• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ve kv gerilimi

Bacım yanlış anlama da bu kadar pasif bir yapıyla bu hayat geçmez. Sen ilerde çocukla alakalı şeylerde de sesini çıkaramazsın böyle giderse. Ne münasebet 7 ayda 4 kere gelip 3-4 hafta kaldı? Sizinle yaşamış bu kadın resmen? İster küssün ister küsmesin keyfi bilir. Sen onun torununun annesisin bunu değiştiremez. Herkes haddini, yerini bilecek. Eşine anlat durumu, biraz da duygu sömürüsü yap, ağla falan. Rahatsızlığını dile getir, dayanamıyorum falan de. Eşin varken de sakın makul ve olumlu davranma kv’ye karşı ki eşin gerçekten mutsuz olduğunu görsün. Mesela sana sormadan yemek yapmak ne demek, müdahale et. Gir mutfağa, eşimle akşamdan konuştum canı şunu istiyor şunu yapacaksan yap yapmayacaksan gir içeri otur ben yaparım de. Yani sen o evin sahibisin, hanımısın. Sen ona göre değil, o sana göre hareket edecek. İpleri eline al bir an önce yoksa sonra çok üzülürsün.

Ayrıca ne demek başkasının evine emrivaki yaparak istediği gibi gelip kalmak? Anlamıyorum buna müsade eden, ses çıkarmayan kadınları.

Bazen de karşıdaki insanı utandırmak gerekiyor. Nasıl mı? Mesela şöyle; kocamla yalnız kalmak ve sevişmek istiyoruz. Sen varken de rahat edemiyoruz, gelme demek gibi.

Yani bugün başıma geldi daha, hamileyim. Oruç tutmuyorum çünkü doktorum yasakladı fakat sebebi önemli değil bu benim sorunum. Bir hikaye çekip koydum, önümde de yiyecek bir şeyler varmış dikkat etmemişim, birkaç saniye gözüküyor sadece. Bir erkek akraba yazdı, “ayıp değil mi oruç sana yok galiba” diye. Bu arada hamile olduğumu bilmiyor. Ben de adetken oruç tutmuyorum diye yazdım. Yahu o sorarken utanmıyorsa ben bunu yazarken hiç utanmam. Bazı insanlara haddini bildireceksin arkadaşım. Bu adam bir daha bana bulaşmaz bundan adım gibi eminim.

Ben olsam he der gecerdim, esimle bu durumu payasirdim esim de annesiyle guzel bir dille konusurdu.
Sizin yaptiginiz gayet mantikli. K.valideniz varken ve torunuyla hasret gideriyoken bakici da ev islerini yapabilir.
Ki evden calisiyormussunuz, bakiciyla zaten en bastan bebek bakimi+temizlik diye anlasmissinizdir. Siz duzeninizi k.valideniz icin bozmayin. Bakicinizdan memnunsaniz eski duzeninizde gidin. Rahatsiz olan misafiriniz de kendi evine gecebilir. Siz gidip k.validenizin duzenine burnunuzu sokuyor musunuz ki o gelip sizinkine sokuyor.. Anne diye herseyde hakki yok.

Bence önce bakiciyla konuşun. Abla senin maaşı kesmeyecegim ama bir hafta kayinvalidemle kalayım seb de dinlen deyin. Sonrada kayınvalidem yuklenin isim çok deyip yoğun olduğunuzu söyleyip isteklerinizi arttırın kayinvalideden. Sen varsın diye izin verdim bakıcıya deyin. Yıldırma politikasiyla gönderin kayınvalideyi. Bakıcıya sahip çıkın çünkü iyi birini bulmak çok zor

Kayınvalide ile zaten doğumda filan baya problem yaşadık. Normalde severdim ama lohusalığımda yaptıklarından dolayı soğudum hiç sevmiyorum ama evime gelince surat asmam normal davranırım hiç bir şey olmamış gibi. Misafir neticede ve eşimin hatrına diye.
Uzakta yaşıyoruz ve gelince 3 4 hafta kalmayı alışkanlık haline getirdi çocuktan sonra. Zaten bebeğim 7 aylık. En az 4 kez geldi.

Bir de bakıcı var ben evden çalışırken yardımcı oluyor. Baştan anlaşırken ev işleri de yapmasını istemiştim. Ona göre anlaştık. Çünkü gün içinde toplantım vs yoksa bebeğe ben bakıyorum o uyurken çalışıyorum. Veya acil durumda bakıcısına veriyorum.
Annem veya kv buradayken bebeğe bakmana gerek yok hafif ev işi yapıver dedim. Süpürge, bulaşık mak. Boşaltma. Beybinin kıyafetlerini yıka katla filan. Okay dedi o da.

Neyse, kv taktı kafayı bakıcıya. Sürekli beni oda köşelerine çekip çekip bakıcı şunu yaptı bunu yaptı şikayet edip duruyor. Akşam eşim geliyor kv yüzü asık. Sebebi bakıcı süpürge yapmış. Dün de yaptı zaten bugün neden tekrar süpürge yapıyor diyor. Allahım delirmelik ya. Sonra gelmiş diyor ki bu bakıcının anlayışı kıt çünkü ev işi yapıyor bebek bakmaya gelmemiş. Anne diyorum bebeği sen sevmeye geliyorsun diye elinden almış olmayalım diye ona ev işi yap dedim. Yok bu sefer işi beğenmiyor.
Mutfakta yemek yaparken bakıcı da yanında oturmuş bunu şikayet ediyor. Deseydin oturmazdı yanında diyorum ama ona ağzını açmayıp beni dolduruyor.
Hayır şikayetleri de saçma sapan şeyler. Yok camı açmış üşümüş, yok bebeği uyuturken piş piş değil de hu hu demiş filan.

Delirtti beni ya. Ne istiyor bu kadın anlamıyorum. Bakıcı geldi kendine ihtiyaç yok diye yapıyor desem kendi de kabul etmişti bu bakıcı işini. E bakıcı da farkediyor sanırım o da bir tuhaf. İsteksiz gelmeye başladı. Kv varken bebeğe hiç bakmamaya başladı (bence normal) Strese giriyorum sürekli yine neyden şikayet edilecek filan. Evde huzursuzum.

Kv ile yeter artık konuşmasını ben mi yapayım eşime mi yaptırayım? Yoksa kv varken sen gelme mi diyeyim bakıcıya? O zaman ev işini kim yapacak?
7 ayda nereden baksaniz 4 ay sizle yasamis. Birlikte yasiyor gibi birseysiniz. Kaldi ki sizin evinizin duzenine karismasina musade etmemeliydiniz. Bakicinin calisma sartlarini siz belirlediniz ve k.valide bunu elestirdiginde net bir sekilde cevabini vermeliydiniz.

1 ay once dogum yaptim. K.validem 1 hafta gelip kaldi. istedigim sey yemegimi yapmasi, soframi hazirlamasi, evimi toplamasiydi. Bebekle ben ilgilendim. Tabiki ustune vazife olmayan seylere karismaya kalkti ama esim isteydi o an benim cevap vermem gerekti. Ben net olunca oda durmasi gerektigi yeri bildi. 1 hafta sonra evine gitti 2 gun sonra bebegi ozledim, cok alistim diyerek tekrar gelmek istedi. Bu talebini esimin yaninda soyledi. Esim hic orali olmayinca bende gerek yok, bu sureci artik kari koca rayina oturttuk, yurutuyoruz kimsenin duzeni bozulmasin dedim. Yuzunu eksitti ama tamam demek zorunda kaldi.

Torunlari diye gelip bizlerle yasayacak degiller. En basta ayagini kesmeniz gerekiyor. Gelmek istediginde hayir demesini bilin, en azindan erteletin. Yavas yavas istemediginizi anlayip durmasini bilecektir.

Aslında farkında değilsiniz ama siz ev üstünde yaşıyor gibisiniz.kv dolaplarinizdan tut herşeye karışıyor hiçbir sınır tanımıyor.bakici olsam bende istekli olmazdım anlıyor demekki davranışlarından.oncelikle kv bu kadar sık gelmesine bı dur diyin insan 7 ayda bu kadar gelip böyle uzun kalır mı?hangi ara evine gidiyor

işte sorun şurada başlıyor ben yoğun çalıştığım için yemek yapamıyorum temizlik yapamıyorum. normalde dışarıdan sipariş verip geçiyorduk veya aparatif hazırlıyorduk. ama kv gelince ben size yemek yaparım diyor. girip yapıyor sormadan filan. e hazır yapılmış yemek varken de yok biz yumurta kırıp yiyecektik ya diyemiyoruz. biraz benim bu zayıf noktamı kullanmış oluyor. yemek yapmaya vaktim olsa kendim yapacağım ama olmadığı için mutfağı sahiplenmiş durumda şu an.

7 ayda nereden baksaniz 4 ay sizle yasamis. Birlikte yasiyor gibi birseysiniz. Kaldi ki sizin evinizin duzenine karismasina musade etmemeliydiniz. Bakicinin calisma sartlarini siz belirlediniz ve k.valide bunu elestirdiginde net bir sekilde cevabini vermeliydiniz.

1 ay once dogum yaptim. K.validem 1 hafta gelip kaldi. istedigim sey yemegimi yapmasi, soframi hazirlamasi, evimi toplamasiydi. Bebekle ben ilgilendim. Tabiki ustune vazife olmayan seylere karismaya kalkti ama esim isteydi o an benim cevap vermem gerekti. Ben net olunca oda durmasi gerektigi yeri bildi. 1 hafta sonra evine gitti 2 gun sonra bebegi ozledim, cok alistim diyerek tekrar gelmek istedi. Bu talebini esimin yaninda soyledi. Esim hic orali olmayinca bende gerek yok, bu sureci artik kari koca rayina oturttuk, yurutuyoruz kimsenin duzeni bozulmasin dedim. Yuzunu eksitti ama tamam demek zorunda kaldi.

Torunlari diye gelip bizlerle yasayacak degiller. En basta ayagini kesmeniz gerekiyor. Gelmek istediginde hayir demesini bilin, en azindan erteletin. Yavas yavas istemediginizi anlayip durmasini bilecektir.

Aslında farkında değilsiniz ama siz ev üstünde yaşıyor gibisiniz.kv dolaplarinizdan tut herşeye karışıyor hiçbir sınır tanımıyor.bakici olsam bende istekli olmazdım anlıyor demekki davranışlarından.oncelikle kv bu kadar sık gelmesine bı dur diyin insan 7 ayda bu kadar gelip böyle uzun kalır mı?hangi ara evine gidiyor

yoğun çalışıyorum ve yemek temizlik için vaktim yok. kadın da giriyor mutfağa yapmış oluyor yemek. neden yaptın biz sandviç yiyecektik veya dışarıdan söyleyecektik dersek olsun canım elime mi yapışır diyor bizi bir de minnet altında bıtakıyor en nihayetinde kv'ye teşekkür ederken buluyorum kendimi.
halbuki istemiyorum yemek dışarıdan söylerim.

Çok eğilirseniz sırtınıza binerler yapmayın bunu kendinize. Kavga ettikten sonra da mesafeli olmalıydınız neden hemen hiçbir şey yok gibi davrandınız. Duruşunuz size göre iyi olabilir ama insanlar ile sınır koyma da hiç iyi değilsiniz kayınvalide ile kavga ettim ben üç ay konuşmadım nerdeyse. Herkes bir sınırını bilsin sizde kendi evinizde kendi düzeninizde yaşayın ayrıca kayınpederi yok mu o ne yapıyor tek başına

Kayınvalide ile zaten doğumda filan baya problem yaşadık. Normalde severdim ama lohusalığımda yaptıklarından dolayı soğudum hiç sevmiyorum ama evime gelince surat asmam normal davranırım hiç bir şey olmamış gibi. Misafir neticede ve eşimin hatrına diye.
Uzakta yaşıyoruz ve gelince 3 4 hafta kalmayı alışkanlık haline getirdi çocuktan sonra. Zaten bebeğim 7 aylık. En az 4 kez geldi.

Bir de bakıcı var ben evden çalışırken yardımcı oluyor. Baştan anlaşırken ev işleri de yapmasını istemiştim. Ona göre anlaştık. Çünkü gün içinde toplantım vs yoksa bebeğe ben bakıyorum o uyurken çalışıyorum. Veya acil durumda bakıcısına veriyorum.
Annem veya kv buradayken bebeğe bakmana gerek yok hafif ev işi yapıver dedim. Süpürge, bulaşık mak. Boşaltma. Beybinin kıyafetlerini yıka katla filan. Okay dedi o da.

Neyse, kv taktı kafayı bakıcıya. Sürekli beni oda köşelerine çekip çekip bakıcı şunu yaptı bunu yaptı şikayet edip duruyor. Akşam eşim geliyor kv yüzü asık. Sebebi bakıcı süpürge yapmış. Dün de yaptı zaten bugün neden tekrar süpürge yapıyor diyor. Allahım delirmelik ya. Sonra gelmiş diyor ki bu bakıcının anlayışı kıt çünkü ev işi yapıyor bebek bakmaya gelmemiş. Anne diyorum bebeği sen sevmeye geliyorsun diye elinden almış olmayalım diye ona ev işi yap dedim. Yok bu sefer işi beğenmiyor.
Mutfakta yemek yaparken bakıcı da yanında oturmuş bunu şikayet ediyor. Deseydin oturmazdı yanında diyorum ama ona ağzını açmayıp beni dolduruyor.
Hayır şikayetleri de saçma sapan şeyler. Yok camı açmış üşümüş, yok bebeği uyuturken piş piş değil de hu hu demiş filan.

Delirtti beni ya. Ne istiyor bu kadın anlamıyorum. Bakıcı geldi kendine ihtiyaç yok diye yapıyor desem kendi de kabul etmişti bu bakıcı işini. E bakıcı da farkediyor sanırım o da bir tuhaf. İsteksiz gelmeye başladı. Kv varken bebeğe hiç bakmamaya başladı (bence normal) Strese giriyorum sürekli yine neyden şikayet edilecek filan. Evde huzursuzum.

Kv ile yeter artık konuşmasını ben mi yapayım eşime mi yaptırayım? Yoksa kv varken sen gelme mi diyeyim bakıcıya? O zaman ev işini kim yapacak?
Misafir olan kayınvalideniz. Bence haddini o bilsin. O gidecek ama bakıcı kalacak. Bakıcıdan memnunsanız tabi.
Eşiniz annesiyle konuşsa iyi olur

kayınpederiniz nerede anlamadım?
benim kv geldiğinde de 1 ay kalır senede 1 gelir benim şikayetim yok çok şükür

kadın 1 ay yaklaşırken gitmek ister kocası memlekettedir çünkü

eşiniz konuşsun bakıcı hakkında kıza konuşma anne vs diye
aslında bakıcı ile anlaşıp tam ikisi aynı ortamdayken x hanım şöyle şöyle yapıyormuşsun bak kayınvalidem hoşlanmamış neden öyle yaptın deseniz tam olur ama neyse

Bende bakıcı tecrübesi yaşayan biriyim.
Kayınvaliden bu noktada saçmalıyor.
Bakıcının varlığını zaten biliyor bu kadın, derdi sana stres yaşatmak.

Ben olsam kayınvalidemi bir güzel karşıma alırdım ve
Bu çocuğun bakıma ait kontrolü bende, bakıcı tuttuk ve bunu biliyorsun. Kadın bana evin genel bakımı, temizliği konusunda da destek veriyor. Bu işler kadının görevi. Sen torununu sevmek için geldiğinden, ben bebekle ilgilenmemesini zaten babaannesi onunla ilgileniyor diye sadece ev ile ilgilenmesini söyledim.
Kadın kendi görevlerini biliyor, kendi düzenine göre yapması gerekenleri yapıyor.
Sen torununla keyifli vakit geçir, kadın da kendi düzenini bilsin, ona karışma.
Bak hem kadını kötü etkiliyorsun, ben de gereksiz yere geriliyorum.
Sen o yokmuş gibi davran. Hayatına devam et karışma.

Başka türlü Kayınvalideni susturamazsın.
Olaya iş gibi bak ve profesyonelce konuş, net bir dille sınırları çiz.
Yoksa bık bık bık kafanı yer bu kayınvalide.

Yedi aylık bebek. Dört kez gelmiş hep bir ay kalıyor. Bence bı bunu cözüm siz baya kv ile beraber yaşıyorsunuz. Başkanilden gelenin hakkı bile en fazla beş gün. Eşiniz konuşsun ve de. Herkes kendi annesine sahip çıksın mottom bu. Yoksa hem sözler unutulmuyor hem gerilim. Anne evlat bozuşur da barısır da. Ama tabi yine çôzülmezse el atın bu çok gelme kalma olayına. Mesela önden gelme bu ay yoğunuz vs birşeyler deyin birdahakine

işte sorun şurada başlıyor ben yoğun çalıştığım için yemek yapamıyorum temizlik yapamıyorum. normalde dışarıdan sipariş verip geçiyorduk veya aparatif hazırlıyorduk. ama kv gelince ben size yemek yaparım diyor. girip yapıyor sormadan filan. e hazır yapılmış yemek varken de yok biz yumurta kırıp yiyecektik ya diyemiyoruz. biraz benim bu zayıf noktamı kullanmış oluyor. yemek yapmaya vaktim olsa kendim yapacağım ama olmadığı için mutfağı sahiplenmiş durumda şu an.
Yemek yapması niye sorun onu anlamadım yapsün yiyin. Bakıcıya izin verin gitsin kav gidene kadar. Birdahaki ben gelicem yine dediğinde de müsait değiliz diye geçiştirin

Eşim konuşur ama bu sefer araları bozulur. gelin ara bozdu gibi olacak. Ben de onu istemiyorum.

Bir de gelmesin demişsiniz ama geliyor? Mesela arayıp iki hafta sonra geleceğim müsaitsen diyor. Hayır müsait değilim desen sonraki hafta geleyim der. Direk gelme dersek küser.
Ay mıymıy mısınız küssün. Abartmayın yahu. Siz koca kadınsınız çocuğunuz var. Az dik durun.

Yemek yapması niye sorun onu anlamadım yapsün yiyin. Bakıcıya izin verin gitsin kav gidene kadar. Birdahaki ben gelicem yine dediğinde de müsait değiliz diye geçiştirin
Bence bakıcıya gelme derse kv ben biraz daha kalayım diyecek. Suan amacı zatem bakıcıyı gönderip eve yerleşmek. Ben kalayım zaten bakıcıya gerek yok diyecek 😂 hiç o taviz verilmemeli hem bakıcı bulmak kolay değil boş bırakırsa işi sallantıda görür ve başka iş bulur gider.

Back
X