- 6 Kasım 2015
- 603
- 899
- 103
- 33
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #25.881
Canım her ikisi içinde geçmiş olsun. Ama bence dr a göster oğlunu. Ne olur ne olmaz keşke demektense vaktinde göstermen daha iyi. Ayrıca neden röntgenden korkuyosun anlamadım. Mecbura kalınca çekilecek tabiki. Radyasyon kimse istemez ama muayene için gerekebilir. Bizde 50-55 günlükken mecbur öksürük ciğerlere indi diye çekildik röntgen, rabbim beterinden korusun napalım. Bence bekleme.Kizlar cok kotuyummastit olmusum atesim 39 a cikti goguslerim tas gibi oldu ve oglum emmiyo, sagarak da cikmiyo. Doktor antibiyotik verdi ama bosaltman lazim dedi. Tam hastaneden eve donerken cok fazla cisim geldi, babasina sen alpi getir dedim gittim cunku normal dogumdan dolayi cisimi tutamiyorum.
Neyse esas mesele esim oglumu pusetten dusurmus !!! Cok az agladi kucagima aldim sustu diyo. Hareketleri normal gibi ama acile gitsek mi acaba, rontgen falan cekerlerse diye korkuyorum. Kizlar nolur dua edin bisey olmamis olsun. Babasini bogasim var.
cnm kuru dut kompostosu iç ve sonra bana dua et olur muBenim sütüm azaldı bulgur çorbası yaptım işe yarıyor o da çok süt yapıyor incir kompostosu da.
Ben cogaltamadim sutumu ya ne yaptıysam olmuyor. Mama takviyesi yapıyorum mecburenAslında bakarsan çok aman aman dikkat edemiyorum canım ogün atladigim oluyor çoğu zaman çocuktan dolayı. Gün içinde emzirirken hep yanima bi içecek aliyorum ama ya rezene ya süt ya da eczaneden aldığımız süt çayı falan
Benimde hala ağrılarım sürüyor canım. Bende spinal sezeryan oldum 77 gün önce. Ama hala bitmek bilmedi ağrılarım. Yürürken zorlanıyorum tabanlarim agridigi için, yere eğilip kalkarken diz kapaklarim açıyor. Parmaklarim da hala ağrıyor. Ne zaman geçecek bilmiyorumKızlar 75 gün oldu spinal sezeryan oldum. Sürekli kemik ağrılarım var. Ayak kemiklerim diz el kemiklerim rahat hareket ettiremiyorum çok ağrım oluyor. Sabahları resmen basamuyorum ayaklarimin üzerine. Aranizda var mı böyle Şikayeti olan. Ortopediye gitmeyi düşünüyorum artık
Amin canim maşallah nazar değmesin. Benimde artsa keşke sutum3.7 kg 52 cm doğum. Şuan 64 cm boyu var. Geçtiğimiz haftA mama bıraktık 1 haftada 150 gram aldı annesütü ile. Mama ile daha çok alıyordu. Ama en azından zayıflamadı. Hem emzirme sonrası sütüm çoğaldı.şükürler olsun maaşallah ikimize de. Nazardan korkuyorum.Allah yavrularımızı korusun.
Canım 3.5 kg doğdu 72 günlükken 5 kilo 100 gr di. Günde 4 kez 120 cc mama veriyorum. Mamayi 2 kez verdiğimde 600 gr aldı 1 ayda. Sanırım sutum yaramıyor. Goguslerim de öyle çok dolu dolu değil. Bi ara şutlar yaptım baya yedim ama bi fark goremedim. Yine yapicam da durmuyor benim yaramaz. Kiloyu takıntı yapmicam sutum artsa keşke. Ama süt artmayip boşa kilo alınca sinir oluyorum.melegini_bekliyor canım senin bebek kaç kg doğdu şimdi kaç kilo?
Başka bebeklerle kıyaslama. Her bebek farklıdır kimisi oburdur kimisi değil. Kimisi bir memeyi 3-4 dk da bitirir çenesi güçlüdür kimisi 20 dk da bitirir. Bazı bebekler yapı olarak kiloya müsait bazıları ise zayıf genetik olabilir.
Sık sık emzir. Sütün en çok böyle çoğalır. Ve tatlı ye kilo takıntın yoksa. Tahin pekmez ve baklava gibi tatlı ye sütlaç ye vol bol su iç
Bir de bir memeden ötekine geçme hemen mesela birini içiyor sonra bak memene sık biraz süt geliyorsa yine ver gelmiyorsa değiştir.memeyi.
Yağlı süt içip kilo alsın diye.
Doğru diyorsun ben bilemedim baya beklettin oğlumuCanım prima yenidoğan 2-5 kg sanırım. Ben sadece bir paket molfix aldım 2-5 kg. Sonra hemen 3-6 ya geçtim bebeğim için dar olmasın diye. 2-5 diye 5 kg olana kadar beklemedim yani.
4 kg olunca geçtim hemen.
Örneğin 4 numarası 7-14muş bir bebeğe bir bez hem 7kg iken hem 14 kg iken olur mu? Bence olmaz.
Ne zamandır bu şekilde aramız 10 gün yaklaşık bizde böyle az emip çok uyku görsek süper olacak :) gece 10 dk fln emiyor 2 saat bazen 3 saat uyuyor daha uzun uyumadı hiçGece bir kere 1-2 arası emiyor 5-10 dk arası sonra sabah 5-6 arası aynı şekilde emiyor canım zaten benimkinin 10 dkdan fazla emdiği nadir gün içinde de 10 15 dkka emiyor kilo alışı da iyi
Yaa gerçekten mi hemen aldırıyım yarın da yapıyım kuzumcnm kuru dut kompostosu iç ve sonra bana dua et olur mu
Her şeyi denedim canjm bir o kaldı onu da mı deniyim diyosun peki göğüs ucunu yıkadın mı bebeğe vermeden ?Canım, geçmiş olsun. Hakkaten doğum sancısından da doğum sonrası ağrılardan da daha baskın bir ağrı göğüs ucu yarasıHindistan cevizi yağıyla geçti benim sıkıntım. İstersen bir dene, inşallah sorunun kalmaz. Allahım şifa versin.
Sık emzirmekten kastım. Valla ilk 2 ay her ağladığında ben meme verdim. Saatte bir verdim.ama şimdi hem uyanık kalıyor artık eskisi gibi uyumuyor oyun falan oynuyor (oyun derken el kol bacak hareketleri)Doğru diyorsun ben bilemedim baya beklettin oğlumu
Kuru dutu nasıl yapacaz canim sutlemi pisiriliyor bende bir suru sey denedim deniyorum ama yine sutum ayni yaa suanda malt içeceğine basladim son denemedigim boza ile bu kalmisti bakalim nolacak :)cnm kuru dut kompostosu iç ve sonra bana dua et olur mu
Ben toz maya duydum yedim etkisini gordum ama artik oda midemi bulandırıyor sende bir dene istersen sabah aksam 1 tatli kasigi cikolata veya bal ile karistirdim dereotuda biraz etkiliyor ama hersey bos yaa saglikli beslenme ve sık emzirmek benceHer şeyi denedim canjm bir o kaldı onu da mı deniyim diyosun peki göğüs ucunu yıkadın mı bebeğe vermeden ?
Canim benimkide oyle 2 gündür normalde 4-5 kaka yapan çocuk simdi 2. Yi zor yapiyor ben doymadiginda mecbur mama veriyorum galiba ondan diyorum ama herkes normal 2-3 cis zaten diyorİlk defa gün içinde 2. Kakayı yaptı ama yapana kadar apartman inledi resmen:/ kızlar bu kakanın içinde pütürükler var normal heralde dimi? Bi de acaba artık ilaçlar fazla mı geliyor da 2. Kez kakaya başladı? Azaltsam mı bilemedim:/
Kizlar cok kotuyummastit olmusum atesim 39 a cikti goguslerim tas gibi oldu ve oglum emmiyo, sagarak da cikmiyo. Doktor antibiyotik verdi ama bosaltman lazim dedi. Tam hastaneden eve donerken cok fazla cisim geldi, babasina sen alpi getir dedim gittim cunku normal dogumdan dolayi cisimi tutamiyorum.
Neyse esas mesele esim oglumu pusetten dusurmus !!! Cok az agladi kucagima aldim sustu diyo. Hareketleri normal gibi ama acile gitsek mi acaba, rontgen falan cekerlerse diye korkuyorum. Kizlar nolur dua edin bisey olmamis olsun. Babasini bogasim var.
Röntgenden çekinmeyin bnm oğlumu doğduğu gün çektiler. Ama çektirmeseniz de dr görünüm.Canım çok geçmiş olsun ikinize de. Gittiniz miacile? Yeni gördüm ben mesajını. Gitmediysen bile şimdi de olsa git mutlaka Allah korusun. Hem röntgen bu durumda düşüneceğin en son şey olmalı. İnşallah birşey çıkmamıştır. Haber ver bizlere de. Babası da çok üzülmüştür eminim sakin olmaya çalış.
Bir ayliktan beri doktorumuza sordum artık uyandırma kendi emme ritmini kendini belirlesin dedi ben yine de 2 ye kadar uyanmazsa zorla emziriyorum içim el vermiyo :) bıraksam sabah edecek herhaldeNe zamandır bu şekilde aramız 10 gün yaklaşık bizde böyle az emip çok uyku görsek süper olacak :) gece 10 dk fln emiyor 2 saat bazen 3 saat uyuyor daha uzun uyumadı hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?