Kv eşime benim söylediğimi bilmiyor çünkü. O an annesi siz hazırsınız bende hazirlaniyim diyince eşim girdi devreye benim dediğim anlaşılmasın diye doğal olarak o sanıyor ki eşimin anlık tepkisiydi onun gelmesini eşim istemedi diye biliyor. Ki eşimle annesi birbirlerine çok düşkündür anne oğul arasına girmek istemeyip söylemeyeceğimi düşünerek bunları yapıyor. 10 patavatsızlığın 9.99'u eşim ortada yokken oluyor çünkü ne tesadüfse.Aferin eşine. O zaman hiç dert etmene gerek yok eşin çözer bunu. Sadece ona karşı dürüst ol en kötüsünü saklama ondan en ağırını bilsin ki tepkisi hafif kalmasın. Yani kvne de maşallah. Daha önce böyle bi olay yaşanmışken hangi cesaret bu şekilde konuşabiliyor hayret doğrusu
Aslında hiç çekinmediğinizi kendisine göstereceksiniz bi dumur olacak ama bu seferde gelin doldurdu bu benim oğlumun düşüncesi değil olacak ve ciddiye almamaya başlayacak. Hep öyle olur zaten. Benim babannemde öyleydi hala da öyle. Büyükbabamla babam etraftayken annemle konuşur kızım kızım der kimse yokken surat 5 karış 2 kelime konuşmaz, konuşunca tersler. Çok ikiyüzlü iğrenç bi hareket. Ama ben gördüm işte onları, bizim yanımızda yapardı. Hatta bize yansıdığı da olurdu en son büyük bi kavgayla patlak vermişti 5-6 yıl önce. O gün babamı arayıp ya benle gel ya ben annemi alıp gidiyorum dediğimde babam hepimizi alıp evden çıkmasaydı da annemin yanında olmasaydı annem nasıl yıkılırdı düşünemiyorum. Neyse bu olay babannemin gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştı hiç pişman değil kavga ettiğim içinKv eşime benim söylediğimi bilmiyor çünkü. O an annesi siz hazırsınız bende hazirlaniyim diyince eşim girdi devreye benim dediğim anlaşılmasın diye doğal olarak o sanıyor ki eşimin anlık tepkisiydi onun gelmesini eşim istemedi diye biliyor. Ki eşimle annesi birbirlerine çok düşkündür anne oğul arasına girmek istemeyip söylemeyeceğimi düşünerek bunları yapıyor. 10 patavatsızlığın 9.99'u eşim ortada yokken oluyor çünkü ne tesadüfse.
İnsan inanamıyo dimi gözünün içine baka baka numara yapıyo numaracı kezbanlar.Aslında hiç çekinmediğinizi kendisine göstereceksiniz bi dumur olacak ama bu seferde gelin doldurdu bu benim oğlumun düşüncesi değil olacak ve ciddiye almamaya başlayacak. Hep öyle olur zaten. Benim babannemde öyleydi hala da öyle. Büyükbabamla babam etraftayken annemle konuşur kızım kızım der kimse yokken surat 5 karış 2 kelime konuşmaz, konuşunca tersler. Çok ikiyüzlü iğrenç bi hareket. Ama ben gördüm işte onları, bizim yanımızda yapardı. Hatta bize yansıdığı da olurdu en son büyük bi kavgayla patlak vermişti 5-6 yıl önce. O gün babamı arayıp ya benle gel ya ben annemi alıp gidiyorum dediğimde babam hepimizi alıp evden çıkmasaydı da annemin yanında olmasaydı annem nasıl yıkılırdı düşünemiyorum. Neyse bu olay babannemin gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştı hiç pişman değil kavga ettiğim içinişte böyle iğrenç Fesat insanların kötülükleri belki 20 yıl sürüyor ama yine ayağına takılıyor. Eğer cidden kötü niyetle yaptığını düşünüyorsan bil ki 20 sene geçer ama yine de o yüzleşme bi gün olur
Evet ya insan tiksiniyo. Annemde çok güzel idare ediyordu o kavgayı aslında ben dahil olunca patlamıştı her şeyİnsan inanamıyo dimi gözünün içine baka baka numara yapıyo numaracı kezbanlar.
Bunları bana bir daha anlatma, söyleme diyerek eşinizde yanınızdayken ciddi konuşacaksınız. Bu kadar uzun süre mazeretsiz oğlunda olsa kalmak iyi değil. Daha yeni evlisiniz. Sınırlarınızı baştan çizmeniz net konuşmanız lazım. Kalp kırmayın ama kendi kırıklarınızı söyleyin, yeter deyin. Yoksa sonu gelmez.8 aylık evliyiz Şubat sonuna doğru görümcem doğum yapacak o doğum yapana kadar bizde kalacaklar. İyiliklerine çok iyiler asla haklarını yiyemem ne zaman biz gitsek evde ne var ne yok yüklerler kendileri gelirken her şeyi yüklenip gelirler buraya kadar her şey iyi hoş. Ama gelin görün ki kv tam bir patavatsız söylediğim lafa bu insan kırılır mı üzülür mü diye düşünmez. Sevgiliyken babam eşimle evlenmemi istemiyordu tanıdık bir komşu sürekli kızını eşime yakıştırıp duruyormuş annesi ağzını açıp görüştüğü biri var dememiş niye demedin diyince senin de babana güvenemiyoruz ki napalim dedi.
Eşimle kaçarak evlendik daha sonra görümcem hamile kalınca köydekiler gelininle kızın aynı anda doğum yapsa kime gidersin diye sormuşlar geline giderim kimi kimsesi yok kimsesiz demiş. Bu olayi da gelip bana anlatıp kimin kimsen yok kimsesizsin bende gelmesem ortada kalırsın mecbur sana geleceğim dedi. Ki sadece annem babam görüşmüyor dedem amcamlar yengelerim kuzenlerim hepsiyle görüşürüz düğünüme geldiler misafirliklerimiz vs oldu hani gerçekten kimsesiz olsam tamam diyecektim çok zoruma gitti gene bir şey demedim. Bunun gibi benzer bir çok patavatsızlığı oldu 10 kere patavatsızlığı olduysa 9una karşılık veriyordum ama bende yoruldum artık karşılık vermekten.
Daha bugün geldiler bizde eşimle dün benim yaşadığım şehire gitmiştik arkadaşlarımı vs görmeye. Kv biriyle konuşurken kendisi karşı tarafa gelinin annesi nasıl anneyse istese babasından gizli o oradayken konuşup buluşabilirdi yapmamış bile annesinde de iş yok nasıl bir anne vs demiş. Bugün yanıma geldi x'le konuştum aileni sordu bende böyle böyle dedim dedi annem hakkında dediklerini söyledi. Neyse dedim gene sustum ki normalde önceki patavatsızlıklarina az çok cevap verirdim daha ilk günden kötü olmayalim dedim kapadım çenemi.
En son mutfaktayken eşimin hayatinda ben olmadan önce 16 yaşındaki bir kızı eşimin haberi olmadan görmeye gideceklermis begenirlerse aralarını vs yapacaklarmış geçen gün köyde o kızı görmüş oturdu onu anlatti. Daha önce de eşimin bütün eski sevgililerin görücüye gittiği insanlari a'dan z'ye defalarca anlatmış bir insan.
Daha ilk günden böyle darlanmışken bir buçuk ay nasıl geçecek sabahtan beri düşünmekten migrenim tuttu artık. Bu patavatsız insanların laflarını duymayanlar görmeyenler nasıl yapıyor bana da bir yol göstersin Allah aşkına.
Sizde bu kadar fazla kalmaları doğru değil tepkini belli etmelisin ve bu kadar kalmalarına müsaade etmemelisin , eşinle konuş ve baştan sınırını koy yoksa bu böyle devam eder , ayrıca kaçarak evlenerek kendine en büyük kötülüğü yapmışsın, elin ağzı torba değil ki büzesin ,ailenle küs olmanı her zaman sana karşı kullanacaklar alışsan iyi olur, kayinvaliden açıkça kimin kimsen yok ayağını denk al demis ama sen anlamamışsın bile ...8 aylık evliyiz Şubat sonuna doğru görümcem doğum yapacak o doğum yapana kadar bizde kalacaklar. İyiliklerine çok iyiler asla haklarını yiyemem ne zaman biz gitsek evde ne var ne yok yüklerler kendileri gelirken her şeyi yüklenip gelirler buraya kadar her şey iyi hoş. Ama gelin görün ki kv tam bir patavatsız söylediğim lafa bu insan kırılır mı üzülür mü diye düşünmez. Sevgiliyken babam eşimle evlenmemi istemiyordu tanıdık bir komşu sürekli kızını eşime yakıştırıp duruyormuş annesi ağzını açıp görüştüğü biri var dememiş niye demedin diyince senin de babana güvenemiyoruz ki napalim dedi.
Eşimle kaçarak evlendik daha sonra görümcem hamile kalınca köydekiler gelininle kızın aynı anda doğum yapsa kime gidersin diye sormuşlar geline giderim kimi kimsesi yok kimsesiz demiş. Bu olayi da gelip bana anlatıp kimin kimsen yok kimsesizsin bende gelmesem ortada kalırsın mecbur sana geleceğim dedi. Ki sadece annem babam görüşmüyor dedem amcamlar yengelerim kuzenlerim hepsiyle görüşürüz düğünüme geldiler misafirliklerimiz vs oldu hani gerçekten kimsesiz olsam tamam diyecektim çok zoruma gitti gene bir şey demedim. Bunun gibi benzer bir çok patavatsızlığı oldu 10 kere patavatsızlığı olduysa 9una karşılık veriyordum ama bende yoruldum artık karşılık vermekten.
Daha bugün geldiler bizde eşimle dün benim yaşadığım şehire gitmiştik arkadaşlarımı vs görmeye. Kv biriyle konuşurken kendisi karşı tarafa gelinin annesi nasıl anneyse istese babasından gizli o oradayken konuşup buluşabilirdi yapmamış bile annesinde de iş yok nasıl bir anne vs demiş. Bugün yanıma geldi x'le konuştum aileni sordu bende böyle böyle dedim dedi annem hakkında dediklerini söyledi. Neyse dedim gene sustum ki normalde önceki patavatsızlıklarina az çok cevap verirdim daha ilk günden kötü olmayalim dedim kapadım çenemi.
En son mutfaktayken eşimin hayatinda ben olmadan önce 16 yaşındaki bir kızı eşimin haberi olmadan görmeye gideceklermis begenirlerse aralarını vs yapacaklarmış geçen gün köyde o kızı görmüş oturdu onu anlatti. Daha önce de eşimin bütün eski sevgililerin görücüye gittiği insanlari a'dan z'ye defalarca anlatmış bir insan.
Daha ilk günden böyle darlanmışken bir buçuk ay nasıl geçecek sabahtan beri düşünmekten migrenim tuttu artık. Bu patavatsız insanların laflarını duymayanlar görmeyenler nasıl yapıyor bana da bir yol göstersin Allah aşkına.
Kabul etmemeliydin...Bu zamana kadar köy çok soğuk oluyor diye kışı hep eşimin olduğu şehire gelip onun evinde geçirmişler bu kışta doğalgaz taktıramadilar sobayla da sürekli kovasini değiştir et vs derken çok uğraşmışlar önümüzdeki kış doğalgaz takılacak zaten bu kışı da sizde mi geçirsek acaba dediler hayır diyemedik bizde mecbur kabul ettik.
Baban berbat bir insan , resmen seni kaçmaya mecbur etmişler, biraz dişli olmalısın, hakkını aramayi öğren yoksa seni çok ezer bu eş ailesi , eşinle herşeyi konuş açıkça, konuşurken haddini bilerek konuşsunlar senle , evliliğin tam oturmadan sakın çocuk yapma derim ...Yan köylümüz eşim 4 kere söyledik babam her seferinde ben o köyü sevmiyorum ölsem oraya kız vermem seviyorum istiyorum diyorsa kapi orada yol orada si*tir olup gitsin dedi. Herkes böyle aileyi böyle çocuğu bulamazsın çok iyi varlıklı insanlar demesine rağmen kabul etmedi. Amcamı araya koyduk ona da ağır konuştu en son amcam kendisi dedi zaten bu zamana kadar ailen için hırpaladın kendini senin duygularını umursamayani sende umursama çocuktan eminsen çık git bu yaşa kadar ailen için yaşadın birazda kendin için yaşa dedi. O şekilde kaçmış olduk.
Allah yardımcın olsun çok zor günler geçmez artık8 aylık evliyiz Şubat sonuna doğru görümcem doğum yapacak o doğum yapana kadar bizde kalacaklar. İyiliklerine çok iyiler asla haklarını yiyemem ne zaman biz gitsek evde ne var ne yok yüklerler kendileri gelirken her şeyi yüklenip gelirler buraya kadar her şey iyi hoş. Ama gelin görün ki kv tam bir patavatsız söylediğim lafa bu insan kırılır mı üzülür mü diye düşünmez. Sevgiliyken babam eşimle evlenmemi istemiyordu tanıdık bir komşu sürekli kızını eşime yakıştırıp duruyormuş annesi ağzını açıp görüştüğü biri var dememiş niye demedin diyince senin de babana güvenemiyoruz ki napalim dedi.
Eşim o zaman 22-23 yaşında falan falandı herhalde detayi sormadım bilemiyorum 24ünden sonra benimle birlikteydi benden önce olan bir şey zatenYa simdi linc yicem gibi ama ben o kadar da cok buyuk bir sorun gormedim. Simdi soyle dusunun, esinizle kacarak evlenmissiniz ve kayinvalideniz size gelirken, herseyi getiriyor, yardimci oluyor mu? Eger size yardimci oluyorsa bu sizi sevdigini en azindan deger verdigini gosterir. Bazi insanlarin dili boyle. Hersey agzinda oluyor maalesef. Bir de milletle ne konusuyorsa gelip size de soyluyor. Art niyet cok sezmedim ben. Siz kibarca anne keske boyle deseydin niye oyle dedin diye kibar kibar konusmayi deneseniz.
bir diger konu da dogum yaptiginizda kizina gitmek yerine size gelecegini soylemis. Oyle veya boyle, siz kiminle konusursaniz konusun, dogum sirasinda insan annesini ister yaninda. Kaldiki kacmissiniz. Aileniz yaninizda degil diye sizi ezmeye kalkmamis, sizi hor gormemis, size kotu davranmamis. En azindan sizin anlattiklarinizdan anladigim kadariyla. Size karsi kotu konustu mu hic, arkanizdan is cevirmeye kalkti mi mesela? Bunlara bakin derim ben en basta.
Bunlarin disinda yeni evli insanlarin evinde bu kadar uzun sure kalmayi ben cok dogru bulmam.
Bir diger konu da esiniz kac yasindaki de 16 yasindaki kucuk kizi esinize uygun gormus? Bu hic hos degil
Bende bunu anlamlandıramiyorum kızı artık ağırlaşmaya başladı gidip kızına yardım edebilir kışın soğuğundan kaçıyorlar sözde kızının yaşadığı şehir sıcak olan bölgede yani bırakın doğalgazı sobayı bu ay da bile bazen klimayla ısınabiliyorlar soğuktan kaçıyorsan git kızında kal mantıken.Neden o zamana kadar sizde kalıyorlar? Doğum yakın gelselerdi ya
Dün gece eşime annem hakkında söylediği lafı söyledim annesi yokken ben veririm cevabını anlayacağı dilden konuşurum diye adam boşver takma diyip sustu. Sizin deyiminizle kelek çıktı yani :) Bu saatten sonra dünya dünyaya kalsa gene susmam dün gece eşimin o rahat tavırla o lafı soylemesinden benim benden başka kimsem olmadığını gayet iyi anladım.Kacarak geldigin icin eziyor kv seni
Anani babani rahatca yargiliyor laf soyluyor hem sana hem cevreye
Sende cenemi kapadim diyorsun
Neden diyemiyorsun "her ne kadar konusmuyor olsak da onlar benim annem babam, onlar icin ne bicim anne baba diyemezsiniz herkes kendine baksin" diye?
hem gel evimde kal hemde bana aileme laf soyle oldu.
Sesini cikar bakalim o melek esin hala melek mi kaliyor yoksa kelek mi?
Kimseye oyle cok guvenme
Ailene de laf soyletme bir zahmet
Koca hersey demek degil
O gaz hiç takılmayacak.Bu zamana kadar köy çok soğuk oluyor diye kışı hep eşimin olduğu şehire gelip onun evinde geçirmişler bu kışta doğalgaz taktıramadilar sobayla da sürekli kovasini değiştir et vs derken çok uğraşmışlar önümüzdeki kış doğalgaz takılacak zaten bu kışı da sizde mi geçirsek acaba dediler hayır diyemedik bizde mecbur kabul ettik.