merhaba
Benim kayınvalidem uzakta ama gelmez çünkü iş yapması gerekirse ortadan yok oluyor kocasının ameliyatında bile yoktu hamilelik başında biz gidip baktık o yayladan inmedi ki yaylaya çıkmak zorunda da değildi. Kızı da ameliyata gitmedi ama üç hafta sonra düğüne gitti köye. Yani onlar gelse de onlara iş yapmak gerekecek annem vardı diğer doğumlarda bebeğe bakmaya korkar o yemek yapar ben bakardım ama bunda daha da yaslandı gelir mi bilmiyorum ama geleceğini tahmin ediyorum.
Ben de aslında hiç kimsenin gelmemesi taraftarıyım ikinci doğum pandemide gelmişti çok rahattım eve erkek misafir geliyor mesela görümce kocası vs onlar oturuyor çay içiyor ben odada tıkalı emziriyorum ayıp olmadın diye eşimi çağıramıyorum vs çok saçma oluyor pandemide böyle şeyler olmadı çok rahattım memeler ortada gezindim. Ama ilk doğumda her akşam birileri eşleri ile bebek görmeye geliyor herkes içeride gelen gitmiyor ben odada ter içinde onlar klimalı odada falan çok geriyor beni böyle haller.
İşyerindekilere de ilk 40 gün gelmeyin dedim illa geleceğiz diyorlar kadın olmalarına rağmen anlayışsızlıklarına anlam veremiyorum tamam sevip değer veriyorlar ama yani 40 gün sonra değer versinler bir duruma adapte olayım diğer çocuklar adapte olsun üçüncü sezeryan olacak bir kendime geleyim yok illa herkes gelecek bayram öncesi sezeryan olursa diye daha çok korkuyorum bayramda herkes gelir çok kalabalık olur diye. Beni çok geriyor zaten çok işime karışılmasını sevmem söyle emzir sütünü sağ sunu yap bunu yap diyorlar cıldırıyorum. Türk milleti olarak mesafeyi biraz ayarlayamadığımızı düşünüyoeum
Be dertliymişim…
hafta olarak 13+1 olduk en son 4-5 gün öndeydik şu an bilemiyorum 16 a kadar doktor kontrolü yok fetal DNA sonuçlarını bekliyorum.
Bir de göbeğim diğer iki hamilelik gibi 12 hafta da birden balon gibi çıktı iç karnı geniş olanların bebek içeride gelişirken geniş olmayanlar dışarı genişliyormuş benim ilk hamilelikte doktor öyle demişti.
Benim gibi doğum iznine çıkınca çok işi olan vsr mı ben şubatta çıkınca badana yaptırıp bir de salon mobilyası değiştireceğim.. eşim de mutfak dolaplarına girişmeyi düşünüyor sonradan daha zor olacak diye.. şimdiden kara kara düşünüyorum. Daha bebek mobilyası vs var tatlı güzel ama yorucu işler. Çalışınca da genelde son aya falan kalıyor böyle şeyler