• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideniz size geldiğinde herhangi bir işe elini sürüyor mu?

Şimdiden iyi bayramlar kk üyeleri
Konuyu çok da uzatmak istemiyorum kv ile sık görüşmüyoruz aslında ama evime geldiğinde en güzel şekilde ağırlarım hep fakat dikkatimi çeken bir şey var hiçbir işe elini sürmez, ne bileyim çayını bile doldurmaz masa hazır olana kadar koltuktan kalkıp oturmaz masaya, yani o kadar hiçbir iş yapmıyor ki gözüme battı en azından bir tabağı mutfaktan alıp masaya koyabilir veya çayı bitince kendisi doldurabilir diye düşünüyorum yoksa kalksın yemek yapsın modunda değilim. Biz onlara gittiğimizde de ‘çay istiyorsanız koyun’ der mesela hiçbir zaman önümüze bir kuruyemiş bir şey koyduğunu görmedim. Belki ana yemeği yapar, gerisini bana bırakır. Kahvaltıyı ben hazırlarım kalkar tv izler mesela bu durum canımı sıkmaya başladı. En başından beri böyle bu arada. Bayramda görüşmeye gittiğimde nasıl davranmalıyım sizce?
Benim annem mesela yengem eve geldiğinde en güzel şekilde ağırlar o sağolsun yardım etmek istese de otur kızım çalışıyorsunuz siz yoruluyorsunuz der kıymet verdiğini hissettirir hep yengem de biz onlara gittiğimizde aynı şekilde bizi çok güzel ağırlar yardım etmek istediğimizde oturtur. Normali bu bence. Şehir dışından geliyoruz biz kayınvalidemin evinde hiçbir zaman saygı gördüğümüzü hissedemiyorum böyle davrandığında gelin hizmet edecek tabi diye düşünüyor sanki
farklı sehirlerdeyiz. Sabahın köründe de gittik gece vakti de . otobus saatine göre çok değişken saatlerde vardığımız oldu. bırakın bize ozel bir yemeği bir kahvaltısını görmedim. gidince kendimiz hazırlarız onlar da oturur yer kalkılır. gitmeden yakın bir ilçede çocuklarımın karnının doyurur oyle giderim. 20 senede kayınvalidemin bi kere pilavının tadına baktım. elinden yemek yemişliğim yoktur. yapmadı yapmaz. şimdi de ipler tamamen koptu zaten çok görüşmüyoruz. çoluk çocuğuna ana olmayan bana mı olacak

Eğer yemeğe, çaya vs davet ettiysem elini hazırlık aşamasında sürmez ama toplarken falan 'sen otur anne' desem de bana yardım eder. Onlara gittiğimde de bana iş yaptırmaz, zaten kendi kızlarına da iş yaptırmaz kendisi biraz kontrolcü olduğu için böyle olduğunu düşünüyorum. Ha aynı zamanda iyi niyetli de. Bana hep bebeğine bak ben yaparım, sen çocuğu yalnız bırakma yeter vs der onlardayken. Anneniz de iyi bir kayınvalide olması gereken bu bence. Bilemedim kayınvalidenizi de değiştiremezsiniz bu saatten sonra onu da öyle kabul edeceksiniz artık. Burda neler okudum oğlunun evine yerleşerek aylarca gitmeyip, çalışan hamile gelinine sürekli iş yaptıran, hizmet ettiren falan.

Evime gelen misafirden iş beklemem . Aslında böyle davranması bir bakıma daha iyi kendini sizin aile cemberinize dahil etmeyip misafir statusunde tutuyor sizde ona misafir dış kapı mandalı gibi davranma hakkı elde ediyorsunuz . Minimum seviye güler yüz ve sohbet ile agirlayip postalayin.

Benim kayınvalidem 3 gün bende kaldı, hala gelir tabi. Aslaa çayını bile kalkıp doldurmaz. Sofrayı toplarım bir tabağı bile mutfağa taşımaz koltukta popo izi derinleşir öyle yardım etmez. Etmediği gibi oturmaktan uyur :D
ben yapıyordum onlara gidince hala ara ara yardım ederim kıyamıyorum bazen severim kendini de, ama çoğu zaman yardım etmiyorum valla. ay işten geldim ay her gün işe git eve gel iş yap azıcıkta ben oturiyimmm diyorum söylene söylene arsız arsız oturuyorum :D

Benim kv de de aynı problem var. Aynı şehirdeyiz. Evime geldiğinde oturduğu yerden kalkmaz hizmet bekler. Kendi evinde de hamile kızı ve ben oturmaya gittiğimizde pervane olurdu özellikle ilk üç ay ( gelin* sana sandalye getirsin taburede oturma biz yaparız sen otur vs) Ben şimdi çok yeni hamileyim bayram boyu ev süpürme yer sofrası kurma kaldırma vs her türlü işi benden bekleyip yaptırdı. Biraz şans işi sanırım. Kendi kızı gibi davranan kvlere çok imreniyorum.

Ya benim bebeğim 40 günlükken bize resmen tatile diye kalmaya geldi evlerin arası 15 dkyken. Sabah kalkıp kahvaltı hazırlattı bana kendi yedi bana da bebek uyuyunca tost yaparım yersin dedi. 3 gun sonra esim artık evine dön dedi de öyle kurtuldum. Ev işine elini hiç sürmediği gibi bir de sürekli karıştı yok cam sil yok şunu yap bilmem ne 40 günlük bebekle. O günden beri evime hiç davet etmedim kendi gelcem diyip geliyo artık ben de hiç ozenmeden o gün ne yemek yapacaksam onu yapıyorum. Sizinki de böyle biri demek ki baştan tavrınızı koyun.

Ya benim bebeğim 40 günlükken bize resmen tatile diye kalmaya geldi evlerin arası 15 dkyken. Sabah kalkıp kahvaltı hazırlattı bana kendi yedi bana da bebek uyuyunca tost yaparım yersin dedi. 3 gun sonra esim artık evine dön dedi de öyle kurtuldum. Ev işine elini hiç sürmediği gibi bir de sürekli karıştı yok cam sil yok şunu yap bilmem ne 40 günlük bebekle. O günden beri evime hiç davet etmedim kendi gelcem diyip geliyo artık ben de hiç ozenmeden o gün ne yemek yapacaksam onu yapıyorum. Sizinki de böyle biri demek ki baştan tavrınızı koyun.
Yaparım olmuş pardon yaparsın dedi🤣

Benim kaynanayada biseyler oldu onceden konuşurdu sohbetler muhabbetler simdi bir kac senedir kaçıyor benden bence bizim görümcenin işi kendi kaynanası yuzden almıyor onu bizde iyiydik valideyle şimdi yok ne yemek yiyin der ne bisey için der aman uzak olsunlar bende onun evinde bişey yapmıyorum oda bana gelince bisey yapmıyor gerçi benim evde bir kasik kaldırmış ligi yok da neyse

K.valideme gittigimde elimi pek birseye surmem. Sadece masaya tabak koyar ve kaldiririm. 1 yildir evliyim daha 1 kez buzdolabini acmisimdir. Ya k.validemden yada esimden isterim.
K.validem bana cok sık gelmez ama geldiginde 40 yildir bizde gibi her ise girismeye kalkar. Bir sabah biz uyurken viledayi almis balkona yikamaya girismis. Kizdim. Evimi kendi evi gibi benimsemesinden hoslanmiyorum. Dogum yaptigimda 1 hafta yanimda kaldi. Tepkimden dolayi yemek yaparken kullanacagi tencereyi bile sordu. Bende hicbirseye elini sursun istemem, kendi ev rahatligi gibi alisirsa basim agrir.

Benim kayınvalide eve gelince direk mutfağa girer yapılacak ne iş varsa yapar Allah razı olsun işten kaçmaz, bazen kızları oturur kendi yapar. Ben de onun evinde hiç oturmam ne iş varsa yaparım onun söylemesine bile gerek yok, birileri iş yaparken mutlaka yardım ederim yoksa içim rahat etmez. Ama evde bi dağınıklık kirli bi yer falan görünce de söylenir , eskiden takıyordum artık takmıyorum

Benim evime geldiğinde hiç bir iş yapmaz oturur belki bir iki tabak götürüverir yanında kızı varsa ikisi birden oturur 😂
Kv min evinde de genelde yemeği ben yaparım bulaşık çay vs bende temizlik filan yapmam hiç o topa girmem erken uyanıyorsam kahvaltıyı birlikte hazırlarız onlar çok erken uyanıyorlar o hazırlıyor çoğu zaman.
Ama ben oradayken çoğu zaman mutfağın önünden geçmiyor dışarlarda geziyor zaten herşeyi tabak tabak etrafa dizmeyi sever gittiğimde derer toplarım mutfağını.
Yalnız kızının evinde gördüm fıldır fıldırdı yeni gelin gibi ayakta durdu resmen ama kızı 4 5 aylık hamileydi bakalım ben hamile olunca öyle yapacak mı 😂😂

Back
X