- 18 Şubat 2023
- 2.734
- 2.625
- 34
Sizin ev büyük mü?Bu zamana kadar köy çok soğuk oluyor diye kışı hep eşimin olduğu şehire gelip onun evinde geçirmişler bu kışta doğalgaz taktıramadilar sobayla da sürekli kovasini değiştir et vs derken çok uğraşmışlar önümüzdeki kış doğalgaz takılacak zaten bu kışı da sizde mi geçirsek acaba dediler hayır diyemedik bizde mecbur kabul ettik.
Eşinle annenle babanın evine gidip ellerini öpün helallik alın ,arayi düzeltmeye bak8 sene değil daha 8 ay maalesefeşime zaten çok nadir söylüyordum olanları o da tatlı dille uyar çok haklısın sana haksizsin diyemem annemin huyunu biliyorum ama ev almamiza araba almamiza yardımcı oldular biz onlara bu kadar yardım ettik onlar bizi evinde ağırlamak istemedi demesinler diyor ki bir yandan da haklı da el mahkum gün sayacağım artık
3+1 salon ve yatak odam büyük sadeceSizin ev büyük mü?
Lafları hak ettiğimi düşünmüyorum etrafinizda dört dönen biri sırf annesi babasını geri de bıraktı diye istediğinizi söyleme ezmek gibi bir hakkınız yok. Keza aile evinde nasıl bir hayat yaşadığımı bilmeden kaçmamı yargılamaniz da ayrı bir ironi.Kabul ederek hata etmissiniz kisin soguk olacagini sanki bilmiyorlardi simdi oturun laf dinleyin kacarak evlendigniz icinde laflari hak etmissiniz zaten
Hayır istemiyorlar. Yaşadığım şehire gittiğimi annemin en yakını biliyordu ki ailemin zaten haberi olmuştur. Benim aramaya cesaretim yoktu ama babam aramasa bile annem belki dayanamaz arar ya da haber gönderir diye çok bekledim olmadı maalesef.Annenizle görüşmüyormusunuz gerçekten? Anneden sorunlu biri olarak soruyorum.
Baban o köyün patavatsız, nadan insanlarla dolu olduğunu biliyor olabilir mi?Yan köylümüz eşim 4 kere söyledik babam her seferinde ben o köyü sevmiyorum ölsem oraya kız vermem seviyorum istiyorum diyorsa kapi orada yol orada si*tir olup gitsin dedi. Herkes böyle aileyi böyle çocuğu bulamazsın çok iyi varlıklı insanlar demesine rağmen kabul etmedi. Amcamı araya koyduk ona da ağır konuştu en son amcam kendisi dedi zaten bu zamana kadar ailen için hırpaladın kendini senin duygularını umursamayani sende umursama çocuktan eminsen çık git bu yaşa kadar ailen için yaşadın birazda kendin için yaşa dedi. O şekilde kaçmış olduk.
8 sene değil daha 8 ay maalesefeşime zaten çok nadir söylüyordum olanları o da tatlı dille uyar çok haklısın sana haksizsin diyemem annemin huyunu biliyorum ama ev almamiza araba almamiza yardımcı oldular biz onlara bu kadar yardım ettik onlar bizi evinde ağırlamak istemedi demesinler diyor ki bir yandan da haklı da el mahkum gün sayacağım artık
Babam eşimin annesini tanımıyor annesi o köyden değil babasını tanıyordu sadece ki eşimin babası bu zamana kadar tanıdığım en mükemmel insan diyebilirim. Babamın köyü istememe sebebi yıllardır iki köy arasında kız alıp verme konusu hep kavga dövüş vs olarak olmuş yani iki köy yıllardır birbirine düşman gibi en fazla üç bes kişi çok iyi anlaşıp devam eder.Baban o köyün patavatsız, nadan insanlarla dolu olduğunu biliyor olabilir mi?
Eşimde tam olarak sizin söylediğiniz cümleleri söyledi. Bunları söylersem yapmamaya çalışır belki ama ben kendi ağzımın ayarından korkuyorum ben uyardığımda bir şey söylese patır patır ağzıma geleni sayarım öyle bir huyum var yani eşimden başka kimseye aman duruyum alttan alıyım kırılmasın üzülmesin diyemiyorum. Bu gece eşime annemle ilgili söylediği şeyi de söylemeyi düşünüyorum yarın doktora gideceğim en azından tek başıma doktora giderim eşim annesiyle yalnız kalır o ara uyarır konuşur diye düşünüyorum daha da olmazsa ben tatlı dille uyarmaya çalışacağım artık.Tatlı dille mesela eskilerden bahsediyorken 'onlar eskide kaldı annecim artık ben varım' ya da 'annecim kalbimi kırıyorsun beni istemediğini düşüneceğim' ya da yine böyle bi aile muhabbeti olursa 'benim tek ailem eşim onunla her şeyi yaparız' gibi söylediklerinin kırıcı olduğunu çaktıracak cümleler söyleyebilirsiniz. He anlar diyorsanız karşınıza alıp ' anne köt üniyetin yok biliyorum ama bu söylediklerin kalbimi kırıyor. Böyle konuşmasan olmaz mı' falan gibi birşeyler de söyleyebilirsiniz. İyi insanlar, destekçi bi aile olduklarını anlattınız o yüzden yapıcı cümleler söylemenizi öneririm. He kötü niyet seziyorsanız daha sert şeyler de söylenebilir tabi söylencek çok şey bulunur. He ama eşiniz bırak ben konuşucam dediyse önce konuşmasını bekleyin, baktınız geciktiriyor bi patavatsızlığo daha olursa söyleyin bak konuşmadım bugün bunu duydum. Anneni seviyorum ama bu cümleler beni üzüyor gibi şeyler söyleyebilirsiniz. Mesele politik davranmakta. Sizi sinirlendiriyor gibi değil samimiyetle kırıldığınızı söyleyin. Baktınız çözüm olmuyor o zaman sinirlenirsiniz haklı da olursunuz. Bi de asıl iş elinizde bitiyor ya. Eğer eşiniz durduramazsa siz kavga etmeden durmaz
Evet yalnız bırakırsanız konuşmak için fırsatı olur. Bence de söylemelisiniz asıl canınızı sıkan şeyleri bilsin ki neden bu kadar tepkili olduğunuzu anlasın. Konuşma sonrası hala aynı sorunlar devam ederse o zaman devreye girersinizEşimde tam olarak sizin söylediğiniz cümleleri söyledi. Bunları söylersem yapmamaya çalışır belki ama ben kendi ağzımın ayarından korkuyorum ben uyardığımda bir şey söylese patır patır ağzıma geleni sayarım öyle bir huyum var yani eşimden başka kimseye aman duruyum alttan alıyım kırılmasın üzülmesin diyemiyorum. Bu gece eşime annemle ilgili söylediği şeyi de söylemeyi düşünüyorum yarın doktora gideceğim en azından tek başıma doktora giderim eşim annesiyle yalnız kalır o ara uyarır konuşur diye düşünüyorum daha da olmazsa ben tatlı dille uyarmaya çalışacağım artık.
Söyleyeceğim artık eşime de önceki lafı benim söylediğimi söyleme gelip sana mı şikayet ediyor vs durumu olmasın dedim. Seni araya katmadan lafı çevirerek konuşurum sen sıkma canını dedi bakalım nolacak artık.Evet yalnız bırakırsanız konuşmak için fırsatı olur. Bence de söylemelisiniz asıl canınızı sıkan şeyleri bilsin ki neden bu kadar tepkili olduğunuzu anlasın. Konuşma sonrası hala aynı sorunlar devam ederse o zaman devreye girersiniz
Bu patavatsızlığı senden kaynaklı aile ilişkilerini bukadar detaylı anlatmasaydın keşke ona ne yani başına kalkıp duruyor yanlış. Ve sen kimsesiz değilsin diyemedin mi anam babam sağ beni yetimhaneden almadınız siz! Lafı ağzına tıkayacaksın başka çözüm yok mors et dur kahka at kaf sok aaa şaka yaptım bilmem ne işi götür şamatayla belki ağlaya ağlaya cıkar evden8 aylık evliyiz Şubat sonuna doğru görümcem doğum yapacak o doğum yapana kadar bizde kalacaklar. İyiliklerine çok iyiler asla haklarını yiyemem ne zaman biz gitsek evde ne var ne yok yüklerler kendileri gelirken her şeyi yüklenip gelirler buraya kadar her şey iyi hoş. Ama gelin görün ki kv tam bir patavatsız söylediğim lafa bu insan kırılır mı üzülür mü diye düşünmez. Sevgiliyken babam eşimle evlenmemi istemiyordu tanıdık bir komşu sürekli kızını eşime yakıştırıp duruyormuş annesi ağzını açıp görüştüğü biri var dememiş niye demedin diyince senin de babana güvenemiyoruz ki napalim dedi.
Eşimle kaçarak evlendik daha sonra görümcem hamile kalınca köydekiler gelininle kızın aynı anda doğum yapsa kime gidersin diye sormuşlar geline giderim kimi kimsesi yok kimsesiz demiş. Bu olayi da gelip bana anlatıp kimin kimsen yok kimsesizsin bende gelmesem ortada kalırsın mecbur sana geleceğim dedi. Ki sadece annem babam görüşmüyor dedem amcamlar yengelerim kuzenlerim hepsiyle görüşürüz düğünüme geldiler misafirliklerimiz vs oldu hani gerçekten kimsesiz olsam tamam diyecektim çok zoruma gitti gene bir şey demedim. Bunun gibi benzer bir çok patavatsızlığı oldu 10 kere patavatsızlığı olduysa 9una karşılık veriyordum ama bende yoruldum artık karşılık vermekten.
Daha bugün geldiler bizde eşimle dün benim yaşadığım şehire gitmiştik arkadaşlarımı vs görmeye. Kv biriyle konuşurken kendisi karşı tarafa gelinin annesi nasıl anneyse istese babasından gizli o oradayken konuşup buluşabilirdi yapmamış bile annesinde de iş yok nasıl bir anne vs demiş. Bugün yanıma geldi x'le konuştum aileni sordu bende böyle böyle dedim dedi annem hakkında dediklerini söyledi. Neyse dedim gene sustum ki normalde önceki patavatsızlıklarina az çok cevap verirdim daha ilk günden kötü olmayalim dedim kapadım çenemi.
En son mutfaktayken eşimin hayatinda ben olmadan önce 16 yaşındaki bir kızı eşimin haberi olmadan görmeye gideceklermis begenirlerse aralarını vs yapacaklarmış geçen gün köyde o kızı görmüş oturdu onu anlatti. Daha önce de eşimin bütün eski sevgililerin görücüye gittiği insanlari a'dan z'ye defalarca anlatmış bir insan.
Daha ilk günden böyle darlanmışken bir buçuk ay nasıl geçecek sabahtan beri düşünmekten migrenim tuttu artık. Bu patavatsız insanların laflarını duymayanlar görmeyenler nasıl yapıyor bana da bir yol göstersin Allah aşkına.
Ben ailemin içini çok anlatmadim ama ortak tanıdıklara ilk işi ciddiye bindirelim dediğimiz zaman sormuşlar herkes babasi aksi inat sinirli vb annesi şöyle böyle insandır diye anlatınca bana sıra gelmedi zaten. O kimsesiz lafına gelince de patavatsız falandi ama inan öyle laf beklemezdim bi anda söyleyince kal geldi desem yeridir ne diyeceğimi ne yapacağımı bilemedim yatak odasına gittim bavulu indirdim toplanıp gidecektim annesinin suçunu oğluna yukleyemem dedim geri bıraktım sonrasında eşim gelince uzatmak istemeyip kapattım konuyu. Bir daha olursa diye saldırmaya hazır bekliyorum artık zaten.Bu patavatsızlığı senden kaynaklı aile ilişkilerini bukadar detaylı anlatmasaydın keşke ona ne yani başına kalkıp duruyor yanlış. Ve sen kimsesiz değilsin diyemedin mi anam babam sağ beni yetimhaneden almadınız siz! Lafı ağzına tıkayacaksın başka çözüm yok mors et dur kahka at kaf sok aaa şaka yaptım bilmem ne işi götür şamatayla belki ağlaya ağlaya cıkar evdenben varya çileden çıkarırdım onu sidik yarışamazdı benle
İnşallah size yansıttığı kadar arkanızdadır. O sizi düşünmez ve ailesine dur demezse bu durum çözülmez malesefSöyleyeceğim artık eşime de önceki lafı benim söylediğimi söyleme gelip sana mı şikayet ediyor vs durumu olmasın dedim. Seni araya katmadan lafı çevirerek konuşurum sen sıkma canını dedi bakalım nolacak artık.
O konuda güvenim sonsuz. Bir keresinde de amcamın eşi ameliyat olmuştu aylardir geçmiş olsuna gitmeyen kv biz köye gidince bizimle gelmeye kalkti üstelik yan komşuyu vs de götürecekmisiz hep beraber gidecekmişiz biz eşimle gideceğiz siz sonra gidin dememe rağmen inatlaştı. Durumu eşime anlattım aylardır gitmedi üstelik baban gidelim diye ısrar etmesine rağmen gitmedi şimdi konu komşuyu takıp gelmek istiyor ben gelmelerini istemiyorum gelmeye kalkarsa ayarsız olduğumu biliyorsun çok kötü bir şekilde uyarırım haberin olsun dedim. Eşimde annesine gelme dedi ona da inatlasinca bu zamana kadar gitmeyip biz gidince mi aklına geldi hiçbir yere gelmiyorsun ben karımı alıp gidicem ne seni ne başkasını kuyruk diye gezdiremem siz başka zaman gidersiniz beni ilgilendirmez diye çocuk azarlar gibi azarlayinca kv çıt bile demeden kesti sesini.İnşallah size yansıttığı kadar arkanızdadır. O sizi düşünmez ve ailesine dur demezse bu durum çözülmez malesef
O konuda güvenim sonsuz. Bir keresinde de amcamın eşi ameliyat olmuştu aylardir geçmiş olsuna gitmeyen kv biz köye gidince bizimle gelmeye kalkti üstelik yan komşuyu vs de götürecekmisiz hep beraber gidecekmişiz biz eşimle gideceğiz siz sonra gidin dememe rağmen inatlaştı. Durumu eşime anlattım aylardır gitmedi üstelik baban gidelim diye ısrar etmesine rağmen gitmedi şimdi konu komşuyu takıp gelmek istiyor ben gelmelerini istemiyorum gelmeye kalkarsa ayarsız olduğumu biliyorsun çok kötü bir şekilde uyarırım haberin olsun dedim. Eşimde annesine gelme dedi ona da inatlasinca bu zamana kadar gitmeyip biz gidince mi aklına geldi hiçbir yere gelmiyorsun ben karımı alıp gidicem ne seni ne başkasını kuyruk diye gezdiremem siz başka zaman gidersiniz beni ilgilendirmez diye çocuk azarlar gibi azarlayinca kv çıt bile demeden kesti sesini.