Neye sinirlendiniz yaBen giderim kayınvalideme kalırım. Kötü de değillermiş niye kalmayasanız anlamadım? Eşinizin ailesi sizin de aileniz oluyor. Bir tabak çanak kaldırmak yedi yabancı olsa yaparız, ne olmuş kaynananızın evinde de yapsanız anlamadım? Detaylı temizliğe gitmiyorsunuz ya! İnsan kendi arkasını temizler benim bildiğim.
Bazı şeyleri çok abartıyoruz ülkecek cidden!
Kayınvalidemin gerçekten çocuklarının mutluluğunu isteyen birisi olduğunu biliyorum, 4 oğulları var o yüzden de kızları gibi davranıyorlar kayınvalidem anne-kız ilişkisi kurmak istiyor anladığım kadarıyla çünkü o da haliyle kendini biraz yalnız hissediyor. İyi niyetlerini görmesem kocam yalvarsa dahi onsuz ayak basıp canımı boş yere sıkmazdım zaten inanın. Gidip görmek daha yakından tanımak istiyorum dediğiniz gibi onlar da benim ailem artık. Güzel vakit geçireceğimi de düşünüyorum. Kalsam kalsam en fazla 4-5 gün kalırım zaten. Yorumunuz için teşekkür ederimBoşverin kv önyargılarını :)
İyi kalpli ve sınırlarını bilen insanları kazanmak, gönüllerini hoş etmek güzeldir
Ev işi konusunda hiç sıkılmayın çok hamaratta olsanız her kadının kendi düzeni vardır zaten, evde iş yapılırken tutarsınız bir ucundan.
Eşinizle aile olduğunuz gibi ailesi ile de bir akrabalığınız var artık, bu kadar kasmaya gerek yok. Siz iyi niyetle yola çıkın kötü bir şey görürseniz zaten çekersiniz kendinizi. Ama 13 yıllık evliliğin ardından şunu söyleyebilirim ki iyi anlaştığınız bir kv candır. İnsan insana destektir, dosttur eş ailesi öcüdür diye bir şey yok. Eşimin 5 kardeşi var, yeri gelir kendi kardeşlerimden önce koşarlar yanıma, eşleri de öyle hepsi kardeştir benim için, kv demi ayrı severim çok tatlıdır, öyle kendinizi boşa germeyin, tüm insanlar kötü değil.
Ne sinirlenmesi ya hu :) düzgünce mesajı yazmışım normalde de hep böyle yanlış anlarsanız ailenizin evine gitmeniz daha mantıklı :)Neye sinirlendiniz yakendi arkamı temizlemem asla hizmet etmem diye bir şey mi yazmışım oldu olacak ..çtığımı da temizlesinler ay çok güldüm eşim varken genelde ben masa hazırlamak bulaşık toplamak gibi küçük yardımlar yapıyordum gittiğimizde, elim de öyle çok yatkın değildir hemen her işi halleden elinden her iş gelen kadınlardan değilim, haliyle düşündüm acaba ben kaynanam ne yapıyorsa ona yardımcı olsam ne olur diye ortası bunun nasıl bulunur bilemiyorum tecrübem henüz yok o yüzden size sordum
Cevabınızda abartan sizsiniz bu arada cidden ülkece abartıyoruz
Tamam!Ne sinirlenmesi ya hu :) düzgünce mesajı yazmışım normalde de hep böyle yanlış anlarsanız ailenizin evine gitmeniz daha mantıklı :)
Yani ben de sizin gibi düşünüyorum bir defa gittim diye görevim olacak değil yaKayınvalidem de 1 hafta oğlanla kalmışlığım oldu, hatta görümcelerimde geldiler. Biz açıkçası çok eğlendik, yedik içtik kafamıza göre takıldık. Sonrasında kimsede gelip evime çöreklenmedikayınvalidem bile en son oğlan 1.5 yaşındayken mi ne geldi evime, ben her bayram ondayim. Kendi düzenim var, gelince sıkılıyorum orda diyor.
Ben her bayram gidiyorum mesela çünkü eşim annesini ancak bayramlarda görebiliyor. Önceden herkes tatile gidiyor ben kayınvalideme gidiyorum diye sinir oluyordum.Yani ben de sizin gibi düşünüyorum bir defa gittim diye görevim olacak değil ya
Gazan mübarek olsunKesinlikle ben de böylr düşünüyorum teşekkür ederim
Niye gelinin bacakları filan mı yok? Uygun vasitaya binip gidebilir. El pençe divan mı beklemeli kayin ailesi geline karşı? Gelin gidecekse onlar da misafir edecekler. Evlerinde yemek yatak ayarlayacaklar. Burda insanlar en ufak bir misafir bahsinde ayy ben yatılķ misafir kabul etmem moduna girip misafirlik olgusunu öldürdüler bile çoktan.Bir zahmet almaya gelsin 8 saatlik yol değil sonuçta. Benim küçük kaynım alır götürür getirir. Bir zahmet.
Bunu neden çok efso bir hareket olarak gösterdin?
Ya aslında ben biraz da bunu istiyorum. Eşimin gönlünü etmek için ayda yılda bir gideyim değil de hadi annenlere de gidelim bu haftasonu diyen ben olmak isterim. Zaten gezecek çok vaktimiz var gerçekten geziyoruz eşimle, e benim ailemin olduğu şehirde yaşıyoruz ailemle görüşüyoruz, açıkçası eşim aileme iyi oldukça ben daha mutlu oluyorum aileme saygısını sevgisini gördükçe, aynı mutluluğu ona da yaşatmak istiyorum güzel bir kalabalık aile olmak istiyorum. Sizin yaptığınız gibi biraz olumlu tarafından bakmak gerekBen her bayram gidiyorum mesela çünkü eşim annesini ancak bayramlarda görebiliyor. Önceden herkes tatile gidiyor ben kayınvalideme gidiyorum diye sinir oluyordum.Sonra dedim ki, gidince sıkıntı yaşıyor muyum, hayır. Kötü bi söz duymadım, herkes bana aileden biri gibi davranıyor...bayramlarda böyle geçsin. ( Bu arada eşim hemen her hafta sonu annemlerde )
Belki sürekli gidip gelmeyi isteyen taraf siz olacaksınız. Bunu kimse bilemez...önemli olan her iki tarafta birbirine gerekli saygıyı göstersin.
Ünlem sevinç, korku, kızgınlık vs. içeren cümlelerin sonuna konur. Siz de çok kullanıyorsunuz. O yüzden bu kanıya varmış olabilir.Ne sinirlenmesi ya hu :) düzgünce mesajı yazmışım normalde de hep böyle yanlış anlarsanız ailenizin evine gitmeniz daha mantıklı :)
Yesss siz tersini yazdıkça daha çok heves ettim gidicemOoooo karar verdin yanine dedim gideceksin dedim z
Gülbelalıdır 2Yesss siz tersini yazdıkça daha çok heves ettim gidicem
Yetmezzzz. Eş ailesi geline bando ve armoni mızıkasıyla karşılama töreni yapmalı.Bir zahmet almaya gelsin 8 saatlik yol değil sonuçta. Benim küçük kaynım alır götürür getirir. Bir zahmet.
Bunu neden çok efso bir hareket olarak gösterdin?
Zaten çoğu insanın kocası git diye darlamıyor. Ama kaynana gelsin diye bık bık ötmeye başlayınca görürüm ben siziYani beklesinler gitmek zorunda değilim ki ben de bunu anlamıyorum her istediklerine uyma zorunluluğum mu varişe başlıycam zaten kim neyi bekleyecek, bu gidişimde bile ben istediğimde gidiyorum ben istediğimde döneceğim istersem gitmezdim bile kimse bana bir şey diyemezdi çünkü eşim ‘sen nasıl istersen öyle olacak’ diyor ailesine de bunu diyor eee kolumdan tutup mu götürecekler bir dahaki sefere ben şöyle düşünüyorum aradaki dengeyi sağlayacak kişi kocam olmalı. Kocam benim yüzüm asılsa ailesinin evinde hadi kalk eve dönüyoruz diyebilecek birisi yani diyelim bir daha yurt dışına gitti ve ailesi beni çağırdı ben de boşum farzedelim yine ‘aşkım bu sefer ben gitmek istemiyorum geçen sefer biliyorsun şunlar şunlar oldu’ dediğim anda konu kapanır. Ha iyi vakit geçirirsem de niye gitmeyim ben kendi isteğimle giderim zaten.
Siz buraya bakmayın.Kızlar merhaba. Eşim 3 aylığına yurt dışına gitti işi gereği belirli aralıklarla gidiyor. Gelmesine 2 ay var, ben de bu süreçte evdeyim işe de ocakta başlayacağım.
Çok ayrıntıya girmeyeyim annemlerle aynı şehirdeyim arada gidip onlarla da kalıyorum ama evde olmaktan ciddi manada sıkıldım. Kayınvalidemler bana yakın bi şehirde oturuyorlar sürekli sıkılırsan gel diye çağırıyorlardı zaten. Kaynım da otobüse binmesin gelecek olursa ben gider alırım demiş izin günlerinde. Bu haftasonu gideyim diyorum annem aslında sıcak bakmıyor sen bilirsin dedi yine de, kayınbabam etliye sütlüye karışmayan bir insandır bana karşı da çok iyidir kayınvalidemde aynı şekilde gerçekten hiçbir sorun yaşamadım eşimden de çekinirler eşim kimsenin beni üzmesine izin vermez. Yaşadıkları yer de büyük şehir gezecek yerleri çok gidip biraz gezeriz diye düşünüyorum bana da vakit geçer. Eşim yokken hiç kalmadım ilk olacak. Çok iyi olsalar da kendimden çok ödün vermek istemiyorum size sorum şu gidersem sizce nasıl hareket etmeliyim? Yani evin kızı gibi her işi yapmaya meyilli olmam mı gerekir? O pek benlik değil ama onlara ayıp etmek de istemiyorum gerektiğinde gerektiği kadar yaparım diye düşünüyorum sizce ortası nedir bunun nasıl aksiyon almalıyım?
Yani beklesinler gitmek zorunda değilim ki ben de bunu anlamıyorum her istediklerine uyma zorunluluğum mu varişe başlıycam zaten kim neyi bekleyecek, bu gidişimde bile ben istediğimde gidiyorum ben istediğimde döneceğim istersem gitmezdim bile kimse bana bir şey diyemezdi çünkü eşim ‘sen nasıl istersen öyle olacak’ diyor ailesine de bunu diyor eee kolumdan tutup mu götürecekler bir dahaki sefere ben şöyle düşünüyorum aradaki dengeyi sağlayacak kişi kocam olmalı. Kocam benim yüzüm asılsa ailesinin evinde hadi kalk eve dönüyoruz diyebilecek birisi yani diyelim bir daha yurt dışına gitti ve ailesi beni çağırdı ben de boşum farzedelim yine ‘aşkım bu sefer ben gitmek istemiyorum geçen sefer biliyorsun şunlar şunlar oldu’ dediğim anda konu kapanır. Ha iyi vakit geçirirsem de niye gitmeyim ben kendi isteğimle giderim zaten.
Kırmızı halı??? Bu detay önemli...koskoca gelin geliyorYetmezzzz. Eş ailesi geline bando ve armoni mızıkasıyla karşılama töreni yapmalı.
herkesin esinin annesi seninki gibi deccal degildir belkiİyi olma demiyorum ki? Mesafe olsun diyorum.
Eşim olmadan kvde kalmak hayatta istemem. Nasıl rahat hareket edeceksin beklentileri olmayacak mı? Çay koy yemek yap onlarla otur sohbet et. Sen sabah çıkıp akşam yemeğe geleceğini düşünmüyorsun inşallah?