2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Yok canım ben burdayım da genelde herkez gıttı
bız daha ıŞteyız yokse eve gıdsıp yemek yapmayı ısterdım

annelerini kaybeden sevgili anne adaylarımız, Allah'tan rahmet diliyorum anneleriniz için. Sizlerin de anne sevginizi Allah bebeklerinizle doyasıya doldursun inşallah...

ben niye mi buradayım, şimdi garipsemeyin lütfen ama birkaç şey yazmak istiyorum. hele de doğumunuz yaza geleceği için daha çok maruz kalacağınızı düşündüğüm bir konu var. malum yaz ayı ve doktorlar tatillerini sorunsuz geçirmek, istedikleri tarihte tatile çıkmak isteyebiliyor çoğu kez...

bana ne değil mi :) kızmayın bana ne olur? diğer topiklerde sıkça hangi doğum şeklini seçelim gbi sorular dönüyor. bunun üzerine her topiğe yazma ihtiyacı hissettim. inanın sezaryen iyi birşey değil. hem anne için hem bebek için... ben diğer birkaç topikte yazdıklarımı vakit darlığı nedeniyle buraya da yapıştıracağım, umarım kırıcı olmam... sadece birileri okusun ve bilmiyorlarsa öğrensinler istiyorum.. biliyor da olabilirsiniz tabi, topiğinizi okumadım okuma imkanım da olmayacak... ama genel olarak sezaryen ve doğumla ilgili çok yanlış bilgiler dönüyor ona istinaden yazacaklarımı okursanız sevinirim. işte mayıs ve temmuz annelerine yazdığım mesaj:

sevgili anne adayları lütfen yazacaklarıma kulak verin.. çok yanlış bilgiler dönüyor yazışmalarda. sezaryenle ilgili çok ciddi bilgi eksikliği var. doktorların işine sezaryen geliyor ama siz anneler bebeklerinizi düşünmek zorundasınız. sezaryen bir doğum şekli değil bir kurtarma operasyonudur. ben eminim ki şu topikte sezaryen olacakların %90'ı gereksiz yere olacak. Ama maalesef kimse size gerçekleri söylemiyor, siz de araştırmamışsınız belli ki.. Yoksa illa birileri uyarırdı sizi.

sezaryen neye göre iyi? anne açısından mı, bebek açısından mı? inanın ki ne anne ne de bebek açısından iyi bir operasyon değil. annenin katlarca kesilmesini bir yana bırakalım bebeklerde astım şeker ve kanser hastalıklarına yakalanma riskini artıran en önemli faktörlerden biri sezaryendir. vajinadan çıkamadığı için ciğerleridneki su gerektiği gibi atılamaz. sezaryenle doğan bebekler sulu yaşamdan oksijenli yaşama geçiş için hazırlıklarını tamamlayamadan bir anda çıkarılarak sudan çıkmış balığa döner. bebek feryadı basar ama kimse duymaz o anda. sezaryenle doğan bebeklerin DNA sı değişmektedir. ve araştırırsanız ama böyle forumlarda kulaktan dolma şekilde değil sağlam bir araştırma yaparsanız bu bilgilerin hepsine internet üzerinden tek tıkla ulaşabilirsiniz. sizi kandırmalarına izin vermeyin.

(bir soruya cevaben yazmıştım): normal sancılar adı üzerinde Allah'ın vermiş olduğu sancılar olduğu için asla kaldıramayacağınız boyutta olmayacaktır. sunni sancı ise adı üzerinde sunnidir ve bazen kaldıramayabilirsiniz bu şiddeti, o yüzden doktorunuzla konuşun ve sunni sancıyı çok çok çooook acil ve gerekli olmadıkça kesinlikle kabul etmeyeceğinizi belirtin. normal sancı bebeğe anne karnında masaj yaparak oksijenli yaşam için ciğerlerini hazırlarken, sunni sancı doğal işleyecek tüm süreci berbat edebilir.

bakın sevgili anne adayları gereksiz yere sezaryen yapan doktorlar zalimdirler. siz anneler lütfen gereksiz yere sezaryen olmayın doktorlarınızı sorgulayın her dediklerine gözleriniz kapalı inanmayın. sizi kandırmaya meyilli doktor inanamayacağınız kadar çok sayıda. iş ahlakına sahip size gerçekleri söyleyecek bir doktor bulmaya çalışın. bebeğinizin Allah çıkmasını emredene kadar, yani gelişimini tamamlayana kadar sizin karnınızda kalma hakkı vardır. bu hakkı ne çiğneyin ne de çiğnetin lütfen. topiği sürekli takip edecek kadar zamanım yok ama bir söyleyeceğiniz olursa mesaj atabilirsiniz... benim uyarıma kulak verenleriniz olursa ki inşallah olur, diğer topiklerdeki anneleri de haberdar ederseniz çok müteşekkir olurum. zamanım el verdiğince diğer topikteki anne adaylarıyla da bilgi paylaşmaya çalışacağım.

not: ayrıca ilk doğumu sezaryen olanlar sonraki doğumlarını SSVD (sezaryen sonrası vajinal doğum) yapabilirler. imkansız asla değildir. yapan çok anne var...

işte söylemek istediklerim bunlardı.. okudunuz teşekkür ederim.

hallisnacımmmmm nerlerdesın canım sen nasılsın bebiş nasıl??? kendınden haber ver bırazcık yaaa:):)

canlarım ben dün kocişle eminönüne gittim havuzlu hana ama maalesef kapalıymış pazar günleri aklınızda bulunsun artık cumartesi gününe kaldı mahmutpaşada ne uzkmış Allahım Allahtan kocişim yanımdaydı yoksa ben kaybolurdum heralde en alt katı oldugu gibi bebiş magazası herşey var güvenlikçi amcanın demesi uygunmuş bayagı ayrıca bebek magazalarında 3 tl cıtcıtlı badiler tulumlar 10 tl hastane cıkışlarıda 10 60 arası degişiyor ben almadım havuzlu hana bakmak istedim önce bu arada ben dr gittim gerci face yazdım kızım olacakmış hala inanamıyorum aşermelerim o kadar farklıydıki ama cok mutluyum kızıma kızkardeş gelecegi için birbirlerine destek olacaklar yavrularım hayırlısıyla sizlerden ne haberler var ?

Kabızlığın da vardır şimdi senin. Kabızlığını gidermeden gazın geçmez. Z.yağı iyidir. Günde bir kaşık. İster iç, ister bir tabağa domates vs doğra sabahları üzerine dök, ekmek bana bana ye. İyi gelir.

CANIM çok sağol valla zahmet edip bir sen cevap yazmışsın. canım bende kabızlık yok ama gaz fena. doktora sorucam artık. tekrar teşekkür ederim...kaydirigubbakcemile2

canlarım ben dün kocişle eminönüne gittim havuzlu hana ama maalesef kapalıymış pazar günleri aklınızda bulunsun artık cumartesi gününe kaldı mahmutpaşada ne uzkmış Allahım Allahtan kocişim yanımdaydı yoksa ben kaybolurdum heralde en alt katı oldugu gibi bebiş magazası herşey var güvenlikçi amcanın demesi uygunmuş bayagı ayrıca bebek magazalarında 3 tl cıtcıtlı badiler tulumlar 10 tl hastane cıkışlarıda 10 60 arası degişiyor ben almadım havuzlu hana bakmak istedim önce bu arada ben dr gittim gerci face yazdım kızım olacakmış hala inanamıyorum aşermelerim o kadar farklıydıki ama cok mutluyum kızıma kızkardeş gelecegi için birbirlerine destek olacaklar yavrularım hayırlısıyla sizlerden ne haberler var ?
havuzlu hanı çok duydum fiyatlar çook uygunmuş. ayrıntılımızda geçsin bizde gidip alcaz herşeyimizi.yerimseniben

CANIM çok sağol valla zahmet edip bir sen cevap yazmışsın. canım bende kabızlık yok ama gaz fena. doktora sorucam artık. tekrar teşekkür ederim...kaydirigubbakcemile2

havuzlu hanı çok duydum fiyatlar çook uygunmuş. ayrıntılımızda geçsin bizde gidip alcaz herşeyimizi.yerimseniben

Bana hazımsızlık için bi şurup vermişti doktor.Gazdan karnım çok şişiyodu.Ama içemedim ben şurubu. Daha iyiyim yine de. Gaz sorunum yok gibi bişey. Kabızlıkta hiç yaşamadım. kaydirigubbakcemile2

havuzlu hana bende gitmek istiyorum ama bize cok uzak kalıyor yanı buradanda alsam bana aynı hesaba gelicek

Bana da çok uzak şu an . kaydirigubbakcemile3 ama annemlere gidince her zaman gidiyorum eminönüne.Çünkü ordan çok yakın. Bi havuzlu hana gitmedim.Ona da gidicem bi ara. Sen nerde oturuyosun canım ? Tekirdağdaymışsın, ben de Silivrideyim. Yakın sayılırız.kaydirigubbakcemile3

X