• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ve kv gerilimi

Eşim konuşur ama bu sefer araları bozulur. gelin ara bozdu gibi olacak. Ben de onu istemiyorum.

Bir de gelmesin demişsiniz ama geliyor? Mesela arayıp iki hafta sonra geleceğim müsaitsen diyor. Hayır müsait değilim desen sonraki hafta geleyim der. Direk gelme dersek küser.
Bence sakın bakıcıyı bırakma. Gerekirse kv huzursuz olsun gitsin. Bakıcı cocuğa baksın kaynanan yemek yapsın. İş yapacağını görünce belki gider..

Ayrıca ne demek başkasının evine emrivaki yaparak istediği gibi gelip kalmak? Anlamıyorum buna müsade eden, ses çıkarmayan kadınları.

Bazen de karşıdaki insanı utandırmak gerekiyor. Nasıl mı? Mesela şöyle; kocamla yalnız kalmak ve sevişmek istiyoruz. Sen varken de rahat edemiyoruz, gelme demek gibi.

Yani bugün başıma geldi daha, hamileyim. Oruç tutmuyorum çünkü doktorum yasakladı fakat sebebi önemli değil bu benim sorunum. Bir hikaye çekip koydum, önümde de yiyecek bir şeyler varmış dikkat etmemişim, birkaç saniye gözüküyor sadece. Bir erkek akraba yazdı, “ayıp değil mi oruç sana yok galiba” diye. Bu arada hamile olduğumu bilmiyor. Ben de adetken oruç tutmuyorum diye yazdım. Yahu o sorarken utanmıyorsa ben bunu yazarken hiç utanmam. Bazı insanlara haddini bildireceksin arkadaşım. Bu adam bir daha bana bulaşmaz bundan adım gibi eminim.
Bunu bende yapmıştım😂 kaynanam alt katımda oturuyordu yaz ayındaydı habersiz kapımı çalınca askılıyla açtım normalde tesettürlüyüm😂😂😂 vışş falan yaptı bi akrabasıda vardı yanında 😂 sana vışş dedim 😂😂😂😂 özellikle giyinmemmiştim 😂😂😂

Kayınvalide ile zaten doğumda filan baya problem yaşadık. Normalde severdim ama lohusalığımda yaptıklarından dolayı soğudum hiç sevmiyorum ama evime gelince surat asmam normal davranırım hiç bir şey olmamış gibi. Misafir neticede ve eşimin hatrına diye.
Uzakta yaşıyoruz ve gelince 3 4 hafta kalmayı alışkanlık haline getirdi çocuktan sonra. Zaten bebeğim 7 aylık. En az 4 kez geldi.

Bir de bakıcı var ben evden çalışırken yardımcı oluyor. Baştan anlaşırken ev işleri de yapmasını istemiştim. Ona göre anlaştık. Çünkü gün içinde toplantım vs yoksa bebeğe ben bakıyorum o uyurken çalışıyorum. Veya acil durumda bakıcısına veriyorum.
Annem veya kv buradayken bebeğe bakmana gerek yok hafif ev işi yapıver dedim. Süpürge, bulaşık mak. Boşaltma. Beybinin kıyafetlerini yıka katla filan. Okay dedi o da.

Neyse, kv taktı kafayı bakıcıya. Sürekli beni oda köşelerine çekip çekip bakıcı şunu yaptı bunu yaptı şikayet edip duruyor. Akşam eşim geliyor kv yüzü asık. Sebebi bakıcı süpürge yapmış. Dün de yaptı zaten bugün neden tekrar süpürge yapıyor diyor. Allahım delirmelik ya. Sonra gelmiş diyor ki bu bakıcının anlayışı kıt çünkü ev işi yapıyor bebek bakmaya gelmemiş. Anne diyorum bebeği sen sevmeye geliyorsun diye elinden almış olmayalım diye ona ev işi yap dedim. Yok bu sefer işi beğenmiyor.
Mutfakta yemek yaparken bakıcı da yanında oturmuş bunu şikayet ediyor. Deseydin oturmazdı yanında diyorum ama ona ağzını açmayıp beni dolduruyor.
Hayır şikayetleri de saçma sapan şeyler. Yok camı açmış üşümüş, yok bebeği uyuturken piş piş değil de hu hu demiş filan.

Delirtti beni ya. Ne istiyor bu kadın anlamıyorum. Bakıcı geldi kendine ihtiyaç yok diye yapıyor desem kendi de kabul etmişti bu bakıcı işini. E bakıcı da farkediyor sanırım o da bir tuhaf. İsteksiz gelmeye başladı. Kv varken bebeğe hiç bakmamaya başladı (bence normal) Strese giriyorum sürekli yine neyden şikayet edilecek filan. Evde huzursuzum.

Kv ile yeter artık konuşmasını ben mi yapayım eşime mi yaptırayım? Yoksa kv varken sen gelme mi diyeyim bakıcıya? O zaman ev işini kim yapacak?
Eşinize söyleyin o konuşsun. Siz de çocuğu bakıcıya baktırın o varken bile. Kadına bak ya.. hem bir isin ucundan tutmaz, hem de bakıcıya sarıyor. Ne anneniz ne de kayınvalideniz yokken o kadın bakıyor, o size yardımcı oluyor. Bakıcınin gönlünü hoş tutun derim.

Bunu bende yapmıştım😂 kaynanam alt katımda oturuyordu yaz ayındaydı habersiz kapımı çalınca askılıyla açtım normalde tesettürlüyüm😂😂😂 vışş falan yaptı bi akrabasıda vardı yanında 😂 sana vışş dedim 😂😂😂😂 özellikle giyinmemmiştim 😂😂😂
Oh canıma değsin iyi yapmışsın 😂😂😂

Annen ne zaman gidiyor demedinşz mi esinize?
Evin düzeni karıstı derdim ben olsam.
Sen gelme derseniz bidaha o bakıcıyı bulamazsınız.

Ayy bakıcıyı sakın kaybetmeyin kv yüzünden. Evden çalışıyorum ben de haftada 2-3 gün gelecek bir bakıcı bulamadım sizin için büyük nimet. Uzakta da yaşıyormuş zaten bırakın küserse küssün gitsin evine rahata erin.

Kayınvalide ile zaten doğumda filan baya problem yaşadık. Normalde severdim ama lohusalığımda yaptıklarından dolayı soğudum hiç sevmiyorum ama evime gelince surat asmam normal davranırım hiç bir şey olmamış gibi. Misafir neticede ve eşimin hatrına diye.
Uzakta yaşıyoruz ve gelince 3 4 hafta kalmayı alışkanlık haline getirdi çocuktan sonra. Zaten bebeğim 7 aylık. En az 4 kez geldi.

Bir de bakıcı var ben evden çalışırken yardımcı oluyor. Baştan anlaşırken ev işleri de yapmasını istemiştim. Ona göre anlaştık. Çünkü gün içinde toplantım vs yoksa bebeğe ben bakıyorum o uyurken çalışıyorum. Veya acil durumda bakıcısına veriyorum.
Annem veya kv buradayken bebeğe bakmana gerek yok hafif ev işi yapıver dedim. Süpürge, bulaşık mak. Boşaltma. Beybinin kıyafetlerini yıka katla filan. Okay dedi o da.

Neyse, kv taktı kafayı bakıcıya. Sürekli beni oda köşelerine çekip çekip bakıcı şunu yaptı bunu yaptı şikayet edip duruyor. Akşam eşim geliyor kv yüzü asık. Sebebi bakıcı süpürge yapmış. Dün de yaptı zaten bugün neden tekrar süpürge yapıyor diyor. Allahım delirmelik ya. Sonra gelmiş diyor ki bu bakıcının anlayışı kıt çünkü ev işi yapıyor bebek bakmaya gelmemiş. Anne diyorum bebeği sen sevmeye geliyorsun diye elinden almış olmayalım diye ona ev işi yap dedim. Yok bu sefer işi beğenmiyor.
Mutfakta yemek yaparken bakıcı da yanında oturmuş bunu şikayet ediyor. Deseydin oturmazdı yanında diyorum ama ona ağzını açmayıp beni dolduruyor.
Hayır şikayetleri de saçma sapan şeyler. Yok camı açmış üşümüş, yok bebeği uyuturken piş piş değil de hu hu demiş filan.

Delirtti beni ya. Ne istiyor bu kadın anlamıyorum. Bakıcı geldi kendine ihtiyaç yok diye yapıyor desem kendi de kabul etmişti bu bakıcı işini. E bakıcı da farkediyor sanırım o da bir tuhaf. İsteksiz gelmeye başladı. Kv varken bebeğe hiç bakmamaya başladı (bence normal) Strese giriyorum sürekli yine neyden şikayet edilecek filan. Evde huzursuzum.

Kv ile yeter artık konuşmasını ben mi yapayım eşime mi yaptırayım? Yoksa kv varken sen gelme mi diyeyim bakıcıya? O zaman ev işini kim yapacak?
Eşinize söyleyin bakıcı kaçarsa ana oğul beraber bakarsınız artık bebeğe diye de ekleyin.

Sen işine odaklanmak zorundasın, kadın da çocuk bakmak için var. Kaynanan evine gitsin, gitmeyecekse de ev işlerine baksın bebeğe karışmasın. Dolduruşa gelme, herkes kendi işini yapmaya devam etsin. Eğer ipi kaynana eline verirsen canı isteyince çekip gider muhtaç olursun. İpi bakıcı eline verirsen o da daha iyi iş bulduğu an basar gider ortada kalırsın. Önce eşin annesiyle sınır çizsin, sonra da bakıcıyla sınırları yeniden ele alın.
Herkes düzeni sizinkine göre oturtmak zorunda. Bebek sizin bebeğiniz siz karar verirsiniz.
Kimsenin gönlüne göre olmak zorunda değil.

Back
X