Iki taraf da hatali diyelim. Yaslilar köy hayati secmek istiyor. Bizim aile büyüklerimizden de köyde kalmak isteyen veya oraya ev yaptirip emekliligi orda gecirmek isteyen oldu. Hesap her zaman tutmuyor. En cok saglik konusunda. Iki taraf da bastan bu isi sonuna kadar düsünmüyor. Ailelerin verdikleri genelde sartli durumlar oluyor. Evi gercekten onlarin evi gibi vermiyorlar. Böyle durumlar da devamli yasanacak. Bunu kaldirabilmeyecekler mesela bastan kabul etmeyecek. Ama böyle seyler düsünülmüyor iste.
Kendi adima konusacaksam: ben hep cekirdek ailemin kasasini herkesten ayri tuttum. Bize de para teklif edildi evliligin basinda kabul etmedim. O yüzden bir kac sene sonra ancak ev alabildik. Su anda kv ve kp bizim aldigimiz evde otutuyor. Ne ben onlara karisirim, nede onlar bana. Insan yasam alanini ve hayat sartlarini baskasinin vicdanina birakmamali. Ama hem ev veriyoruz diyip hemde gelip hala kendi evleriymis gibi girip cikan cok erkek ailesi var. O yüzden kabul etmemek en iyisi. Benimde kiracim var mesela, bende kafama göre girip cikamam. Kira ödüyorlar sonucta ve kullanim haklari onda. Aile evinde kira ödemiyorsun belki, ama bedeli iste böyle durumlar.