- 27 Şubat 2016
- 6.410
- 6.030
- 198
- 36
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #23.701
Kızlar bu hafta kirkimiz çıkacak ama hangi gün yapacağımıza karar veremedik bir türlü. Çünkü etraftaki birsürü kafadan birsürü ses çıkıyor. Kimisi diyor erkek bebek çift sayıda kirklanir kimisi diyor tek sayıda. Kimisi diyor ilerde bir çocuğun daha olursa aynı sayıda kirklanmamasi için birkaç gün önceden yap diyor. Yanı bu gidişle iple çektiğim 40mizi kaciricaz gibi geliyorbu konuda bilgisi olan varsa paylaşır mısınız. Netten de baktım çok karışık bilgiler
Benm bebeğim de başlarda aynı şekildeydi. Annem ve kayınbvalidem doymuyor o dediklerinde sanki düşmanım gibi geliyorlardı bana. Sonra mama takviye başladım. Bebek doydu ve uyudu. Ztn mamadan sonra gözleri direk kayıp mayışıp kucağımda hamura dönüyordu oğlum Meğer gerçekten doymuyormuş çocuk. Bizim bugün 39. Günümüz başlarda memeden çok mama alıyordu. Emzirmeden hiç bazgeçmedim. Şimdi mama sadece günde 2 ya da 3 kere 60 ml veriyorum. Hem sütümü sağıyorum hem de emziriyorum. Bebeğimin gelişimi de gayet iyi. Sana mama önermek için yazmadım ama belki aynı durumdasındır.Hatunlar ben bugün kurudum bildiğiniz.. Kızım sabahtan beri emiyor... Hunharca emiyor... Baya baya emiyor.. İçim sisti artik bende acim yaaa... Biraktiramadim memeyi bırakıyor on dakika sora kiyametler kopuyor ne is bu bugün anlamadım büyüme atağı filan mi acep... Emzik niyetine kullanıyor desem yok emziği ağzına alıyor iki çekiyor bişi gelmeyince basıyor yaygarayi gene.. Doy artik kizim yaaa açım bende aaaaç
Benm bebeğim o günlerde sarılıktı 2 saatte bir 60 ml verdim ve ağladıkça emzirdim. Bu şekilde sarılığı geçti ve o dönemi huzurlu geçirdik.Kizlar bebegim 13 gunluk kac ml mama vermeliyim? Anne sutunu yok denecek kadar az aliyo. Ortalama 3-4 saatte bir 60 lik yapiyoruz bazen cok kusuyo, bazen yetmiyo bi 30 luk daha iciyo ustune. Kusmasi mamanin fazla gelmesinden mi yoksa usutmesinden mi onu da anlamiyorum :/ mama konusunda tecrubeli olanlarsweetwitch01 @bibikatun baldan_madam onerilerinizi bekliyorum :)
Of bende öyleyim de bunaldım artık saçma sapan diretmelerden.Ay o neymiş öyle yaa40.gün yıka gitsin ya öyle şey mi olur :) ben fazla gelenek karşıtıyım galiba
Sanırım bende 40da yapicam ya çok sıkıldım artık bu rahat biraksinlar oğlumla beniCanım ben hiç birine bakmadım kimseyi de dinlemedim. 40.gün akşam banyosunu yaptırdım 43. Gün de kırk uçurmaya götürdük. Kafam rahat
Artabilir bebeği iyi besle memeden doymuyorsa mama ver benim bebeğim 10 dan sonra iki günde 19 a fırladı yatırdık hastaneye fototerapi aldı ki çok içim acıdı onu öyle görünce. Hala hem mama hem meme veriyorum. Ama biz sarılığı biraz uykusuz iki saatte bir besleyerek atlattık. Çok şükür. 10 u geçmemesine dikkat et.Kızlar merhaba yine bir sürü sayfa birikmiş geceler uykusuz ve uzun bel kalmadı artık bende bugün kan verdik bilrubin 10 çıktı yukselmeye devam edermi bu seviyede kalır mi merak ediyorum 5 gunluguz bu arada
Bende avent aldım başlarda mama kullaniyoduk süt yokken bebelac gold hiç sorunumuz olmadı mamayla şimdi anne sütü saginca gece veriyorum ona da katabilir miyim kiYedirdim bir iki kere ama çok yoğun olduğu için birkere bulantı yaptı, ya beslemeden yarım saat önce falan ver ya da biberon kullanıyosan mamanın içine kat, ben bugün mamayla birlşikte vermeye başladım, her mama verişimde yarım çay kaşığı koyuyorum maşallah şimdilik çok az sıkıntısı kaldı, bir de biberonda çok önemli tabi mama içiyorsa, doktor bana aventin biberonuny tavsiye etti onu aldım hiç reddetmeden aldı çok şükür, mamayı da aptamil kullanıyordum beğenmedi bebelac golda döndüm bunu sevdi, bu işler deeme yanılma yöntemi böyle böyle öğrenicez herşeyi :)
Evet belimden karnıma doğru bi ağrı doktora gidip tekrar eve gelmek istemiyorum bekliycem biraz dediğin gibi volta atıyom kuzum.Bi benim velet mi alamadı o zıkkımı yaa.. Eli kolu durmuyor ki emzik emsin ağzından ativeriyo eliyle cirpinirken zati sevgili KV ve annem kocaman o emzik nasıl emsin diyip duruyorlar deli ettiler beni... Bugün başka emzik denicez bakalım..
Doğum sancısı olabilir kuzum belinden karnına doğru vuran bi sancı mi.. Nisan dedikleri şey bende hafif suyla karisik geldi hafif kanlı damar damar garip bişi.. Aci eşiğin yüksekse hissetmeme ihtimalini var ama doğum raddesine gelince o imkânsız o yüzden evde tam anlamıyla sancilanana kadar beklemeni öneririm bol bol yürü evin içinde volta at sürekli...
Her türkü çıkıyo gazı ama daha fazla var ki kıvranıyor yine deCanım bir de doktor dedi ki tuvaletini baz almayın onu bir şekilde yapar önemli olan ağızdan geğirmesi bide alttanngaz çıkarması, bunları yapıyosa sıkıntı yok yapmazsa mesele, kakasını yaptı diye bırakmayın her beslemeden sonra sırtını sıvazlayın iyice gazı çıkana kadar dedi, kaldı ki bizim kız daha mamayı alırken alttan tuvaletini yapıyor zaten :)
Canim ağrın belden baslayip, kasik ve karında bitiyor. Adet sancılarına benzer başlangıcı ve şiddeti artar sürekli.Kızlar bu doğum sancısı neye benziyor? Benim adet sancımdan biraz fazla sancılarım başladı. Ağrı eşiğim de yüksektir acaba daha mı ağrılıda ben hissetmiyorum anlayamadım. Nst de sancı çıkarken ki hissettiğim ağrı işe aynı. Birde nişan sarı olabilir mi kızlar bir anda mı geliyor parça parça mı geliyor
Canim hayirli olsun başlamış sancin. Darısı benim basima :) dk olarak aralık tut. Eğer 15dk 'dan daha kısa ise hemen doktora..Evet belimden karnıma doğru bi ağrı doktora gidip tekrar eve gelmek istemiyorum bekliycem biraz dediğin gibi volta atıyom kuzum.
Of bende öyleyim de bunaldım artık saçma sapan diretmelerden.
Sanırım bende 40da yapicam ya çok sıkıldım artık bu rahat biraksinlar oğlumla beni
Kızlar benim kızım mi obur 19 günlük ama maşallah 80 90 cc rahat götürüyortabi az biraz da kusuyor sonra
Bazen üç bazen dört bazen iki artık ne zaman isterse emziriyorum ılk iki hafta iki saati gecirmemeye çalıştımMaşallah kız :)) ama saati de fark ettirir canım 3 saat mi arası
Gözünaydın canım Allah sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsinkızlar ben doğum yaptım çok şükür.normal doğum oldu evdeyiz simdi ama maraton çok fena çocuğu memeye alıştırma ayrı bir uğraş.meme uçlarınız yoksa çok zor oluyor.sorusu olan varsa doğumla ilgili cevaplayailirim
Yaa kizlar bu 40 inda napiliyo nasil ucuruluyo :)Canım ben hiç birine bakmadım kimseyi de dinlemedim. 40.gün akşam banyosunu yaptırdım 43. Gün de kırk uçurmaya götürdük. Kafam rahat
Bazen üç bazen dört bazen iki artık ne zaman isterse emziriyorum ılk iki hafta iki saati gecirmemeye çalıştım
Kendi isteyip emince güzel çekiyo uzun uzun emiyo saatli kaldırınca beş dakikada uykuya dalıyor sonra gaz çıkarmaya çalışınca uyaniyo huzursuzlaniyor daha zor oluyor uyandırmak daE annesi 4 saate 90 normal:)) bzde 4 saate çıkarsak ne var1-3-5 nöbetimiz var 5ten sonra zaten uyku yok iyi yapmışsın saatli rahat oluyor.. biz aralarda da kalkıyoruz ama dönmek için :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?