- 30 Aralık 2013
- 687
- 626
-
- Konu Sahibi baldan_madam
- #26.281
Cnm bizim doktor da bu ay yani 3. Ay önerdi ve yaptıracağız biz kısmetse. Ben de bakıcı arıyorum bakalım benim yatılı olacak bir de umarım iyi biri çıkar. 1 ay ben işe başlamadan birlikte olalım istiyorum göreyim alıştırayım diye. Bu ay sonuna kadar bulmam lazım.Kizlar sünnet yaptirmayi dusuneneniz ve yaptiraniz var mi aranızda? Bizim doktor 3 aylikken onerdi ben bakıcı bulamadim hala, ise baslama surecim basliyo iki hafta sonra.. Biraz ertelesemmi diyorum
Ben klasik koltuk altından olcenle ölçtüm canım malesef ki üç gün falan benim kız da çok huzursuzdu asida hiç ağlamadı sadece son bacağa vurulanda biraz sesi çıktı eve geldik uyudu falan derken başladı yavaştan huzursuzluk gece tavan yaptı sabah dörtte uyudu ilacı verdikten sonra iki üç gün devam etti huysuzlugu da sürekli emdi ağladı kucaktan kucağa geçtiŞuan çok huzursuz beş dakka uyuyor sonra ağlayarak uyanıyor kucaktan kucağa alıyoruz annemle. Ya bende medisana nın uzaktan ateş ölçeri var acaba eczaneden bi de koltuk altı klasik bişey mi alsam? Doğru ölçer mi ki bu? Çok çıktı derken kaç oldu?
Normal canım benim geçen haftaya kadar günde 3-4 kez kaka yapardı artık yavaş yavaş azalıyor 2 kere falan yapıyor bebeğim 88 günlük maşallah büyüdü benimkiNe kadarlik srnin bebisin canim ? Biz 49 gunluguz. Ortalana 6_7 kere degistiriyorum cunku az yada cok kakasiz bezimiz yok. Normal mi ki bu kadar cok
Canım aşı olduysanız oda soğuk olmasında üşümesin ama ateşi biraz çıkarsa üstünü çıkarırsın bizim bir ay önce oldu gündüz hep sadece bezleydi gece de atlet giydirdim tabi o zaman çoook sıcaktı hele adanaKısa kollu body mi giydirsem acaba?
Canım benım oğlumda 2 ay 10 gunluk suanlik uyuma düzenimiz yok ama evden cıkalım yabancı Bı evde cok huysuzlasıyo ikidir yapıyo bugun daha cok farkettim bnde cok şaşırıyorum yanlısmı anlıyorum dıeSelam kızlar
Bebeklerle uğraşmaktan çoğumuz buraya uğramaz olduk (ben öyleyim en azından)
Benim kızım 2 ay 3 haftalık oldu. En büyük sıkıntım gündüz uykusu ve dışarıya çıkamamak. Gündüzleri derin uyumuyor ve yerine koyduğum an uyanıyor. Uyutmam ayrı bi olay zaten pilates topunda kucağıma alıp zıplayarak uyutabiliyorum sadece :/ (bu sayede 9 kg aldığım hamileliğim sonrasında 21 kg verdim ama o apayrı bi konu) ne ayakta ne kucakta asla başka şekilde uyumuyor. Bir de dışarı çıkmayı hiç sevmiyor bebek arabasında durmuyor kısa bi süre sonra ağlamaya başlıyor. Yabancı bi ev yada yabancı biri oldumu ortamda dudak büzüp ağlamaya başlıyor. Daha erken değil mi yabancılaması için şaşırdım kaldım. Belki daha önce yazan olmuştur ama bunu yaşayan anneler var mı aranızda? Napıcağımı şaşırdım eve tıkılıp kaldım resmen
Selam kızlar
Benim kızım 2 ay 3 haftalık oldu. En büyük sıkıntım gündüz uykusu ve dışarıya çıkamamak. Gündüzleri derin uyumuyor ve yerine koyduğum an uyanıyor. Uyutmam ayrı bi olay zaten pilates topunda kucağıma alıp zıplayarak uyutabiliyorum sadece :/ (bu sayede 9 kg aldığım hamileliğim sonrasında 21 kg verdim ama o apayrı bi konu) ne ayakta ne kucakta asla başka şekilde uyumuyor. Bir de dışarı çıkmayı hiç sevmiyor bebek arabasında durmuyor kısa bi süre sonra ağlamaya başlıyor. Yabancı bi ev yada yabancı biri oldumu ortamda dudak büzüp ağlamaya başlıyor. Daha erken değil mi yabancılaması için şaşırdım kaldım. Belki daha önce yazan olmuştur ama bunu yaşayan anneler var mı aranızda? Napıcağımı şaşırdım eve tıkılıp kaldım resmen
bende düşünüyordum şu sıralar canım vazgeçtim seneye haziran gibi yaptıracağım. annem yaz aylarında daha çabuk iyileşir deyip beni baştan çıkardı:)Kizlar sünnet yaptirmayi dusuneneniz ve yaptiraniz var mi aranızda? Bizim doktor 3 aylikken onerdi ben bakıcı bulamadim hala, ise baslama surecim basliyo iki hafta sonra.. Biraz ertelesemmi diyorum
kaçıncı ay aşısı canım bizde bugün yaptırdık 2. ay aşılarını bna da ebem ateşi çıkmadan ateş düşürücü verme dedi, 38.5 olana kadar vermeyeceğim, ateş düşürücüler aşının etkisini azaltıyorBizde olduk aşımizi geldik çok ağladı yaa sonrada biraz emip uyudu eve gelince calpol verdim 4saat arayla ver dedi ebe ateşi çıkmasın çıkarsa düşürmek zor olur panik yaparsiniz bende çok vermek istemiyorum ama sen nasıl yaptın bı sorayım dedim
Selam kızlar
Selam kızlar
Kızlar hoşgeldinizOh oh masallah cok iyi kilo vermişsin ana sağlığından olma dikkat et yine de canim.
O bahsettiğin bazı şeyler bizde de var canim.. Ne bebek arabasında ne pusette durmuyo. Bebek arabasi ile gezelim dedik bes dakika arabada on dakika kucagimdaydi.. Tek başıma cesaret edemiyorum cikmaya. Bir defa aşı için bebek arabasi ile çıktım kapida yarim saat susturmaya calistim. Arabaya koydum geri aldim bir suru bir suruu :)) esim yanimdaysa daha rahat oluyo aglayinca gezmeye devam ediyoruz kucagimda sakinlesiyor geri koyuyoruz arabaya.. Kalabalik ortamlari sevmiyor cok huysuzlanıyor. Tabii bazen de inanilmaz keyifli :) ya iyi olsun da bi süre gezmesek de olur. Ama ihtiyac duyuyor insan illa ki di mi? Hala mi lohusa psikolojisi var anlamıyorum pek iyi hissetmiyorum ben de kendimi. Farkli duygular icerisindeyim
Şuan evde 3 çeşit kangru, 1 esnek sling, 1 baba sling varKızlar hoşgeldiniz
Ben bu işi önce esnek slingle çözdüm. Bağlıyorum kendime evde bile kalkıyorum oturuyorum yatıyorum bana bağlı kucağımda uyuyor. İki saat hiç uyanmadı mesela dr gittik evde bağladım arabaya bindik gittik sıra bekledik belki 1,5 saat dışarda olmasına ve benim hareketlerime rağmen hiç uyanmadı. Dışarda gezmeyi de çok sevdi. Ben de hemen ergonomik kanguru aldım bitane. Ona daha çok bayılıyor. Ağlarken koyuyorum kapının önünde. Abartmıyorum 5saniyede kafayı göğsüme koyup uyuduğu oldu. Gezdiğimiz sürece de hep uyuyor onda da aynı şekilde. Uyandığı zaman da etrafı izliyor. Geçen 4 saat gezdik onunla. Babası giydi alışveriş yaptık gezdik yemek yedik hiç sesi çıkmadı. Açıkcası şiddetle tavsiye ederim dışarı çıkma sorunu varsa. Tek çıkarken arabayla çok zorlanıyordum kaldırımlar merdivenler vb. Şimdi giyiyorum kanguruyu ellerim de boşta kalıyor. Market alışverişi bile yaptım özgürlük resmen.Face de babywearing grubu var ordan biraz fikir edinin derim. Belki çare olur size de. Çok konuştum galiba pardon
Bizde de varr aslında erken değil tam zamanı, yabancıları görünce onlara bakıp ağlarlarmış.
3 buçuk aylık falankende herkese gülerlermiş yabancılara bile.
Böyle birşey okumuştum ben galiba ilki doğru benim oğlum da annem ve kayınvalidemlerde hiç durmadan ağlıyo
Canım benım oğlumda 2 ay 10 gunluk suanlik uyuma düzenimiz yok ama evden cıkalım yabancı Bı evde cok huysuzlasıyo ikidir yapıyo bugun daha cok farkettim bnde cok şaşırıyorum yanlısmı anlıyorum dıe
1 haftadır bende çok kötüyüm, bugün ağlama krizine girdim resmen :/ gezmekten kastım zaten bi markete gitmek, bi oturduğum sitenin bahçesine inmek, bi komşumda sabah kahvesi içmek gibi şeyler. Fazlasında gözüm yok :) zamanla yoluna girer inşallah rabbim sabır sükunet versin hepimize, çok zor.Oh oh masallah cok iyi kilo vermişsin ana sağlığından olma dikkat et yine de canim.
O bahsettiğin bazı şeyler bizde de var canim.. Ne bebek arabasında ne pusette durmuyo. Bebek arabasi ile gezelim dedik bes dakika arabada on dakika kucagimdaydi.. Tek başıma cesaret edemiyorum cikmaya. Bir defa aşı için bebek arabasi ile çıktım kapida yarim saat susturmaya calistim. Arabaya koydum geri aldim bir suru bir suruu :)) esim yanimdaysa daha rahat oluyo aglayinca gezmeye devam ediyoruz kucagimda sakinlesiyor geri koyuyoruz arabaya.. Kalabalik ortamlari sevmiyor cok huysuzlanıyor. Tabii bazen de inanilmaz keyifli :) ya iyi olsun da bi süre gezmesek de olur. Ama ihtiyac duyuyor insan illa ki di mi? Hala mi lohusa psikolojisi var anlamıyorum pek iyi hissetmiyorum ben de kendimi. Farkli duygular icerisindeyim
Hahah aman allahımŞuan evde 3 çeşit kangru, 1 esnek sling, 1 baba sling varama maalesef onlar derdimize derman olmadı. 3-4 hafta önce dediğin gibi kangruda iyiydi uyuyodu ben hareket ettikçe ama algıları açılmaya başladıkça uyumamaya başladı ve tabii bi süre sonra kıyamet kopuyo
Zamanla düzelmesini ummaktan ve alıştırmaya çalışmaktan başka çare yok gibi. Neyse ki yalnız değilmişim biraz içim rahatladı olabiliyormuş bebeklerde bu durum. Allah yardımcımız olsun ne diyim
Ay hala uyuyamadı bebeğim ya 37.8 lerde ateş heran tetikteyim. Of allahım çıkmasın ateşi daha fazla:/ doğru ölçüyordur inş :/Ben klasik koltuk altından olcenle ölçtüm canım malesef ki üç gün falan benim kız da çok huzursuzdu asida hiç ağlamadı sadece son bacağa vurulanda biraz sesi çıktı eve geldik uyudu falan derken başladı yavaştan huzursuzluk gece tavan yaptı sabah dörtte uyudu ilacı verdikten sonra iki üç gün devam etti huysuzlugu da sürekli emdi ağladı kucaktan kucağa geçti
Biz de bugün olduk nöbetteyim inş çok artmaz :/kaçıncı ay aşısı canım bizde bugün yaptırdık 2. ay aşılarını bna da ebem ateşi çıkmadan ateş düşürücü verme dedi, 38.5 olana kadar vermeyeceğim, ateş düşürücüler aşının etkisini azaltıyor