Kayınvalide evinde kocam yokken kalmak

Neye sinirlendiniz ya kendi arkamı temizlemem asla hizmet etmem diye bir şey mi yazmışım oldu olacak ..çtığımı da temizlesinler ay çok güldüm eşim varken genelde ben masa hazırlamak bulaşık toplamak gibi küçük yardımlar yapıyordum gittiğimizde, elim de öyle çok yatkın değildir hemen her işi halleden elinden her iş gelen kadınlardan değilim, haliyle düşündüm acaba ben kaynanam ne yapıyorsa ona yardımcı olsam ne olur diye ortası bunun nasıl bulunur bilemiyorum tecrübem henüz yok o yüzden size sordum
Cevabınızda abartan sizsiniz bu arada cidden ülkece abartıyoruz

Kayınvalidemin gerçekten çocuklarının mutluluğunu isteyen birisi olduğunu biliyorum, 4 oğulları var o yüzden de kızları gibi davranıyorlar kayınvalidem anne-kız ilişkisi kurmak istiyor anladığım kadarıyla çünkü o da haliyle kendini biraz yalnız hissediyor. İyi niyetlerini görmesem kocam yalvarsa dahi onsuz ayak basıp canımı boş yere sıkmazdım zaten inanın. Gidip görmek daha yakından tanımak istiyorum dediğiniz gibi onlar da benim ailem artık. Güzel vakit geçireceğimi de düşünüyorum. Kalsam kalsam en fazla 4-5 gün kalırım zaten. Yorumunuz için teşekkür ederim

Ne sinirlenmesi ya hu :) düzgünce mesajı yazmışım normalde de hep böyle yanlış anlarsanız ailenizin evine gitmeniz daha mantıklı :)

Kayınvalidem de 1 hafta oğlanla kalmışlığım oldu, hatta görümcelerimde geldiler. Biz açıkçası çok eğlendik, yedik içtik kafamıza göre takıldık. Sonrasında kimsede gelip evime çöreklenmedi kayınvalidem bile en son oğlan 1.5 yaşındayken mi ne geldi evime, ben her bayram ondayim. Kendi düzenim var, gelince sıkılıyorum orda diyor.

Yani ben de sizin gibi düşünüyorum bir defa gittim diye görevim olacak değil ya

Yani ben de sizin gibi düşünüyorum bir defa gittim diye görevim olacak değil ya
Ben her bayram gidiyorum mesela çünkü eşim annesini ancak bayramlarda görebiliyor. Önceden herkes tatile gidiyor ben kayınvalideme gidiyorum diye sinir oluyordum. Sonra dedim ki, gidince sıkıntı yaşıyor muyum, hayır. Kötü bi söz duymadım, herkes bana aileden biri gibi davranıyor...bayramlarda böyle geçsin. ( Bu arada eşim hemen her hafta sonu annemlerde )
Belki sürekli gidip gelmeyi isteyen taraf siz olacaksınız. Bunu kimse bilemez...önemli olan her iki tarafta birbirine gerekli saygıyı göstersin.

Bir zahmet almaya gelsin 8 saatlik yol değil sonuçta. Benim küçük kaynım alır götürür getirir. Bir zahmet.
Bunu neden çok efso bir hareket olarak gösterdin?
Niye gelinin bacakları filan mı yok? Uygun vasitaya binip gidebilir. El pençe divan mı beklemeli kayin ailesi geline karşı? Gelin gidecekse onlar da misafir edecekler. Evlerinde yemek yatak ayarlayacaklar. Burda insanlar en ufak bir misafir bahsinde ayy ben yatılķ misafir kabul etmem moduna girip misafirlik olgusunu öldürdüler bile çoktan.

Konu sahibi herkesin ilişkisi farklıdır. Doğruyu sorarak bulamazsınız. Ben girdiğim ortamda ev benim gibi iş yaparım. Neticede daha dinç haldeyiz. Kv kişisine de anne diyosam onun evinde de öyle. Konusurum sıcak kalnlıyımdır. Sohbetim iyidir. Ama sormam genelde günlük işlere dertlere dair sorular. Üzerime düşen olduğunu düşündüğüm varsa hallederim yanlarındaysam. Yokken pek aramam sormam eşim görüntülü konuşurken arada görünür hello derim. Eşim görevdeyken ben de kaldım. Canımı sıkmazlar. Mesafemi hep korurum. Büyük şehirde olsalar daha mutlu olurdum ben de daha çok gezerdim. Çok çok samimi insanlar görüyorum eş ailesiyle Allah mesut etsin. Ben zaten herkesle bir yere kadar samimi olabilirim. Yapı meselesi.

Ben de giderdim kayınvalidem iyi bir
Görümcemler kafa dengi

Hep beraber güzel vakit geçiriyoruz

Denemiş olursunuz belki çok hoşunuza gider

Ya aslında ben biraz da bunu istiyorum. Eşimin gönlünü etmek için ayda yılda bir gideyim değil de hadi annenlere de gidelim bu haftasonu diyen ben olmak isterim. Zaten gezecek çok vaktimiz var gerçekten geziyoruz eşimle, e benim ailemin olduğu şehirde yaşıyoruz ailemle görüşüyoruz, açıkçası eşim aileme iyi oldukça ben daha mutlu oluyorum aileme saygısını sevgisini gördükçe, aynı mutluluğu ona da yaşatmak istiyorum güzel bir kalabalık aile olmak istiyorum. Sizin yaptığınız gibi biraz olumlu tarafından bakmak gerek

Ne sinirlenmesi ya hu :) düzgünce mesajı yazmışım normalde de hep böyle yanlış anlarsanız ailenizin evine gitmeniz daha mantıklı :)
Ünlem sevinç, korku, kızgınlık vs. içeren cümlelerin sonuna konur. Siz de çok kullanıyorsunuz. O yüzden bu kanıya varmış olabilir.

Bir zahmet almaya gelsin 8 saatlik yol değil sonuçta. Benim küçük kaynım alır götürür getirir. Bir zahmet.
Bunu neden çok efso bir hareket olarak gösterdin?
Yetmezzzz. Eş ailesi geline bando ve armoni mızıkasıyla karşılama töreni yapmalı.

Zaten çoğu insanın kocası git diye darlamıyor. Ama kaynana gelsin diye bık bık ötmeye başlayınca görürüm ben sizi Aman canım git herkes herkesle iyi olsun. Mutlu mesut geçinin. Fikrimizi sormuşsun bizim fikrimiz de bu.

Siz buraya bakmayın.

Gezme, görme için gideceksiniz gidin bir iki gün kalın.

Her gittiğinizde nasıl davranıyorsanız öyle davranın.

İki yardım etmek de sizi yormaz.

Annenize nasılsanız öyle davranın.

Ama iki gün yeter..

Peki kaynınız mı götürecek sizi gerçekten

herkesin esinin annesi seninki gibi deccal degildir belki
adamlarin bir yanlisini gormemis ki. hep nazik ve kibarlarmis hatta yorulma diye arabayla almayi teklif etmisler.
bazi insanlar icin esin annesi burhanin konu actigi sekliyle ilk andan "kaynana olacak"tir, gorumcesi "gormeyeyim omrumce"dir. genelde kendi annelerinin erkek ailesi tarafından ezildigini göre göre büyüyen kizlarda böyle bir önden gard alma oluyor. ya da kaynanasinin manyak oldugi ilk andan belli olanlarda - daha nisanliyken bile nisanlisinin dengeyi kuramayip kizi magdur ettigi evliliklerde.
ama herkesin es ailesi kaynana olacak degil ya.
nice tatli erkek ailesi var oglunun eşini aileden gören. benim arkadasim kaynanasiyla yurtdisi tatiline cikmisti - kaynananin yesil pasaportu, arkadasimin bos vakti vardi. gittiler gezdiler bol bol story attilar. simdi coluk cocuga karisti kadin gayet guzel bakiyor. aksamlari esi aliyir cocugu- neredeyse her gun annesi yaptığı yemeklerden küçük tencerelere koyup veriyor - ugrasmasinlar evde yemekle diye.
konu sahibinin yerinde ben olsam giderdim. sonucta artik onlar benim de ailem. Burnu onlara benzeyen cocuk doguracagim, soyadlarimiz ayni, daha yaslandiklarinda belki hastanede gecelerce refakat edecegim. ailedir benim gozumde es ailesi.
benim babam da bayilmaz ama annemin ailesine anne baba der- gereken ozeni gosterir. Annem de babamin kardeşlerine kendi oz kardesleri gibi davranir, o samimiyettedir.
ben olsam konu sahibinin yerinde zaten gezmesi de keyifli bir yermis. cumartesi sabahindan giderim, beraber kahvalti yapar beraber toplariz oglen kahvemi de icip gezmeye cikar aksam yemegine gelirim. ertesi gün öğlen kahvesinde oper cikar "ben birkac arkadasa ugrayip öyle kendim otogara giderim. yorulmayin" der keyifle gezer gece de evime donerim.
hem onlar mutlu olurlar hem muhabbet bagimiz genisler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…