• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideniz size geldiğinde herhangi bir işe elini sürüyor mu?

yardım istemedikçe yapmayın sizde onun misafirisiniz ama dile getirip çayınızı alın yapın edin diyorsa rahat davranmanıza müsade ediyorsa - kalkın alın çayınızı sonuçta eşinizin annesi öyle olmasa bile bir büyüğünüz

Eğer size başka eziyetleri yoksa;
bence kadın gittiğinizde eviniz gibi rahat edin takılın kafanıza göre demenin ,yaş dolayısıyla üslubunu dengeleyemiyor olabilir

Şimdiden iyi bayramlar kk üyeleri
Konuyu çok da uzatmak istemiyorum kv ile sık görüşmüyoruz aslında ama evime geldiğinde en güzel şekilde ağırlarım hep fakat dikkatimi çeken bir şey var hiçbir işe elini sürmez, ne bileyim çayını bile doldurmaz masa hazır olana kadar koltuktan kalkıp oturmaz masaya, yani o kadar hiçbir iş yapmıyor ki gözüme battı en azından bir tabağı mutfaktan alıp masaya koyabilir veya çayı bitince kendisi doldurabilir diye düşünüyorum yoksa kalksın yemek yapsın modunda değilim. Biz onlara gittiğimizde de ‘çay istiyorsanız koyun’ der mesela hiçbir zaman önümüze bir kuruyemiş bir şey koyduğunu görmedim. Belki ana yemeği yapar, gerisini bana bırakır. Kahvaltıyı ben hazırlarım kalkar tv izler mesela bu durum canımı sıkmaya başladı. En başından beri böyle bu arada. Bayramda görüşmeye gittiğimde nasıl davranmalıyım sizce?
Benim annem mesela yengem eve geldiğinde en güzel şekilde ağırlar o sağolsun yardım etmek istese de otur kızım çalışıyorsunuz siz yoruluyorsunuz der kıymet verdiğini hissettirir hep yengem de biz onlara gittiğimizde aynı şekilde bizi çok güzel ağırlar yardım etmek istediğimizde oturtur. Normali bu bence. Şehir dışından geliyoruz biz kayınvalidemin evinde hiçbir zaman saygı gördüğümüzü hissedemiyorum böyle davrandığında gelin hizmet edecek tabi diye düşünüyor sanki
Kayın validem yok 😂

Kvniz kendi evinde size ikramda bulunmuyorsa siz de bir sey yapmayin kalkip eşiniz yapsin zoruna gider muhtemelen. Benim eşim öyle yapmisti cok kere.

Kayınvalidenizin yaşı kaç bilmiyorum, benim eşim bazen yardım etmediği için laf ediyor ama ben de ona yardim etmesine gerek yok diyorum mesela. Onlar da öyle görmüş, kendi kv sinin evini bile temizliyor hala benim kv. Ben de oradaysam ben de yardım ediyorum elime yapışmıyor sonuçta. He bunun dışında da görümcem falan da gelse yardım ediyor bana sağ olsun. Onlar da öyle gormus diyorum ben. Bu arada köye falan gidersek orada da iş yapıyorum, kvde de yapıyor ama gelenler de çok memnun oluyor, kimse için değil eşim için yaptığımı düşünüyorum, bir de kalabalıktan zaten pek hoşlanmıyorum, tanımadığım insanlarla muhabbet etmek zorunda da kalmıyorum böylece. Ben seviyorum kısaca bu durumu. Tabii ki siz rahatsız oluyorsanız aynen onun gibi davranın. Anne sizin de eviniz istediğiniz gibi çayınızı kahvenizi yapın deyin, mutfakta yemek yaparken anne bana şunu şunu yapmada yardım eder misiniz deyin. Benim tarzım değil, bu durumdan da gayet memnunum

Bir kere eşim dedi aslında ben o arada başka bir yemekle uğraşıyordum anne pilavı da sen yapabilir misin ben salatayı yapayım o ara dedi tamam oğlum dedi sonra pilavı yaparken ‘bize iş yaptırıyorlar ehehhe’ diye gülerek söylendi
Ay söylenirse söylensin. Sinir oldum ya. Daha 45 yaşında. Şimdiden böyle alışırsa çok çektirir size. Anne daha gencecik kadınsın dur daha pilav ne ki bir sürü yardım istiycez de sen de gülerek.

Ben de yapmak istediğinde yaptırmıyorum

Sevmem mutfağımda biri bişey yapsın
Annem bile gelse siz oturun yanımda sohbet edelim ben yaparım diyorum

Benim kv yaşlı hastalığı da var ona rağmen teklif eder yapayım diye ben yaptırtmam kendi evimde eşimden yardım isterim. Evlerine gidince de ben yemek kahvaltı hazırlığı yapmam sadece sofra kurar kaldırırım benden de talebi olmaz bana doğru olan bu gibi geliyor.

Sizin içinde kv rahatsız değilse bi an da değil yavaş yavaş elinizi çekin işlerden baktınız siz elinizi çekemiyorsunuz kvden talepde bulunun anne ben yemek yapayım sende çorbayı karıştır çabuk bitsin işimiz oturalım beraber gibi.

Konuyu çok da uzatmak istemiyorum kv ile sık görüşmüyoruz aslında ama evime geldiğinde en güzel şekilde ağırlarım hep fakat dikkatimi çeken bir şey var hiçbir işe elini sürmez, ne bileyim çayını bile doldurmaz masa hazır olana kadar koltuktan kalkıp oturmaz masaya, yani o kadar hiçbir iş yapmıyor ki gözüme battı en azından bir tabağı mutfaktan alıp masaya koyabilir veya çayı bitince kendisi doldurabilir diye düşünüyorum yoksa kalksın yemek yapsın modunda değilim. Biz onlara gittiğimizde de ‘çay istiyorsanız koyun’ der mesela hiçbir zaman önümüze bir kuruyemiş bir şey koyduğunu görmedim. Belki ana yemeği yapar, gerisini bana bırakır. Kahvaltıyı ben hazırlarım kalkar tv izler mesela bu durum canımı sıkmaya başladı. En başından beri böyle bu arada. Bayramda görüşmeye gittiğimde nasıl davranmalıyım sizce?
Benim annem mesela yengem eve geldiğinde en güzel şekilde ağırlar o sağolsun yardım etmek istese de otur kızım çalışıyorsunuz siz yoruluyorsunuz der kıymet verdiğini hissettirir hep yengem de biz onlara gittiğimizde aynı şekilde bizi çok güzel ağırlar yardım etmek istediğimizde oturtur. Normali bu bence. Şehir dışından geliyoruz biz kayınvalidemin evinde hiçbir zaman saygı gördüğümüzü hissedemiyorum böyle davrandığında gelin hizmet edecek tabi diye düşünüyor sanki
Benimki ilk zamanlar cekiniyordu. Benim yetki verdigim seyleri yapiyor ama. Mesela anne sen sunu guzel yapiyorsun diyorum yemekleri falan hep oyle yapiyor bende getir gotur gibi yardim ederim. Kisligimi falan hep o yapar zaten her geldiginde her seyimi getirir. Ogluma bakar oyun oynar genelde onun disinda ben vakit gecirmelerini isterim zaten oglumun daginikligini falan toplar. Yemek yaparken bazen bulasigida yikar. Bazen de aksam gelir 2 gun sonra gitmesi gerekiyor hastane isleri icin gelip gidiyor yol 8 saat cok yoruluyor hicbir sey yapma dinlen derim her seyi ben yaparim. Zaten kadinin kendi yasantisida asiri zor ve yogun. Erken kalkarsa cayi falan koyar ama genelde benim sesimi duymadan sabah odadan cikmaz genelde beraber sofrayi kurariz. Oyle seyler. Sag olsun iyi anlasiriz. Zaten esim vicdan yapiyor ailesi geldiginde nedense biz yapmazsak yemek falan hep disaridan yeniyor o oyle istiyor yani. Normalde haftada 2 cikiyorsak ailesi varken 3-4 oluyor. Aslinda dusundumde benim kaynis geldiginde ben daha cok dinleniyorum sanirim. Ama sizinki gibilerde var. Cok sinir olurdum ben olsam. Ha benim kayinvalidemde de bi huy var. Eger kendi akrabasi falan gelirse o bizdeyken onu gormeye falan misafir olarak otoriter gorunmeye calisir yani iste ben hicbir sey yapmiyorum her seyi gelinim yapiyor havalari yaratir. Misafir gelene kadar temizlige falan yardim eder onlar geldikten sonra sofra kurma disinda hicbir seye elini surmez misafir gidene kadar.

Kv kaç yaşında

Benim kv yaşlı hastalığı da var ona rağmen teklif eder yapayım diye ben yaptırtmam kendi evimde eşimden yardım isterim. Evlerine gidince de ben yemek kahvaltı hazırlığı yapmam sadece sofra kurar kaldırırım benden de talebi olmaz bana doğru olan bu gibi geliyor.

Sizin içinde kv rahatsız değilse bi an da değil yavaş yavaş elinizi çekin işlerden baktınız siz elinizi çekemiyorsunuz kvden talepde bulunun anne ben yemek yapayım sende çorbayı karıştır çabuk bitsin işimiz oturalım beraber gibi.
Ben aşırı rahat biriyim benim evimde yaptırmam ama kayinvalide evinde de pek bise yapmıyorum herkesin gözüne batıyorum 😁 ama yapim bu yani napiyim ha eli ayagi tutmaz hasta olur amenna ama pek aman aman is yaptığım soylenemez

Annenizin tavri dogrusu ve boyle gordugunuz icin kayinvalidenizin tavrina elbette içerliyorsunuzdur.

Ha bencede bu kiymet vermemek ama kadin muhtemelen "gelin" kavramini hizmet etmesi gereken kisi olarak benimsedigi icin yaptığı seyin kiymet vermemek oldugunun farkinda dahi değil.

Benim kayınvalidem de hiçbir işe dokunmaz ama benim özel alanıma müdahale etmek istemediği içinmiş.
Mesela dolabımı hiç açmamıştır,odama asla girmemiştir.Saygılı bir kadın.
Ona gittiğimizde de ev sizin,istediğinizi yapın der.Yanlış anlamıyorum bu durumu.

Bir de hayatı kendinize zehir etmek isterseniz,kıyas yapın.
Yok annem yengeme şöyle davranır,böyle yapar diye diye kendinizi dolduruşa getirirsiniz ancak.
Unutmayın herkesin yetiştirilme tarzı,aile dinamiği farklı.
Ez cümle:kv davranışında sorun yok.

Benimki gelin aldım hayrını görmüyorum derdi kahvaltıya çağırır yemek hazırlamazdı eve gelir yemekte kusur bulurdu cevap verince de ay çok terbiyesiz yaaa diye ağlardı. Artık ne ben onunla konuşuyorum ne o benim evime gelebilir.
.
Sizin tarafın düğünü vardı sanki değil mi?Birden aklıma geldi 😄

Doğru ya da yanlış demiyorum ama Türkiyede bu davranışta çok kv var. Benim annem mesela. İster ki hep kızları yapsın gelin yapsın. Biz geç gidelim veya gelini telefonla ilgilensin hemen söylenmeye başlar. Çünkü babannem de öyleydi.
Ama benim kaynanam herşeyi kendi yapar bana getir götür yaptırır sadece o da ısrar ettiğim zaman. Kalkmazsam ekmeği getiriver bile demez. Onların ailede herkes istediğini yapar çünkü öyle alışmışlar. Eşim kalkar çayları koyar salata yapar falan.

Yani size yanlış geliyorsa sürekli söyleyin bana yardım edermisin falan diye. Eşinize de söyleyin o da alışsın birlikte iş yapmaya. Sonuçta yazılı bir kural değil bu. Alışkanlıkla alakalı.

Misafir olarak gittiğim yerde sadece kendi tabağımı, bardağımı mutfağa götürürüm başka da hiçbir iş yapmam. Erkekler salonda oturup hizmet bekliyor sohbet muhabbet keyif gırla. Bir ben mi enayiyim başkasının evinde hizmetçi gibi çalışayım.

Ha ama kendi evimde de kimseden yardım beklemem. Hatta sorarlarsa biz hallediyoruz siz geçin derim ve bütün işi eşimle beraber yaparım

Kaynanam bize geldiğinde özellikle mutfak ve çocuk bakımı konusunda yıllık izine ayrılıyorum ben evin içinde bana kalmıyor o işler.
Temizlik yapsam arkamdan siler, çamaşır yıkar asar her işime bakar.
Onlara gittigimde de aynı şekilde yedigimizi toplar makinaya atarim oda yanimda başka işler yapar ocak siler vs.
Ben iş yaparken oturduğuna şahit olmadım daha hiç.

Gelir hiçbir şeye elini sürmez oturur gider ben de onun evine giderim elimi hiçbir şeye sürmem :) kendi bardağımı tabağımı toplarım o kadar.

Misafir olarak gittiğim yerde sadece kendi tabağımı, bardağımı mutfağa götürürüm başka da hiçbir iş yapmam. Erkekler salonda oturup hizmet bekliyor sohbet muhabbet keyif gırla. Bir ben mi enayiyim başkasının evinde hizmetçi gibi çalışayım.

Ha ama kendi evimde de kimseden yardım beklemem. Hatta sorarlarsa biz hallediyoruz siz geçin derim ve bütün işi eşimle beraber yaparım
Evet, bu sitede fark ettim. Kadınlar ne kadar normallestirmiş bunu. Sanki aylık maaş verdiği yardımcısı gibi misafir kadınlardan yardım bekliyorlar. Kac tane böyle konu gördüm. Hadi konu sahibi normal sayılır, onun evine gittiğinde misafirperverlik görmüyormuş ama dıdının dıdısı sırf kadın diye hizmet bekliyorlar. Siz en güzelini yapıyorsunuz. Misafiri karı koca beraber ağırlamalı.

Back
X