Benim kocam yurtdışına gidecek ben şehirdışında ki anama gideceğim, sende kocan yok annenler yakınında sen şehirdışında ki kayınvalidene mi gideceksin?Kızlar merhaba. Eşim 3 aylığına yurt dışına gitti işi gereği belirli aralıklarla gidiyor. Gelmesine 2 ay var, ben de bu süreçte evdeyim işe de ocakta başlayacağım.
Çok ayrıntıya girmeyeyim annemlerle aynı şehirdeyim arada gidip onlarla da kalıyorum ama evde olmaktan ciddi manada sıkıldım. Kayınvalidemler bana yakın bi şehirde oturuyorlar sürekli sıkılırsan gel diye çağırıyorlardı zaten. Kaynım da otobüse binmesin gelecek olursa ben gider alırım demiş izin günlerinde. Bu haftasonu gideyim diyorum annem aslında sıcak bakmıyor sen bilirsin dedi yine de, kayınbabam etliye sütlüye karışmayan bir insandır bana karşı da çok iyidir kayınvalidemde aynı şekilde gerçekten hiçbir sorun yaşamadım eşimden de çekinirler eşim kimsenin beni üzmesine izin vermez. Yaşadıkları yer de büyük şehir gezecek yerleri çok gidip biraz gezeriz diye düşünüyorum bana da vakit geçer. Eşim yokken hiç kalmadım ilk olacak. Çok iyi olsalar da kendimden çok ödün vermek istemiyorum size sorum şu gidersem sizce nasıl hareket etmeliyim? Yani evin kızı gibi her işi yapmaya meyilli olmam mı gerekir? O pek benlik değil ama onlara ayıp etmek de istemiyorum gerektiğinde gerektiği kadar yaparım diye düşünüyorum sizce ortası nedir bunun nasıl aksiyon almalıyım?
Kendi şehrini gez, ailenle arkadaşlarınla vakit geçir ne kayınvalidesi kızım yaBenim kocam yurtdışına gidecek ben şehirdışında ki anama gideceğim, sende kocan yok annenler yakınında sen şehirdışında ki kayınvalidene mi gideceksin?
Ne mantık ve düşüncede yazıldı bilemiyorumkayınbabam etliye sütlüye karışmayan bir insandır bana karşı da çok iyidir kayınvalidemde aynı şekilde gerçekten hiçbir sorun yaşamadım eşimden de çekinirler eşim kimsenin beni üzmesine izin vermez.
Eşim gemi adamı, mecburen gidiyor ev almak için 3 ay gitti geldiğinde evimizi alacağız uzun süre beraber olacağız geri uzun süre gitmeyecek, zaten eşim buradayken her yere gidiyoruz şu an kayınvalidemlere gitmek bana şu açıdan cazip geliyor gezilecek çok yeri olan bi şehir ve o şehirde üniversiteden çok yakın arkadaşım da var onunla görüşebilirim, benim olduğum şehirde yapılacak aktivite bırakmadım orada akşam gezeceğimiz yerler çok ve vakit geçirmek istiyorum bir hafta kadarBenim kocam yurtdışına gidecek ben şehirdışında ki anama gideceğim, sende kocan yok annenler yakınında sen şehirdışında ki kayınvalidene mi gideceksin?
Yeni mi evlisin?Yani evin kızı gibi
Ya haklısınız aslında fakat anne evinde gerçekten yapmıyorum. Zorla mutfağa giren bir insanım elim alışsın diye evlendikten sonra biraz daha rahatladım bu konuda tabiki ama evin tek kızı olduğum için midir bilmiyorum annem evde değilse babam kahvaltı hazırlar erkenden kalkıp, kızmama rağmen, annemi hiç söylemiyorum bile elinden ben zorla alırım. Açıkçası sormamın sebebi de bu dengeyi bilmememden kaynaklıydı.Şimdi hangi mantıkla soruyorsunuz ben çözemedim yazdıklarınızda kendinizi koruma çabası içerisinde gibisiniz özellikle şu cümle “
Ne mantık ve düşüncede yazıldı bilemiyorum
Siz gelin olmak evin kızı olmak ne biliyorsunuz değil mi , aile evinde çaya kadar götürdünüz mü aile evinde yemek yaptınız mı ? Cevap evet ise eşinin ailesi de senin ailen , yeteri kadar yaparım otururum ne demek
Kendi evinde de böyle yaptıysan bir şey demeyeceğim ama sevdiğim insanın ailesi iyi insanlarsa her kim olursa olsun evime gelen veya bende hatırı geçen kim varsa başım gözüm üstüne der hizmet ederimiyiler diyorsunuz 3-4 tabak götürüp yıkamanın bir iki ev süpürmenin zararı olmaz .
Kimde kalacağınıza da siz karar verin ama yazdıklarınızdan gördüğüm kadarıyla siz anne evinize gidin
Evet yeni evliyim :) teşekkür ederim tavsiyeniz için.Yeni mi evlisin?
Sen evin kızı değil gelinisin bunu hiç unutma onlar gelin bilecekler seni sen kızları biliyor sanma. Tavsiye. Karar senin
Rica ederimEvet yeni evliyim :) teşekkür ederim tavsiyeniz için.
Beni yanlış anlamayın bu şekilde çok üzülürsünüz şu açıdan , iyi insanlar diyorsunuz eğer bu şekilde davranırsanız sizi soğuk görürler ve onlar için negatiflik saçmış olursunuz ama sıcakkanlı her işe atlayan biri olursanız eğer (yani öyle görünürseniz ) zaten sen yapma kızım beraber yapalım vs vs gibi cümleler kurabilirler önemli olan karşındaki sana iyi geliyorsa iyi gitmekYa haklısınız aslında fakat anne evinde gerçekten yapmıyorum. Zorla mutfağa giren bir insanım elim alışsın diye evlendikten sonra biraz daha rahatladım bu konuda tabiki ama evin tek kızı olduğum için midir bilmiyorum annem evde değilse babam kahvaltı hazırlar erkenden kalkıp, kızmama rağmen, annemi hiç söylemiyorum bile elinden ben zorla alırım. Açıkçası sormamın sebebi de bu dengeyi bilmememden kaynaklıydı.
Ya inanın ben soğuk yapılı bir insanım normalde zaten fazla cıvık cıvık istesem de olamam ama hiç mi sorun yaşamadınız diye sorarsanız gerçekten yaşamadım. Beni tanısanız öyle görmezden gelen bir insan da değilim yaşasam dile getirirdim de bunu. Evet ben bugün eşime ‘ya bi gidesim var pazar günü gitsem mi’ dedim kardeşiyle konuştu benden sonra yengen gelebilir demiş o da ‘ben gider alırım 2 saatlik yol zaten’ demiş haber etsin kesinleşince gelecekse demiş demek ki onlar da beni aileden görüyor samimi görüyor. Başkası olsa sen rica etsen de yapmazdı.Ben olsam giderim. Yatılı kaldığım her evde yaptığım gibi kahvaltı hazırlama, yemek, bulaşık gibi işlere de katılırım, köşeme geçip hizmet beklemem. Ben eş ailesi eğer nazik, güzel insanlarsa gereksiz mesafe koymalıyım, soğuk durmalıyım kafasına girmeyi doğru bulmuyorum. Eğer seversem gayet de evin kızı gibi davranırım. Ki davrandım da zamanında. Onlar da benim ailem oluyor sonuçta artık. Kaldı ki otobüste yorulmasın ben gidip alayım diye düşünen bi kardeşi var, bence çok ince bi düşünce. Böyle insanlarsa can kurban.
Bir zahmet almaya gelsin 8 saatlik yol değil sonuçta. Benim küçük kaynım alır götürür getirir. Bir zahmet.Ya inanın ben soğuk yapılı bir insanım normalde zaten fazla cıvık cıvık istesem de olamam ama hiç mi sorun yaşamadınız diye sorarsanız gerçekten yaşamadım. Beni tanısanız öyle görmezden gelen bir insan da değilim yaşasam dile getirirdim de bunu. Evet ben bugün eşime ‘ya bi gidesim var pazar günü gitsem mi’ dedim kardeşiyle konuştu benden sonra yengen gelebilir demiş o da ‘ben gider alırım 2 saatlik yol zaten’ demiş haber etsin kesinleşince gelecekse demiş demek ki onlar da beni aileden görüyor samimi görüyor. Başkası olsa sen rica etsen de yapmazdı.
İnanın 1 aydır eşim yok ve belki kendi evimde toplasan bir hafta anca kalmışımdır annemlere damlıyorum hemenRica ederim
Ailenle aynı şehirde olma lüksünü sonuna kadar kullanmanı tavsiye ediyorum zaten Allah ömür verdikçe eş ailesine gidip geleceksiniz
Gitmeyin. Gezme ihtiyacınızı kayınvalidenize giderek değil de günlük gezi vb'lerle giderin.Kızlar merhaba. Eşim 3 aylığına yurt dışına gitti işi gereği belirli aralıklarla gidiyor. Gelmesine 2 ay var, ben de bu süreçte evdeyim işe de ocakta başlayacağım.
Çok ayrıntıya girmeyeyim annemlerle aynı şehirdeyim arada gidip onlarla da kalıyorum ama evde olmaktan ciddi manada sıkıldım. Kayınvalidemler bana yakın bi şehirde oturuyorlar sürekli sıkılırsan gel diye çağırıyorlardı zaten. Kaynım da otobüse binmesin gelecek olursa ben gider alırım demiş izin günlerinde. Bu haftasonu gideyim diyorum annem aslında sıcak bakmıyor sen bilirsin dedi yine de, kayınbabam etliye sütlüye karışmayan bir insandır bana karşı da çok iyidir kayınvalidemde aynı şekilde gerçekten hiçbir sorun yaşamadım eşimden de çekinirler eşim kimsenin beni üzmesine izin vermez. Yaşadıkları yer de büyük şehir gezecek yerleri çok gidip biraz gezeriz diye düşünüyorum bana da vakit geçer. Eşim yokken hiç kalmadım ilk olacak. Çok iyi olsalar da kendimden çok ödün vermek istemiyorum size sorum şu gidersem sizce nasıl hareket etmeliyim? Yani evin kızı gibi her işi yapmaya meyilli olmam mı gerekir? O pek benlik değil ama onlara ayıp etmek de istemiyorum gerektiğinde gerektiği kadar yaparım diye düşünüyorum sizce ortası nedir bunun nasıl aksiyon almalıyım?
Ya inanın ben soğuk yapılı bir insanım normalde zaten fazla cıvık cıvık istesem de olamam ama hiç mi sorun yaşamadınız diye sorarsanız gerçekten yaşamadım. Beni tanısanız öyle görmezden gelen bir insan da değilim yaşasam dile getirirdim de bunu. Evet ben bugün eşime ‘ya bi gidesim var pazar günü gitsem mi’ dedim kardeşiyle konuştu benden sonra yengen gelebilir demiş o da ‘ben gider alırım 2 saatlik yol zaten’ demiş haber etsin kesinleşince gelecekse demiş demek ki onlar da beni aileden görüyor samimi görüyor. Başkası olsa sen rica etsen de yapmazdı.
İyi olma demiyorum ki? Mesafe olsun diyorum.İnanın 1 aydır eşim yok ve belki kendi evimde toplasan bir hafta anca kalmışımdır annemlere damlıyorum hemeneş ailesine biraz da alışmak benim maksadım. Çünkü nişanlıyken de hep benim ailemle daha çok vakit geçirdik biraz da ben onlarla vakit geçireyim. Zaten kendim istediğim tarihte dönerim biraz kocamı da mutlu etmek de istiyorum o benim aileme çok iyiydi hep ben de onun ailesiyle iyi olmak istiyorum