan çıkmak bir dert,dışarda gezmek ayrı bir dert.gezmek dediysem öle avm gezmesi diil,annemlere kadar bile yada karşımızda fırın var oraya bile gidemiyorum,ondan sonra insanların bakışları kolik dediğimde tuhaf tuhaf yüzüme bakanlar,yok aç mı diyenler,benim zaten sütüm yetersiz di yapmadığım içmediğim çaylar ve sular kalmadı ama süt az olunca ne yaparsan yap olmadı mı olmuyor.37.günde sütüm kesildi,zaten doktorumun ıısrarıyla mama veriyordum çünkü sütüm yoktu,ben ısrarla emzirmeye zorluyordum mama vermiyordum sütüm artsın diye bu seferde bebeğim aç kaldı şekeri düştü ve zayıfladı,büyükleri dinleyince böle oldu doktorda kızdı sen bu bebeği dahada zayıflatırsın diye zaten 2.700 gr doğdu 2.400 e indi,neyseki toparladı çok şükür.kullanmadığım damla yada ilaç,yada bitki,ot kalmadı,şimdi hiçbşey kullanmıyorum,hiçbirine inanmıyorum,su torbası süreklikullanıyorum,havlu ütüleyip karnına koyuyorum,masajlar yapıyorum,hiç birinin faydası yok.doktorlarada sinir oluyorum onlar için çok sıradan kolik diyip geçiyor,sakin olun 3-4 ayda geçecek sonra rahatlayacaksınız diyorlar.çok zor çok zor,allahım sabır ver....

çanakkalede olmasaydım ben de öyle yapacaktım mecbur.
okyanus bence kızını kaldırma bu dönemde uyku düzenini alışkanlık hale getiriyolar. sonra gece uykuları hep huzursuz olur uykusunu da alamaz. büyüme hormonları uyurken salgılanıyor biliyosun. bence uyandırma ilerde geceleri uyumak istemez kalkar öyle başında durursun uyusun diye gözünün içine bakarsın. benim kızım 3-4 hafta öncesinde bi dönem 4-5 saat uyuyor uynmıyordu bazen arada yine öyle yapıyor. doktora uyandırayım mı dedim sakın uyandırma dedi çocuğu boşuna huzursuz etme dedi. sarılık riiski yon şeker riski yok uyandırma uyusun çocuk sonra çok çekersin dedi.:emir_bebek: bebeğin acıkınca uyanır zaten.

kızlar bşe sorcam,bebeğinizi geceyatağında yatırırken üzerine ne örtüyorsunuz,battaniye mi yorgan mı,birde evde nasıl giydiriyorsunuz,yani bebeğin üşüyüp üşümediğini nasıl anlarızki,çok sıkıda giydirmek istemiyorum,erkek bebekler çok sıcağıda sevmezmiş öle diyorlar....

kızlar bşe sorcam,bebeğinizi geceyatağında yatırırken üzerine ne örtüyorsunuz,battaniye mi yorgan mı,birde evde nasıl giydiriyorsunuz,yani bebeğin üşüyüp üşümediğini nasıl anlarızki,çok sıkıda giydirmek istemiyorum,erkek bebekler çok sıcağıda sevmezmiş öle diyorlar....

ben iki tane battaniye ortuyorum canim yorgan bile henuz almadim cok bunaltmak istemiyorum burasi zaten soguk bir ulke -4 su anda disarisi sicaga cok alisirsa cok cabuk hasta olur ...

kizlar bbekelriniz uyurken veya uyanma asamaisnda elelrini yuzune ve kafasina goturup bastiriyormu sanki basi agriyor gibi yagmur neden yapiyor acaba bunu ?

benim kızım doğdu doğalı elleriyle ya yüzünü yada alnını kapatıyor bazen korkuyorum burnunu ağzını kaparda nefes alamaz diye :18:

ben satılan komili zeytinyağı sürdüm sen ne güzel doğalını sürmüşsün

biz burda zeytin yağını kantron denilen bir otla güneşte birkaç ay bekletiyoruz oda cilde çok iyi geliyor püskürtmeli bir şişenin içine kattım yağı her altını değiştirmemede onu kullanıyorum kanına felanda masaj yapıyorum tafsiye ederim

bizim burası daha tam anlamıyla bugün hafif soğuk oldu diğer günler yaz gibiydi o yüzden battaniye yetiyordu dün ablasından kalma uyku seti var onu çıkardım yıkadım ama gece yağmur yağmış mecburen yeniden yıkayacağım bundan sonra artık yorgana geçeriz daha klima bile açmadık biz burda o kadarki sıcaktı :78:

benim 1elyaf, 2yün yorganım, 1 saf pamukla yorgan gibi dikilmiş battaniyem var diğerleri normal pazen ve şu tüylü battaniyelerden. çanakkalede hava çok soğuk değil ama gece bacakları üşür ve gaz olur diye yün yorganı göbeğine kadar örtüyorum göbekten yukarıya bişey örtmüyorum. pamuk yorganımsı batteneyi ev sıcak olduğunda ya da nehirin vücudu sıcak olduğunda örtüyorum. gün içinde ince pazen battaniyesini göğsüne kadar örtüyorum. gün içinde içine çıt çıtlı badi,ayağına çorap (altını falan açıyorum gaz olmasın diye pantolonunun içine giydiriyorum)penye takım bi de ince şu penye yeleklerden giydiriyorum. zıbın pek giydirme taraftarı değilim çıt çıt aralarından bacaklarına gaz yapar diye. evin içi sıcakken zıbın giydiriyorum.
bi steden okumuştum çocukların üşüdüklerini ellerinden yüzünden anlayamazsınız ensesine bakın sıcaksa üşümüyordur yazıyordu.

Ben geceleri bir pamuklu bir de akrilik battaniye örtüyorum.Havalr soğuyunca da uyku tulumumuz var,kalın pamuklu onu giydireceğim.Normal body ve üzerinde ince penye tulumuyla yatırıyorum.Gündüz de body üzerine tek kat pamuklu,soğuksa kadife tulum ya da alt üst takım giydiriyorum.Ben sıcağa alıştırmadım,fazla korumuyorum.Soğuk da olsa hemen hemen her gün çıkarıyorum dışarıya.Ayaklarının sıcak olmasına dikkat ediyorum,çift çorap giydiriyorum. Bebeğin üşüdüğünü sırtının üst kısmından anlayabilirsin, sıcak değilse üşüyordur(terli değilse tabii,terleyince de soğuk olur biliyorsun).Bebeklerin el ve ayakları genelde soğuk olur,dolaşımları iyi olmadığı için.

Ya iyiki üye olmuşum. Çok rahatladım. Biraz tedirgindim bu kaka meselesine :)
Bide sağlıkocağındaki hemşireler aşıya gelmeden yarım saat önce calpol içirin demişlerdi. Bende içirdim ve hiç ateş olması. Halamda hemşire. O aşılar artık ithal o yüzden ateş yapmıyor dedi. Ama kafama takılan birşey var. Biz rutin kontrollere gittiğimiz hastanedeki doktorumuz dediki bizim yaptığımız pnömokok aşısı 13 etkene karşı koruyor sağlık ocağınınki 9 etkene karşı koruyor siz bilirsiniz ister orada yaptırın ister burada dedi. Sonra Verem sağlık ocağında sadece çarşamba günü yapılıyomuş bütün aşılar için çarşambayı bekleyelim dedik karma ve BCG'yi sağlık ocağında yaptırırırız Pnömokok için hastaneye gideriz diye düşündük. ÇArşamba aşıya gidince sağlık ocağındaki hemşireler işte özel hastane rant yapıyo inanmayın hepsi aynı falan dedi.Hastanede bir aşı için yaklaşık 150tl gibi bir rakam söyleyince devlete güvenelim sağlık ocağında yaptıralım dedik. Ama Gittiğimiz hastanede Ankaradaki güven hastanesi. Sonuçta oldukça güvenilir bir hastane. Sağlık ocağında yaptırdık ama acaba hastaneye mi gitseydik kafama takıldı. Sizler aşıları nerede yaptırıyorsunuz?

Birde bizim oğlanın kakası geldi bugün şükür ki. 5 günü artık 2'ye indirdik ama şimdide sümüksü biraz. PEki bu sorun mu?

Bizde de arasıra yeşilimsi ve sümüksü kaka oluyor.Doktor benim yediğim birşeye reaksiyon gösterdiğini söyledi,o zaman sümüksü kaka olurmuş.Daha çok allerjik bünyeli bebeklerde olurmuş ilk aylarda.Sanırım sürekli veya çok sık değilse sorun değil ama doktoruna danışabilirsin ilk gittiğinde.

kizlar bbekelriniz uyurken veya uyanma asamaisnda elelrini yuzune ve kafasina goturup bastiriyormu sanki basi agriyor gibi yagmur neden yapiyor acaba bunu ?

Saadet,bemin kızım da yapıyor,hatta memedeyken uykuya dalarsa da hem elini yüzüne kafasına götürüyor hem de meme ucumu öyle bir çekiştiriyor ki sağa sola,arkaya,garip hareketler yapıyor,ıkınıyor gibi falan.Sanırım uyku ile uyanıklık arasındaki evrede oluyor bunlar.

biz burda zeytin yağını kantron denilen bir otla güneşte birkaç ay bekletiyoruz oda cilde çok iyi geliyor püskürtmeli bir şişenin içine kattım yağı her altını değiştirmemede onu kullanıyorum kanına felanda masaj yapıyorum tafsiye ederim

Ben de kantaron yağı sürüyorum,cilde çok iyi geliyor.

Ya bnimki ayakta sallanmak istemiyor,kaç kere denedim bağırıyor. Nasıl alıştırsam,hep kucakta sallıyorum,sırtım çok ağrıyor.
işin zor ilerde kilo aldıkca dahada zor olacak neden istemiyorki acaba benimki çok seviyor indirince ağlıyor beşikt:65:e uyumuyor ayakta sallanarak uyuyacak sonra beşiğe yatacak ondan sonra uyandıkça beşiklte sallıyorum
uykusu geldiği zaman alsan bacaklarına acaba uyurmuki ağladıkça salla sargısına sar meme kullanıyormusun

Saadet,bemin kızım da yapıyor,hatta memedeyken uykuya dalarsa da hem elini yüzüne kafasına götürüyor hem de meme ucumu öyle bir çekiştiriyor ki sağa sola,arkaya,garip hareketler yapıyor,ıkınıyor gibi falan.Sanırım uyku ile uyanıklık arasındaki evrede oluyor bunlar.

bende basimi agriyor acaba dedim :) sagol cnm ...

Back