2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğim yani funda da varmışş.o haber verecekmiş bi de ben öyle
isteyemiyorum kimsenin numarasını yavvv....

hee iyi sevindim sonuçta en başından beri beraberiz kopmak çok zor olacak zaten bide habersiz kalmayalım birbirimizden.
itinayla numara istenir ve verilir :) benim bi tek hallisnada var sen de haberleşmek görüşmek istersen özelden msj atman yeterli canım.
 

canımm tebrik ederimm.ne güzel oğluşun yanında sana her şeyi unutturur.Allahım sağlıkla büyütmek nasib etsin.
(kızıııım bak yavrum szeryan olacaklar bile beklemiyo geliyooo tatlımm biz sezeyan olmayacazz sen normal yoldan gelecen niye bekliyon gel artıııka.s)
 
ay masallah kızlar hızınıza yetisemiyorum :)

benim de yarın son is gunum :CüvCüv:

evden bol bol yazarım ben de insallah :)
 
yaa benim daha mıntıka temiizliği yapmam lazım dün bacaklarımı hallettimm. gözümde büyüyoo ya göremiyorummmmm mafoldumben
 
aa ne sütü benden hiçbişey gelmedi yaaa..ilginç epic ama iyidir heralde...

valla canım hormonlar hazırlık yapıyormuş 7. aydan itibaren azar azar süt gelmesi normalmiş. önceleri ağız sütü gibi yoğun ve sarıydı aktığını hissetmezdim bile bi bakardım lekelenmiş kurumuş ama 2 haftadır çok fazla hele dünden beri günde 2-3 kez çamaşır değiştiriyorum. üst kıyafetime geçiyor bildiğin sırılsıklam oluyorum.şişler zaten akarken acıyor artık sanki göğüsleri dolmuş emziremeyen anne gibiyim
 
 
yaa benim daha mıntıka temiizliği yapmam lazım dün bacaklarımı hallettimm. gözümde büyüyoo ya göremiyorummmmm mafoldumben

üff valla yaa son ana kadar bekliyorum bi kere alıyım zaten zor diye..bi yandan da ödüm kopuyo sancı gelcek apar topar o şekilde doğuma gitcem diye :kedi:

tatlım senin ticker da 36+1 kalan gün 26 diyo ben de 36+0 ım kalan gün 29 nasıl oluyo anlamadım satın kaç senin?
 
 
alıntılar mı karıştı ne? kim kimden alıntı yaptı kime yazdım anlamadım :bbo:
 

vaktin olur herhaldeee olduğu kadar halledersinn.
19 kasım.
bugün taarih belli olursa inş. geri sayım tickerı yapıcammm
 
kızlar fazzla zamanım yok o nedenle hemen tavsiyelerde bulunup gidecem.bebişim doğdu 53 cm 3660gr oldu.epidural sezeryan oldum.ama 32 saat ten sonra agrın olur dediler ama benim 5-6 saat sonra basladı.bünyeye göre değisiyormus meger.
tasiyeler
1)yanınızda 1 büyük kesin olmalı.simdiden belirleyin hatta 2 kişi olsun.
2)ağrılarınız ne olursa olsun en erken 1 hafta içinde geçiyr.benim hala agrılarım devam ediyor.ki devam edecek gibide.
3)memelerimiz baya bir acıyor bebek öyle bir emiyorki öyle canınız yanıyorki anlatamam sanki canımdan can cıkıyor.ama dayanmak zorundayız.o nedenle siz ne olursa olsun yanınızda kesinlikle su lansinoh kremden bulndurun.biz dogumdan sonra alırız diye düşünüyorduk.küçüçük bişey fakat 19 tl bayada pahalı.allahtan hastanede numune varmıs hemşireler 2 tane verdilerde simdilik onla idare ediyorum gercekten faydası var.
4)simdiden dövülmemiş kimyon bulundurun evinizde. biz bir büyüğümüz tavsiye etti diye 1 kilo almıstıkk.cok işe yarıyormuş.elinizde minik bir biberon mutlaka olsun.bu kimyonu demleyi sekerleyip içirmek için.cocuk rahatlıyor.birde sütünüz ilk zamanlar az olacagı için doymuyor.kimyo sekerle karısınca baya doyuruyor..
5)bizim buralarda bebek dogunca ballama ve tuzlama yaparlar.kesinlikle bebeginize öyle seyler yatırmayın hemsire geldi bir sürü sey anlattı hepimizi ikna etti.bizde tuzlama ve ballama yapmadık.gerci 26 sında dogdu.hala yıkamadık.göbegi düştükten sonra yıkanacakmıs.
6)elinizede mutlaka bebek yagı bulunsun.hergün sabah mutlaka yaglamanız gerekiyor.
7)eşiniz mutlaka ilk bir hafta yanınızda olmalı eşiniz dışında kimse onun yerini tutamaz.buna anne ve abla veya kaynana dahil .eşiniz mutlaka her an yanınızda olmalı.
8)doguma gitmeden önce mutlaka banyo yapın cünkü 4-5 gün banyo yasak.valla nemli bezle tüm vücumu eşim sildi ancak öyle biraz temizlendigimi hissettim.
9)evde kolonya kesinlikle bulunsun bebegin göbegi düşene kadar her gün mutlaka limon kolonyasıyla her gün göbegin çevresini temizlemeniz gerekiyor.yada saf alkol ile temizlemek gerekyormus.saf alkol olmadıgı için kolonya tavsiye ediyorlar.
10)sorularınız olursa özelden mesaj atın formu artık takip etmek zor ama ben günlük biraz bakıp mesajlarımı kontrol ederim.elimden geldigince sorularınıza cevap vermeye calısırım ama sadece özel mesajlara cünkü sayfa sayfa okumak zor olur.
11)epidural sezeryan da iğneyi hiç hissetmiyorsunuz bile.
12)dogumdan sonra doktor size bir antbiyotik veriyor onu saatni gecirmeden kullnın çünkü sondanın yeri iltihap oluyomus.
herkese hayırlı dogumlar.ve uykusuz gecler
 
 
gözün aydınn analı babalı büyüsünn inş.
sağol güzel bilgilerrrr
 

benim bi arkadaşım son muayeneye gitmeden sabah ilişkiye girmişler gidince dr açılman artmış diye doğum için alıkoymuş.o geldi aklıma şimdi.


bende bugün gittim kontrole herşeyimiz gayet yolunda bekleyeceğiz dedi dr.
 

hoşgeldin tatlım
gözün aydın..umarım sen ve meleğin iyisinizdir.
çok saol tavisyelerin için zaman ayırıp bizi bilgilendirdin opuyorumnanaktan
 

bilgiler için çook teşekkürlerr ve tebrikler canım bebeğinle beraber mutlu huzurlu bi hayat diliyorumm.
 
kızlar nihayet geçmişi okumayı biterebildim çok seri yazıyorsunuz walla çok zor oldu yakalamak
öncelikle şu göğüs ucu kremi konusunda aydınlanmak istiyorum ben doktoruma sordum gerek yok 2 saatte bir en fazla 15 dak emzireceksin o zaman sorun olmaz dedi ve bana bişey vermedi ee şimdi bebek doymazsa ve uzun emzirirsek yara olacağı kesin yani ne yapmalıyım
sonra şu banyo meselesine gelelim ben bunu sormuştum doktor su geçirmez pansuman yapıyoruz ayağa kalktığın an duş alabilirsin hem sütün de daha rahat gelir demişti
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…