Eşiniz maddi olarak zor durumda olduğunuz için değil, artık annesi ve kardeşinden ayrı kalmaya dayanamadığı için
taşınmak istiyor, sizin ailenize olan tepkisini de tamamen buna bağlıyorum, herkes dört dörtlük aile ama benim
annem kardeşim yalnız yaşıyor kafası bu. Siz zaten 4 kişisiniz +2 daha olunca hem 6 kişilik aileye bakıp hem de
borç mu ödeyecek, annesiyle kız kardeşi yardım edecekse size borç konusunda, siz taşınmadan etsinler ki hiç sanmıyorum,
şimdi bile çoğu ihtiyaçlarını eşiniz karşılıyormuş aynı evde olunca dediğiniz gibi onların ellerini cebine attırmayarak borcu
belki iki katına çıkaracak ama annesi ve kardeşi kanatlarının altında olacak.
Bu arada ek olarak şunu söylemek istiyorum, benim eşimin babası sağ olmasına rağmen kayınvalidem her şeyi büyük oğlundan
yani eşimden istiyor ve beraber yapıyorlardı, akraba ziyareti, market alışverişi, bir yerden bir yere götürme vs gibi.
Bakın eşi olmasına rağmen diyorum, siz ne cesaret evlendiniz, benim kayınvalide biz evlendikten sonra depresyona girdi
sanki oğlunu elinden almışım gibi, yani sizi düşünemiyorum bile.
Burada benim kayınvalide gibi tepki veren ise eşiniz olmuş
annesi vermemiş şanlısınız bir yerde ama, eşiniz yapmış yapacağını bu seferde. Siz de biliyordunuzki tek erkek eşiniz ve
her şey ona bakacak sorumluluk hissi evlenince bir anda ortadan kaybolmayacak hatta ayrıldığı için çoğalacak vicdan azabı duyacak vs vs.
Bu arada yanlış anlaşılmak istemiyorum iki kadın hiç bir şey yapamıyorlar eşinize muhtaçlar anlamında söylemiyorum, erkeklerin yaptığının
on katını yaparlar hem de. Sadece erkeklerin bu konudaki genel geçer, ailenin erkeği benim tutumlarına değiniyorum.
Az çok böyle olacağını bilmeniz ve ona göre karar vermeniz gerekiyordu diye düşünüyorum.
Tabi ki bu demek değil ki siz evlendikten sonra baba vefat etmeyecek hep yaşayacak, ama inanın erken yaşta baba figürünün
ortadan kaybolmasıyla beraber belki 5 katı belki 10 katı anneler çocuklara çocuklar annelere bağımlı hale geliyorlar.
Ve bu durumda sizin tablo kaçınılmaz son ne yazık ki, gitseniz olan size ve aile hayatınıza olacak gitmeseniz eşiniz sizi suçlayıp sizden uzaklaşacak.
İşiniz zor ve ne yapılırsa yapılsın birilerinin harcanacağı bir konu o yüzden hakkınızda hayırlısını diliyorum ve tabi ki bol şans.