• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba Eylül anneleri!.
Bende bir Eylül annesiyim. Siteye bikaçgün önce üye oldum.
Bebeğim 2.5 aylık oldu. Şimdi 3.ayın içinde neler yapması gerektiğini okudum bazı sitelerden.
Herhangi birşeyi tutmuyor oğlum. Oyuncağını sallıyorum eline doğsu uzatıyorum oda ellerini sallıyor ama elini uzatıp tutmuyor. Sizlerde durum nasıl?

Daha erken canım.Benim bebeğim 3 ay 1 haftalık.3.ay dolunca tutmaya başlıyorlar.Benim kızım şimdi oyuncaklarına uzanıyor,bazen de tutuyor.

bende hep ayakta sallıyorum bizlerde sallanmakla uyuduk valla uyumuyor başka türlü sonrada beşikte sallanmak istiyor oooofffff ben bu çocuğa nasıl unutturacağım bu sallanmayı kollarım bacaklarımda hal kalmıyor

Ya bnimki ayakta sallanmak istemiyor,kaç kere denedim bağırıyor. Nasıl alıştırsam,hep kucakta sallıyorum,sırtım çok ağrıyor.

arkadaslar son olarak su son olaylara bir aciklik getireyim ben facebook adresimi sen bana oy verdin sen vermedin gibi bir seye takilip silmedim yanlizca o olaydada bir birlik saglanmadigi iki yuzluluk riyalik yapildigi icin kirildim usulca kimseye sesimi cikarmadan gittim bana soranlara tek cevabim ben adresimi bir sure kullanmicam oldu ne bir isim ne bir kisiye saldirdim ama olay oy olayi falanda degil..keske arkadaslar direkt gruplardan saldirma yerine ozelden mesaj atip bana sorsalardi ama eger oy olayi olsaydi zaten sahsi kisilere karsi tavir alirim ben grupta birlik olmadigi icin ayrildim ..benim olmadigim grupta benim icin yorum yapanalr keske ordaki insanalri mesgul etmek yerine bana mesaj gonderselerdi kimdir yorum yapan sahsi cok samimi surekli birbirlerine yorum yapan insanalr bir kac kisi tabiki 126 kisi birbirini sevicek diye bir olay yok benide herkes sevicek bende onalri sevicem diye biz zorunluluk yoktu ama o tirnakalr bana ayalr oncesinden oyle bileylenmiski batirmaya hazir hale gelmis ..benim sahsi facebook adresimi kapamam bile olay haline gelmis ilk gun cok uzuldum ama bana tanimadigim insanlar bile mesajalr attilar evelrine davet ettiler kagale alip okumadik bile saadet bile denildi yorum yapanalr ile ilgili ama ben o kadar deger verilmisimki grup icidne grup olanlar beni o kadar ciddiye almiski olmadigim ortamalrda bile ismimi kullanir olmus bana mesaj atsalar ozelden daha mantikli olurdu hem grupta ilgisiz kisilerin zamanini calmamis olurlardi :) olayla ilgisiz olan her arkadaisn zamanini caldikalri icin cok ama cok ozur dielrim bu konu taamiyle kapanmis tir mesajalr icinde cok teskkurler arkadaslar iyiki varsiniztanimadigim insanalri bile bu sayede tanidim gruptan tesekkurler ayrica hepinize :)

keske grup icinde grup olan kisilerden rahatsiz oldugum icin o riyaliklalri sahte yuzleri gormek istemedigim icin adresimi kapamak yerine o grupta cok sevdigim arkadaslarida yanliz birakmak yerine bende onalr gibi kalip grupta cene yarisi yapsaymisim onalr gibi usulca gitmek kotu olmus :) bundan sonra umarim sorunu olan benim olmadigim ortamda atip tutmak isnanalrin zamanini calmak yerine bana ozelden mesaj atar beklerim :)

slm kızlar ben ekim annelerinden :) 2. ay aşımıza az kaldı ateş oldumu sizin bebeklerde.. olduysa ateşi koltk altı yada popodanmı ölçtünüz popodan ölçmemde ben durmuyor oglan
slm bende çok korktum ateş yapıcak dıye ama benim kızımda ateş olmadı ama ben saat başı ölçtüm genede ateşini koltuk altındn ölçtüm ben

benim kızımda da ateş olmadı. hususi sabahtan gittim aşıya ateşi çıkarsa sık sık kontrol edelim diye çok hafif sıcaklanddı calpol verdim yelek falan giydirmedim üstünü örtmedim uyuduğunda gece battaniye örttüm hemen geçti. biz iki çeşit dere aldık biri civalı kol altında ölçmeye bi deşo kolaktan ölçmelerden. 2 snyede ateşi kulaktan ölçtüm çocuk huysuzlanmadı. ateşi artsaydıkol altı ve popodan ölçecektim çok şükür olmadı.

kızlar benim kızımıngöbek deliği hala şişti basınca yumuşacık sıvılı bişey var içe giriyodu doktora götürdüm. doktor göbek fıtığı dedi. düşük külolu ve erken doğan kız bebeklerinde yoğun olarak yaşanırmış. endişelenme 1 yaşında geçiyo dedi normal dedi. 4 yaşına kadar geçmezse yada yumuşak şey sertleşirse operasyon yapılıyo hafif bi operasyon dedi sizinle paylaşayım istedim. bu arada kızım bir ay erken doğdu

şule benim kızımda da vardı artık geçti. mustela krem ve zeytinyağı iyi geliyor. benimkine çocuk doktoru önemli değil geçer demişti cilt doktoru da ekzama demişti. hipokort krem verdi sürmezsen geçmez dedi 3 gün sürdüm ardından mustela krem sürmeye devam ettim zeytinn yağıyla nemlendirdim şimdi tamamen geçti şükür. d viti de bir seferde 4 damla veriyorum.

slm kızlar ben ekim annelerinden :) 2. ay aşımıza az kaldı ateş oldumu sizin bebeklerde.. olduysa ateşi koltk altı yada popodanmı ölçtünüz popodan ölçmemde ben durmuyor oglan

cnm eendişelenecek bi durum yok..
bnde cook korktum ateşi cıkacak die..
doktor cıkarsa şurup wer demişti...ama cok şükür cıkmadı ateşimiz...
tabi sen yine kontrol edersin gece boyu...bn koltukaltından ölçtüm...doktoruma sordum ordan ölçebilirsin dedi...

şule benim kızımda da vardı artık geçti. mustela krem ve zeytinyağı iyi geliyor. benimkine çocuk doktoru önemli değil geçer demişti cilt doktoru da ekzama demişti. hipokort krem verdi sürmezsen geçmez dedi 3 gün sürdüm ardından mustela krem sürmeye devam ettim zeytinn yağıyla nemlendirdim şimdi tamamen geçti şükür. d viti de bir seferde 4 damla veriyorum.

serapcım bazen hıc cıkmıyor bazen cogalıyor genellikle haftasonları cıkıyor.Gelen giden malum haftasonu gelıyor ya herkes bısey dıyor canımı cok sıkıyor bu durum.banada cocuk doktoru ter bezlerı gelısmemıstır yenıdoganda sıkma canını gıder dedı ama moral bozmaktan baska ıse yaramıyor.mustelanın yan etkısı var mı bazıları katarak yapıyormus Allah korusun ıcınde kortızon oldugu ıcın.Bır de zeytınyagı demıssın ya canım sıvıyag mı hakıkı zeytınyag mı onu da yazarsan sevınırım.

kızlar aranızda bebişe salıncak alan varmı sevdimi bebeiş biz bügün almayı düşünüyoruz önceden ayakta salıyodum çok tehlikeliymiş bakalım güzel bulabilecekmiyim

Biz Fisher Price akvaryum salıncak aldık.Aslında çok güzel,hem beşik gibi sağa sola hem de öne arkaya sallanabiliyor.Ama benim kızım pek oturmuyor,uyuması ise mucize,1 aydır 1 kere uyudu salıncakta.Genelde 10-20 dakika arası oturuyor,buna da şükür.

Ya iyiki üye olmuşum. Çok rahatladım. Biraz tedirgindim bu kaka meselesine :)
Bide sağlıkocağındaki hemşireler aşıya gelmeden yarım saat önce calpol içirin demişlerdi. Bende içirdim ve hiç ateş olması. Halamda hemşire. O aşılar artık ithal o yüzden ateş yapmıyor dedi. Ama kafama takılan birşey var. Biz rutin kontrollere gittiğimiz hastanedeki doktorumuz dediki bizim yaptığımız pnömokok aşısı 13 etkene karşı koruyor sağlık ocağınınki 9 etkene karşı koruyor siz bilirsiniz ister orada yaptırın ister burada dedi. Sonra Verem sağlık ocağında sadece çarşamba günü yapılıyomuş bütün aşılar için çarşambayı bekleyelim dedik karma ve BCG'yi sağlık ocağında yaptırırırız Pnömokok için hastaneye gideriz diye düşündük. ÇArşamba aşıya gidince sağlık ocağındaki hemşireler işte özel hastane rant yapıyo inanmayın hepsi aynı falan dedi.Hastanede bir aşı için yaklaşık 150tl gibi bir rakam söyleyince devlete güvenelim sağlık ocağında yaptıralım dedik. Ama Gittiğimiz hastanede Ankaradaki güven hastanesi. Sonuçta oldukça güvenilir bir hastane. Sağlık ocağında yaptırdık ama acaba hastaneye mi gitseydik kafama takıldı. Sizler aşıları nerede yaptırıyorsunuz?

Birde bizim oğlanın kakası geldi bugün şükür ki. 5 günü artık 2'ye indirdik ama şimdide sümüksü biraz. PEki bu sorun mu?

Back