• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv min dediği hoş mu sizce

İnsanlar fedakarlık yapıp evlerini size vermişler ama evime hasta hasta niye geliyorlar diyorsunuz, o yaşta insanların sobalı evde yaşaması büyük eziyet zaten, kendi evlerine gelirken bir de trip yiyiyorlar. Kiraya çıkın çok rahatsızsanız.
Gerçekten burada yazılan bazı şeyleri görünce,insanlar neler yaşıyorlar diyorum.O kadar ağır ve dayanılmaz şeyler ki Allah yardımcıları olsun.Bazıları da bana o kadar hafif geliyor,bu konu gibi mesela.
Kaç kişinin kayınvalidesi şehirdeki evini,düzenini bırakıp köye taşınır?

Gerçekten burada yazılan bazı şeyleri görünce,insanlar neler yaşıyorlar diyorum.O kadar ve dayanılmaz şeyler ki Allah yardımcıları olsun.Bazıları da bana o kadar hafif geliyor,bu konu gibi mesela.
O yaşta insanların bu soğukta sobalı evde yaşamaları cidden eziyet, çok sinir oluyorum böyle bencilliklere.

Yaşlı insanlar bütün düzenlerini bırakıp köye gitmişler.Gerçekten büyük fedakarlık.
Şimdi gençler her şeyi kendine hak görüyor.her şey bizim olsun hep biz rahat edelim diye düşünüyorlar.bencede büyük fedakarlık o yaşta insanlar daha kaç yıl yaşayacaklar zaten biraz bile insan rahat edemiyor son günlerinde.o kadar çalış et çocukları okut büyüt evlendir dinleneceğin zamanda sonuç yine fedakarlık bekleniyor.kendi evine bile girip çıkamıyorsun rahatça.

Şimdi gençler her şeyi kendine hak görüyor.her şey bizim olsun hep biz rahat edelim diye düşünüyorlar.bencede büyük fedakarlık o yaşta insanlar daha kaç yıl yaşayacaklar zaten biraz bile insan rahat edemiyor son günlerinde.o kadar çalış et çocukları okut büyüt evlendir dinleneceğin zamanda sonuç yine fedakarlık bekleniyor.kendi evine bile girip çıkamıyorsun rahatça.
Gerçekten şu forumda kaç kişinin kayınvalidesi,kayınpederi böyle fedakarlık yapar?Benimkiler yapmazdı mesela.

ben evimde yokken bu benim ailemde olsa kimsenin evimde olmasını istemem. Kendi ailemi de istemem. Bunu ona nasıl anlatabilirim
anlatamazsınız cünkü o ev eşinizin de evi.Siz evde yoksanız dahi eşiniz evde, üstelik size kendi evlerini oturun diye veren bir kv kp var bence hoşgörülü olmalısınız

Merhaba herkese 3 yıldır kayınbabamin evinde yaşıyoruz ev kirası vermeyelim diye sağolsunlar evlerinj verdiler bize onlar köye yerleşti. İkiside çok yaşlı kv 71 kb75 yaşında. Ara ara gelirler gelirken de 1 2 gece kalırlar. Son gelislerinde gelme sebepleri keyfiydi ama ikiside domuz gribiydi. Yani evde 3 çocuğum var madem hastasınız sonra gelin bizi niye hasta edeceksiniz diye eşime söylendim. Eşimde bişey diyemedi tabii. KV biz çok hastayız sen istersen çocukları al annende kal dedi. Bu durumda beni çok rahatsız etti. Annemde aynı köyde ama niye evimi bırakıp gideyim ki. Dün yine geldiler daha iylesmemisler yine aynı şekilde biz yabancı değiliz çocukları al annene git hastalık bulaşmasın dedi yani ben evimde yokken bu benim ailemde olsa kimsenin evimde olmasını istemem. Kendi ailemi de istemem. Bunu ona nasıl anlatabilirim bı akıl verir misiniz. Özünde çok iyi insanlar
İşte sizin eviniz değil onların evi zaten. Rahatsızsan kiraya çıkarsın ya da kira ödersin. Yaslı insanlar köyde sobalı eve mi tasındı yazık yani.

Gerçekten burada yazılan bazı şeyleri görünce,insanlar neler yaşıyorlar diyorum.O kadar ağır ve dayanılmaz şeyler ki Allah yardımcıları olsun.Bazıları da bana o kadar hafif geliyor,bu konu gibi mesela.
Ben kayınvalide olacağım ileride, ben yapmam.
Sen evinden düzeninden rahatından oluyorsun ama hastayken neden geldi oluyor.
İnsan böyle bir canlı. Yaparken iyi en ufak bir durumda yapmasaydınız olur, orası evim izinsiz gelmesin olur.
Bu nedenle ileride ölene kadar oğlumun üstüne tapu geçirmeyeceğim. Benden sonra zaten miras olarak alacak. Sağlığımda verip canımı sıkıp ilişkimi bozamam

Ben kayınvalide olacağım ileride, ben yapmam.
Sen evinden düzeninden rahatından oluyorsun ama hastayken neden geldi oluyor.
İnsan böyle bir canlı. Yaparken iyi en ufak bir durumda yapmasaydınız olur, orası evim izinsiz gelmesin olur.
Bu nedenle ileride ölene kadar oğlumun üstüne tapu geçirmeyeceğim. Benden sonra zaten miras olarak alacak. Sağlığımda verip canımı sıkıp ilişkimi bozamam
Kesinlikle vereceğiniz en doğru karar bu olur.
Rahmetli dedem ve anneannemin maddi durumu çok çok iyiydi ve hayattayken bütün mallarını çocuklarının üzerine geçirdiler.
Sonuç ne oldu biliyor musunuz?
Dedemi kendine kiralık ev ararken bulduk.
Vefatından sonra zaten çocuklarına geçecek,bari kendi evinde vefat etseydi..

Merhaba herkese 3 yıldır kayınbabamin evinde yaşıyoruz ev kirası vermeyelim diye sağolsunlar evlerinj verdiler bize onlar köye yerleşti. İkiside çok yaşlı kv 71 kb75 yaşında. Ara ara gelirler gelirken de 1 2 gece kalırlar. Son gelislerinde gelme sebepleri keyfiydi ama ikiside domuz gribiydi. Yani evde 3 çocuğum var madem hastasınız sonra gelin bizi niye hasta edeceksiniz diye eşime söylendim. Eşimde bişey diyemedi tabii. KV biz çok hastayız sen istersen çocukları al annende kal dedi. Bu durumda beni çok rahatsız etti. Annemde aynı köyde ama niye evimi bırakıp gideyim ki. Dün yine geldiler daha iylesmemisler yine aynı şekilde biz yabancı değiliz çocukları al annene git hastalık bulaşmasın dedi yani ben evimde yokken bu benim ailemde olsa kimsenin evimde olmasını istemem. Kendi ailemi de istemem. Bunu ona nasıl anlatabilirim bı akıl verir misiniz. Özünde çok iyi insanlar
Zor geçiyor o grip. Eviniz kaloriferliyse sobayla uğraşmak istemeyip biraz rahat etmek istemiş olabilirler. Yaşlılar sonuçta. Tamam uslup konusu tartışılır ama yaşlı yani... normal...

Keşke kendi evlerini bırakıp köye yerleşmeselerdi. Sizin açınızdan da bunu kabul etmek demek, belli dönemlerde bir arada yaşamayı kabul etmek demek. Sobalı evde yaşlı insanların hastalıktan iyileşmesi daha zor olacağı için sizin yaşadığınız evlerine geliyorlar işte. Kayınvalide de tam rahat edemiyor ki kendince size çözüm buluyor. Yanlış gelebilir ama o kadının açıklama yapmasina da gerek yok aslında.

Son düzenleme:
Keşke kendi evlerini bırakıp köye yerleşmeselerdi. Sizin açınızdan da bunu kabul etmek demek, belli dönemlerde birarada yaşamayı kabul etmek demek. Sobalı evde yaşlı insanların hastalıktan iyileşmesi daha zor olacağı için sizin yaşadığınız evlerine geliyorlar işte. Kayınvalide de tam rahat edemiyor ki kendince size çözüm buluyor. Yanlış gelebilir ama o kadının açıklama yapmasina da gerek yok aslında.
Şu an biz de influenza olduk.Kızımın kreşinden geçti.Doğalgazı ne kadar açarsam açayım üşümem asla geçmiyor.Çok ağır geçiyor,yaşlılarda düşünemiyorum bile.
Ben hanımefendinin yerinde olsam,onlara ayrı oda açıp izole ederdim.Çayını,çorbasını yapardım.
Bence bu kadarını hak ediyorlar ya.

Normalde 1_2 gece kalıyorlar yazmışsınız.Ben 3 cocukla annemin evine gitmeyi tercih etmem ama onlarada birsey diyemem.Cocuklari olabildiğince uzak başka odalarda tutmaya çalışırım.zaten uzun sure kalıcı değillermiş.

Gerçekten şu forumda kaç kişinin kayınvalidesi,kayınpederi böyle fedakarlık yapar?Benimkiler yapmazdı mesela.
Aşık söyleyeyim ben de yapmam. Dişimden tırnağımdan artırdığım evimi oğluma gelinime bırakıp neden köye gideyim. Ben çocuklarımı bırakıp eşek gibi çalışıp da ev aldım gelin hanım da kaldırsın totosunu çalışıp alsın madem. Hayır ben onlara ev bırakacağım onlar da benim birkaç gün gelmeme laf edecekler. Burdan bakınca çok büyük fedakarlık.. gerek yok

Back
X