2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar geçen gün alıntı yaptığım ve cevapladığım yazı yookya bu 2 oldu neden anlamadım.
2 gündür evdeyiz hava malum.
Mutaharam yazını okudum haklısın canım konuştuk eşimle anlatıyorum ama resmen kafayı takmış ya kendine göre yetiştirmek istiyormuş annemden iyi kimse bakamazmış ama oda uyarılarda bulunuyormuş bende dozunu bilemediğinden bahsettim mümkünse bi daha anneme davranışlarına dikkat etmesini ve söylenmesi gereken varsa benim söylüyceğimi dedim.Gripti iyice hasta oldu sonra dedim bu naz hastalığı birazda ama geri adım pek atmadı bundan sonraya bakıcaz bakalım.
KNK cım Defne iyiymiş sevindim havalarda kötü bu ara zaten
Dırımcım valla hastane maceranı okudum yoruldum valla kilolarıda iyi maşallah Türkiz daha 10 kilo
Civcivim de Face den Gazelin fotolarına bakıyorum maşallah valla
Ferdacım eşinde pazar sürprizi yapmış sana afiyet olsun
Esen derslerden kalkamıyor gelemiyor tabide sandalyeye de çok güldüm
Pınar haftasonu gezmesinde sanırım yk
İlgin Antalya da soğudumu kız
Unuttuğum yada göremediğim varsa kusura bakmasın
Bu arada bugün doğumgünüm ya daha kutlayan olmadı hiç çok kırgınım çok

Sahi Serroş yataktan Dağhanda sandalyeden düşmüş Türkizde koltuktan düştü düşen düşene hareketlendikçe kazalar da artıyor geçmiş olsun
Cerencim Ayşe canım ya valla kolay gelsin 3 ay dayan sonra rahatlıycan

selam kızlar iyi pazarlar
dün tüm gün evdeydim ama ugrayamadım
bugunde kocam sabahtan gitti bizde kızımla kahvaltı yaptık uyuyor şimdi uyansın teyzemizle buluup pazar gezmesi yapıcaz
cok şükür 2 günün ardından güneş yüzünü gösterdi keyfini cıkarmak lazım
gecmişe bakmaya fırsatım yok aksam gelince bakıcam
öpüyorum hepinizii

slmm kızlarrr kızım cook kötü grip oldu nefes bile alamıyor uyurken cok zorlanıyoruz sizce bitkisel olarak ne yapabilirim

Umarim sorunsuz alirsiniz vizenizi canim. Simdiki prosedürleri pek bilmiyorum ama turist vizeleri daha kolay aliniyor sanirim. Bekarlara ve issizlere kesinlikle vermiyorlar diye biliyorum.

Ben karisim vermiyorum canim. Ne kadar yerse yesin, bizimle yesin dedim ve normal kahvaltiya basladik. Baslarda azar azar yedi ama zamanla alisiyor, arttiriyor yediklerini. Yumurtayi kesinlikle sevmiyor ama hergün yumurta yesin diye takinti yapmiyorum. Sonucta protein aliyor gün icindeki ögünlerde. Haftada 2 kere sosisli yumurta yapiyorum, öyle yiyiyor cünkü sosisi cok seviyor. Kahvaltisinda da, meyve suyu ya da schokomel süt var burada, onlardan iciyor bir bardak. Peynir, 1-2 dilim ekmek, salatalik, bal falan yiyiyor. Domates sevmiyor, zeytine henüz alisamadi. Bazende, müsli veriyorum. Ekmegi genelde bol tahilli, cevizli, zeytinli falan oluyor.

Bak sen yaramaza. Dikkat et kendine, ucuz atlatmissin bu sefer canim.kaydirigubbakcemile3

Bol atraksiyon yasamissin canim. Bence de bir dahakine ayri ayri götür muayeneye. Masallah ayrica tosuncuklara.

Yalniz daha iyi olur bence de canim. Birsey olmaz korkma...

Neyseki iyilesmis kuzum. Umarim hasta olmazsiniz güzelim.

Hayir canim, 1.5 yas degil. Simdi oyun sinifina gidecek. Hafta 1-2 gün. Sadece cocuklarla oynayacak, bende yaninda gidecegim. 2 yasini doldurdugunda ise, isterseniz anaokuluna baslayatabilirsiniz dedi kayit yaptirdigimiz okuldaki anaokulu ögretmeni. 3 yasta olabilirmis aslinda ama biz 2 yasi tercih ettik, Almanca ögrensin diye. Bence 3 yasina kadar baska dil ögretilmemesi dogru bir bilgi degil canim. Sonucta Doruk simdi bile, iki dil arasindaki ayrimi biliyor. Almanca birkac kelime kullaniyor disarida. "Selam, hoscakal, hayir" gibi...Ama bu kelimeleri, bize Türkce de söylüyor. Anne baba olarak, Almanca ögretmiyoruz biz hic evde. Sadece anadilini ögreniyor. 2 yasina kadar bayagida gelisir sanirim dil konusunda. Danisma da aldik, bir sakinca olmayacagini söyledi ögretmeni.

Gecmis olsun canim, Daghan ufak bir kaza gecirmis. Temizligini, alis-verisinide yapmissin ne güzel...

İyi Geceler Arkadaslar,,,,

Yıne bır haftayı gerıde bıraktık.Haftasonu gezdık,tozduk yuvaya gerı donduk.Bora ve Alp uyudu bı kahve molası verıp bende sızıcam yatağa.

Bugun Bursa ekıbıyle Yalovaya gıttık.Herkes cocukları bıraktı.Sözum ona 1 saat kalıp bıraz cevız toplayıp donucektık.Ama aksamı ettık.Sucuk ekmek partısı verdık.Bıraz cay,kahve ve sohbet.Erkeklerde dart oynadı donduk.Özlemısız cocuksuz takılmayı pek ıyı geldı valla.Hava soğuk dıye Borayı cıkarmadım annemle babam geldı bende baktılar.Oda hayatından cok memnundu geldığımızde.Annemlerlede balık sefası yaptık.Onları gönderdık.

Cumartesı okula baslayamadık malesef.Tam hazırlandım evden cıkıcam haber geldı.Haftaya baslıyakmıs.Hava bırden soğuyunca velıler sabah cıkaramamıs cocukları.Neyse ıyıde oldu cok fecı soğuktu o sabah.Sonra bır arkadasım geldı onunda bızımkıler kadar oğlu var Borayla guzelce oynadılar.Onları yatırdık baska bır arkadas daha geldı.Cay keyfı yaptık.Aksamda babamız gelınce market alısverısını yapmaya cıktık.Hem Bora bıraz hava almıs oldu.

Bızım haftasonu etkınlıklerı bole bacılar...Ama malesef Bora asırı ıstahsız bu sebeble bıraz keyfım yok.Kasığı gorduğu anda ıtıraz edıyor.Tadına baktıramıyorumkı devamı gelsın.Bugun annem bıraz tarhana yedırmıs.Gecede uzum kattığım azıcık muhallebıden yedı.Sanırım yarın doktora gıdıcez.2.azılar mı bole yaptı bı baksın bakalım.Icım ıcımı yıyor bu yemek konusu artık.

Nurten gözun aydın canım ınsallah bu son olur ve uzun sure mıkrop almassa mutlaka bağısıklığı kuvvetlenır.Dısarı cıkarma konusunda esım Bora ıcın dıyor canım.Tum hava sartlarını yasasın dıye aman kar var cıkarmıyayım yapmıycakmısım.Aslında bencede haklı ama bakalım uygulama olucakmı.Gercı hemen hemen hergun bıraz hava aldırmaya cıkarıyorum sımdılık.

Tuba hosgeldın tatlım.Bende bu kız yıne ınzıvayamı cekıldı dıyordum.Yataktan dusmussunuz aman Allah korumus yaa.Ben de en alt kısma cekıcem ama esım cok becerıklı yorulmasın dıye kuzenımı beklıyorum yardıma:)))

Ferda super beee kahvaltı keyfı fılan.Valla benımkı olsem aclıktan beceremez o ıslerı.Zaten bır tek bardakların yerını bılıyor evde:)))Aman sızede gecmıs olsun.Ayy kıyamam korkmus ablasıda yaa.Pazar sızınde balık keyfınız desene bızdede oledır genelde.

esracım merhaba canım nasılsın yiyenim nasıl antalyada havalar soğumaya başladı tatlım

tosuncuklar hareketlendikçe düşüyorlar Allah beterinden korusun

birsencim iki çocukla hiç kolay değil hastane işi falan maşallah gelişimleri iyiymiş :))

tülaycım nasılsın canım haftasonu nerelere gittin fıstığım selin nasıl

pınarcım sibelcim sizede iyi haftalar iyi mesailer

nurancım haftasonun güzel geçmişe benziyor :))) sevindim sizin adınıza

filizcim nurtencim ferdacım sizler nasılsınız

kızlar bize gelince cumartesi altınportakal nedeniyle tam gün mesai yaptım akşamda eşim geldi bizi aldı evimize gittik pazar günüde güzel bir kahvaltı ardından nar festivaline gittik arkadaşlarla oradanda kent parkı var oraya götürdük çocukları değişiklik oldu iyi geçti haftasonumuz
kızlar nasipse kardeşim yaza evleniyor düğün salonu tuttuk şimdiden yoksa yer kalmıyor bizden böyle işte

kızlar günaydın herkes iyidir umarım.... banucum cnaım iyiim selinim de iyi teyzesi sen nasılsın prensesler nasıl.yağmur alıştımı artık yeni öğretmenine. ceyda içinde hayırlısı olsun canım.iyi yapmışssınız yer bulmak çok zor olur. sende yoruluyorsun bu aralar hep(( en azından pazar günün güzel geç miş sevindim.

kızlar bize gelince ben cumadan günden bir sürü plan yaptım cts sabah kalkılacak kahvaltı yapılacak.kahvaltıdan sonra eşime erciyese gidilip amsa sandalye alınacak oradan özdilek twigy gidilip seline ve bana kışlık terlik bakılacak,oradan can ete uğrayıp eksik olanlar alınacak eve gelinip kışlıklar yerleştirilecekti.((((((((((((((( ama ani bir kararla 360 derece dönüp kumlucaya kızkardeşime gitmeye karar verdik.her planım yattu tabiki benim. neysem kumlucaya gittik akşam yemeği yiyince finikeye geçtik epey gezdik dolaştık.pazar günüde kardeşim abla papaz koyuna gidelim harika bir yer dedi.neysem aldık eşyalarımızı papaz koyuna gittik.ya kızlar varya o kdar muhteşem bir koyki yolu düşenin mutlaka gitmesi gereken yer.sanki hiç kimse tarafından keşfedilmemiş etrtemiz yeşille mavinin karıştığı muhteşem bir deniz dağların arasında kalmış.bugüne kadar gittiğim en huzur verici yerlerden biriydi.neysem yedik içtik bizimkiler biraz balık tutma keyfi yaptı kuzucumda temiz havada sağa sola koşup iyice enerjisini attı.akşamda balık keyfi yapıp evimize geri döndük. inşallah tam havalar soğumadan sırada korsan koyu radıopolis gezimiz var):)
ayy çok yazmışımm ben işlere bir gözatayım.

oyyy cok gecmiş olsun canim ya..cok sukur bişey olmamiş oglusuma hem düşmüş hem düşürülmüş..yazik ya kizcagizda cok korkmus..inşaAllah bi daha böyle bişey denemez..Allah korumus..

begenmemmi ya yakışıklı bıdıgımı :)) aminnn benzemesin valla behlule :)

evim dergilerine gelince valla cok tepem atarsa dedigim gibi bigünümü onlara ayirip tek tek sayfalara bakarak sevdiklerimi keserim artik cünkü gerçeken güzel fkirler veriyor insana

oyy anne meselesine hiç girmiyim..valla rahat oluyor be..babam sürekli serrayla oynuyor..annemde benimle keyif yapiyor,aralarda da kacip serrosla ilgileniyor..rahatlik valla :)))

iyi demişsin canim..sen bolbol konus..birazda o senin ve annein huyuna göre davranmayi ögrensin..yazik valla ya..hep diyorum ben bu annelere kiyamiyorum..biri anne hakkinda bişey diyince kan beynime sicriyor resmen..gecmiş olsun acl şifalar bu arada eşine..

oyy koreli kuzumada cok gecmiş olsun ya..evet valla öyle..düşe kalka büyüyecekler artik..

iyi yapmişsiniz canim :)

slmm kızlarrr kızım cook kötü grip oldu nefes bile alamıyor uyurken cok zorlanıyoruz sizce bitkisel olarak ne yapabilirim

kaynar suya biraz viks yada okalipus yagi koy canim..bu suyada bi havlu batir..odasina koy..o havayi epey değiştiriyor..nefesini aciyor..

ben şimdiden baslayacak sandim..oyun sinifin gitmeside güzel..3 yas konusuna gelince kimi pedegog 3 diyor kimi 2 diyor..yanlız katar'dayken bi arkadasin kizi ayni doruk durumundaydi..yani anadili türkçe,yaşadiği yerde konusulan dil arapça,ama egitim dili ingilizceydi..sizinkinden biraz daha karişik hatta..ozaman irlandalimiydi iskocmuydu tam hatirlamiyorum ama bi pedegogla görüşmüşlerdi..o 3 yaş demişti..gecikmeler,tutulmalar olmasin diye 3yaş demişti..bende öyle okumustum..cocuklar cok cabuk kapiyorlar ama nihayetinde anadili,konusulan dili,ögrenim dili ayni olan cocuklardan cok daha fazla kelime bilmek zorunda kaliyorlar..bu sebeple gecikmeler yaşaniyormus..oyuzden de enazindan anadilini tamamen halletmesi gerekirmiş..vs vs :)) herkesin kendi bilecegi iş tabiki..hangisi mantikli geliyorsa onu yapmali..ama bende yabanci dilin erken ögrenilmesi taraftariyim..ama sanirim 3 yaş daha mantikli..

saolasin canim..demek eşine kiyamiyorsun he :)))) cok düşüncelisin canim cok D oh h.sonu güzel vakitte geçirmişsiniz :) afiyetler olsun :)

günaydınlar herkese iyi haftalar diliyorum

günaydin canim

günaydınnnnna.s.
herkese güzel bir hafta diliyoruma.s.
bizim haftasonumuz da güzel geçti Ahsenciğim artık her dediğimi yapıyor dün bana su getirirmisin dedim gitti bir bardak su getirdi kuzum babası doldurup vermiş eline:))ben içene kadar da basımdan ayrılmadı:))))
şimdide uyanmış elimde eşofman üstümle geliyor çok şirinler bunlar yaaaa:))

oh tülaycım muhteşem bir gün geçirmişsin sefan olsuna.s.

banu yorucu bir haftanın sonunda ailenle güzel bir gün doping etkisi yapmıştır sende ne güzela.s kardeşin içinde hayırlı olsuna.s.

gülhancım Ahsende çok iştahsız zor yaa inşallah açılır iştahlaria.s.
bu arada çok şükür Ahsenin 5. dişi çıktıııı:lepi:
neyse biz kahvaltı edelim kızcemle sonraa iş var görüşürüzzzz

tülaycım tatlım ohh ne güzel gezmişsin güzel vakit geçirmişsiniz ailecek sevindim sizin adınıza

tubacım günaydın canım sanada

esencim merhaba canım hafta içi yoğunluğu ve stresi pazar günü ailemle birlikte atıyorum :)))

tülaycim ne güzel bigün gecirmişsiniz öyle :) merak ettim gercekten o koyu :)

esencim afferinnn mercimekimeee suda getirirmiş cadi :)) kiz 5.dişimi cikti 15.mi???

esencim günaydın cnaım.evet bu bebişler ayrı alem ya.selinde gece yatıcağı zaman geceliklerini getiriyor çorabıda elinde:) çok alemler ya.alışevrişten gelincede beraber dolaba yerleştiriyoruz og etiriyor ben koyuyorum ağır olunca pes etmiyor illa taşıcak artık iki ucundan ben tutuyorum bereber taşıyoruz.
afyet olsun canım size

banucumm saol canımm..

tuğbacım günaydın cnaım.valla yolunuz düşerse mutlaka gidin orası manzara olarak kafa dinlemek olarak süper. ilersindeki adrasan çıralı korsan koyu da aynı şekilde.hatta siz gelin ben götürrüüm sizi:)

efem bizde herzamanki gibi 6.30da kalktik bugun..sütünü içti..azöncede kahvaltisini yapti şimdi uyumak üzere kuzucum..bende uyuyacaktim güya ama uykum kacti..bi dünya işim var..kuzenimin dogumgunu haftaya..hediyesini yapicam..c.tesi kişliklari cikardim ani bi kararla..yaklaşık 3 sepet ütüm var :S camasir da yikamam lazim..oyy kuruyanlarida toplamam lazim..püfff hiçde canim bişey istemiyor..

dünde evdeydik..kari koca film izleyip durduk :) işin komik tarafi twilight serisini hiç ama hiç seyretcegimi düşünmemiştim..sevmem öyle olagandişi filmleri..şimdi 4.sünü merakla bekliyorum :))) yemegide dişaridan söyledik..serrosla oynadik ve her güze gün gibi cabucak gecti gitti :))) kaldik gene basbasa işlerle :)

ya bu kız horluyor ya geceleri..burnumu tikali tam karar veremedim..gündüzleri bişey yok..uyuyunca hemen horlamaya basliyor..odasina okaliptus koyuyorum..malum sprey sıktırmıyor..bu hafta zaten doktora gidicez..hem 18.ay kontrolu,hem demir testi için..doktor bakar artik burnuna agzina..inşaAllah bişeyi yoktur da :S

uyudu kuzucuk..bende işlerime baslayayim..ay nevresimleride değiştircem (( püf ya düşündükçe iş cikiyor basima..hadi muckssssss cümletennn

tülaycim ne güzel bigün gecirmişsiniz öyle :) merak ettim gercekten o koyu :)

esencim afferinnn mercimekimeee suda getirirmiş cadi :)) kiz 5.dişimi cikti 15.mi???

kız 5. diş çıktı o yüzden bu kadar şamata yaptım zatiiii:))))kaydirigubbakcemile3

Tünaydın kızlar a.s.

Sabah geldim ama iş yoğunluğu vardı. Tabi cumartesi-pazar dolup dolup, pazartesi saldırıya geçiyor bu millet. Anca sakinledim kafamçokkarıştı

Bizde haftasonu arkadaşımızın düğünü ile uğraştık. İki tarafta çok samimi arkadaşımız olunca koştur koştur bitiremedik valla. Cumartesi kınamız vardı. Eğlenceli geçti. Kına sonrası erkekler erkek evine gidip eğleceye devam ettiler. Bizde gelini alıp, kız arkadaşlarla bize gittik. Film keyfi yaptık, dinlendik, sohbet ettik. Eşleri kızları alınca yatmamız 4 oldu. Pazarda sabahın köründe başladık kuaför maratonuna. 1-5 arası düğün vardı. Ordan çıkıp grup olarak yemeğe gittik. Düğünden daha çok eğlendik valla yemek yerken sohbet ederek. Hem gelin ve damat düğünü bitirmenin rahatlığını yaşamış oldu, bizde dinlenmiş olduk. Bu sabah da balayına Kıbrıs'a uçtular. Allah mutlu mesut etsin diyeyim :)

Akşam geç geldik tabi eve. Defdoş'u annemden aldım, eve geldim. Onu uyuturken sızmışız Halit'le birlikte. Sözüm ona duş alıp , topuz kafamı bozacaktım ama o kütük gibi kafayla, 30-40 tel toka ve firkete ile deliksiz uyumuşum sabaha kadar kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Sabah bide o uyku sersemliği ile topuz bozmakla uğraştık kocişle. Sabah sabah halimiz komikti yani :) Tabi bu arada dün o soğukta yiğitlik yapıp elbise üzerine mont almadan sürekli arabaya inip binince şifayı kaptım. Beynim uğulduyor resmen. İnşallah ilerlemeden geçer. Vitamin alıcam şimdi oyyy :bbo:

Akşam da çamaşır yıkarım. Yine dolmuş kirli sepeti kafamçokkarıştı

Ferda'cım valla hem iş hem keyif yapıyorum canım şanslıyım yani hihoyyyt Ohh cumartesi eşin ne güzel kahvaltı hazırlamış. Sende o gazla bi çok işi halletmişsin belli yerimseniben Dağhan kuzum düşmüş geçmiş olsun canım. Bu afacanlar büyüdükçe biz daha çok görücez böyle durumları belli oldu akannehir

Aslı'cım biz karışım yapmayı bırakalı çok oluyor. Tost yapabilirsin yumuşak ekmekten. Yada peynirli omlet yapabilirsin. İkisini de öyle sever belki. Menemene bayılıyor mesela Defne. O nu da bi dene. Yada hiçbirini yemezse krep yap belki sever :uhm:

Birsom valla iki çocukla helal olsun iyi gidiyosun doktora. Anam okurken ben yoruldum. Maşallah kuzularıma bak doktor iyi kiloları demiş. Talasami ve yumurtalık için de inşallah bişey çıkmaz canım ya. Bi tahlil yapılsın , ultrason çekilsin bakalım nedir durum :uhm: Aliş'imin karın kaslarını da gösterin bakalım cerraha. İnşallah onda da bişeycik yoktur tatlım a.s.

Ayşe'cim Allah kolaylık versin kuzularla tatlım. Hem çok sevimli hemde zor olurlar heralde. Eşin de gidiyormuş. Bence çağırma kayınvalidenleri. İnan kendin daha rahat edersin bence a.s

Nurten'cim kuzucum inşallah bundan sonra hiç hasta olmaz. Biraz uzak kalırsa bağışıklığı güçlenir heralde. Geçmiş gitmiş olsun canım a.s.

Banu'cum selam canım a.s. Yoğunluk devam desene. Cumartesi de tam gün çalışmışsın ama pazar keyifli geçmiş sevindim a.s. Kardeşin içinde hayırlı uğurlu olsun canım a.s.

Esra'cım dün nete giremedim o yüzden bilmiyorum. Doğum günün kutlu olsun şekerim. Tüm sevdiklerinle nice senelere tatlım a.s.

Gülhan'cım ohhh sizde keyifteymişsiniz hafta sonu Bursalı hatunlar olarak ne güzel. İyi yapmışsınız kuzuları bırakmakla. Arada lazım öyle. Demek okulu haftaya kaldı oğluşumun. Hadi bakalım nedir durumlar ne olacak heyecanla bekliyorum a.s.

Tülay'cım yine turlar yapmışsın haftasonu. Ne güzel iyi olmuş keyifli vakit geçirmişsiniz kuzumda hava almış a.s.

Esen'cim hoşgeldin canım. Bak sen zilliye anneye hizmet he. Bizimki de kakasını yapınca bezi ile ıslak mendilini getirip anne pıt pıt diyor :) Kaka yapmış değiştir demek oluyor kaydirigubbakcemile3 Anammm 5.diş mi oy bacım Allah kolaylık versin senin daha çok çekeceğin var akannehir İnşallah kalanları da sorunsuz çıkarır kuzum a.s.

Nuran'cım pazar gezmesindeymiş. Kız daha gelemedin mi kaydirigubbakcemile3

Tubi'şim hoşgeldin bacım a.s. Annen de kalınca rahat tabi. Ah bu analarımız olmasa ne yaparız biz :bbo:

Valla elbise olayına iyi gülmüşsün. Bende önümüzdeki 10 ay gülerim inşallah kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 Bu arada ofise eleman lazım değil ama ben maaşımın yarısını paylaşırım senle şekerim sen gel yeterki yerimseniben
Sizde alemsiniz he yemekli davete tok git kaydirigubbakcemile3

Ay kuzum düşmüş canım geçmiş olsun ya. Bizimki de kendi yatağında yatsa atar durur kendini. Acilen benimde 20 cm aşağı çektirmem lazım kafamçokkarıştı

Dünde keyif günüymüş. Anam twilight serisi yeni mi izlenir ya. Edward duymasın kaydirigubbakcemile3

Buraya uğramayan hatunları da kovalıcam sopa ile onlar kendilerini biliyolar klava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…