Kayınvalide evinde kocam yokken kalmak

Gidiceksen 1-2 günlüğüne git geri dön

Siz bilirsiniz herkesin gezme anlayisi farkli. Bir kere ben baskasinin evinde kalmaktan hoslanan biri degilim. Gezme anlayisim bu degil.
Ya tabiki benim de gezme anlayışım bu değil ama ev çok büyük ve kalacağım oda ebeveyn banyolu biraz ona güveniyorum bir de gerçekten kayınvalidem de evde sıkılıyor bol bol gidilecek yer var açıkçası o vesileyle de biraz daha yakından tanırız birbirimizi 3-5 günden ne olcak ya baktım sıkılıyorum 2 güne dönerim baktım iyi geçiyor biraz daha kalırım.

Daha önceleri gittiğinizde nasıl davrandıysanız bence öyle davranın . Bu zamana kadar gitmeleriniz olmuştur eşinizle birlikte sorun da yaşamadıysanız aynı davranın

8 değil 2 saatmiş ama olsun yine gelmek zorunda değil. İnce bir düşünceye de evet öyle diyebiliriz bence. O kadar az mesafeye 1 haftada kalmanıza gerek yok zaten. Birkaç gün kalıp dönedebilirsiniz.

Eliniz ayağınız yok mu otobüse binemiyorsunuz neden başkası taksi gibi başka şehirden ayağınıza gelip sizi alsın?

Ben gitmem, eş yokken gitmekte saçma geliyor. Mantığı anlayamadım ama madem gitmek istiyorsunuz insanların evinde yabancı gibi davranmayın.

Yanlış anlaşılma olmasın gideceğim şehir yakın 2 saatlik yoldan almaya gelecek ama bu benim yine de hoşuma gitti izin gününde kimse kimseyi almak zorunda değil keyfi gidiyorum ben sonuçta. Haklısınız zaten kendi isteğimle gidip istediğim süre kalacağım sadece iş konusunda elim çok yatkın olmadığı için biraz tedirginim ama birbirimizi daha iyi tanımak için de bir fırsat sonuçta artık onlar da birnevi benim ailem oldular. Dediğiniz gibi iyi bir izlenim almazsam zaten arayı da çok bozmadan dönerim ve tekrar gitmem tek başıma. Yakın yer olduğu için 2 gün bile kalsam göze batmaz duruma göre şekillenirim.

Ben olsam eşimsiz gitmem. Yarin birgun bu torun falan olunca tekrar bi esinizin olmadigi zamanda gelsin diye beklentilere sebep olabilir cunku ve o zaman istemiyor olabilirsiniz. Ama siz bilirsiniz. Yani sonucta onlarda aileniz esinizden dolayi bu yuzden madem gidiyorsunuz kendi evinizde, kendi ailenizde nasil davraniyorsaniz ayni sekilde davranmaniz dogrusu bana gore. Tabi herkese surekli hizmet etmek, her isi ben yaparim demek degil bu. Rahat olun, herkes yaparken sizde bir isin ucundan tutun, ev sahipleri ne yapiyorsa aynisini yapin anlaminda soyluyorum.

Yani ben arayıp gel beni al demiş olsam haklısınız ama ben zaten kaç defa eşime gerek yok yorulmasın dememe rağmen o senin de kardeşin ben olsam gelir alırdı seni de almak istedi gelsin alsın tabiki dedi. Şimdi arayıp elim ayağım var taksi misin de geliyorsun? Demek istemem kendisine.
Diğer tavsiyeniz için de teşekkürler siz mantığını anlamasanız da olur

Sonradan fark ettim mesafenin 2 saat oldugunu. Yine de ince bir düşünce.
Dediğiniz gibi rahat edemezseniz hemen döneceğiniz yerdelermiş. Bir kere gidip, kalıp denemekten bir şey olmaz.

Son düzenleme:
Söylediklerinizi çok mantıklı buldum teşekkür ederim. Aslında beklenti oluşabilir haklısınız. Bu konularda ben eşime çok güvendiğimden biraz keyfi hareket ediyorum sanırım. Eş ailesi beklentiye girse de eşim ben istemediğim sürece hayır gelmeyecek diyebilir ailesine yani beni sıkıntıya sokacak bi harekette bulunmaz. Bir de heves ettim sanki ben bi nedenini anlamadığım şekilde normalde de pek sevmem aslında ona gideyim bunda kalayım işlerini. Bi seferden büyük bi beklenti de oluşturmam diye düşünüyorum bu durumu sürekli tekrarlamamak benim yararıma tavsiyenizi dikkate alıcam. Zaten en az 2 sene çocuk düşünmüyoruz o süreye kadar bugünler unutulur gider. Ev işi konusunda tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim

Kayinvalidesi kötü olanlar nasılda belli
Sıkıntınız yok gitmek istemişsiniz ve nasıl davranmaliyim sorusuna bile sormadiginiz yerden cevap gelmis :) "Gitme "
İnsanlar kendi mutsuz oldukları konuda herkesin öyle olduğunu düşünüyor ve karsidakini de dolduruyor ,çok garip
Ayrıca kimse sizi almak zorunda değil ne demek bir zahmet alsın
Şahsen birine jest 2 saatlik yolu geç 5 dklik yol yapsam ve bunu mecbur yapmam gerek diye görseler anında yapmayı bırakırım . Kaynın diye şoför mu tutmussun da bi zahmet olsun :)
Bence de bu ince bir düşünce:)
Elbette insanız orda belki bi yanlışları olabilir ,sinir olabilirsiniz
Ama genel olarak iyilerse, herkesin gıcık huyları vardır diye düşünüp kendinizi doldurmayin
Şimdiden iyi gezmeler dilerim

yorumunuz için çokk teşekkür ederim böyle bir yorum almak mutlu etti beni. Kesinlikle sizin gibi düşünüyorum kötü değillerse önyargıya gerek yok herkes hamurunu belli ederdi az çok o insanları 1 buçuk senedir tanıyorum ben sonuçta. İnşallah mutlu gider mutlu da dönerim.
Çok teşekkür ederim

Ben tesekkur ederim. Isinize yararsa ne mutlu. Ben artik gittikce kaynanami domine ediyorum. Iyi bari anne sen pilavi pisirirken bende corbayi yapayimda sonra bi kahve patlatiriz falan diye. Boyle alistirinca onlar size geldiginde de rahat ediyorsunuz cunku. O samimiyet rahatlik olustugu icin misafirlik hissiyati iki taraftada iki turlude gecmis oluyor. Cok rahatlatici oluyor. Hic unutmam eltim ben artik eskidim isleri yeni gelin yapsin falan dediginde "ay ben gelin degilim sekerim evin kiziyim gerekenide yaparim" diyip sonra yatmaya gitmistim, butun isleri de ona kilitlemistim. Kayinpederim ayakta alkislamisti falan. Biraz da politik olmak lazim. Dengeyi saglarsiniz duruma gore.

Aaa benim sizden alacağım çok ders var bence daha yeterince denge sağlamayı deneyeceğim. Benim kaynanam da biraz pasif bir karakter kötü anlamda demiyorum ama yöneteyim benim dediğim olsun diyen bir kadın değil gerektiğinde bana da uyacak birisi. Biraz rahatım o yüzden aman gidince bana onu der bunu yaptırır derdim yok dediğiniz gibi gerektikçe elimden geleni yaparım zaten

Evet en büyük hobim bu :)
Anahtar kelime: hobby!
Tabi onlara da gidin, gelin lakin bu can sıkıntısından dolayi olmamali. Kendinizi mutlu edecek hobiler bulabilir, arkadaslarinizla ya da sadece kendinizle kaliteli zaman gecirebilirsiniz.

En sevdigim. Kanki olun oyleyse. Tabi siz sir vermeyinde pek dert arkadasi olup iyi sir tutarsaniz cok avantaji oluyor uzun vadede

Anahtar kelime: hobby!
Tabi onlara da gidin, gelin lakin bu can sıkıntısından dolayi olmamali. Kendinizi mutlu edecek hobiler bulabilir, arkadaslarinizla ya da sadece kendinizle kaliteli zaman gecirebilirsiniz.
Bunu yapmadığımı nereden çıkarttınız ki yarın arkadaşımla kuaföre gideceğim öncesinde tablo aldım boyamak için onu bitirdim annem de yardım etti tabi ama. Vesaire vesaire…
Demem o ki biraz daha vaktim var eşim gelince zaten gideceğimiz gezeceğimiz yerler de var ee ben 2 ay ne yapacağım diye düşünürken zaten her fırsatta gel gezdirelim seni diyen eş aileme bu sever kulak verdim ve gitmek istedim. İçimden bi ses bunun da beni mutlu edeceğini ve mutlu döneceğimi söylüyor. Umarım da öyle olur hayal kırıklığı yaşamak istemem tabiki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…