• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Maşallah sizin bebeklere bakınca benim kız iştahsız sanırım, benim ki 2 saatte 3 saatte hem anne sütü hem mama toplamda 40 cc zor içiyor, gaz olayı hepimizin bebeklerde var sanırım
Büyüdükçe daja çok içiyo bebeğin daha birkaç günlük midesi minnacık

Benim kız 3 günlük henüz bizde 2. Gün başladı hemen hocaya danıştım gunde 4 defa 1 cay kasıgı hakiki zeytinyağı dedi cidden baya rahatlattı bizimkini,
Yediriyo musun canım ben de deniyim ya tuvalet sorunu yok gaz çıkarıyor ama daha fazla var herhalde ki kıvranıyor yine

Kızlar bu doğum sancısı neye benziyor? Benim adet sancımdan biraz fazla sancılarım başladı. Ağrı eşiğim de yüksektir acaba daha mı ağrılıda ben hissetmiyorum anlayamadım. Nst de sancı çıkarken ki hissettiğim ağrı işe aynı. Birde nişan sarı olabilir mi kızlar bir anda mı geliyor parça parça mı geliyor

Şu meşhur avent soothie aldım beğendi:))

Bi benim velet mi alamadı o zıkkımı yaa.. Eli kolu durmuyor ki emzik emsin ağzından ativeriyo eliyle cirpinirken zati sevgili KV ve annem kocaman o emzik nasıl emsin diyip duruyorlar deli ettiler beni... Bugün başka emzik denicez bakalım..

Kızlar bu doğum sancısı neye benziyor? Benim adet sancımdan biraz fazla sancılarım başladı. Ağrı eşiğim de yüksektir acaba daha mı ağrılıda ben hissetmiyorum anlayamadım. Nst de sancı çıkarken ki hissettiğim ağrı işe aynı. Birde nişan sarı olabilir mi kızlar bir anda mı geliyor parça parça mı geliyor

Doğum sancısı olabilir kuzum belinden karnına doğru vuran bi sancı mi.. Nisan dedikleri şey bende hafif suyla karisik geldi hafif kanlı damar damar garip bişi.. Aci eşiğin yüksekse hissetmeme ihtimalini var ama doğum raddesine gelince o imkânsız o yüzden evde tam anlamıyla sancilanana kadar beklemeni öneririm bol bol yürü evin içinde volta at sürekli...

Canım ben 2 saate 75 cc veriyorum şuan. Gaz çıkamayınca kusuyorlar genelde. Bazen çıkarırken kusuyorlar normal kusması doktor bana mama ile beslenen bebekler doymak bilmez emzik ver yoksa kusar fazlasnı dedi. Doyumsuz olur daha da isterler mamayı dedi.
Benim doktorum bebek ne kadar alırsa o kadar ver o doydugunu anlar diyo ama anlamiyo ki 90 versen 90 aliyo kusuyo sonra. Senin yaptigini denicem canim emzik vermeyin demisti doktor ama beni emmedigi icin emme ihtiyacı hissediyo demek ki. Çok sagol :KK200:

Kızlar benim bebeğim resmen biberona alıştı :.( 2 dakkanın içinde bitiriveriyor biberonla. Benim mememi ağzına almaya bile çalışmıyor :KK43: sarılıktan dolayı hemen besin alsın diye alternatif biberon almıştım ama şimdi yine dr browns a geçeyim diyorum onu emmiyordu belki cayar emmekten bu durumu yaşayan Var mı bi umut ışığı arıyorum vazgeçmek istemiyorum :KK43:
Canim ben sana yazmistim benimki alisti insallah seninki alismaz diye. Ben artik emziremiyorum her emzirme seansinda agliyorum emmiyo diye :( biberonu oyle bi cekiyo ki memeye gelince kavga kiyamet yirtiniyo. Bir cozum bulursan benimle de paylasir misin?

Yediriyo musun canım ben de deniyim ya tuvalet sorunu yok gaz çıkarıyor ama daha fazla var herhalde ki kıvranıyor yine
Yedirdim bir iki kere ama çok yoğun olduğu için birkere bulantı yaptı, ya beslemeden yarım saat önce falan ver ya da biberon kullanıyosan mamanın içine kat, ben bugün mamayla birlşikte vermeye başladım, her mama verişimde yarım çay kaşığı koyuyorum maşallah şimdilik çok az sıkıntısı kaldı, bir de biberonda çok önemli tabi mama içiyorsa, doktor bana aventin biberonuny tavsiye etti onu aldım hiç reddetmeden aldı çok şükür, mamayı da aptamil kullanıyordum beğenmedi bebelac golda döndüm bunu sevdi, bu işler deeme yanılma yöntemi böyle böyle öğrenicez herşeyi :)

Canım bir de doktor dedi ki tuvaletini baz almayın onu bir şekilde yapar önemli olan ağızdan geğirmesi bide alttanngaz çıkarması, bunları yapıyosa sıkıntı yok yapmazsa mesele, kakasını yaptı diye bırakmayın her beslemeden sonra sırtını sıvazlayın iyice gazı çıkana kadar dedi, kaldı ki bizim kız daha mamayı alırken alttan tuvaletini yapıyor zaten :)

Biz gaz sancilarindan sabahlıyoruz artık resmen omzumda uyuyo başka türlü çığlık çığlığa :KK43: napıcam yaa yeni başladık böyle
Evet sanırım öyle 2.3. Gün 20 cc içip bırakıyodu şimdi 40lara çıktı böyle böyle artacak:)

Bi benim velet mi alamadı o zıkkımı yaa.. Eli kolu durmuyor ki emzik emsin ağzından ativeriyo eliyle cirpinirken zati sevgili KV ve annem kocaman o emzik nasıl emsin diyip duruyorlar deli ettiler beni... Bugün başka emzik denicez bakalım..

Doğum sancısı olabilir kuzum belinden karnına doğru vuran bi sancı mi.. Nisan dedikleri şey bende hafif suyla karisik geldi hafif kanlı damar damar garip bişi.. Aci eşiğin yüksekse hissetmeme ihtimalini var ama doğum raddesine gelince o imkânsız o yüzden evde tam anlamıyla sancilanana kadar beklemeni öneririm bol bol yürü evin içinde volta at sürekli...

Bizimki de bir süre sonra atıyor canım ama emiyor sorun olmadı. Ağır kocaman evet ama bi süre sonra emzik küçük gelecek :) kendi büyüdüğü için. Aventin yassı emzikleri var onu da alan bebekler var.

Benim doktorum bebek ne kadar alırsa o kadar ver o doydugunu anlar diyo ama anlamiyo ki 90 versen 90 aliyo kusuyo sonra. Senin yaptigini denicem canim emzik vermeyin demisti doktor ama beni emmedigi icin emme ihtiyacı hissediyo demek ki. Çok sagol :KK200:

Aynen canım anlamıyorlar çok küçükler henüz. Yavaş yavaş artırır dedi bana önce 60 sonra 75 90 öyle gider birden çoğaltamaz dedi. Her doktor farklı işte. İnşallah sizde de işe yarar canım da kusmaz kuzucuk:)

Biz gaz sancilarindan sabahlıyoruz artık resmen omzumda uyuyo başka türlü çığlık çığlığa :KK43: napıcam yaa yeni başladık böyle

Benim de kızım geçen gün boyu çok ağladı sancılandı kimyon falan verdim bana mısın demedi. Eşime dedim gelirken zinco al çok sancılı durmuyor diye. Aldı 4 damla verdim tadını sevmedi ama o gece rahat uyuduk. Günde 2 kere 4 damla veriyorum rahatladı baya. BioGaia da veriyorum zaten.

Kızlar merhaba yine bir sürü sayfa birikmiş geceler uykusuz ve uzun bel kalmadı artık bende bugün kan verdik bilrubin 10 çıktı yukselmeye devam edermi bu seviyede kalır mi merak ediyorum 5 gunluguz bu arada

Canim ben sana yazmistim benimki alisti insallah seninki alismaz diye. Ben artik emziremiyorum her emzirme seansinda agliyorum emmiyo diye :KK43: biberonu oyle bi cekiyo ki memeye gelince kavga kiyamet yirtiniyo. Bir cozum bulursan benimle de paylasir misin?
Aynı işte ben de öyleyim kabus gibi ya :( şimdi biberonu kesip (kenarda hazır tutulan ama) çay kaşığı ile vericem az az biraz ağladığında meme vermeye çalışıcam. Seninki nekadarlık oldu nezaman başladın biberona? Ya başlamak zorundaydım bu sarılık geçsin diye beslenmesi öncelikti ama 2 günde alışır mı ya el kadar bebek?

Kızlar merhaba yine bir sürü sayfa birikmiş geceler uykusuz ve uzun bel kalmadı artık bende bugün kan verdik bilrubin 10 çıktı yukselmeye devam edermi bu seviyede kalır mi merak ediyorum 5 gunluguz bu arada

Canım günlük sabah 11e kadar öğle de 5ten sonra 10 dk güneş alsın bacakları kolları yüzü değil ama. Bir de karnının tokluğuna emin ol. Düşer hemen..

Kızlar bu hafta kirkimiz çıkacak ama hangi gün yapacağımıza karar veremedik bir türlü. Çünkü etraftaki birsürü kafadan birsürü ses çıkıyor. Kimisi diyor erkek bebek çift sayıda kirklanir kimisi diyor tek sayıda. Kimisi diyor ilerde bir çocuğun daha olursa aynı sayıda kirklanmamasi için birkaç gün önceden yap diyor. Yanı bu gidişle iple çektiğim 40mizi kaciricaz gibi geliyor :D bu konuda bilgisi olan varsa paylaşır mısınız. Netten de baktım çok karışık bilgiler

Maşallah sizin bebeklere bakınca benim kız iştahsız sanırım, benim ki 2 saatte 3 saatte hem anne sütü hem mama toplamda 40 cc zor içiyor, gaz olayı hepimizin bebeklerde var sanırım
Canım bizimki ilk bir hafta 30 u zorla içiyordu. Çok iyi bence bebeğinin durumu. Maşallah :)

Kızlar bu hafta kirkimiz çıkacak ama hangi gün yapacağımıza karar veremedik bir türlü. Çünkü etraftaki birsürü kafadan birsürü ses çıkıyor. Kimisi diyor erkek bebek çift sayıda kirklanir kimisi diyor tek sayıda. Kimisi diyor ilerde bir çocuğun daha olursa aynı sayıda kirklanmamasi için birkaç gün önceden yap diyor. Yanı bu gidişle iple çektiğim 40mizi kaciricaz gibi geliyor :KK70: bu konuda bilgisi olan varsa paylaşır mısınız. Netten de baktım çok karışık bilgiler
Canım ben hiç birine bakmadım kimseyi de dinlemedim. 40.gün akşam banyosunu yaptırdım 43. Gün de kırk uçurmaya götürdük. Kafam rahat :kahve:

Back