Sevgilimin annesi ilişkimizi bitirmek üzere

Biraz gelişmeler olsun diye bekledim. Ayrılma kararı aldığın için seni tebrik ederim. Burada ayrılmaya, boşanmaya cesaret edemeyen pek çok kadına örnek oldun. Anne eşinden ayrıldığı için türlü manipülasyonlarla oğlunu kendine bağlamış. Evli olsa dahi pasif baba figürü varsa birçok anne oğlunu manipüle ediyor. Zaten evlenmenize de müsaade etmezdi çünkü kadın büyük ihtimalle cinsellik hariç oğlunu, eş figürü haline getirmiş. Bir evlilikte alması gereken sorumlulukları anne, oğluna yüklemiş. Bunu annesinin poposuna şaplak atmasından da görebilirisiniz. Evet cinsellik yok ki umarım yoktur, şaplak atmayı bile normalize etmişler. Bilinçaltında oğlu zaten annesinin eş figürü olmasını, sorumlulukları almayı kabul etmiş. Haliyle ev üstüne ev kurulmayacağı için size de daha sağlıklı aile dinamiklerine sahip insanlarla tanışmak düşer. Öyle de yapmışsınız.

Kendine saygın olduğu için seni tebrik ediyorum. Çok büyük bir hatadan döndün. Umarım Allah karşına normal insanlar çıkarır bundan sonra. 10 yıl sonraki sen şimdikine çok teşekkür ediyor emin olabilirsin 😁
Teşekkür ederim 😍 ben de öyle düşünüyorum, inşallah normal insanlar çıkar, sınırlarını bilen, rolleri karıştırmayan.. 👍🏻

Biraz gelişmeler olsun diye bekledim. Ayrılma kararı aldığın için seni tebrik ederim. Burada ayrılmaya, boşanmaya cesaret edemeyen pek çok kadına örnek oldun. Anne eşinden ayrıldığı için türlü manipülasyonlarla oğlunu kendine bağlamış. Evli olsa dahi pasif baba figürü varsa birçok anne oğlunu manipüle ediyor. Zaten evlenmenize de müsaade etmezdi çünkü kadın büyük ihtimalle cinsellik hariç oğlunu, eş figürü haline getirmiş. Bir evlilikte alması gereken sorumlulukları anne, oğluna yüklemiş. Bunu annesinin poposuna şaplak atmasından da görebilirisiniz. Evet cinsellik yok ki umarım yoktur, şaplak atmayı bile normalize etmişler. Bilinçaltında oğlu zaten annesinin eş figürü olmasını, sorumlulukları almayı kabul etmiş. Haliyle ev üstüne ev kurulmayacağı için size de daha sağlıklı aile dinamiklerine sahip insanlarla tanışmak düşer. Öyle de yapmışsınız.
Gerçekten mesajı tekrar okuduğumda tüm süreç gözümün önünden geçti, ürperdim. Aynen de öyle. Babasıyla sadece kağıt üzerinde evliler. Hatta eski erkek arkadaşım önemli bir karar alacağı zaman babasının “evde olmadığı” bir günü seçip annesiyle konuşuyordu… annesi de beni sevgilisininden kıskanır gibi davranıyordu dediğiniz gibi. Sınırlar çoktan aşılmış ve geri dönülmez bir yola girmişler. Bu şaplak olayı da benim gördüğüm yani daha fazlası var mıdır gerçekten bilmiyorum ama annesi ona trip atıyor telefonlarını açmıyor diye çiçek de gönderiyordu 🤦🏻‍♀️ normal bir zamanda anneye çiçek almak gibi değil de trip atan sevgilinin gönlünü almak gibi oluyor bu durum…dediğiniz gibi ben en az hasarla kurtulmak için bu süreci bitirdim hatta belki geç bile kaldım ama buna şükür diyorum.

Merhaba arkadaşlar, sizlerden fikir almak istediğim için yeni üye oldum.

Benim 2 senedir güzel giden bir ilişkim var. İkimiz de mühendisiz ve 28 yaşındayız Erkek arkadaşımla ilişkimizi evliliğe götürmek istediğimiz için ailelerimizle tanıştırmak istedik. Önce kız kardeşiyle tanıştım, kız bana saçma sapan sorular sordu. Yemek yapmayı biliyor musun ? Hangi yemekleri biliyorsun gibi şeyler.. çok fazla önemsemedim. Daha sonra annesiyle tanıştım ve gerçekten bir sorun olduğunu ilk bakışta anladım. Tanıştıktan 15 dk sonra kadın, "kaç çocuk yapmayı düşünüyorsunuz ?" diye sordu... çok bilmiş, her konuda fikri var. Oğlunun çalıştığı projeden, arabalara, aklınıza gelebilecek her konuda ahkam kesen bir kadın. Kendi kocasıyla boşanıp tekrar evlenmiş ve araları çok kötü. Ayrıca bu kadının zamanında bir doktora saldırıp hakaret etmişliği falan var. Doktor beyaz kod diye bir şey ile güvenlik çağırmış... Neyse zaman geçti ailelerimiz de tanıştı. Annesi bana soğuk davranıyordu. Ama ilişkimiz ilerlemeye devam etti.

Zaman geçtikçe ben annesinin her şeyime taktığını ve sorun ettiğini anlamaya başladım. Mesela birlikte bir düğüne katıldık ve annesi neden onunla oynamadım diye sorun etmiş... (oynadım bu arada ama oynamayı gerçekten hiç sevmem ve çekinirim). her şeyimi takip ediyor. Benim duyacağım bir ortamda "en iyisi sokak düğünü yapmak" gibi şeyler söylüyor. Yani sana yapsam bile ancak sokak düğünü yaparım demek istiyor. Düğüne gideceğimiz gün onların evinden çıkıp düğüne gidecektik ve ben kuaförden sonra evlerine gittim. Kendi evimde yemek yediğim için toktum. Annesi de sofra kurmuş (sadece ben yoktum 7 kişi gittik) ben de yiyebildiğim kadar yedim. Yemeği beğendiğimi de söyledim. Çorbasını bitirmedim diye kafasına takmış. 1 ay sonra beni tehdit etti... başka birisinden örnek vererek, yemeğini beğenmeyen insanın onun evine giremeyeceğini, o insanlardan her türlü kötülük bekleneceğini ve çocuklarıyla da görüşmesine izin vermeyeceğini falan söyledi ben şok oldum... üstelik kendisi bizim evimize daha öncesinde geldiğinde tabağındaki yemeğin 1 tanesine bile dokunmamıştı. (Servisi ben yaptığım için dikkat ettim)

Erkek arkadaşım annesine gerçekten çok düşkün. Kadının dövmesini koluna yaptırmak istedi hatta gidip fiyat bile aldı. Ve bir gün üçümüz bir aradayken sevgilimin annesinin poposuna şaplak attığını gördüm kadın da güldü. Bir gün kadına şehir dışından hediye getirmiştim ona uğrayıp verdim ama bana çay dahi ikram etmedi vs vs...Çok uzun yazıp kimseyi sıkmak istemediğim için örnekleri çoğaltmıyorum ama bir sürü sorun yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum... Erkek arkadaşımı seviyorum ama mutsuz bir hayatım olmasını da istemiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum bana yardım eder misiniz ?
Kesinlikle ayrıl.

Ayrılmışsın ve kendini kurtarmışsın.İnanılmaz mutlu oldum.
Rabbim karşına hayırlı ve seni çok mutlu edecek bir insan çıkarsın.

Gerçekten mesajı tekrar okuduğumda tüm süreç gözümün önünden geçti, ürperdim. Aynen de öyle. Babasıyla sadece kağıt üzerinde evliler. Hatta eski erkek arkadaşım önemli bir karar alacağı zaman babasının “evde olmadığı” bir günü seçip annesiyle konuşuyordu… annesi de beni sevgilisininden kıskanır gibi davranıyordu dediğiniz gibi. Sınırlar çoktan aşılmış ve geri dönülmez bir yola girmişler. Bu şaplak olayı da benim gördüğüm yani daha fazlası var mıdır gerçekten bilmiyorum ama annesi ona trip atıyor telefonlarını açmıyor diye çiçek de gönderiyordu 🤦🏻‍♀️ normal bir zamanda anneye çiçek almak gibi değil de trip atan sevgilinin gönlünü almak gibi oluyor bu durum…dediğiniz gibi ben en az hasarla kurtulmak için bu süreci bitirdim hatta belki geç bile kaldım ama buna şükür diyorum.
Burada bir konu vardı başlığını hatırlayamadım (hala umarım fakedir diyorum) konu sahibi eşiyle kaynanasına gitmişti ve kaynanası ayrı odalara yatak sermişti. Hatta konu sahibi eşinin odasına girdiğinde kaynanasının konu sahibinin eşinin yanına yattığını ve kaynanasının bacağını eşinin üzerine attığını görmüştü. O da acaba normal mi gibisinden konu açmıştı. Ayrıca o durumun benzerini yaşayan bir çok kişi de yorum yapmıştı.

Burada bir konu vardı başlığını hatırlayamadım (hala umarım fakedir diyorum) konu sahibi eşiyle kaynanasına gitmişti ve kaynanası ayrı odalara yatak sermişti. Hatta konu sahibi eşinin odasına girdiğinde kaynanasının konu sahibinin eşinin yanına yattığını ve kaynanasının bacağını eşinin üzerine attığını görmüştü. O da acaba normal mi gibisinden konu açmıştı. Ayrıca o durumun benzerini yaşayan bir çok kişi de yorum yapmıştı.
Ben bu süreçlerden sonra artık her şeye olabilir diyorum maalesef. Çok yakın bir arkadaşımın da başka evli bir arkadaşının kaynanası oğluna diyormuş ki, memelerimi elle... bu insanları toplum normları tutuyor gerçekten. Çok büyük tepki alacaklarını bilmeseler bence bazı şeylere cüret de edecekler. İçten içe fantezilerinde bunların olduğunu düşünüyorum :(

Ben bu süreçlerden sonra artık her şeye olabilir diyorum maalesef. Çok yakın bir arkadaşımın da başka evli bir arkadaşının kaynanası oğluna diyormuş ki, memelerimi elle... bu insanları toplum normları tutuyor gerçekten. Çok büyük tepki alacaklarını bilmeseler bence bazı şeylere cüret de edecekler. İçten içe fantezilerinde bunların olduğunu düşünüyorum :(
neeyyy neyy baya oğluna açık açık demiş bunu ve karısı mı biliyor

neeyyy neyy baya oğluna açık açık demiş bunu ve karısı mı biliyor
evet ben o kızı tanımıyorum ne tepki verdi ne oldu bilmiyorum ama öğrenmiş... bu kadar yaygın olması çok üzücü bence ya. bazılarında daha hafif bazılarında daha şiddetli ama maalesef çok yaygın bu sorunlar :(

Nasil ya. Baya açık açık öyle mi diyomus

Nasil ya. Baya açık açık öyle mi diyomus
ne şekilde söylediğini bilmiyorum ama diyormuş :( bir de adamın annesi oğluyla ilgili her şeyi bi sandıkta saklıyormuş göbek bağının parçası falan dahil. oğlu evlenir evlenmez getirip salonlarına koymuş burda duracak diye... sonra bi şekilde ikna etmişler kadını. daha fazlasını bilmiyorum ama bilsem uykularımın kaçacağına eminim :D

evet ben o kızı tanımıyorum ne tepki verdi ne oldu bilmiyorum ama öğrenmiş... bu kadar yaygın olması çok üzücü bence ya. bazılarında daha hafif bazılarında daha şiddetli ama maalesef çok yaygın bu sorunlar :(
bulsak da buraya getirsek o kadını ibret i alem niyetine anlatsa 😱
fiziksel boyuta geçildiği ya az ya da gizli pek duymuyoruz ama duygusal olarak kesinlikle aşırı fazla sınırı aşan anne-oğul ilişkileri bizim toplumda.
babannem bütün oğullarının evliliklerine dinamit koymuş çok kötü kalpliymiş rahmetli.
ölünce böyle hatırlanacaklar, seni hatırlayan herkes öldüğünde de senden ne kaldı ki zaten.. kötüydün ve yok oldun.

bulsak da buraya getirsek o kadını ibret i alem niyetine anlatsa 😱
fiziksel boyuta geçildiği ya az ya da gizli pek duymuyoruz ama duygusal olarak kesinlikle aşırı fazla sınırı aşan anne-oğul ilişkileri bizim toplumda.
babannem bütün oğullarının evliliklerine dinamit koymuş çok kötü kalpliymiş rahmetli.
ölünce böyle hatırlanacaklar, seni hatırlayan herkes öldüğünde de senden ne kaldı ki zaten.. kötüydün ve yok oldun.
kesinlikle... ve çoğu zaman hep baba tarafında sıkıntı çıkıyor ne hikmetse. burada kim yazmıştı hatırlamıyorum "hiç babasının dövmesini yaptırmak isteyen bir kadın görmedim" diye. evliliklerde bu konularda sıkıntı erkek ve annesi/ailesi üzerinden çıkıyor. dediğiniz gibi fiziksel boyuta her zaman geçmese bile duygusal olarak çok yaygın... bonus olarak benim babamın tarafı da lut kavmi gibiymiş :D babam neyse ki akıllı bir insanmış da kendini onlardan kurtarmış.

kesinlikle... ve çoğu zaman hep baba tarafında sıkıntı çıkıyor ne hikmetse. burada kim yazmıştı hatırlamıyorum "hiç babasının dövmesini yaptırmak isteyen bir kadın görmedim" diye. evliliklerde bu konularda sıkıntı erkek ve annesi/ailesi üzerinden çıkıyor. dediğiniz gibi fiziksel boyuta her zaman geçmese bile duygusal olarak çok yaygın... bonus olarak benim babamın tarafı da lut kavmi gibiymiş :D babam neyse ki akıllı bir insanmış da kendini onlardan kurtarmış.
Lut kavmi mi 😶‍🌫️

benim baba tarafı leşşşş 🥴 hepsi birbirini akladığı için yaptıkları şerefsizlikleri normal buluyorlar herkes bir şey yokmuş gibi davranıyor çok nadir görüyorum görünce de böyle konulara girmiyorum bir gün top ayağıma gelirse gol yaparım birilerine. babam da rezil bir kocaymış ve rezil bir baba. onu olduğu gibi kabul ettim zaten 70 yaşına geldi, çaresi yok. onu da çok az gördüm/görüyorum.

Back
X