- 23 Kasım 2016
- 797
- 629
- 53
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #25.721
Saol canım olursa korkma inşallah geçmez maskesiz yanasma yanına geçmezBenim ki 28 gunluk cnm agzimi kapatiyorum ama korkuyorum nefesle bulasiyo Allah korusun... zencefilli bal yutuyorum surekli sicak seyler icmeye xalisiyorum humana,cay, vs. Ellerimi.zaten surekli yikiyorum paranoya oldum iyice... Allah sifa versin size de
bunuda çevremde cok duydum,epidurali tam zamaninda vermek cok önemli yoksa dogum uzuyor,anne ıkınma işini yapamıyor,anestezi uzmani da doktor kadar muhim,ama onu da seçemiyosun ki kim denk gelirseCanim benim sadece nisan gelmisti ama doktor dogumun baslamasi 10 gunu bulabilir beklersen bebek irilesir dedi gunumden 4 gun once hic sancim yokken suni sanci ile dogum yaptim. 12 saat suni sanci verdiler son 2 saati kotuydu sadece. Suyum kendiliginden patladi, su bosalinca da doguma aldilar. Ben epidural aldigim icin ikinma hissi olmadi ve dogumum cok kotu gecti o yuzden. Epidurali duzgun vermeyi beceremediler daha dogrusu. Onun disinda suni sancida bi sikinti yok su an hatirlamiyorum bile acisini. Benim dogum ve sonrasi cok kotuydu sadece o da benimle alakali bi durum. Hayirlisiyla kavusursun insallah.
Açılma 4cm olana kadar epidural takmiyorlar degil mi?Sancı yapay,anestezi yapay,üstüne bi de kesi ,bunun neresi normal doğal dogum?ebelerimizin normal dogumuyla bizim normal dogum arasinda malesef dağlar var,o yüzden sezeryan mi olsam karar veremedimGözünü korkutmayayım ama berbat ötesi bir sancı. Acıdan defalarca safra kustum. Ama açılma oldukça dua ettim Allaha sığındım. Eğer pes etseydim sezeryana alabilirlerdi. Epidural taktırdım 6 saati epidural le geçti açılmam çoğalınca epidurali kesip tekrar suni sancı bağladılar. En nihayet doğum yaptım. Dikişli oldu. Ama şuan hiçbirşey hatırlamıyor gibiyim sanki hikaye gibi geliyor. Gelip geçiyor işte. Çok şükür oğlum 80 günlük oldu.
3 saat cok iyi 1 gun boyunca suni sanci çekip sezeryana alınanları duyuyoruz hep3 saatte epiduralsiz doğum yaptım dikişler konusunda bilgim yok ikisinde de hiç sormadım
O zamanlarda öyleydi benim Oğlumda 15 gündür falan 3-4 saatte uyanıyor yani önceki beslenmesine bağlı aslında ama büyüdükçe uzuyor merak etme eskiden saatte bir uyanıyorduArkadaşlar bebekleriniz kaç günlük ve geceleri kaç saat aralıksız uyuyorlar ortalama? Benim kızım 44 günlük 2.5 saatte bir uyanıyor çoğunlukla
Dikiş diyosun da. Kendi sancım da gittim hastaneye açılmam da vardı yine de mecbur dikiş attılar. İlk doğumum diye belkide ama şimdi hiç iz yok bazıları korkutuyor afedersin eskisi gibi olmuyormuş toparlanmıyormuş ama ben bi fark görmedim her anlamda.3 saat cok iyi 1 gun boyunca suni sanci çekip sezeryana alınanları duyuyoruz hep
Şanslısın canim ya,işte herkesin durumu farklıDikiş diyosun da. Kendi sancım da gittim hastaneye açılmam da vardı yine de mecbur dikiş attılar. İlk doğumum diye belkide ama şimdi hiç iz yok bazıları korkutuyor afedersin eskisi gibi olmuyormuş toparlanmıyormuş ama ben bi fark görmedim her anlamda.
Sen ztn sezeryan olmak istiyorsun. Ben yazdıklarından onu anladım.bunuda çevremde cok duydum,epidurali tam zamaninda vermek cok önemli yoksa dogum uzuyor,anne ıkınma işini yapamıyor,anestezi uzmani da doktor kadar muhim,ama onu da seçemiyosun ki kim denk gelirse
Açılma 4cm olana kadar epidural takmiyorlar degil mi?Sancı yapay,anestezi yapay,üstüne bi de kesi ,bunun neresi normal doğal dogum?ebelerimizin normal dogumuyla bizim normal dogum arasinda malesef dağlar var,o yüzden sezeryan mi olsam karar veremedim
Kendiliginden suyum ve sancim gelse keşke,kesinlikle normal dogum için ugraşırım ama yok işte,bir hafta daha bekleyeyim 40 hafta olsun diyorum ama doktor beklemez,suyun az diyor,geriye suni sanci almak ya da sezeryana girmek kalıyor,sezeryan daha mantikli geliyor,suni alınca dayanamayıp epidural de isterim üstüne bebegin kafasi büyük o yüzden alttan kesiyide yerim,eee ben ne anladim bu işten diyorumSen ztn sezeryan olmak istiyorsun. Ben yazdıklarından onu anladım.
Canim eskiden dikis olmuyormus ama yine yirtik oluyomus. Epizyo kontrolsuz yirtilmayi onluyo aslinda. Eskiden dikis olmadan kendi kendine kayniyomus yirtiklar. Benim de mesela dikisim tutmadi ic dikislerim acildi, bir daha dikmediler kendi kendine kaynar ama goruntu kotu olur dediler. Eskilerinki de oyledir muhtemelen.bunuda çevremde cok duydum,epidurali tam zamaninda vermek cok önemli yoksa dogum uzuyor,anne ıkınma işini yapamıyor,anestezi uzmani da doktor kadar muhim,ama onu da seçemiyosun ki kim denk gelirse
Açılma 4cm olana kadar epidural takmiyorlar degil mi?Sancı yapay,anestezi yapay,üstüne bi de kesi ,bunun neresi normal doğal dogum?ebelerimizin normal dogumuyla bizim normal dogum arasinda malesef dağlar var,o yüzden sezeryan mi olsam karar veremedim
Doktor u dinlemek gerekir. Sonuçta önce Allaha sonra dr a emanetiz.Kendiliginden suyum ve sancim gelse keşke,kesinlikle normal dogum için ugraşırım ama yok işte,bir hafta daha bekleyeyim 40 hafta olsun diyorum ama doktor beklemez,suyun az diyor,geriye suni sanci almak ya da sezeryana girmek kalıyor,sezeryan daha mantikli geliyor,suni alınca dayanamayıp epidural de isterim üstüne bebegin kafasi büyük o yüzden alttan kesiyide yerim,eee ben ne anladim bu işten diyorum
4 5 saat iyi bence gidilir.Kizlar bebeklerinizle sehirlerarasi yolculuk yaptiniz mi? Ben 4 5 saatlik bi yere gitmek istiyorum ama nasil olur bilemedim hasta falan eder miyiz diye cekiniyorum :/ 55 gunluguz bu arada.
Selam, bebeğin nasıl? Doktor ne diyor? ALLAH şifa versin4 5 saat iyi bence gidilir.
Benim eşim tutturdu antalyaya gidelim diye. Bnm uçak fobim var. 12 saat yol gidelim diyo. Erken rezervasyon ile tatil almıştık hamileleiğimin başında. O zmn tahmin edememiştim. Bebeğimin hasta olacağını. Şimdi de eşim bir şey olmaz diyor ama ben sürekli emziriyorum. Kendi tatil yapacak ben bebek bakıcam ne anladım bu işten. Sen git diyorum. Saçmalama diyor. Bence bebekler 4 aylık olmadan mecbur olmadıkça çok ızun yol iyi değil.
Günde ya yedi ya sekiz defa değişiyoruz bezi canımSelam canım.
Bebeğin bezleri nasıl kaç tane değiştiriyorsun günde ortalama. :)
Bebeğin günde 6-7 defa çiş yapıyorsa yeterliymiş süt.
Hem ikşncş ay birinci aydan daha çok kilo alıyor bebekler.
Suni yada normal farketmez annenin çektiği sancı esnasında beynin salgıladığı hormonların bebeğin bağışıklık sistemi için çok önemi var. Boşyere sancı çekerim düşüncesi yanlış aslında.Kendiliginden suyum ve sancim gelse keşke,kesinlikle normal dogum için ugraşırım ama yok işte,bir hafta daha bekleyeyim 40 hafta olsun diyorum ama doktor beklemez,suyun az diyor,geriye suni sanci almak ya da sezeryana girmek kalıyor,sezeryan daha mantikli geliyor,suni alınca dayanamayıp epidural de isterim üstüne bebegin kafasi büyük o yüzden alttan kesiyide yerim,eee ben ne anladim bu işten diyorum
Fazla beslenmede de olabiliyor canım dediklerin çok kafana takılırsa da doktora git için de rahat ederKizlar oglum yesil kaka yapti bu ne anlama geliyor acaba? Eskiler usuttu ondandir diyor ama dogru mudur ki? Oncesinde de baya kustuatesi olmadan doktora da gitmek istemedim ama napsam bilemedim.
Canım bizde aynı anlattığın gibiydik ama değişimler başladı yavaş yavaş. Bu hafta düzeltilmiş yaşı 7 haftalık olduk ve sanırım büyüme atağı yaşıyoruz. Hergünü rahat geçiren çocuk Bugün 4. Gün oldu daha kaka yok. Tabi alışık olmayınca şaşırdım bugüne kadar bekledik. Arayada hafta sonu girecek diye dr a gittik fitil söyledi. İlk defa bugün çok ilginç ve daha cıyak cıyak ağlamaları oldu. Sürekli memede kalmak istiyo. Hepsine alışıcaz tabi zamanla. Bence sizin durumlarda gayet normal. İnşallah hiç değişmezde hep aynı rahat rahat yapar annesi.Kızlar benim kızımın gaz problemi yok gibi artık ve ondan beri de her bezinde kaka var günde bi kere dolu yapıyo bazen iki günde bir ama ama bezlerinde avuç ayasi kadar kaka oluyor rengi şekli de normal görünüyor haftaya doktor kontrolumuz ama böyle olan var mi sormak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?