Kv mi umursamıyor ben mi abartıyorum ve eşim asla beni anlamıyor

Çocuk doğdu doğalı 50 tane konu açmışsın eleştirmediğin insan kalmamış bebek görmeye gelip oturan insanların ne kadar oturduğuna bile konu açmışsın.
Gerçekten sıkıntılı bir tip olduğun belli. Altı üstü çiftleştin ve üredin. Dünyanın varoluşundan beri neredeyse tüm canlıların yaptığı gibi. Ne bebeğin ne sen özel değilsin çevrendekilere binlerce sabır diliyorum

Hem kadını yanına getiriyor hem de hizaya sokmaya çalışıyor. Benek arabası sürmenin nesi zor olabilir bu kadar buldumcuk tavırları varsa yok hormonum yok bilmem neyim diyecekse kadını peşine sürüklemeyecek. Kayınvalide yerden göğe kadar haklı ben olsam inadına sinir ederdim

Aslında konu şöyle olmalıydı.
Kaynanamla dışarı çıktık bana hiç destek olmadı elini birşeye sürmedi gibi serzenişte bulunmanız lazımdı ama siz destek olduğu için serzenişte bulundunuz.
Normalde bebek hep sizinle arada büyüklerin desteği insana büyük destek oluyor.
Tadını çıkarın

Aslında temel problemi yazınızın başlarında belirtmişsiniz: "sizden başkasının bebeğinizin arabasını sürmesinden rahatsız olmak". Bu ilk etapta basit bir problem gibi görünse de, ilerleyen safhalarda çocuğunuzla ilgili farklı alanlarda da anksiyete geliştirmeniz ihtimali sonucunda, aranızda kuracağınız bağlanma stili etkilenebilir. Kayınvalidenizin size karşı sergilediği doğru/yanlış davranışlarından bağımsız olarak, sizin bu kaygınızı kontrol altına alma konusunu gözden geçirmeniz sanki daha öncelikli gibi görünüyor.

6 sene oncesine goturdunuz beni. İlk bebeği annemle dışarı çıkardik bebek arabasiyla ikimizde heyecanliyiz. Bir o alıyor bir ben alıyorum. :) Sıraya girmiştik. Ama bunu kavgaya dondurmemistik. Belki kendi annem olduğu için mi bilemedim. Yani ilk torun ilk çocuk ilk heyecanlar diyorum. Sakin kalın

Öncelikle sizi fikriniz her ne olursa olsun bunu saygı çerçevesinde ve insan gibi yorum yapmaya davet ediyorum. Kusura bakmayın ama ben buraya konu açıp da fikir almak istiyorum diye bu bana hakaret edebileceğiniz anlamına gelmiyor. Herkesin kurduğu cümlelere bakarak kimin sıkıntılı olduğu belli. İnsanların ne yaşadığını bilmeden atıp tutması kolay, kimi eleştireceğim de, neye ne kadar yorum yapacağım da beni ilgilendirir. Ya haddinize adam akıllı yorumunuzu yapın ya da yapmayın.

Normalde çok takıntılı bir insan değilim ama bebekten sonra ben de kendimde bu değişiklikleri fark ettim , kendimi rahatlatmak için ne yapmamı önerirsiniz ?

Biraz abarttım sanırım ama annemle dışarı çıktığımızda annem ben vermezsem almıyor ya da almak istese ben vermesem ısrar etmiyor ondan belki de bu tavrım

Sanırım biraz rahatlayıp akışına bırakmalıyım :)

Aslında derdiniz kayinvalidenizin her şeyi kendisinin daha iyi bildiği, sizi toy - yetersiz görmesi

Ama bunu anlatmaya çalıştığımız için verdiğiniz örnek bebek arabası sürme durumu olunca haliyle pek anlaşılır olmadınız.

Ne var bunda varsın sürsün denmesi kaçınılmaz.
Eşiniz de düz mantıkla düşündü ve ne var bunda dedi muhtemelen...

Eşinize bir daha bir mevzuyu açacağınız zaman bu duruma dikkat edin .

Ben yetersiz bir anne miyim sence, Annen sürekli beni yetersiz görüyor. Bana öyle hissettiriyor demek başka , bebek arabasıni benden sürekli almaya çalıştı demek başka ...

Haklısınız verdiğim örnek pek anlaşılır olmadı, ben de bugün bunu yaşayınca bundan anlatmak istemiştim. :)

Bence bebeğe bakım noktasında birilerinin yardımcı olması güzel bir durum ama bebek daha çok küçük olduğu için böyle hissetmeniz normal. Zamanla etrafınıza güvendikçe siz de daha rahat olursunuz

Yeni yeni disari cikiyorum demissiniz. Kadin bayir asagi yerde bebek arabasiyla giderken yaninizda olmak istemis, dunyanin bin turlu hali var sonucta. Ki isten cikip sizin isinizi halledip o yorgunlukla evine gitmek yerine sizi eve birakmak istemiş. Bu bile batmis size.

Siz isinizi rahat halledin diye gorumceniz de geleyim bebege bakayim demis, o da batmis. Gorumcenizin bos vakitlerinde siz isinizi halledin diye yaninizda durmak gibi bir hobisi yoksa bu da kadin size yardimci olmak istedigi icin yaptığı bir sey ama siz bundan da rahatsiz olmussunuz

Bence mesele kayinvalidenizin hissettirdigi "sen yapamazsin" tavri degil, genel olarak kayinvalidenizin kendisinden rahatsiz olmaniz.

Konu sahibi kusura bakmayın ama bana biraz yardım edeni bulmuşsun da bunuyormuşsun gibi geldi . 2 aylık çocukla tek başına çık o zaman aklın başına gelir belki . Bebek arabasını taşımak ayrı dert bebe olup olmadık yerde meme ister ayrı dert . Bi yandan işini halletmeye çalışırsın. Sizin çocuğunuz ise onun da torunu . O da bebek arabası sürebilir herhalde değil mi ? Anlıyorum sen üsluba twkiliyorsun ama he de geç .
Bu arada benim oğlum doğduğunda babası 1 yaşına kadar bizi hiçbir yere yalnız yollamadı. Bebek arabasını da kendi sürerdi hep ve ben öğretmenim 40 dakikada 30 35 çocuğa göz kulak oluyorum ama hiç böyle kafama takmamastim .

Ben de taze anneyim. Anne olmadan önce okusam size kızardım ama şuan beynen çok farklı bir bağlanma içerisindeyim. 5 dk bile emanet edemiyorum çocuğumu. Siz sanırım sizi yetersiz gördüğünü düşünüyorsunuz ama bence hiçbir bahaneye gerek yok bebeğinizi emanet etmemeniz için. Canınızın öyle istemesi yeterli.

Ben sizi anlayabiliyorum benim de ilk bebeğim doğduğu zamanlar kayınvalidemler sağlık ocağındaki aşısı/kontrolleri için gün sayıyorlardı şu kadar kaldı vs diye. eşim işte olduğu için kayınvalidemle gittim ama doktor benim yerime kayınvalideme bakarak anlattı ve aşırı sinirim bozuldu. kayınvalidemin aslında hiç bir suçu yok, öyle bebeği sahiplenen bir tip falan değildir yani normalde de hep duracağı yeri bilir. Ama ben bu olaydan sonra bir daha kontrollere yalnız gittim. Çağırdım taksiyi oturdum bebeğimle arka koltuğa ama bunu eşime anlatmadım. Anlayabileceği bir duygu değil çünkü. Tamamen annelik psikolojisiyle alakalı bir durum. Tabi şuan bu kadar hassas düşünmüyorum yani o yenidoğan dönemleri daha farklı oluyor. Şimdi daha rahatım bu tarz şeylerde.

Oda heveslenmistir bebek arabasini surmek icin ayrica bir isiniz varsa cumbur cemaat gideceginize bebegi kvde evinde baksin siz gidin halledin cok sacma degilmi hep beraber gitmeniz? Sutunuzu sagin birakin yani. Tavurlarindan memnun degilseniz yardimda istemeyeceksiniz boyle herseyin altindan bir anlam cikarip esinize anlatirsaniz olmazki adam tabiki ne var bunda der en yfak biseyde annesi ese sikayet edilmez erkekler bunlari anlayamaz beni annenle gonderme demenizde ayrica komik yani kendi kararinizi kendiniz alin cocugu birakin tek basiniza gidin :)

Babam ben bebek arabasıyla gezdirmeye çok hevesim diyip bol bol gezdirdi torununu kayınvalidenizde heves ediyordur diye düşündüm ama dediğiniz gibi bir durum varsa siz daha iyi anlarsınız tabi ve bu rahatsız edici

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…