- 24 Mart 2016
- 1.569
- 1.877
- 133
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #25.901
Maşallah ya ne güzel maşallah:) anne sütü mü sadece demek ki tam doyuyor benimki doyduğunu sanıyor memeyi hiç boşaltmadı şimdiye kadar hemen sindiriyor galiba başka açıklama gelmedi aklıma:)Bir ayliktan beri doktorumuza sordum artık uyandırma kendi emme ritmini kendini belirlesin dedi ben yine de 2 ye kadar uyanmazsa zorla emziriyorum içim el vermiyo :) bıraksam sabah edecek herhalde
Anne sütü alıyo canım benimki göğsü on dakkada bosaltiyo peşinden sagdigimda 10 cc falan ancak çıkıyo bazen o bile çıkmıyo doymasa ağlar en fazla on yirmi dakka uyur yorulduğu içinMaşallah ya ne güzel maşallah:) anne sütü mü sadece demek ki tam doyuyor benimki doyduğunu sanıyor memeyi hiç boşaltmadı şimdiye kadar hemen sindiriyor galiba başka açıklama gelmedi aklıma:)
Doktora gittin mi kilosuna baktor canım. Bu aylar çok önemli dediğim gibi en çok geliştiği ay bu ay. Aç kalmasın günahtır. Lütfen beni yanlış anlamaHer şeyi denedim canjm bir o kaldı onu da mı deniyim diyosun peki göğüs ucunu yıkadın mı bebeğe vermeden ?
Bulgur corbasini nasil yapiyosun kuzum ince bulgurdan mi kalin dan miBenim sütüm azaldı bulgur çorbası yaptım işe yarıyor o da çok süt yapıyor incir kompostosu da.
Aç kalmasın çocuk yine ver sen arada. Bende vermek istemiyorum ama çocuk doymayip aglayinca mecbur veriyorumYa ben mama vermek istiyorum eşim öok karışıyor verme de verme inanki bütün gün uyumadı gecede en az iki kez uyanıyor. Birde üstüne meme apsesi oldum doktor mememi kesip aldı apseyi bu sefer o memeden kanlı süt geldi tek göğüs meme veriyorum haleda mama verme diyor
Canım rem uykusu çok önemli özellikle bebeklerde gelişim için. Netten araştır istersen tam bilgi için. Geceleri en uzun uyudukları sürede yaşıyolar bu uykuyu ve büyüme hormonu bu süreçte salgılanıyo. Bebeklerinizi geceleri en uzun süreli uykularında zorla uyandırmayın. Rem uykusu dışındaki sürelerde yani diyelimki ilk uyudu saat kaçta olursa olsun, 4-5-6 saat uyuyosa ellemeyin kendi uyanana kadar. Uyandı emzirdiniz geri uyudu ondan sonraki sürelerde zaten en fazla 2-3 saatte bir uyanır artık. hem böyle sürekli uyandırılan bebekler gece gündüz ayrımınıda öğrenemez, kısa sürelerde sürekli uyanması gerektiğini algılar, çocukluk çağındada uyku sorunu olan bi birey olarak büyür. Anlayacağın gerçekten önemli.Bir ayliktan beri doktorumuza sordum artık uyandırma kendi emme ritmini kendini belirlesin dedi ben yine de 2 ye kadar uyanmazsa zorla emziriyorum içim el vermiyo :) bıraksam sabah edecek herhalde
Sabret canım yavaş yavaş geçecek seni anlayabiliyorum.Ben de hiç geçmeyecek galiba diye düşünüyodumİnşallah ya Bir aydır var benim altı hafta oldu doğum yapalı ilk iki hafta yoktu ama hala var ağlıycam
Senin ne kadar sürede geçmişti canımSabret canım yavaş yavaş geçecek seni anlayabiliyorum.Ben de hiç geçmeyecek galiba diye düşünüyodum
Kalından yapıyorum kuzum ama inceden de yapmıştı annem o da süt yapıyor içine soğan domates biber salça da koyuyorum kimyon da eklersen gaz yapmıyorBulgur corbasini nasil yapiyosun kuzum ince bulgurdan mi kalin dan mi
Yok canım estafirullah mama ver demedi doktor vermede demedi. verirsen ver aman der gibi bakış attı doktoru değiltircem galiba bebeğin kilosu normal dedi 45 günlük 5 kilo. Mama da vermiyom emiyoDoktora gittin mi kilosuna baktor canım. Bu aylar çok önemli dediğim gibi en çok geliştiği ay bu ay. Aç kalmasın günahtır. Lütfen beni yanlış anlama
Mayayı yiyiynce mi meme ucu yarasına iyi geliyor ? Çok değişikmiş antibiyotik kullanıyorum o bitsinde denerim belki ıyy kokusu bile kötü nasıl yiycem kiBen toz maya duydum yedim etkisini gordum ama artik oda midemi bulandırıyor sende bir dene istersen sabah aksam 1 tatli kasigi cikolata veya bal ile karistirdim dereotuda biraz etkiliyor ama hersey bos yaa saglikli beslenme ve sık emzirmek bence
Benimki bir aydan sonra geçti canım.Sabret geçecektir.Banyodan sonra bornoza değse bile aklım çıkıyodu düşün okadar acıyodu ki.Sabah doğumdan sonra giydiğim geceliğimi kaldırıyodum yine o ilk günler çektiğim acılar geldi aklıma.Doğum acısından betermiş valla.Herkes doğum şöyle zor böyle zor diye anlatıyor da ben hamilelere göğüs ucu ağrısını anltıyorum.Bu konuda okadar dolmuşum yaniSenin ne kadar sürede geçmişti canım
Tamam canım çok mutlu oldum gerçekten bebeğin 15 günde güzel almış böyle devam eder inşallah iyi yaptın emzirdikçe süt gelir.Yok canım estafirullah mama ver demedi doktor vermede demedi. verirsen ver aman der gibi bakış attı doktoru değiltircem galiba bebeğin kilosu normal dedi 45 günlük 5 kilo. Mama da vermiyom emiyo
Yok cnm benimki hep 1 kez yapardı kakayı 2 ye çıkardı acaba diyorum bu kaka gaz için kullandığım damlalar fazla mı gelmeye başladı g e vermedim şimdiye kadar yapmadı bişey bakalım.Canim benimkide oyle 2 gündür normalde 4-5 kaka yapan çocuk simdi 2. Yi zor yapiyor ben doymadiginda mecbur mama veriyorum galiba ondan diyorum ama herkes normal 2-3 cis zaten diyor
Sagol canim bi deneyimKalından yapıyorum kuzum ama inceden de yapmıştı annem o da süt yapıyor içine soğan domates biber salça da koyuyorum kimyon da eklersen gaz yapmıyor
Uyandirmiyorum canım uykusunun arasında emiyor biraz sonra uykuya devam gözünü bile aralamiyor gündüz daha kısa uyuyor gece gündüzü başından beri ayırdı çok şükür sorunumuz yok inşallah olmaz ise de başladım yarım gün böyle devam ederse çok rahat zaten yedide emzirip uyutuyorum saat 10 buçuğa kadar uyumuş zaten 12 buçukta da ben geliyorumCanım rem uykusu çok önemli özellikle bebeklerde gelişim için. Netten araştır istersen tam bilgi için. Geceleri en uzun uyudukları sürede yaşıyolar bu uykuyu ve büyüme hormonu bu süreçte salgılanıyo. Bebeklerinizi geceleri en uzun süreli uykularında zorla uyandırmayın. Rem uykusu dışındaki sürelerde yani diyelimki ilk uyudu saat kaçta olursa olsun, 4-5-6 saat uyuyosa ellemeyin kendi uyanana kadar. Uyandı emzirdiniz geri uyudu ondan sonraki sürelerde zaten en fazla 2-3 saatte bir uyanır artık. hem böyle sürekli uyandırılan bebekler gece gündüz ayrımınıda öğrenemez, kısa sürelerde sürekli uyanması gerektiğini algılar, çocukluk çağındada uyku sorunu olan bi birey olarak büyür. Anlayacağın gerçekten önemli.
Ben daha basvurmadim bile kurumdan basvurmam gerekiyormuş ise başladım onu unuttum bakKızlar 300 lira emzirme parası için ptt den msj geleceği söylenmişti. 3 ay olucak msj falan yok ortada bende müşteri hizmetlerini aradım ptt nin
444 1 788
Meğer geçen ay yatmış para çekebilirsiniz dediler. Almayanlar varsa benim gibi arayıp sorun kızlar, belki sizinkide hazırdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?