Kayınvalide evinde kocam yokken kalmak

Allah’a şükür kendilerini bilen insanlar, tek bir an bile kötü hissetmedim kendimi kaldığım süre boyunca, 3 yaş küçük kaynım benden. Aklıma da hiç gelmedi açıkçası kaynım var gitmeyim demek. Ne ailemin ne kocamın aklına geldi böyle bir şey. Sanki sürekli dip dibe miydik sabah giden akşam gelen sessiz sakin bi çocuk bazen geldiğini bile duymuyordum evde yok sanıp yemek koymamışım bi keresinde ona gülmüştük baya :) Allah kimseyi şaşırtmasın.
Kötü bi devirdeyiz o yüzden

Eş ailesini baştan nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor bende kendilerini çok sevmeme rağmen hep mesafeliyimdir. Eşimle giderim. Aramam fazla, ilk başlarda laf arasında söyledi beni aramıyorsun diye bende tlfnla çok konusmayı sevmiyorum. Kendi annemide sık aramadığımı ima ettim. Şimdi beklentisi daha az. Beklentiyi yükselttikçe istekler artar unutma. Bebişim henüz yok bebiş olunca zaten içli dışlı oluruz. Şimdilik böyle iyi. Ben yalnızlığa bayılıyorum belki o yüzdendir. Herkesin yapısı farklı. Ama gittikçe gelmeni hep bekler söyliimm
Ayyyynı ben😍 bende gitmezdim. Gerek yok yanı. Aramam da öyle her gün ya da sık sık. Telefonla konusmaktan nefret eden bı ınsanım, kendı annemı aradığımda uzatmadan kapatırım bunu da söyledim hele goruntulu konusmak çat dıye aranmak fln hıc hoslanmıyorum. Nasıl alıştırrsanız cıdden oyle gıder. Mesafe iyidir.

Eşim gemi adamı, mecburen gidiyor ev almak için 3 ay gitti geldiğinde evimizi alacağız uzun süre beraber olacağız geri uzun süre gitmeyecek, zaten eşim buradayken her yere gidiyoruz şu an kayınvalidemlere gitmek bana şu açıdan cazip geliyor gezilecek çok yeri olan bi şehir ve o şehirde üniversiteden çok yakın arkadaşım da var onunla görüşebilirim, benim olduğum şehirde yapılacak aktivite bırakmadım orada akşam gezeceğimiz yerler çok ve vakit geçirmek istiyorum bir hafta kadar
Ben dahil çevremde hiç bir arkadaşım evinden çıkmadı,bırak kayinvalideye gitmeyi.Benim eşim de denizci asker hiç gitmemişimdir o gorevlerdeyken.İş yoksa bile üretmişimdir.Bu büyük cesaretinizi kutlarım.🙂

Allah’a şükür kendilerini bilen insanlar, tek bir an bile kötü hissetmedim kendimi kaldığım süre boyunca, 3 yaş küçük kaynım benden. Aklıma da hiç gelmedi açıkçası kaynım var gitmeyim demek. Ne ailemin ne kocamın aklına geldi böyle bir şey. Sanki sürekli dip dibe miydik sabah giden akşam gelen sessiz sakin bi çocuk bazen geldiğini bile duymuyordum evde yok sanıp yemek koymamışım bi keresinde ona gülmüştük baya :) Allah kimseyi şaşırtmasın.
Güveniyorsanız sorun yok :)

Gitmek istiyorsanız içinizden geliyorsa gidin evet ince düşünceli insanlarmış. Herkes aynı olacak diye bir şey yok. Nadiren kayınvalidesi ile anne kız gibi olan tanıdıklarım var o enerji karşılıklıdır seni rakip görmüyorsa kendisi için istediğini sizin için de istiyor belli ediyorsa, kıskanmıyorsa sevilebilir gidilebilir.
Şahsen ben hamileyken gittim eşim görevdeyken gittim kaldım sonrası için bana iyi dönmedi bu kalmalarım laçka oldu çünkü. Siz dengeyi sağlayabilirseniz gidin.

Kızlar merhaba. Eşim 3 aylığına yurt dışına gitti işi gereği belirli aralıklarla gidiyor. Gelmesine 2 ay var, ben de bu süreçte evdeyim işe de ocakta başlayacağım.
Çok ayrıntıya girmeyeyim annemlerle aynı şehirdeyim arada gidip onlarla da kalıyorum ama evde olmaktan ciddi manada sıkıldım. Kayınvalidemler bana yakın bi şehirde oturuyorlar sürekli sıkılırsan gel diye çağırıyorlardı zaten. Kaynım da otobüse binmesin gelecek olursa ben gider alırım demiş izin günlerinde. Bu haftasonu gideyim diyorum annem aslında sıcak bakmıyor sen bilirsin dedi yine de, kayınbabam etliye sütlüye karışmayan bir insandır bana karşı da çok iyidir kayınvalidemde aynı şekilde gerçekten hiçbir sorun yaşamadım eşimden de çekinirler eşim kimsenin beni üzmesine izin vermez. Yaşadıkları yer de büyük şehir gezecek yerleri çok gidip biraz gezeriz diye düşünüyorum bana da vakit geçer. Eşim yokken hiç kalmadım ilk olacak. Çok iyi olsalar da kendimden çok ödün vermek istemiyorum size sorum şu gidersem sizce nasıl hareket etmeliyim? Yani evin kızı gibi her işi yapmaya meyilli olmam mı gerekir? O pek benlik değil ama onlara ayıp etmek de istemiyorum gerektiğinde gerektiği kadar yaparım diye düşünüyorum sizce ortası nedir bunun nasıl aksiyon almalıyım?
eee insanlar madem bu kadar iyi, anneniz neden 1 kez bile gitmenizden çekiniyor anlamadım ki...

eee insanlar madem bu kadar iyi, anneniz neden 1 kez bile gitmenizden çekiniyor anlamadım ki...
Annem beni çok el bebek gül bebek büyüttü şu yaşımda hala öyle anlatsam inanmayacağınız boyutta, teyzemler bile çok derler böyle yapma diye ama değişmedi 2 erkek kardeşim var onlara da öyledir. Kocam olmadan gideceğim için tedirgin oldu haliyle orda yorulurum kötü hissedebilirim diye düşündü ama kabuğumu kırdım artık eski ben değilim. Gittim geldim gayet sınırlar içerisinde saygımı da sınırımı da bozmadan üzerime düşenleri de yaparak güzel günler geçirdim güzel de ağırlandım annemin de içi rahatlamış oldu.

Annem beni çok el bebek gül bebek büyüttü şu yaşımda hala öyle anlatsam inanmayacağınız boyutta, teyzemler bile çok derler böyle yapma diye ama değişmedi 2 erkek kardeşim var onlara da öyledir. Kocam olmadan gideceğim için tedirgin oldu haliyle orda yorulurum kötü hissedebilirim diye düşündü ama kabuğumu kırdım artık eski ben değilim. Gittim geldim gayet sınırlar içerisinde saygımı da sınırımı da bozmadan üzerime düşenleri de yaparak güzel günler geçirdim güzel de ağırlandım annemin de içi rahatlamış oldu.
yani anlamıyorum halen inanın, kocanızın ailesinib evine gidiyorsunuz

ilk kez gıdecegınız bır yer degıl, ılk kez tanısmıyorsunuz

kac yasında ınsansınız, egıtım hayatınız ve ıs hayatınız boyunca yabancı sehırler de, ınsanlar da olmustur hayatınızda

ne bu korumacılık cidden anlamadım, kaldı ki kocanız yok diye insanlar size saldıracak mı ya, ne bu buldumcuk gibi, kocanız olmadan ekmek de almayın bari, fırındasınız diye tedirgin olur aileniz.

ha sizi bu kadar darlayan anneniz ve aileniz

eminim ilerde konu açan bir gelinin, hayatında olan koca ve ailesi olarak bizlerin önüne düşecek. oğlum, üşümeyin, kombiyi yakın diye arayan annelerden ve gelini delirten kaynanalardan olur, bu aşırı ilgi ve özgür bırakmama tavrı ile.

ve bu şekilde davranan her anne babaya, bu şiiri hoparlör eşliğinde dinletmek istiyorum aslında....

bir halil cibran şiiri... çocuklar sizin çocuklarınız değil, onlar kendi yolunu izleyen hayat ın oğulları ve kızları. sizin aracılığınızla geldiler ama sizden gelmediler.ve sizinle birlikte olsalar da, sizin değiller. onlara sevginizi verebilirsiniz, düşüncelerinizi değil...

siz, doğru olanı ve normal olanı yapın lütfen. gitmek isterseniz, gidin. istemezseniz, sadece istemediğiniz için gidin...

yani ne eşinizin ailesine göre davranın, ne aşırı korumacı olan ailenizin etkisinde kalın. yaşınız kaç bilmiyorum ama kendi kanatlarınız ile uçun. yoksa bir kartal değil, civciv olarak bu hayatta da, insanların gözünde de..

siz, doğru olanı ve normal olanı yapın lütfen. gitmek isterseniz, gidin. istemezseniz, sadece istemediğiniz için gidin...

yani ne eşinizin ailesine göre davranın, ne aşırı korumacı olan ailenizin etkisinde kalın. yaşınız kaç bilmiyorum ama kendi kanatlarınız ile uçun. yoksa bir kartal değil, civciv olarak bu hayatta da, insanların gözünde de..
Açıkçası eşime bile ailemin beni daha, tabiri caizse, çocuk gibi korumaya çalışmasını hissettirmedim hiçbir zaman. Evet arkamdalar destekler görüyor biliyor ama bu boyutu bilmiyor. Onların doğrusu buydu bunu değiştiremedim ama kendi hayatımın dengesini bambaşka kurdum. E aile olunca illaki ufak tefek maruz kalmalar devam edecektir ama artık beni etkileyecek boyutta değil.

Uzun süre gitmek zorunda degilsiniz 1 hafta kalir donersiniz
Daha sonra tekrarlarsiniz
Acikcasi kendi evim disinda rahat edemeyen birisiyim isterse dunya iyisi olsunlar

Kızlar merhaba. Eşim 3 aylığına yurt dışına gitti işi gereği belirli aralıklarla gidiyor. Gelmesine 2 ay var, ben de bu süreçte evdeyim işe de ocakta başlayacağım.
Çok ayrıntıya girmeyeyim annemlerle aynı şehirdeyim arada gidip onlarla da kalıyorum ama evde olmaktan ciddi manada sıkıldım. Kayınvalidemler bana yakın bi şehirde oturuyorlar sürekli sıkılırsan gel diye çağırıyorlardı zaten. Kaynım da otobüse binmesin gelecek olursa ben gider alırım demiş izin günlerinde. Bu haftasonu gideyim diyorum annem aslında sıcak bakmıyor sen bilirsin dedi yine de, kayınbabam etliye sütlüye karışmayan bir insandır bana karşı da çok iyidir kayınvalidemde aynı şekilde gerçekten hiçbir sorun yaşamadım eşimden de çekinirler eşim kimsenin beni üzmesine izin vermez. Yaşadıkları yer de büyük şehir gezecek yerleri çok gidip biraz gezeriz diye düşünüyorum bana da vakit geçer. Eşim yokken hiç kalmadım ilk olacak. Çok iyi olsalar da kendimden çok ödün vermek istemiyorum size sorum şu gidersem sizce nasıl hareket etmeliyim? Yani evin kızı gibi her işi yapmaya meyilli olmam mı gerekir? O pek benlik değil ama onlara ayıp etmek de istemiyorum gerektiğinde gerektiği kadar yaparım diye düşünüyorum sizce ortası nedir bunun nasıl aksiyon almalıyım?
Gittiğinizde evin kızı gibi davranın arada bir gidin

Açıkçası eşime bile ailemin beni daha, tabiri caizse, çocuk gibi korumaya çalışmasını hissettirmedim hiçbir zaman. Evet arkamdalar destekler görüyor biliyor ama bu boyutu bilmiyor. Onların doğrusu buydu bunu değiştiremedim ama kendi hayatımın dengesini bambaşka kurdum. E aile olunca illaki ufak tefek maruz kalmalar devam edecektir ama artık beni etkileyecek boyutta değil.

bence de hissettirmeyin, çünkü herkesin gözünde narin naif görünmek iyi sonuçlar vermiyor. sizi zayıf, gucsuz olarak algılıyorlar ya da onlar da sıze oyle davranıyor. ve allah korusun bır bosanma, iflas, ölüm gibi buyuk travmalardan sonra sız de kendınıze bu unvanı yapıstırmıs bırı olup, kendı ayaklarınız uzerınde duramıyorsunuz. bunun orneklerını cok gordum. guclu ınsan, guclu kadın.... benım hayat felsefem bu. balık tutup tutup ver bırıne, ama balık tutmayı ogretme ve sonra aciz kalsın, aç kalsın... ebeveynlerin hatası bu oluyor.

X