- 21 Eylül 2010
- 486
- 432
-
- Konu Sahibi baldan_madam
- #26.861
Gecmis olsun canim en kisa surede iyilesir insallahEvet canım çarşamba idi. Çok şükür yaptırdık. Ama ömrümun yarısı gitti sanırım. Çok tramvatik bir olay duygularımı anlatamiyorum. Ilk cisini yakarken bütün mahalle duydu cigliklarini.. gözlerimin içine baktı kurtar der gibi elimden hiç bir şey gelmedi. Ne sesi ne gözleri gidiyor aklımdan. Allahım acilarini gostermesin hiçbir anneye. Hele o sünnete girerken hemşirenin kucağımdan alıp gitmesi... Arkasindan baktım ameliyathaneye girene kadar sanki yaslandim 2 gündür üzüntüden. Allahım herkese kolayliklar versin acılarını gostermesin. Çok zormus inşallah atlatiriz hayırlısi ile dualarinizi bekliyorum
CAnım ben hiçbiyere başvurmadım. Eylülde adıma yatmıştı. Pttye gidip çektim. Sen çalışıyordun değil mi? Herkese veriyorlar mı acaba süt parasınıCanım ben süt parası için hiç biryere başvurmamıştım ama hesabım tanımlı SSg de belki hastane bildirmiştir bilmiyorum ama yatmış yani. Diğer için de başvurmadım PTT'ye mi başvurucam? Yoksa sosyal güvenlik merkezine mi?
Bende çalışmıyorum eşim memur Doğum parasını aldım süt parası için eşimin tc si ile alınıyor dedi PTT deki adam o bir kaç ay sonra yatıyor dedi baktı yatmamış dedi. Ablam da sekiz on aylıkken filan almıştık dediğini hatırlıyorum. Bazı yerlerde SGK ya gidip başvurmam gerektirdiğini yazıyor yani anne gidecekmişKızlar ben çalışmıyorum. Doğum parası 300 tl aldım. Eşim süt parası için gittiğinde, sadece işçi olanlara veriyoruz dediler. Yanş benim eşim devlet memuru mutemet. Vermiyoruz demişler.
Çalışan hanımlarınki farklı sanırım eltim çalılıyordu doğum sonrası ayrı ayrı yerlerden toplam 5 bin aldı işte biraz işyeri biraz süt parası falan aslında hiç sormadım öyle arada bahsedilenler aklımda kalanlar.
Eşi memur olup da süt parası alan var mı??
Hic denemedim bi bakiyim olmazsa canım hava aliyo diye bunu kullaniyodumBunun yerine göğüs kalkanı kullansan akan sütü biriktirmiş olursun aynı zamanda. Zaten meme ucun bir yere değmiyor hava da alıyor. Ben böylelikle buzluk da süt biriktirdim dışarı çıktığımda yanıma alıyorum biberonla kolay oluyor
Evet çalışıyorum cnm 300 tl için hiç biryere PTT dahil başvurmadın mı?CAnım ben hiçbiyere başvurmadım. Eylülde adıma yatmıştı. Pttye gidip çektim. Sen çalışıyordun değil mi? Herkese veriyorlar mı acaba süt parasını
Normlin altında ama kendince bi kilo düzeni var. Sadece emiyo dr başka bişy önermediBenimki bugün de beş dk ya emdi ya emmedi hep kilo alımı normal değil mi senin bebişin canım
Sen başvurdun mu kendi mi yatıyor? Alınca bana da bilgi verir misin 130 tl 130 TL'dir bez parası yaparızBende çalışmıyorum eşim memur Doğum parasını aldım süt parası için eşimin tc si ile alınıyor dedi PTT deki adam o bir kaç ay sonra yatıyor dedi baktı yatmamış dedi. Ablam da sekiz on aylıkken filan almıştık dediğini hatırlıyorum. Bazı yerlerde SGK ya gidip başvurmam gerektirdiğini yazıyor yani anne gidecekmiş
Dogum parasi icin aile ve sosyal politikalara basvurduk biz canim.Canım ben süt parası için hiç biryere başvurmamıştım ama hesabım tanımlı SSg de belki hastane bildirmiştir bilmiyorum ama yatmış yani. Diğer için de başvurmadım PTT'ye mi başvurucam? Yoksa sosyal güvenlik merkezine mi?
En alt sinir aslinda canim evet ama mama aldigi halde boyle. Bi de 7 24 emziriyorum resmen mememde inmiyo, gece beraber yatiyoruz kipirdandigi an emziriyorum. Bu kadar emzirmeye ve mama takviyesine ragmen bu kadar az kilo almasi ilginc geliyo. Bi de hep mamayi birakma umudum vardi ama doktor birakma diyo iste. 6100 olmus kilosu.Kaç kilo canım bebiş yani 600 grbsınırın üstünde aslında çok da kötü değil yani
Bende oglumda yasadim bu sorunu biraz cene yapisi ile alakali bide sarilik varmış sürekli uyku istiyodu mama takviyesi yaptim bi süre şimdi cok şükür güzel emiyo bazen mama bile takviye vermiyorum istemiyoKıZlar günaydın benim kızım bugün 4.gun olacak meme almak istemiyor.gunduz zorla emzirmeye çalışıyorum yatırınca ağlamaya başlıyor.gece emiyordu bugün gecede çok az emdı toplasan 20 dk yoktur.sabahları emiyordu oda bugün yol.sabah sık emiyor diye yakınıyordum kendimi kötü hissediyorum su an.yasayan var mı bu durumu memeyi bırakacak diyekorkuyorum
Kaç aylık 3 aylık falansa normal benimde oğlum bazen öyle yapıyor sakın vazgeçme normal bir durun üzülmeKıZlar günaydın benim kızım bugün 4.gun olacak meme almak istemiyor.gunduz zorla emzirmeye çalışıyorum yatırınca ağlamaya başlıyor.gece emiyordu bugün gecede çok az emdı toplasan 20 dk yoktur.sabahları emiyordu oda bugün yol.sabah sık emiyor diye yakınıyordum kendimi kötü hissediyorum su an.yasayan var mı bu durumu memeyi bırakacak diyekorkuyorum
Kızlar ben çalışmıyorum. Doğum parası 300 tl aldım. Eşim süt parası için gittiğinde, sadece işçi olanlara veriyoruz dediler. Yanş benim eşim devlet memuru mutemet. Vermiyoruz demişler.
Çalışan hanımlarınki farklı sanırım eltim çalılıyordu doğum sonrası ayrı ayrı yerlerden toplam 5 bin aldı işte biraz işyeri biraz süt parası falan aslında hiç sormadım öyle arada bahsedilenler aklımda kalanlar.
Eşi memur olup da süt parası alan var mı??
Olsun canım maşallah yakışıklıya sen mama versende memeyi yine kesme bence senin sıpa çok hareketliydi hatırlıyorum onu da göz önüne almak lazım tabi.bende mama vermiyorum ama bütün gün emziriyor nerdeyse çok hareketli hiç durmuyor iki hafta boyunca hiç kilo almadı iki ayından sonraki :sDogum parasi icin aile ve sosyal politikalara basvurduk biz canim.
En alt sinir aslinda canim evet ama mama aldigi halde boyle. Bi de 7 24 emziriyorum resmen mememde inmiyo, gece beraber yatiyoruz kipirdandigi an emziriyorum. Bu kadar emzirmeye ve mama takviyesine ragmen bu kadar az kilo almasi ilginc geliyo. Bi de hep mamayi birakma umudum vardi ama doktor birakma diyo iste. 6100 olmus kilosu.
Tabi canım bebek olduktan sonra on tl on tldir diyen biriyim ben:) anne çalışsada çalışmasada babanın tc sine yatıyor para sanırım adam bana çalışıyo müsün diye sormadan direk eşinin tc söyle dedi ama yatmamıştı dediğim gibiSen başvurdun mu kendi mi yatıyor? Alınca bana da bilgi verir misin 130 tl 130 TL'dir bez parası yaparız
Eğer alırsan ebebekten alma orda 60 tl n11de 43tl filandı. iki güne geliyor :)Hic denemedim bi bakiyim olmazsa canım hava aliyo diye bunu kullaniyodum
Tamam canim teşekkürEğer alırsan ebebekten alma orda 60 tl n11de 43tl filandı. iki güne geliyor :)
Inşallah canım Allah kolaylık versin hepimizeHadi canim çok şükür atlattınız biz napcaz bakalım kurban olurum ya çok ağlamaz inşallah