Eşimin annesinin lafı.

Bi noktadan sonra insanın gerçekten umrunda olmuyor ve bu çok kıymetli bir şey.
‘Umursamamak’.

Bizi kontrol edemediklerinde,nefretle bakıyorlar.
Evet canım aynen öyle ben annemde bile gördüm kaynanalık annemde bile asla öyle bir kadın değildir haberim yok her gün abimi arayıp bugün ne pişirdiniz diye soruyormuş sonra bu kız bize soğuk bizden uzak vs diyor ev aldılar çocuk yapmayın demiş bilmiyordum gelinimiz söyledi konu açıldı tartışma istemiyorum ama sıkıldım dedi ona bir şey demedim ben annemle konuşurum sen üzülme dedim konuştum e ben kötü niyetle söylemedim ne olursa olsun söyleyemezsin diyorum ben onların annesiyim ben kaynanalık yapmıyorum vs dedi. Yok yani böyle bir şey kimseye söyleyemezsin anne ben olsaydım susmazdım sen de susmazdın dedim. Hala bana benim niyetim kötü değil kız atama bekliyor diye dedim o daha küçük ben yol gösteriyorum dedi. O an anladım çenesini tutan kaynana yok. Boşa ilişkiyi yıpratmamak ve umursamamak lazım. Bir daha tatilde gidin tatil yapın arama sorma

Teşekkür ederim
Daha bu konuları açıp eşinizin canını sıkmayın. Konuyla ilgili hiç konuşmayın. Velasıl kelam eşiniz gitmek istediğinde de kesin bir dille gitmeyeceğinizi bildirin yeter. Eşiniz sizi savunmuş o an ve cevabını vermiş. Sonrasındaki küslük vs onların işi boşverin.

Daha bu konuları açıp eşinizin canını sıkmayın. Konuyla ilgili hiç konuşmayın. Velasıl kelam eşiniz gitmek istediğinde de kesin bir dille gitmeyeceğinizi bildirin yeter. Eşiniz sizi savunmuş o an ve cevabını vermiş. Sonrasındaki küslük vs onların işi boşverin.
Evimde konuyu açmadım.Eve gelirken yolda konuştuk ve bu yolda bırakalım olanları dedim.Kendimi ifade ettim,annesine anne diye hitap etmeyeceğimi,konuşmak zorunda olursam da oldukça mesafeli davranacağımı söyledim.Anlayışla karşıladı.

Selam kızlar.
Nerden başlasam bilmiyorum.Bayram tatilinde eşimin memleketine gittik,daha önce ablalarıyla sorun yaşamıştık ve ben defalarca kez adım atmama rağmen,karşılık alamadım.
Kestim,bitirdim ablalarıyla ilişkimi.
Eşim de aramaz ablalarını ve bu yüzden bana karşı kin duyuyorlar.

10 gün kaldık ve ben bu süre içerisinde elimden gelenin fazlasını yaptım.Annesinin bana karşı soğuk tutumu ilgisini çekti eşimin.
Nedenini sordu.Sorar sormaz annesi ayağa kalktı ve eliyle işaret yaptı yere doğru:
‘Senin karın bu kadar ama bir o kadar da yerde var,çok fena’ dedi.
Boyum 1.55.
Ayağa kalktım onun gözlerinin içine baktım ve ‘benim boyumda ne var,ne alaka?’diye sordum.
Sonrasında odadan çıkmak istedim,eşim önümde durdu. ‘Bekle’dedi.

Hiç görmediğim ve tanımadığım bir kimliğe büründü eşim.Kıyameti kopardı annesine.

Velhasıl,evime döndüm.Bizim yola çıkacağımız akşam oldu bu olay.
Eşime ‘bir annene anne demeyeceğim’dedim.
Benim için bitti annesi yani.

Olaylar olurken odada,eşimin babası,abileri ve abilerinin eşleri de vardı.
Kayınpederim ve eşimin abisi büyük tepki gösterdi annesine.

Geldiğimden beri eşimin annesinin o hareketi gözümün önünden gitmiyor,eşime tepkili değilim.Beni savundu ve annesine çok bağırdı ama günün sonunda annesinin elini öptü.Öptürdüler daha doğrusu.

Şimdi bu psikolojiyi nasıl aşacağımı bilmiyorum,kendimle barışık bir insanım ve yeterince mutluyum ama el hareketi gözümün önünden gitmiyor…
Gitmesin birdaha olur biter boşver

"bir onun kadar da yerde var" cok yaygin bir deyis aslinda. Hic duymadiysam 100 kere duymusumdur. kadin karadenizli mi?
buralarda cok soylenir "sen onun ufak tefek olduguna bakma, bir o kadar da yerde var" diye. hatta kurtlar vadisinde elif diye ufak tefek ama canavar gibi tuttugunu koparan bir karakter vardi ona da soylerlerdi. genelde bu tarz insanlara söylerler zaten kötülere degil de.
biraz gereksiz bir dram yaratmissiniz. keske madem bunca kavga cikti gitseydiniz, neden kalip bir de kadinin elini öptü kocaniz?

Bence siz onlarla görüşmeyin. Ama eşiniz ailesini tek başına ziyaret etmek isterse de engel olmayın ya da gönül koymayın , sonuçta ailesi. Zaten sizin yanınızda durmuş. Sizi görüşmeye zorlamaması zaten size olan anlayışını gösterir. Ama ailesinden uzak tutmaya çalışırsanız bu sefer sizde kötü gözükürsünüz.

Eşiniz de arada kalmıştır, kötü bi durum. Habire konuyu deşip kendinizi ve eşinizi üzmeyin derim. Görüşmezsiniz olur biter.

Arkadaşlar konu dışı ama sayfasını kilitlemis birini nasıl grup içinde engellerim yardim edermisiniz

Şimdi bu psikolojiyi nasıl aşacağımı bilmiyorum,kendimle barışık bir insanım ve yeterince mutluyum ama el hareketi gözümün önünden gitmiyor…
benim boyum da 1.55 ben kendi kendime esprisine söylüyorum millete "bi bu kadar da yerin altında var ona göre" diye, takma sen de esprisini yaparsın böyle :ıslık:

söyleme tarzına baglı sinirlenmeniz cok normal. Sırf oğluyla bir imza attı diye kimse kimsenin ne annesi ne kızı oluyor. Saygı göstermiyorsa görüşmeyeceksiniz. Hatta sorarsa da ben senin kızın değilim , nasıl benim annem babam senin oğluna bu tarz konusmuyırsa sende bana konusamazsın diyeceksiniz. Sinir oluyorum bu konuları okuyunca.

Kayınvalideniz üzerinde tam olarak nasıl bir hakkınız olduğunu düşünüyorsunuz ?

Eşiniz 9 kardeşti. Siz 28 yaşındaki küçük görümcenizle yaşadığınız bir olay sonrası kayınvalide ve kayınpederiniz kendi kızlarının yalan söylemeyeceğini söylemişlerdi en son. Ablaları da kız kardeşlerini korumuştu sanırım tartışmada ve ablalardan biri size hakaret ettiği için de görüşmek istemiyordunuz ve görüşmüyordunuz.

Bayram döneminde siz 10 gün kayınvalidenizde kalınca kızları bayramlaşmaya geldi mi ? Yoksa buruk, bölük pörçük bir bayram mı oldu ?
Diğer olaylarını bilmiyorum ama boyuyla ilgili kötü göndermesi bile hak olabilir bence.

Normal şartlarda kızlar bayrama geliyor muydu, gelmiyor muydu ? Siz 10 gün boyunca kayınvalidenizde kalacağınız için mi gelmediler ?

70 + yaşta insanlar; kızlarıyla gelinleri arasındaki bitmeyen tartışmalar nedeniyle çocuklarının hepsinin bayramda onları ziyaret etmemesi sizin için önemsiz olabilir ancak anne ve babaları için önemlidir.
İnsanları neden bu kadar zorbalıyorsun?Eski yazdıklarını bile hemen ortaya döküyorsun?Kadın derdini anlatmış. Yaşayan o. Senin hayatın da hiç sorun yok galiba. Hiç konu açmadığına göre bu kadar zaman.

Back
X