Kv min dediği hoş mu sizce

Aşık söyleyeyim ben de yapmam. Dişimden tırnağımdan artırdığım evimi oğluma gelinime bırakıp neden köye gideyim. Ben çocuklarımı bırakıp eşek gibi çalışıp da ev aldım gelin hanım da kaldırsın totosunu çalışıp alsın madem. Hayır ben onlara ev bırakacağım onlar da benim birkaç gün gelmeme laf edecekler. Burdan bakınca çok büyük fedakarlık.. gerek yok
Bence yapılmaması da gerekiyor.Sonrasında 2-3 gün kalmamıza laf edilir.

Bence su "evi bize verdiler" isler hep böyle karisik. Ne zaman burda evi veren es aileleri olsa ya zirt pirt gelirler yada baska huzursuzluk verebilirler. Sorunun temeli orda. Yasli olduklari icin belki köyde idare edemiyorlar bu ama onlara kafalarina göre gelip "sen git" deme hakkini vermiyor. 3 cocugun da düzeni var. Ha Allah rizasi icin idare edilebilir, ama kv ve kp hakli degil.

Bastan o evi kabul etmeyecektiniz her ne kadar ev sizin deselerde goruldugu uzere ev sizin olmuyor surekli surekli olmuyorsa bu durum krizi firsata çevirin madem sizde ne guzel gidin aileniz ile vakit gecirin

Mantıken verilen şey geri alınmaz başa kakılmaz üstünde hak iddia edilmez yoksa size verip kendilerinin gibi takılmaları mantıksız ama gerçek öyle değil tabii
Diklenmeyin ama hafif bir tepki verilebilir

Ya şimdi desek ki madem insanların evini işgal ettin, bir işe gir, çalış, kira paranızı kazan, kiraya çıkın

Çocuklarım var anayım ben ana, nasıl çalışayım diye ağlarsın

kış günü EVİN SAHİBİ olan yaşlı ve hasta insanları sokağa atasın var ama
Onlar da ana baba

Vah vah ne dertler ne dertler

Ben yaşlılara kızamıyorum pek, bir de biz gençlerin anne babaların
evlerine oturmasını doğru bulmuyorum en azından cuzi miktarlarda kira vermek gerekiyor diye düşünüyorum.
Ne yapmanız gerektiği hakkında bir fikrim yok, ben bu durumda bir şey diyemezdim açıkçası.

Ben kayınvalide olacağım ileride, ben yapmam.
Sen evinden düzeninden rahatından oluyorsun ama hastayken neden geldi oluyor.
İnsan böyle bir canlı. Yaparken iyi en ufak bir durumda yapmasaydınız olur, orası evim izinsiz gelmesin olur.
Bu nedenle ileride ölene kadar oğlumun üstüne tapu geçirmeyeceğim. Benden sonra zaten miras olarak alacak. Sağlığımda verip canımı sıkıp ilişkimi bozamam
onlar da tapuyu vermedi muhtemelen
bu tarz durumlarda gelmek istiyorlar geliyorlar

konu sahibi S sunflowr o ev onların evi kusura bakmayın :)
köydeki evleri muhtemelen sobalı size uğraşmamak için geliyorlar

kira vermeden otururuz derseniz böyle şeylerle de uğraşırsınız yapacak bişey yok

Kadın size birkaç gün annene git diyorsa hizmetçilik yaptırma heveslisi değil demek ki. Siz gidince yemek, ev işleri ne olacak? Kendi göze alıyor baksanıza. Ben kötü niyet sezmedim. İkide bir evim evim demişsiniz. Arkadaşlara katılıyorum, orası sizin eviniz değil. İyice yaşlandıklarında temelli dönecekler o eve. Beraber yaşayacaksınız. Kendinizi buna alıştırın şimdiden.

Bence su "evi bize verdiler" isler hep böyle karisik. Ne zaman burda evi veren es aileleri olsa ya zirt pirt gelirler yada baska huzursuzluk verebilirler. Sorunun temeli orda. Yasli olduklari icin belki köyde idare edemiyorlar bu ama onlara kafalarina göre gelip "sen git" deme hakkini vermiyor. 3 cocugun da düzeni var. Ha Allah rizasi icin idare edilebilir, ama kv ve kp hakli degil.
Temel sorun o değil ki.
Baştan 80 yaşında insanların kira ödemeyin diye sobalı köy evine göçmesini kabul etmeleri saçma.
Kirayla gelinemeyecek durumdalarsa üç çocuk yapmayacaklar anne babadan bir şey bekleyeceklerine.
Hem 3 çocuk yap hem kiraya bütçen yetmiyor diye insanları düzenin et.

Kendileri zaten köyde yaşıyordu diğer oğlu evlenene kadar şehire geri geldiler. O evlenip yurtdışına çıkınca tekrardan köye gitmek için can attılar. İkisinide çok severim Allah ayaklarına taş değdirmesin benimde yaşım küçük 27 yaşındayım üçüz annesiyim. Bir cahillik yapıp kalp kırmamak için buraya yazdım çoğu kişi aynı şeyi söylemiş zaten bende ne yapmam gerektini durumu abarttigimi anlamış oldum teşekkür ederim hepinize 🙏

Kendileri zaten köyde yaşıyordu diğer oğlu evlenene kadar şehire geri geldiler. O evlenip yurtdışına çıkınca tekrardan köye gitmek için can attılar. İkisinide çok severim Allah ayaklarına taş değdirmesin benimde yaşım küçük 27 yaşındayım üçüz annesiyim. Bir cahillik yapıp kalp kırmamak için buraya yazdım çoğu kişi aynı şeyi söylemiş zaten bende ne yapmam gerektini durumu abarttigimi anlamış oldum teşekkür ederim hepinize 🙏
Bayılıyorum sizin gibi kendini geliştirme çabasında olan insanlara! 🩷

Ha soyle sizden 3 cocukla hizmet beklemediklerine gore kotu insanlar degiller baskasi olsa odaniza 5 dk gecseniz art niyet ararlar sizde firsattan istifade edin gidin ailenize kafa dinleyin

Temel sorun o değil ki.
Baştan 80 yaşında insanların kira ödemeyin diye sobalı köy evine göçmesini kabul etmeleri saçma.
Kirayla gelinemeyecek durumdalarsa üç çocuk yapmayacaklar anne babadan bir şey bekleyeceklerine.
Hem 3 çocuk yap hem kiraya bütçen yetmiyor diye insanları düzenin et.

Iki taraf da hatali diyelim. Yaslilar köy hayati secmek istiyor. Bizim aile büyüklerimizden de köyde kalmak isteyen veya oraya ev yaptirip emekliligi orda gecirmek isteyen oldu. Hesap her zaman tutmuyor. En cok saglik konusunda. Iki taraf da bastan bu isi sonuna kadar düsünmüyor. Ailelerin verdikleri genelde sartli durumlar oluyor. Evi gercekten onlarin evi gibi vermiyorlar. Böyle durumlar da devamli yasanacak. Bunu kaldirabilmeyecekler mesela bastan kabul etmeyecek. Ama böyle seyler düsünülmüyor iste.
Kendi adima konusacaksam: ben hep cekirdek ailemin kasasini herkesten ayri tuttum. Bize de para teklif edildi evliligin basinda kabul etmedim. O yüzden bir kac sene sonra ancak ev alabildik. Su anda kv ve kp bizim aldigimiz evde otutuyor. Ne ben onlara karisirim, nede onlar bana. Insan yasam alanini ve hayat sartlarini baskasinin vicdanina birakmamali. Ama hem ev veriyoruz diyip hemde gelip hala kendi evleriymis gibi girip cikan cok erkek ailesi var. O yüzden kabul etmemek en iyisi. Benimde kiracim var mesela, bende kafama göre girip cikamam. Kira ödüyorlar sonucta ve kullanim haklari onda. Aile evinde kira ödemiyorsun belki, ama bedeli iste böyle durumlar.

Ya şimdi desek ki madem insanların evini işgal ettin, bir işe gir, çalış, kira paranızı kazan, kiraya çıkın
Çocuklarım var anayım ben ana, nasıl çalışayım diye ağlarsın

kış günü EVİN SAHİBİ olan yaşlı ve hasta insanları sokağa atasın var ama
Onlar da ana baba
Biz gerizekalıyız tabi 6 aylık bebeleri bakıcıya bırakıp gidip çalıştık Çoluk çocuk kimseye el açmayalım muhtaç olmayalım diye

geçmişte kiralık ev ararken kv ve kp bir yakında kiralık ev var dediler gidip bakıp tuttuk kirayı biz ödediğimiz halde başlarda sanki onların evine girmişiz gibi sınırları zorlamak istediler. sizin durumda fazla fazla yaparlar bunu. bağımsızlık istiyorsanız başka ev bulun bence. çünkü emrivaki şekilde yaptım olduları ben sevmem. siz de rahat etmek istiyorsanız başka eve çıkmalısınız.

Iki taraf da hatali diyelim. Yaslilar köy hayati secmek istiyor. Bizim aile büyüklerimizden de köyde kalmak isteyen veya oraya ev yaptirip emekliligi orda gecirmek isteyen oldu. Hesap her zaman tutmuyor. En cok saglik konusunda. Iki taraf da bastan bu isi sonuna kadar düsünmüyor. Ailelerin verdikleri genelde sartli durumlar oluyor. Evi gercekten onlarin evi gibi vermiyorlar. Böyle durumlar da devamli yasanacak. Bunu kaldirabilmeyecekler mesela bastan kabul etmeyecek. Ama böyle seyler düsünülmüyor iste.
Kendi adima konusacaksam: ben hep cekirdek ailemin kasasini herkesten ayri tuttum. Bize de para teklif edildi evliligin basinda kabul etmedim. O yüzden bir kac sene sonra ancak ev alabildik. Su anda kv ve kp bizim aldigimiz evde otutuyor. Ne ben onlara karisirim, nede onlar bana. Insan yasam alanini ve hayat sartlarini baskasinin vicdanina birakmamali. Ama hem ev veriyoruz diyip hemde gelip hala kendi evleriymis gibi girip cikan cok erkek ailesi var. O yüzden kabul etmemek en iyisi. Benimde kiracim var mesela, bende kafama göre girip cikamam. Kira ödüyorlar sonucta ve kullanim haklari onda. Aile evinde kira ödemiyorsun belki, ama bedeli iste böyle durumlar.
Benimm çevremde köyde yaşayan yaşlılar bi yaştan sonra şehirde 1+1 ev vs alıp yerleşiyor babaannemlerde köyde yaşıyor ama köy evi aşırı büyük uzun zamandır kalorifer var 15 seneden fazla kat kaloriferi yine de kışın merkezde 1+1 eve giderler nisan gibi köye dönerler. Kazan da zor kaloriferde. Eşimin köyünde de böyle köyde kışın insan kalmıyor

Merhaba herkese 3 yıldır kayınbabamin evinde yaşıyoruz ev kirası vermeyelim diye sağolsunlar evlerinj verdiler bize onlar köye yerleşti. İkiside çok yaşlı kv 71 kb75 yaşında. Ara ara gelirler gelirken de 1 2 gece kalırlar. Son gelislerinde gelme sebepleri keyfiydi ama ikiside domuz gribiydi. Yani evde 3 çocuğum var madem hastasınız sonra gelin bizi niye hasta edeceksiniz diye eşime söylendim. Eşimde bişey diyemedi tabii. KV biz çok hastayız sen istersen çocukları al annende kal dedi. Bu durumda beni çok rahatsız etti. Annemde aynı köyde ama niye evimi bırakıp gideyim ki. Dün yine geldiler daha iylesmemisler yine aynı şekilde biz yabancı değiliz çocukları al annene git hastalık bulaşmasın dedi yani ben evimde yokken bu benim ailemde olsa kimsenin evimde olmasını istemem. Kendi ailemi de istemem. Bunu ona nasıl anlatabilirim bı akıl verir misiniz. Özünde çok iyi insanlar
Madem iyi insanlar ve samimisiniz onlar çocuklarını (kocanı) alıp evlerine gitsinler

Back
X