Kv ile kp misafirliği

puket123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2024
46
27
8 aylık evliyiz Şubat sonuna doğru görümcem doğum yapacak o doğum yapana kadar bizde kalacaklar. İyiliklerine çok iyiler asla haklarını yiyemem ne zaman biz gitsek evde ne var ne yok yüklerler kendileri gelirken her şeyi yüklenip gelirler buraya kadar her şey iyi hoş. Ama gelin görün ki kv tam bir patavatsız söylediğim lafa bu insan kırılır mı üzülür mü diye düşünmez. Sevgiliyken babam eşimle evlenmemi istemiyordu tanıdık bir komşu sürekli kızını eşime yakıştırıp duruyormuş annesi ağzını açıp görüştüğü biri var dememiş niye demedin diyince senin de babana güvenemiyoruz ki napalim dedi.
Eşimle kaçarak evlendik daha sonra görümcem hamile kalınca köydekiler gelininle kızın aynı anda doğum yapsa kime gidersin diye sormuşlar geline giderim kimi kimsesi yok kimsesiz demiş. Bu olayi da gelip bana anlatıp kimin kimsen yok kimsesizsin bende gelmesem ortada kalırsın mecbur sana geleceğim dedi. Ki sadece annem babam görüşmüyor dedem amcamlar yengelerim kuzenlerim hepsiyle görüşürüz düğünüme geldiler misafirliklerimiz vs oldu hani gerçekten kimsesiz olsam tamam diyecektim çok zoruma gitti gene bir şey demedim. Bunun gibi benzer bir çok patavatsızlığı oldu 10 kere patavatsızlığı olduysa 9una karşılık veriyordum ama bende yoruldum artık karşılık vermekten.
Daha bugün geldiler bizde eşimle dün benim yaşadığım şehire gitmiştik arkadaşlarımı vs görmeye. Kv biriyle konuşurken kendisi karşı tarafa gelinin annesi nasıl anneyse istese babasından gizli o oradayken konuşup buluşabilirdi yapmamış bile annesinde de iş yok nasıl bir anne vs demiş. Bugün yanıma geldi x'le konuştum aileni sordu bende böyle böyle dedim dedi annem hakkında dediklerini söyledi. Neyse dedim gene sustum ki normalde önceki patavatsızlıklarina az çok cevap verirdim daha ilk günden kötü olmayalim dedim kapadım çenemi.
En son mutfaktayken eşimin hayatinda ben olmadan önce 16 yaşındaki bir kızı eşimin haberi olmadan görmeye gideceklermis begenirlerse aralarını vs yapacaklarmış geçen gün köyde o kızı görmüş oturdu onu anlatti. Daha önce de eşimin bütün eski sevgililerin görücüye gittiği insanlari a'dan z'ye defalarca anlatmış bir insan.
Daha ilk günden böyle darlanmışken bir buçuk ay nasıl geçecek sabahtan beri düşünmekten migrenim tuttu artık. Bu patavatsız insanların laflarını duymayanlar görmeyenler nasıl yapıyor bana da bir yol göstersin Allah aşkına.

Zihniyeti bu, bu yaştan sonra değişmez. Sadece yapılmasını istemediğiniz şeyleri belirtip sınır koyarsınız. Eşinizden konuşmasını istersiniz.
Bir de çalışan kişi bu sohbetlere daha az maruz kalır (arkasından belki, ama yüzüne söyleyecek zaman kalmaz). Size çok ulaşamayacağı bir meşgaleniz olsaydı iyi olurdu.

8 senede alışamadığınıza 1 ayda da alışamazsınız. Duymazdan gelin . Anlatsın dursun alan almış satan satmış . Ailenize gelınce de yanlış anlamazsanız dost acı söyler doğru söylüyor benımkıler de arkamda yok diyip kendınızı bu sekılde bastırabılırsınız. Öbür türlü huzurunuz kaçar eşinize de şikayetlenmeyin 1 ay ailemi idare edemedin ne kötülük gördün ailemden die dönmesin mevzu 1,5 ay nedir ki günler kısa göz açıp kapayana kadar geçer

Ay okurken bile bunaldım

Eşimde aynı şeyi söylüyor 50 küsur yaşında huyu bu saatten sonra değişmez tamam anne de duymazdan gel ya da tatlı bir dille uyar çok ileri giderse ben uyarırım diyor. Benim tatlı dilim yok biri canımı sıktığında patır patır cevap verip bende onun canını sıkıyorum direkt. Kimsen yok olayini geçenlerde eşime söyledim deliye döndü ben geldikleri zaman anladığı dilden uyarırım sen girme araya dedi. Aylar öncesinden gelecekleri belliydi aylardir bunun için iş aradim ama tecrübem olmasina rağmen bir türlü bulamıyorum da

8 sene değil daha 8 ay maalesef eşime zaten çok nadir söylüyordum olanları o da tatlı dille uyar çok haklısın sana haksizsin diyemem annemin huyunu biliyorum ama ev almamiza araba almamiza yardımcı oldular biz onlara bu kadar yardım ettik onlar bizi evinde ağırlamak istemedi demesinler diyor ki bir yandan da haklı da el mahkum gün sayacağım artık

Görmezden gelinebiliyor çünki onların eğitimleri farklı,yetiştirilme şartları farklı,alıştıkları dünya farklı,niyeti iyidir kötüdür bilemem ama bambaşka bir çağda kaldılar bu tarafa geçemediler inatla geçmişte yaşıyorlar,hala daha eski örf adet dayatmasında hala elalem neder derdindeler,sabaha kadar konuş istediğin kadar laf sok mümkün değil anlamıyorlar,mesela anneannem laf sokar pişman ederdi bir öksürsek hemen etrafta koşturmaya başlardı ağlardı,cidden adaptasyon sorunu yaşıyorlar,bir süre sonra komik gelmeye başlıyor,kardeşime bir laf sokuyor mesela çok eğleniyoruzsize tavsiyem cidden yaşlı insanları o da öyle deyip geçin onlar öyleler çünki,ya eşiniz evden gönderecek yok asla göndermez diyorsanız,siz gideceksiniz yok gitmem diyorsanız,eşinizde onlarla gidecek, gitmesin diyorsanız sürekli kavga edeceksiniz ciddiye alıp alıp,yok onada etmem diyorsanız,seçenek kalmadı

Allah yardımcınız olsun. İş bulmak istemeniz çok güzel. Biraz daha çaba harcayın iş için. Kpss de olur

Maaşa asla takık değilim. 16-17 yaşından beri çalışıyorum hep üniden mezun olduğumdan beri ilk defa bu kadar boş kaldım onunda darlanmasi var zaten üstümde hani 5-10 bile deseler gözüm kapalı kabul edecek durumdayim zaten.

genc kizlara ders. kacarak ailenizi ezerek el kapisina gitmeyin, laf yersiniz sonra.

size de tavsiyem bam bam yapistirin laflari

Denklemi okurken beynim yandı teşekkürler evden göndermelerini tabi ki istemem oturduğumuz evin yarı parasını onlar verdi araba alirken 100 bin açığımız vardı çıkardı verdiler giderken gelirken köyden geldiğimiz zaman rahat 1 ay alışveriş yapmayız resmen o kadar iyilikleri dokunmuşken evde istemiyorum diyemem sadece artık kulağımı kapatmaya tahammül edemiyorum

Aileniz neden evlenmenizi istemedi?
İnşallah barışırsınız buna çok üzüldüm.
Yan köylümüz eşim 4 kere söyledik babam her seferinde ben o köyü sevmiyorum ölsem oraya kız vermem seviyorum istiyorum diyorsa kapi orada yol orada si*tir olup gitsin dedi. Herkes böyle aileyi böyle çocuğu bulamazsın çok iyi varlıklı insanlar demesine rağmen kabul etmedi. Amcamı araya koyduk ona da ağır konuştu en son amcam kendisi dedi zaten bu zamana kadar ailen için hırpaladın kendini senin duygularını umursamayani sende umursama çocuktan eminsen çık git bu yaşa kadar ailen için yaşadın birazda kendin için yaşa dedi. O şekilde kaçmış olduk.

Eşin ne diyorsun anne kendine gel diyecek sorunlar bitecek.

Bende sen Şubat sonu doğum yapacan sandım, görümce doğum yapacaksa sende ne işleri var

Eşin ne diyorsun anne kendine gel diyecek sorunlar bitecek.
Kimsesiz dediği laftan dolayı konuşacak zaten. Eşim sinirli bir yapiya sahip her şeyi anlatsam sinirle annesine patlar araları bozulur diye anlamamıştım. En son dayanamayıp o konuyu söyleyince ben bu kadar olduğunu bilmiyordum geldiklerinle anladığı dilden uyarırım sen sakın araya girme kötü olma dedi bakalım artık uyandıktan sonra değişir inşallah

Bende sen Şubat sonu doğum yapacan sandım, görümce doğum yapacaksa sende ne işleri var
Bu zamana kadar köy çok soğuk oluyor diye kışı hep eşimin olduğu şehire gelip onun evinde geçirmişler bu kışta doğalgaz taktıramadilar sobayla da sürekli kovasini değiştir et vs derken çok uğraşmışlar önümüzdeki kış doğalgaz takılacak zaten bu kışı da sizde mi geçirsek acaba dediler hayır diyemedik bizde mecbur kabul ettik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…