• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Aynn sadece anne sütü alan bebeklerde de oluyomus cnm doktor demıstı bana zeytinyağı koy dıe kabız degıl benimkide sadece yapmıyor cıvık kakası sadece zeytinyağı içirme sakıncaloymıs sütüne bir çay kaşığı koy faydası olur günde Bı kere dene bakalım Bı kac gün
Denemeye başladım canım bakalım inşallah rahat yapar çok sağol önerin için sutumle karıştırıp verdim tek vermek tehlikeli olabilir

Kizlar cok kotuyum :KK43: mastit olmusum atesim 39 a cikti goguslerim tas gibi oldu ve oglum emmiyo, sagarak da cikmiyo. Doktor antibiyotik verdi ama bosaltman lazim dedi. Tam hastaneden eve donerken cok fazla cisim geldi, babasina sen alpi getir dedim gittim cunku normal dogumdan dolayi cisimi tutamiyorum.
Neyse esas mesele esim oglumu pusetten dusurmus !!! Cok az agladi kucagima aldim sustu diyo. Hareketleri normal gibi ama acile gitsek mi acaba, rontgen falan cekerlerse diye korkuyorum. Kizlar nolur dua edin bisey olmamis olsun. Babasini bogasim var. :KK43: :KK43:
Geçmiş olsun canım, mastit çok zor ben de yaşadım. Bazen sıcak bazen soğuk kompres yaparak geçti. Aklında olsun, beyaz lahana yaprağını buzluğa koyup soğuttuk onu göğsüme sarıp beklettik. İşe yaradı diye düşünüyorum. Bir de beyaz dut, birkaç kaşık bir bardak kadar suyla 5-10 dakika kaynatıp içiyorsun. Onu da yaptım. İbrahim Saracoğlu'nun kürlerinden bu. Bebişi de doktora götür bence, ya da şimdiye kadar götürmüşündür diye düşünüyorum. İnşallah bir şey yoktur. Allahım daha beter kazalardan korusun, şifa versin. Öpüyorum kuzunu ❤️

Her şeyi denedim canjm bir o kaldı onu da mı deniyim diyosun peki göğüs ucunu yıkadın mı bebeğe vermeden ?
Yok canım, yıkamadım. Bebeğe bi zararı yokmuş zaten. Sadece bebişin kokusundan rahatsız olur da emmek istemezse memeyi vermeden önce silersin ıslak bir pamukla. Benim denemediğim kalmamıştı, bununla geçti. İnşallah senin de geçer. Allahım şifa versin.

Uyandirmiyorum canım uykusunun arasında emiyor biraz sonra uykuya devam gözünü bile aralamiyor gündüz daha kısa uyuyor gece gündüzü başından beri ayırdı çok şükür sorunumuz yok inşallah olmaz ise de başladım yarım gün böyle devam ederse çok rahat zaten yedide emzirip uyutuyorum saat 10 buçuğa kadar uyumuş zaten 12 buçukta da ben geliyorum
Maşallah sübanallah senin bebişe 7 den 10 bucuğa kdar uyuduysa bizimki saat başı uyanıyo hele gündüzleri daha da kısa inşallah bn de işe dönene kadar düzene girer bu arada benimki ücdört gündür beni emmeyi reddiyor gaz sancısından napcam bilmiyorm emmezse süt azalır ztn o kadar cok yok :/ niye böyle yapıyo anlamıyorm huy mu değiştiriyor acaba yalancı emziği tutmaya başladı ondan olabilr mi sizce

Maşallah sübanallah senin bebişe 7 den 10 bucuğa kdar uyuduysa bizimki saat başı uyanıyo hele gündüzleri daha da kısa inşallah bn de işe dönene kadar düzene girer bu arada benimki ücdört gündür beni emmeyi reddiyor gaz sancısından napcam bilmiyorm emmezse süt azalır ztn o kadar cok yok :/ niye böyle yapıyo anlamıyorm huy mu değiştiriyor acaba yalancı emziği tutmaya başladı ondan olabilr mi sizce
O saatten beri de on yirmi dakka kestiriyor arada uyanık gündüz özellikle öğleden sonra çok uyumuyo şimdi dokuza doğru yatar gece uykusuna emziği yeni tuttuysa meme reddi yaşıyor olabilirsin

ferishhh ferishhh baldan_madam baldan_madam E ebruu05 doktora gittik kizlar rontgen ve ultrason cekildi bir sorun gorunmuyor. Ama onceden oyuncaklari kafasini 180 derece cevirerek takip ederdi simdi boynunu bi tarafa dondurmuyor doktor sorun yok dedi ama aklimda suphe kaldi napsak bilemedim.
Ebrucum dediklerini denicem simdi hastaneye geldim buradaki hastane tipi pompayla sagiyorum ama yine de az cikiyo ay cok zormus :(

ferishhh ferishhh baldan_madam baldan_madam E ebruu05 doktora gittik kizlar rontgen ve ultrason cekildi bir sorun gorunmuyor. Ama onceden oyuncaklari kafasini 180 derece cevirerek takip ederdi simdi boynunu bi tarafa dondurmuyor doktor sorun yok dedi ama aklimda suphe kaldi napsak bilemedim.
Ebrucum dediklerini denicem simdi hastaneye geldim buradaki hastane tipi pompayla sagiyorum ama yine de az cikiyo ay cok zormus :KK43:
Çok geçmiş olsun canım çok sevindim iyi olmasına. Acıdıysa kafası ya da boynu ondan çevirmiyordur. Önemli birşey olsa tahlillerde çıkardı muhakkak. Sen de bian evvel rahatlarsın umarım..

Canım emziğin bebeğin emme ihtiyacını giderdiği ve tokluk hormonu salgılattığı için meme reddine neden olabileceğini söylüyorlar hep.

ohdude ohdude canim senin gogsundeki apseye cerrahi mudahale yapilmisti dimi? Benim gogsum bosalmiyor bir turlu mastit oldum oglum emmiyo saginca da gelmiyo atesim 40 a kadar cikti. Ne yapiyor cerrah bilgi verebilir misin?
Yaa ciddi misin ay inşallah ilerlemez benimki gibi. Ateş yapıyor zaten meme ucunu temiz tutmaya çalış mikrop ordan giriyomul mastitin ilerisi oluyor bu apse sol mememin alt tarafında kahverengili kısmın ucunda elime kitle gibi geliyordu iki meme ortasında yada meme üstünde filan da oluyomuş doktor lokal anestezi yaptı iki dk lık işlem hiç korkma açıyo jilet gibi bişeyle iltihabı boşaltıyor. O değil benden iki gün kanlı süt gelmişti emziremedim o memeden, herkeste oluyor diye bir şey yok tabi. Kuzenimdede olmuş kanlı kanlı emzirmiş bebekte almış. Bende sağamadım iki üç damla çıktı birde meme ucu yarası kanadı sağmadım elimle boşalttım. İnşallah ilerlemez genel cerrahiye gittim canım

Yok canım, yıkamadım. Bebeğe bi zararı yokmuş zaten. Sadece bebişin kokusundan rahatsız olur da emmek istemezse memeyi vermeden önce silersin ıslak bir pamukla. Benim denemediğim kalmamıştı, bununla geçti. İnşallah senin de geçer. Allahım şifa versin.
Ay cümlemize bir deniyeyim onu da alıyım da ev yağdan kremden geçilmiyor he bir de damla :)

Kızlar bebeğim altı gündür kaka yapmıyor normal mi ? Doktor dün popsunu uyardı krem gibi bir şeyle yapmadı, lağma verdi ben yaptırmak istemedim, evde poposunu zeytinyağı kulak çöpü ile uyardım ama çok ağladı dayanamadım fazla uğraşmadım

Yaa ciddi misin ay inşallah ilerlemez benimki gibi. Ateş yapıyor zaten meme ucunu temiz tutmaya çalış mikrop ordan giriyomul mastitin ilerisi oluyor bu apse sol mememin alt tarafında kahverengili kısmın ucunda elime kitle gibi geliyordu iki meme ortasında yada meme üstünde filan da oluyomuş doktor lokal anestezi yaptı iki dk lık işlem hiç korkma açıyo jilet gibi bişeyle iltihabı boşaltıyor. O değil benden iki gün kanlı süt gelmişti emziremedim o memeden, herkeste oluyor diye bir şey yok tabi. Kuzenimdede olmuş kanlı kanlı emzirmiş bebekte almış. Bende sağamadım iki üç damla çıktı birde meme ucu yarası kanadı sağmadım elimle boşalttım. İnşallah ilerlemez genel cerrahiye gittim canım
Benim de kitle var canim kocaman hem de. Bu halde emzirmek icin ugrastim bosaltsin diye ama hic ememedi oglum. Emerken uyuyakaldi hep ve bugun hic cisli bez cikmadi cok uzuldum ac kaldi resmen. Pompayla cikmiyo emsin bari dedim ama olmadi :/ peki o islemden sonra emzirirken aci olmuyo mu? Gogus ucu yaralari zaten berbat aciyodu bi de kesik olunca nasil olur bilemedim. Dikis atiliyor mu?

Ebrucum dediklerini denicem simdi hastaneye geldim buradaki hastane tipi pompayla sagiyorum ama yine de az cikiyo ay cok zormus :KK43:
Tekrar geçmiş olsun canım, doktora gitmeniz iyi olmuş. Bence doktor bir sorun yok diyorsa yoktur, az da olsa ağrı hissediyorsa kafasını ondan çevirmiyordur. Bizim tahminimizden daha akıllılar maşallah. Endişe etme tatlım. Mastitte de zaten ne kadar sağarsan sağ süt çıkmıyor, süt oluyor ama kanallar tıkalı ya çıkmıyor. Sıcak kompres yap ya da banyoda sıcak su tut göğsüne, sonra arkasından sağ. Ya da bebeğin emsin, onlar makinadan daha iyi çektiklerinden daha kolay açılıyor. Kuru dutu da bi dene, istersen mastit İbrahim Saraçoğlu kürü diye yazarsan izlersin de videoyu. Sabah akşam bir bardak içiyorsun. Çok zor yaa, çeken bilir. Benim de çekmediğim kalmadı doğumdan sonra. Zamanla geçiyor hepsi, az sabır. Allahım kolaylık versin.

Benimde hala ağrılarım sürüyor canım. Bende spinal sezeryan oldum 77 gün önce. Ama hala bitmek bilmedi ağrılarım. Yürürken zorlanıyorum tabanlarim agridigi için, yere eğilip kalkarken diz kapaklarim açıyor. Parmaklarim da hala ağrıyor. Ne zaman geçecek bilmiyorum
Ayy ayniyiz ya demek ki normal canım

Selam kızlar bizde kalça ultrasyonu çekildi ve sağ kalça da gelişim geriliği tespit etti doktor 15 gun sonra tekrar bakalım dedi bi numara buyku bez tak dedi aslında tedavisi olan bişey ama yine de kafama taktim ve üzülüyorum ya varsa diye 15 gun sonra tekrar ultrasyonu Çekicek bakalım ne olur ben araştırma hastanesinden randevu alıp orda da baktirmak istiyorum

Benim de kitle var canim kocaman hem de. Bu halde emzirmek icin ugrastim bosaltsin diye ama hic ememedi oglum. Emerken uyuyakaldi hep ve bugun hic cisli bez cikmadi cok uzuldum ac kaldi resmen. Pompayla cikmiyo emsin bari dedim ama olmadi :/ peki o islemden sonra emzirirken aci olmuyo mu? Gogus ucu yaralari zaten berbat aciyodu bi de kesik olunca nasil olur bilemedim. Dikis atiliyor mu?
Yok canım dikiş atmıyorlar yani bana dikiş atmadı dört cm filan kesik. Hiç acımıyor canım zaten keserken uyuşturuyor uyuşukluk geçince ağrır dedim ağrımadı çok şükür. Korkma sende Pompayı boşver elinle sıkmaya çalış zaman alıyor ama pompa meme ucu yaralarımı daha çok azdırdı. Ememediyse mamasını fazla verseydin kuzum ay bende çişli bez görmeyince vicdan yapıyorum resmen anlıyorum seni

Back