- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #25.761
Canım bizim 2. Ay kontrolü ayın 26 sında onu bekliyoruz o zaman ölçülecek haber veririmSenin bebeğin baş çevresi noldu
Kızlar doğum parasını alabilen var mi ne zaman yatar bu meret 300 lira param yok yiaaa cocuguma alışveriş yapcam yatirsinlar artik..144u ara dediler 183 ten orada haftasonu kapaliymis pazartesiye arayacam bida.. İki ay oldu daa benim evragi kayıp mi ettiler nedir..
Canım Allah şifa versin inşallah ..Testisleri karnın içinde doğdu. Böbreküstü bezleri ile ilgili ve bazı bilmediğim testler yapılıyor.araştırma hastanesi olduğundan özeldeki gibi hızlı gitmiyor hiçbirşey. Bekliyorum o yüzden
Benim esim başvuru yapmiŞti Eylül'ün 25 inden sonra esin gidip pttden alabilir demisler biz suan 46 gunluguz
Ben 300 liramı dün pttden aldım yakın bize zaten pazara giderken aldımoğluma biriktiricem
Canım bende bekledim aradım sonra adam doğumdan 10 gün sonra yatmış gidin alın dedi. Bayramın haftasında aldım temmuz ayında yatmış diye de belirttim. Ara mutlaka ptt nin numarasını yatmıştır para.
Canim süt parasi icin SGK ya gidip bizzat benim mi basvuru yapmam gerekiyo? Internette ole yaziyo. Kizimi birakacak kimsem yok nasil giderim diye dusunuyorumMesaj filan gelecek mi bisi soyledilermi bana bi tarih vermedi çünkü mesaj gelcek dedi..
Güle güle biriksin oglusunun paracıkları.. Birikim yapmak şart anacim bende bi kumbara yapmayı düşünüyorum su sira.. Kizima doğum hediyesi verilen altın para ne varsa görürdüm kuyumcuya bilezik yaptırdım evlenirken takicam inşallah koluna öbür türlü harcardik biz cunku biliyorum.. En iyi yatırım altın gene..
Ay inşallah yatmıştır bizimde hemen ariycam pazartesi.. E devlette gözüküyormu peki yatan para.. Çünkü rapor paralarim filan gözüküyor aldığım miktarlar sut parası da gözüküyor ama o 300 lira yok..
Öncelikle bebeğin cinsiyeti de önemli kızlar çok erken gülüyor.Kozlar biz 52 günlüğüz burda iki aylık olanlar gülüyor oyun oynuyor yazmış ya benim ki çok nadir gülüyor. Göz tema'sını da nadir kürüyor bu normal mi sizinkiler ne zaman başladı iletişime
Bize Eylül de alabilir dedi öyle aldık. Evet bencede bende çeyrek alıcam. Bize doğumda hiç para gelmedi. İki tane küçük altın sadece. Senin kız şanslı anamGüle güle biriksin oglusunun paracıkları.. Birikim yapmak şart anacim bende bi kumbara yapmayı düşünüyorum su sira.. Kizima doğum hediyesi verilen altın para ne varsa görürdüm kuyumcuya bilezik yaptırdım evlenirken takicam inşallah koluna öbür türlü harcardik biz cunku biliyorum.. En iyi yatırım altın gene..
Göz teması da yeni yeni daha belirgin oldu.Kozlar biz 52 günlüğüz burda iki aylık olanlar gülüyor oyun oynuyor yazmış ya benim ki çok nadir gülüyor. Göz tema'sını da nadir kürüyor bu normal mi sizinkiler ne zaman başladı iletişime
Hayır süt parası için bak ben çalışmıyorum ama eşim memur.Canim süt parasi icin SGK ya gidip bizzat benim mi basvuru yapmam gerekiyo? Internette ole yaziyo. Kizimi birakacak kimsem yok nasil giderim diye dusunuyorum
Geçmiş olsun canım Allah şifa versin tez zamanda inşallah.Testisleri karnın içinde doğdu. Böbreküstü bezleri ile ilgili ve bazı bilmediğim testler yapılıyor.araştırma hastanesi olduğundan özeldeki gibi hızlı gitmiyor hiçbirşey. Bekliyorum o yüzden
Ben de doktora sormadan sokmadım tabiiki canım. Benim bebeğim de prematüre olduğu için ben de hassasım. Gitmeden doktorumuza sorduk. Havuzdan mikrop kapabilir havuz yasak ama denizde sıkıntı yok dedi. Aksi takdirde ben de riske atmazdım. Tabiiki senin kararın zaten sağlık sorunları da varmış haklısın sokmamakta ben onu okumadan önce önermiştim.Güzel söylüyorsun da bebekleri denize 6 aydan önce sokmayın diye bas bas bağırıyo dr lar. Belki hiçbirşey olmayacak ama ben pimpirikliyim. Seneye inş büyümüş olur sokarım
Ay bemim içim acıdı ya.Kızlar sinirlerim çok bozuk. Abisine gittik akşam eşimin. İki çocukları var. Benim elim alışkın çok güzel tırnak keserim diyordu hep. Ben de kendim tedirgin oluyorum keserken eli alışkın diye izin verdim. Ama keserken yanlışlıkla elini kesti oğlumun. Kuzum nasıl ağladı anlatamam. Baktım kanamaya başladı baya aldım hemen doktora götürdüm mikrop falan kapmasın diye. Acilde pansuman yaptılar sardılar elini. Gidene kadar iç çekti kuzum. Ben de yol boyu ağladım onla. Daha yeni kendime geliyorum.Dr ilaçla sardı. Tetanoz aşısına gerek yok mu dedim yok dedi. Ama normalde gerekmez mi? Küçük diye mi yapmadı acaba
Malesef canım baya kanadı.Ay bemim içim acıdı ya.çok kanadı mı
Saol canım ya içim rahatladı biraz internette okuyunca 2 aylık bebek göz teması kurmuyorsa nörolojik olarak doktora kontrol ettirilmeli diyordu birde forumda yazılanları okuyunca insan ister istemez tedirgin oluyor.Göz teması da yeni yeni daha belirgin oldu.
Eskiden dediğin gibi arada göz teması kurardı.
Oyun oynuyordan kastımız oyuncaklar ile değil bebeğimin beşiğine çıngırak astım sadece renginden dolayı bakıyor, belki sesi de dikkatini çekiyordur ama bunlar için bile bence 3 ayın bitmesine yakın olmalı.
Neyse mesela uyanıkken ayaklarını kollarını hareket ettiriyor ses çıkarıyor senin günlerde yenş yeni başlamıştı bunlara yani oyun dediğimiz bu :)
Evet canm ikiside farklı şeyler netten bakıp tam bilgi bulabilirsin. Memurlarda farklı durumlar var sanırım.Merhaba size iki sorum olacak süt parasi ve dogum parasi farklı seyler mi?
İkinci olarak dogum yapali 1 ay oldu dogumda cok dikisim oldu dikislerim iyileşmek üzreyken düsmeye basladiginda son birkac gundur yeniden sizlamaya basladi bu durumu yasayan oldu mu?
Alabilirsin canım aile ve sosyal politikalar Bakanlığına başvuru yapiyorsunBEn kayıt yaptırmadım şimdi yaptırsam alabilir miyim
Yok görevli mesaj falan gelecek demedi sadece 25 yatar sonra gidin alın dediMesaj filan gelecek mi bisi soyledilermi bana bi tarih vermedi çünkü mesaj gelcek dedi..
Güle güle biriksin oglusunun paracıkları.. Birikim yapmak şart anacim bende bi kumbara yapmayı düşünüyorum su sira.. Kizima doğum hediyesi verilen altın para ne varsa görürdüm kuyumcuya bilezik yaptırdım evlenirken takicam inşallah koluna öbür türlü harcardik biz cunku biliyorum.. En iyi yatırım altın gene..
Ay inşallah yatmıştır bizimde hemen ariycam pazartesi.. E devlette gözüküyormu peki yatan para.. Çünkü rapor paralarim filan gözüküyor aldığım miktarlar sut parası da gözüküyor ama o 300 lira yok..
Canim seni çok iyi anlıyorum bide seninki prematüre olduğu için sen ekstra hassasiyetin var bunlar olabilecek şeyler eminim o kişi bilerek kesmedi çocuğun tirnagini bu senin elinde de olabilirdi hani bizde bi laf varya akacak kan damarda durmaz diye çok doğru bi söz onemliolan Rabbim daha büyük bişey vermeden atlatmaniz kendini birazcık rahatlat bide çocuklarımızı cam kavanoz da büyütemeyiz zaman geçip buyudukce düşecekte dizleri kanayacakta ne bilim eli kolu moraracak bunlar doğal olan şeyler sen kendini bu kadar üzme ins beni yanlış anlamazsin kafana çok takar san erken yaslanirsin azıcık Relax olalım :)Kızlar sinirlerim çok bozuk. Abisine gittik akşam eşimin. İki çocukları var. Benim elim alışkın çok güzel tırnak keserim diyordu hep. Ben de kendim tedirgin oluyorum keserken eli alışkın diye izin verdim. Ama keserken yanlışlıkla elini kesti oğlumun. Kuzum nasıl ağladı anlatamam. Baktım kanamaya başladı baya aldım hemen doktora götürdüm mikrop falan kapmasın diye. Acilde pansuman yaptılar sardılar elini. Gidene kadar iç çekti kuzum. Ben de yol boyu ağladım onla. Daha yeni kendime geliyorum.Dr ilaçla sardı. Tetanoz aşısına gerek yok mu dedim yok dedi. Ama normalde gerekmez mi? Küçük diye mi yapmadı acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?