- 28 Mayıs 2016
- 1.018
- 774
- 123
- 33
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #25.861
Gayet iyi veriyosun mamayı az yani ben ik doğum yaptığım hafta vermiştim aptamil 1 paketi açıktı dün biraz verdim ama tarihi geçmediği halde bişey olmaz dimi aaltı hafta oldu atıyım mı mamayı yoksaAptamil 1 kullaniyoruz canim, baslarda goguslerim cok yara oldugu icin sut kanallarim tikandi emziremedim, olmasi gerekenden fazla kilo kaybetmisti o yuzden 5 gunlukken basladik mamaya doktor tavsiyesi ile. Simdi gunde 3 kere 60 cc veriyorum azalttim baya ama kesmedim zaten az kilo aliyor diye.
Olabilir tabi. Ara ara bebekler hastalık gibi durumlarda huy değiştiriyormuş. Geçmiş olsun. Mevcut alıştığın düzenin dışına çıkınca zor OluyorMamayı birkere değiştirdik gazlı bebekler için özel olan conformil mama denedik onu hiç sevmedi içmedi. Bu mamayı seviyor. Anne sütü de denedik onu da içemedi dün. Galiba genel bir sorunu vardı. Şimdi düzeldi gibi çok şükür son iki mamayı içti. Yarın tahlil sonuçlarını alıcaz bakalım. Büyük ihtimalle aşı ağır gelmiştir dedi dr.
Bende çocuk doktoruna gittim acile. Bana da normal. Salyası da var dişi çıkıyor ondandır dedi.Doktor normal dedi canim her seye normal diyo zaten kutahyada dogru duzgun bir doktor bulamadim, yine eskisehir yolu gorundu bize.
Gayet iyi veriyosun mamayı az yani ben ik doğum yaptığım hafta vermiştim aptamil 1 paketi açıktı dün biraz verdim ama tarihi geçmediği halde bişey olmaz dimi aaltı hafta oldu atıyım mı mamayı yoksa
Allahım daha da iyilik versin inşallah. Kazalardan, belalardan, nazarlardan korusun. Benim minnak prensesim de 76 günlük oldu teyzesi çok şükür. İlk zamanlar bizim için de çok zor geçti, ama atlattık. Bi gaz sancımız oluyo, ağrı gelince basıyoruz çığlığı da sorunun gaz sancısı olduğunu bildiğim için panik yapmıyorum. Biraz çığlık atıyo biraz masaj yapıyorum gazı çıkardığımız Zaman rahatlıyoruz :) tatlı bir telaşla geçiyor günlerim, hangi ara akşam oldu anlayamıyorum bazen :)) sağlıkla büyüsünler inşallah.Aynen canım sen elletme boşver kötü bilsinler yeterki bebişler iyi olsun. Unutulur gider bugünler. Ben de daha hayatta yanaştırmam alır iki dk sever verirler ancak :)
Sağol tatlım geçti çok şükür. Eldiven taktik bir de merhem sürüyoruz. İlk acısı geçti sanırım pek rahatsızlığı yok elinden. Kuzucuk nasıl? Kaç günlük oldu hayat nasıl gidiyor:)
Benim minnakın da son bikaç gündür salyası var, biz de mi diş çıkartıyoruz acep :) erken değil mi?Bende çocuk doktoruna gittim acile. Bana da normal. Salyası da var dişi çıkıyor ondandır dedi.
Geçen sağlık ocağında ebeye sordum. Kokusu nornal dedim o da normal dedi kokusu değişik değilse kıvamı falan.
Biliyorum ebe bilmez ama öylesine sordum ben :)
Maşallah kuzuna :) olsun tek sıkıntıları o olsun. Yakında geçecek inşallah:) gerçi bizimkine altı aydan önce geçmez dedi drAllahım daha da iyilik versin inşallah. Kazalardan, belalardan, nazarlardan korusun. Benim minnak prensesim de 76 günlük oldu teyzesi çok şükür. İlk zamanlar bizim için de çok zor geçti, ama atlattık. Bi gaz sancımız oluyo, ağrı gelince basıyoruz çığlığı da sorunun gaz sancısı olduğunu bildiğim için panik yapmıyorum. Biraz çığlık atıyo biraz masaj yapıyorum gazı çıkardığımız Zaman rahatlıyoruz :) tatlı bir telaşla geçiyor günlerim, hangi ara akşam oldu anlayamıyorum bazen :)) sağlıkla büyüsünler inşallah.
Bence yok araştırdım bu ayda bebeklerin türükürk bezleri geliştiği için olabilir diyor salya.Benim minnakın da son bikaç gündür salyası var, biz de mi diş çıkartıyoruz acep :) erken değil mi?
Cnm bndede aynı sıkıntı var maalesef benimkide 54 gunluk bazen günde 2 kere bezen bır kere bazen hıc yapmıyor Bn hem emzirıyorum hem mama verıyorum belkı mamayı gec hazmeder dıe düşünüyorum doktora sordum bazı bebekler gunde bıkac defa bazıları Bı kere yapar dedı bebekten bebege degısır dedı ben mamasına biraz zeytinyağı koyuyorum ıse yarıyor sanırım benımde aklıma takılan Bı kac gun yapmayınca mide boşalmayı sonucta iştahsızlık olur dıe korkuyorum bazenKızlar benim bebeğim 50gunluk kakasını yapamıyor yani yapıyor da çok uğraşıyor sürekli ikiniyor yani her bezinde az da olsa oluyor günde 1 yada 2kezde tam yapıyor ama saatler sürüyor ikinmasi yada ben altini açıyorum bekliyorum öyle yapıyor benim durumunda olanlar oldu mu hani herkes böyle midir ben bilemedim valla neler yaptınız yardımcı olun
Canım veriyorsan da dikkatli ver o zaman oturur pozisyona yakın dik tut ağlarken verme. Genze kaçınca yağı çok zor çıkarıyorlarmış allah korusun.baldan_madam himm ikiside yok canim bende direk sut aliyor:) ama burdaki doktorumuz arkadaşma direk zeytinyağını ver demiş bende haftaya gidince tekrar sorcam. O hergün veriyormuş bebeğine. Ben sürünce acımadı kremi anne şevkati heralde ben bastırmadım öyle çok:)) tesekkurler canim ya. Bide ne zamn bitecekmis bu sorun biliyormsn? Bana iki dr da 3 ay dedi ama mesela kuzenmn ayni sorun 6 ay surmus
BEn dışarıda da gece yatarken de kullanıyorum cnm ya başka türlü olmuyor biryere değerse sızlıyor ki baya iyileştiler eskiye göreBenimde artık krem sürmeyi de bıraktım göğüs pedi kullanma kuzum mikrobu daha da artırıyor yara yapışıyor pede iğrenç bir duygu göğüs kalkanı güzel ama onlada dışarı filan çıkılmıyo gece yatarkende kayıyo doğum sancısını unutturdu bana bu acı resmen
Benim göğüslerim büyük zaten birde kalkan takınca sütyen olmuyoBEn dışarıda da gece yatarken de kullanıyorum cnm ya başka türlü olmuyor biryere değerse sızlıyor ki baya iyileştiler eskiye göre
Ya görmedim o yazıyo saol canım çöpe atıyım o zaman zaten doktor da mama ver demedi ama sıkışırsam alıp veririmAptamilin kutusunda açıldıktan 4 hafta sonra kullanmayın yazıyor cnm.
Ben sadece anne sütü veriyorum ama yinede böyle mamadan değildir bence zeytinyağ biraz sutumle karıştırıp verdim ama fazlada fayda etmedi sanki yani kabızlık yok aslında yapamama var zeytinyağ işe yarıyor mu sendeCnm bndede aynı sıkıntı var maalesef benimkide 54 gunluk bazen günde 2 kere bezen bır kere bazen hıc yapmıyor Bn hem emzirıyorum hem mama verıyorum belkı mamayı gec hazmeder dıe düşünüyorum doktora sordum bazı bebekler gunde bıkac defa bazıları Bı kere yapar dedı bebekten bebege degısır dedı ben mamasına biraz zeytinyağı koyuyorum ıse yarıyor sanırım benımde aklıma takılan Bı kac gun yapmayınca mide boşalmayı sonucta iştahsızlık olur dıe korkuyorum bazen
Aynn sadece anne sütü alan bebeklerde de oluyomus cnm doktor demıstı bana zeytinyağı koy dıe kabız degıl benimkide sadece yapmıyor cıvık kakası sadece zeytinyağı içirme sakıncaloymıs sütüne bir çay kaşığı koy faydası olur günde Bı kere dene bakalım Bı kac günBen sadece anne sütü veriyorum ama yinede böyle mamadan değildir bence zeytinyağ biraz sutumle karıştırıp verdim ama fazlada fayda etmedi sanki yani kabızlık yok aslında yapamama var zeytinyağ işe yarıyor mu sende
Canım, öncelikle geçmiş olsun. Ben de baya çektim göğüs ucu yarasından. Ağlayarak, tepinerek emzirdiğim çok oldu. Denemediğim şey kalmamıştı. En son Hindistan cevizi yağını denedim canım ve çok şükür o geçirdi yaralarımı. Ağrısını da aldı, şimdi arada bir kullanıyorum. Her emzirmeden sonra kullandım; yıkamaya, temizlemeye de gerek yok. Bebiş için tehlikesi yok. Tavsiye ederim sana da.Benim 8 hafta bitti goguslerim hala yaranefesimi tutup emziriyorum bir an once gecse keske.
Canım, geçmiş olsun. Hakkaten doğum sancısından da doğum sonrası ağrılardan da daha baskın bir ağrı göğüs ucu yarasıBenimde artık krem sürmeyi de bıraktım göğüs pedi kullanma kuzum mikrobu daha da artırıyor yara yapışıyor pede iğrenç bir duygu göğüs kalkanı güzel ama onlada dışarı filan çıkılmıyo gece yatarkende kayıyo doğum sancısını unutturdu bana bu acı resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?