2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Banucum telefondaki konuştuk gerçi ama selin bugün sabah daha iyiydi.geçmiş olsun cnaım havalr artık kötü ya( bol bol meyve çayları içmek laızm.

Günaydın Banu'cum. Oh ne iyi olmuş valla insanın kendine vakit ayırması süper a.s.

günaydın herkese....

Günaydın Tülay'cım. Selin'im daha iyiymiş bugün çok sevindim a.s.

Ay herkes bi yerlere gitti bende kaldım tek başıma. Canım sıkıldı be bişey yapasım da yok valla. Ehliyet sınavına çalışayım bari biraz a.s.

Kızlar snaırım topiğimiz dağılıyor artık belli kişiler haricinde kimse yok.nuran özlem aynur hep girenler yoklar artık(

Selam Herkese Kızlar,,, a.s.

Nihayet fırsat bulup yazmayı başardım.İki gündür evdeyiz,oğluşumun burnu akıyor,iştahı hale çok iyi değil alalhtan muhallebi yiyor,sabah kahvaltı yapmayınca yine muhallebi yapıp yedirdim.şimdi uyuyor sabah 10 a kadar uyuduğumuz için geç yatırdım bugün bidaha uyutmam heralde,çünkü dün de böyle olduğunda geç yattı ve 8 buçuk gibi uyandı gece uykusuna geçtiğinde 12 yi geçmişti saat..Bende çorbasını yaptım uyansında inşalalh severek içer.

Dün bi yemek yaptım kızlar tavuklu sebzeli graten gerçekten çok güzel olmuştu,kitaptan yaptım tavsiye ederim.bi ara tarif ederim size...

nurtencim geçmiş olsun çocuk bunlar güzelim gerçekten üzülme,olsun Alalh başka dert vermesin,sen elinden geleni yapıyosun hastalanmasın diye,artık yapacak bişey yok,ilaçlarını düzenli kullanır iyileşir.Sende dikkat et kendine..

tubacım arabanın tekeri gitmiş neyse inşalah bir an evvel gelir,dua et Serraya bişey olmamış o kadının serranın üstüne düşmesini düşünemiyorum kimbilir neler olurdu,allah korumuş.Sen kozyatağı carrefourdamıydın kız?haberim olsa gelirdim gerçi dün yine Anıl arabayı almıştı ama taksiyele gelirdim olsun.Ütü olayına gelince bende Gülhan gibi phılıphs dicem.Ben çok memnunum cnm.O buhar tankı olanlar çok yer kaplamazmı??Bilmem hiç kullanmadım...Bu arada dediğin botlar bencede biraz ağır gelebilir ayağına alma derim.

Kızlar size söylemek istediğim bişey var ev ayakkabısı ile ilgili,Dağhan adım atmaya başladığında kayınvalidem başlamıştı ilkadım ayakkabısı alalım evde sürekli onla gezsin diye..Ben kitap ta okuduğuma göre giydirmeyin yazıyordu.Ve bende gidip bi ortopedi uzmanıyla konuştum çocuklarınıza kesinlikle 3 yaşına kadar evde ayakkabı giydirmeyin diyor.Ayağının kendi şeklini alması için.Bende aldım ev ayakkabısı diye bişey ama sizinde dedğiğiniz gbi giyince yan basıyor ancak çok soğuk bi eve gidersem filan giyidirim duruyor öyle bence sizde giydirmeyin,beiki kat çorap da işi görür aten evlerimiz sıcacık kaloriferli,bence gerke yok...yinede sizin tercihiniz tabiki..

Pınarcım gördüğüm kadarıyla adamı çerezzayla aldatıyosun,hiç aklında çıkmıyo kız!!Ne güldüm,patronda yok artık,sen sağlıksız besleniyosun demişyaa..!!Bu arada kuzeninde analı babaı büyütsün bebeğini..Ne güzel kokuyodur şimdi o!!

Evet Tülaycım seninde dediğin gibi herkes yavaştan kaçıyor sanırım artık,üzücü bi durum.

Gülhancım sabah konuştuk ama durumlar yine aynıymış,yeme derdi olmasa ne iyi olur dimi??

Unuttuğum varmı bi bakıyımda tekrar dönerim kızlar..Öptüm sizleri..

Saol pınarcımm..

a.s.

Kızlar snaırım topiğimiz dağılıyor artık belli kişiler haricinde kimse yok.nuran özlem aynur hep girenler yoklar artık(

Haklısın canım. Kimsenin vakti olmuyor buraya uğramaya artık :1no2:

Kız sorma çerezza fena halde aklımda. Dün aldım yedim ama herkes gidince kaydirigubbakcemile3 Patronum sürekli diet yapan bi kadın olduğu için beni de ele geçirmeye çalışıyor kaydirigubbakcemile3

Sağolasın valla mis gibi kokuyor ya. Özlemişim minik bebeği ama almayayım alana da mani olmayayım ahahah

Şu yemeğin tarifini ver bi ara. Ben yemek yapmayı unutucam yakında. İşe girdiğimden beri yemek yaptığım yok. Söylerim kayınvalidem dener tarifini a.s.

Defne'ye bende aldım ev ayakkabısı ama tutmuyor ayağında. Dün dedesi gitmiş gezerden almış bi tane. Onu da biraz giydi sonra çıkardı. Sabah evden çıkarken ayağı üşümesin diye giydirdim ama ya asansörde yada binanın bahçesinde düşürmüşüz. Akşam bakıcam bakalım bulabilecek miyim :uhm: Aslında bana kalsa çıplak ayak gezsin. Bizim evde öyle geziyor ama kayınvalidemlerin daha yeni ısınmaya başladığı için ev çorapla geziyor en azından a.s.

slm kızlar
herkesler iyidir umarım
uzun zamandır giremiyorum eşim evde,ameliyat oldu ,bast bişiey ama yatması gerekiyor işte,o evde olunca da işim hiç bitmiyor,gerçi bana çok eziyeti yok ama bişey istemiyor hiç benden
baya ayaklandı
yarın da üniversitede okyan görümcem geliyomuş hafta sonu bizde kalacak
bi de yanına arkadaşını getiiryormuş sorumsuz insan bi sorar tabi abisinin ei ya bana sormaya gerek yok e diyim inş evlenince bana yapılanların hepsi başlarına gelir başka bişey demiyorum
pazartesi bi aksilik olmazsa gelirim artık haber vereyim dedim
saç traşı olmaya gitti eşim de bi bakayım dedim size
öpüyorum hepinizi ve kuzularınızıboshayallersmile

Merhabalar kızlar,
Ben de fazla giremiyorum buraya.İş,güç,çocuk,yemek diyesiye vakit kalmıyo fazla.

Bugün sabah elektirikler kesildi.Duru'nun yemeklerini televiyonun karşısında yediriyorum.Yemiyo yoksa.Elektirik kesilince mamasını koştur koştur iki kaşık falan yedirebildim.Yerlere atıyo kendini,giz yaşlarıyla ağladı.Sonra karşı komşuya gittim.O eğlendirdi ben yedirdim.Ne olcak böle bizim halimiz anlamadım ya,sırf bu yüzden kayınvalidemler falan bakamıyo duru'yu.
Bi de bu aralar uyumak istemiyo.Sallayorum ayağımda tam uykuya dalcak ağağımdan atıyo kendini anlamadım yani.
Yemek konusunda nar,üzüm,zeytin,cips götürüyo.İş yemek yemeğe gelince püre yapıp yediriyorum.Sevmiyo bu kız yemek yemeği.Suçu kendimde aramaya başladım.Üzülüyorum valla ya.Ben mi alıştıramadım acaba?

valla tülay bi sen merak etmişssin canım sağolasınopuyorumnanaktan
ben kaçıyorum kızlar mehmet uyandı doyurayım kuzuyu

Son düzenleme:

Hoşgeldin Özlem'cim. Eşine çok geçmiş olsun canım a.s.

Ne düşüncesiz insan görümcen ya. İnsan bi ara da sorar yani klava:

Eee Zeynep nasıl? Mehmet paşam büyümüştür. Keyfi yerinde mi?

Aslı'cım bu konuda kendini suçlama çünkü genel olarak iştahsızlık var kuzularımızda. Yemek istemedikleri zaman ne yaparsan yap yediremiyorsun işte. Sıkma canını a.s.

Uyku konusuna gelince sallamak yerine yatağa yatırsan sende yanına yatsan. Oyalansanız uyumaz mı? Mesela Defne emerek uyuyordu. Bir süredir yatağa yatıyoruz. Biraz emiyor. Sonra hadi kızım meme bitti şimdi uyku vakti diyorum. Arkasını dönüp uyuyor. Babanesi de gündüz öyle uyutuyor. İlk zaman kabul etmeyecektir ama zamanla alışır. Biz Defne'ye yatakta kitap okuyarak alıştırdık mesela. İlk zamanlar uyumuyordu zamanla alıştı a.s.

valla tülay bi sen merak etmişssin canım sağolasınopuyorumnanaktan
ben kaçıyorum kızlar mehmet uyandı doyurayım kuzuyu

Afiyet olsun paşama öp bizim için de a.s.

Son düzenleme:
Benim kocişte erken gitmiş bugün annesine. Kuzum da uyuyormuş. Saat 6 olsun bende kaçarım hemen. Erken gidelim bugün eve ki ütülerimi halledeyim kalmasın. Beyazlarım vardı onları da bugün yıkar yarın hallederim. Erkenden de cup uykuya zemuszemus

Şaka maka cipsler fena kilo aldırıyor güzelim onun yerine cornflex filan al ye cips gibi...bende bayılırım cipse ama getirisi çok büyük oluyor..

Şimdi kayınvalideninde evi sıcak olur artık belki gerek kalmaz ev ayakkabısına...

çok geçmiş olsun güzelim eşine..Valla merak ediyoruzda açıkçası iki çocukla uğrayamıyosundur diye düşünüyordum.Çocuklar iyidir umarım...öp onları bizim yerimize..

abur cubur verme bakalım aç kalınca yer belki güzelim,uyumak istememesinide anlamadım valla nedenki acaba,farklı şeyler dene bakalım..ayakta sallama da kitap filan oku...

ohh git evine,kucakla yavrunu öp ohh varmı ötesi...ütü filan gelip geçici şeyler..

Bu arada bugün cips kola saatinde ne yaptın??kaydirigubbakcemile3

Dağhan uyandı çorbasını içirdim çok şükür sorunsuz içti,oynaştık biraz,bol kahkahalı...

Şimdide makarna suyu koyucam.yemeğim var viraz çorbada yaptım yeter olanları yiyip bitiricez bugün..

Hadi kaçtım ben öptüm kızlar..Herkese iyi akşamlar..

Cornflakes'i bi ara çok yerdim ama bu aralar sarmıyor beni ya. Tuzlu tuzlu çerezza varken kaydirigubbakcemile3

Evet canım şimdi ev bi iyice ısınsın çorapla bile gezmez bizim canı çıkarır hemen yerimseniben

Cip-kola saatinde çay-kurabiye yedim. Patron karşı fırından almış gelmiş sağolsun. İyi gitti valla zemuszemus

Valla eve gidince ne güzel oluyor kuzumun karşılaması ya. Bu arada artık yavaş yavaş bırakmaya alıştırıyoruz. En azından gereksiz emzirmiyorum artık. Mesela 2 gündür arabada emzirmiyorum. Evden dışarıda meme yok dedim tamam dedi bakalım. Gece yatarken de biraz emiyor. Sonra hadi emme bitti şimdi uyucaz diyorum dönüyor hemen arkasını. Böyle gider de inşallah bıraktırırım artık :Saruboceq:

Ohh afiyet olsun paşama a.s. Olanlar bitsin dediğin gibi. Sonra buzdolabı kalan yemeklerle doluyor valla yerimseniben

Bende toparlanıp kaçayım kızlar. Sizi ve kuzularımı öpüyorum kocaman a.s. Hadi iyi akşamlar a.s.

güzel şeyler yazayım dedim ama olmuyor kızlar gece 10.30 da yatan alişim gece 1 de kalktı sabah 6 kadar uyumadı hep ağladı benide istemiyor babasını istior.....bu kadar ağlayan çocuğa kaynanam hiççç kalkmadı......kaynım bile kalktı....neyse sabah 8.30 uyandı aliş ömer....bardak kırmışlar kaynana söyleniyor.....kalktım temizledim....o gitti tahlil vermeye ben onları besledim...kaynımla kahvaltı yaptım aliş yine ağlıyor....bi baktım ağzınn içinde yaralar var hemen hazırlandım kaynımda yardım etti sağolsun hastaneye geldim...ömeri anneme bırakıp gittik bronşiyolit başlangıcı dedi... doktor 39.8 atesi vardı hemen iğne yapıldı bekliyorum düşmüyor...bi düştü 37.5 biraz daha bekleyin dedi doktor o ara iğenin etkisi ile uyudu aliş bidaha ölçüldü ateşi 38.5 doktorumuz korktu sonra düştü allahtan..
anneme geldim komşu heyeti toplanmış..herkes ömeri bırak öyle git dedi...aksama eve gidecektim....ama alişim yine 39 terece oldu ..şimdi kaynananın yanına gidersem....çocuklara bakmaz bir kap yemek yapmaz....annemde çocuk azcık toplanana kadar kal dedi...olmadı c.tesi gideriz...
haftaya eşim yok annem gelir kalırım 1-2 gün dedi.....

şimdide başım çok dönüyor tansiyonum düşmüş 9-6 olmuş.....bende hastayım öksürüyorum halada
bizden böleeeeeee

ben geçmişe bakimmm

Iyi Geceler,

Ben iyice gece kusu oldum sanirim. Bu saatler, sakin saatlerim oldugu icin, ancak yazabiliyorum. Forum'da cidden pek durgunlasmis, sahi bebeklerimiz büyüdükce, albenisimi kaybetti burasi. Is-güc, stres tamam ama, bence birazda bahane.:1rolleyes: Gün 24 saat, en azindan bir selam verilebilir. Böyle eli sopali yazinca, aklima Gülsah geldi. Bugün o da gelmemis...

Asli'cigim, anliyorum seni benzer durumlari yasadigim icin. Ama sen cok strese girmissin ve bu kizina yansidigi icin, inatlasiyor seninle. Öncelikle sakin düsün, cözüm bulabilecegine eminim. Yemesi icin baski yapmamak, en iyi yöntem bence. Degisik seyler denemek, yemezse, birkac defa daha denemek. Kendini suclama, hepimizin benzer sorunlari var ve kimse mükemmel degil inan.

Birsen, gecmis olsun Alis'e. O kadar aglayan cocuga tinmayan kaynanada, yuh. 8 dis birden az degilmis, cok zorlaniyordur kuzum. Ciksada rahatlasa.

Pinar'cigim, su Carezza'yi acayip merak ettim. Forumun bu aralar en popüleri o galiba.

Nurten'cigim, gece rüyamda seni gördüm biliyor musun. Dün cok düsündügüm icin olsa gerek. Beyaz bir tülbent var kafanda, kizina kursun döktürüyorsun. Ya da döktürmek icin hazirlik yapiyorsun.

Tülay'cigim, Selin daha iyiymis. Cok sevindim, hafifce atlatacak galiba kuzum.

Banu esinle sohbet etmissiniz. Ne güzel. Biz bazi günler 1 saat bile konusamiyoruz. Calisma saatleri öyle ters oluyor ki.

Gülhan'cigim, Bora'nin istahi daha iyiyceymis. Hep böyle gider insallah.

Ferda'cigim, ev ayakkabisi konusunda haklisin. Bende almistim ama kullanmiyorum. Cocugun ayaklarinin sert zemine basmasi önemliymis. Ici pamuklu, kalinca coraplar giydiriyorum ben. Sebzeli tavuk graten tarifinide yazarsin bir ara, "Bugün ne pisirsem" diye düsündügüm birgün, isime yarar eminim ki...

Unutmadim umarim kimseyi?

Ve bizden haberler...

Aslinda önemli hicbirsey yok. Hep ayni terane. Anlatmaya deger pek birsey gelmiyor aklima. Tüm günüm Doruk'la geciyor. Sabah, Paris'deki teyzem aradi, Bana: "Bir cocuk daha yap, Doruk'la birlikte büyürler" diyor. O'nun, kocasi trafik kazasinda öldü genc yasinda, 2 yasinda kiziyla yapayalniz kaldi ve hic evlenmedi. Kizi simdi üniversiteyi bitirdi, masterla falan ugrasiyor, sürekli yurtdisinda ve teyzem yalnizlik cekiyor. Icinde hep bir bebek özlemi kalmis, o yüzden israrla hepimize cocuk dogurmamizi telkin ediyor. Eskiden, bu fikir hos bir fikirmis gibi geliyordu ama simdi neredeyse imkansiz. Yakinimda kimse yok. Doruga kim bakacak, hastaneye yatmak zorunda kalsam? Annemlere götürsem, herkes calisiyor. Güvenebilecegim kimse yok cevremde. Esim, ablami getiririz diyor, onu hic kabul edemiyorum. Ona da mantiksiz geliyor biraz düsününce zaten. "Iyi bir sey yapacagi yere, ariza cikartir habire" diyor. Sanirim, annem emekli olana kadar, Doruga kardes yok...

Sabah ayrica kadin dogum doktoruna gittim. Dogum kontrol hapi kullaniyorum ben dogumdan sonra. Emzirirkende kullanilabilen bir hapti ve cok hafifti. Ama adet göremiyordum onun yüzünden ve Avusturya'dayken, kestim. Kesmemle regl olmam bir oldu. Aslinda, Doruk 2 aylikken, regl olmustum ben ama o hapin etkisiyle bir daha olamadim. Neyse, doktorum tatildeymis. Yerine, baska bir bayan doktor vardi. 1 ay daha kullanin dedi, doktorunuz gelirse, onunla konusursunuz detaylari. Ayin 8 ine randevu aldim bakalim. Ve ayrica, Dorugun kemik haplari bitmisti epeydir. Onu yazdirayim dedim, doktoru yine yerinde yok. Adam senede 8-10 kere tatil yapiyor. Zaten kacik bir tip, hic sevemiyorum ama degistiremedik gitti. Yüzünü görmek istemedigimde, hastaneye götürüyoruz. Hastaneye gitmeye üsendim, artik Pazartesiye kaldi isimiz. Eve gelirken, Doruk bizim arabaya degilde, kirmizi renkli afilli bir jeep gördü bizim arabanin yaninda, ona yöneldi. "Oglum, bizim araba degil o, gelsene buraya" diyoruz. Yok, arabanin yanindan ayrilmiyor. "O araba daha mi güzel oglum?" diye sordu babasi. "Daha güzel..." diyip gülüyor. Ikimizin agzindan ayni anda tek laf cikti. "Yandik..."

kızlar ,tecrübeli anneler yardıma ihtiyacım var ....özelden mesaj atarsanız çok sevinirim lütffen yardım edin...

ipeği memeden nasıl keseceğim yaaaaaaa....:uhm:
yapıştı da yapıştı zilli artık ulu orta kaldırıyor kıyafetlerimi olmadı yukardan sokuyor elini dr .da artık memeden kesmelisin emerek karnının doyduğunu düşünüp yemeği reddeder ve iştahsızlık başlar dedi..
ee doğruda diyor ama nasıl diye sormadım...
bu akşam mememin ucuna koli bandı ile saç yapıştırdım..saçımın ucundan kestim göğüsüme yapıştırdım arada açıp "kızım bak ööğğkkk" diyorum yüzünü buruşturuyor ...buraya kadar güzel oki ya geceeee...
3 de kalkıp gözü kapalı meme istiyor o sırada hemen hazır halde sütü vermem lazım biberonla ama nasıl????bu arada biberon kullanıyor ama genelde memeyi istiyor....of ki ne off deneyenler tecrübelerini yazabilir mi acabaaaaaaa.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…