Maddi sıkıntılar ve eşimin kayınvalideme taşınma isteği

İnanın en çok takıldığım konulardan biri de bu çünkü. Eşim en baştan beri benim hayalim iki katlı bir evde oturmak. Bir katında annem diğer katında biz otururuz diye söylüyordu zaten ben kabul etmiyordum. Konu yine oraya çıkmış oldu yani.
Ozaman dublex evde oturmus olmuyorsunuzki. Yine daire hayati oluyor esinizin onerisi. Mutfak ortak wc ortak oturma alani ortak.. bence iyi dusunun ilerisi icin mantikli bir karar almaya calisin. Esiniz bukadar istiyorsa kabul ettirmek icin mental ve psikolojik anlamda sizi israrlari sebebiyle yipraticaktir fakat ben olsam direnirdim. Cunku gercekten girisiniz olur fakat cikisiniz olmaz. Dunyanin en iyi insanlari en rahat anlasilir ailesi olsun yine olmaz. İnsan kendi ailesiyle bile, kendi evinde farkli bi duzen tuttugu andan itibaren ayni evin icinde yapamiyor uzun sure.

Aynı şeyleri yaşayarak ve eşimle bunun tartışmasını vererek bu konuda bir tık ilerleme katettik. Ama içten içe benim aileme karşı hala çok mesafeli davranıp benden de birlikte yaşamak teklifini yapınca benim reddetmemdeki en büyük etkenlerden biri de bu oldu zaten.

Eşin iki yüzlü bir insan çünkü. Yapmadığı şeyi senden bekliyor, üstelik sen yapsan da o asla yapmayacak. İlk fırsatta da yapmasaydın, ben mi zorladım diyecek. Eşin daha anasının eteğinden düşememiş, aynı eve taşınarak evliliğini bitirmiş olursun sadece.

Eşiniz maddi olarak zor durumda olduğunuz için değil, artık annesi ve kardeşinden ayrı kalmaya dayanamadığı için
taşınmak istiyor, sizin ailenize olan tepkisini de tamamen buna bağlıyorum, herkes dört dörtlük aile ama benim
annem kardeşim yalnız yaşıyor kafası bu. Siz zaten 4 kişisiniz +2 daha olunca hem 6 kişilik aileye bakıp hem de
borç mu ödeyecek, annesiyle kız kardeşi yardım edecekse size borç konusunda, siz taşınmadan etsinler ki hiç sanmıyorum,
şimdi bile çoğu ihtiyaçlarını eşiniz karşılıyormuş aynı evde olunca dediğiniz gibi onların ellerini cebine attırmayarak borcu
belki iki katına çıkaracak ama annesi ve kardeşi kanatlarının altında olacak.

Bu arada ek olarak şunu söylemek istiyorum, benim eşimin babası sağ olmasına rağmen kayınvalidem her şeyi büyük oğlundan
yani eşimden istiyor ve beraber yapıyorlardı, akraba ziyareti, market alışverişi, bir yerden bir yere götürme vs gibi.
Bakın eşi olmasına rağmen diyorum, siz ne cesaret evlendiniz, benim kayınvalide biz evlendikten sonra depresyona girdi
sanki oğlunu elinden almışım gibi, yani sizi düşünemiyorum bile.

Burada benim kayınvalide gibi tepki veren ise eşiniz olmuş
annesi vermemiş şanlısınız bir yerde ama, eşiniz yapmış yapacağını bu seferde. Siz de biliyordunuzki tek erkek eşiniz ve
her şey ona bakacak sorumluluk hissi evlenince bir anda ortadan kaybolmayacak hatta ayrıldığı için çoğalacak vicdan azabı duyacak vs vs.
Bu arada yanlış anlaşılmak istemiyorum iki kadın hiç bir şey yapamıyorlar eşinize muhtaçlar anlamında söylemiyorum, erkeklerin yaptığının
on katını yaparlar hem de. Sadece erkeklerin bu konudaki genel geçer, ailenin erkeği benim tutumlarına değiniyorum.
Az çok böyle olacağını bilmeniz ve ona göre karar vermeniz gerekiyordu diye düşünüyorum.
Tabi ki bu demek değil ki siz evlendikten sonra baba vefat etmeyecek hep yaşayacak, ama inanın erken yaşta baba figürünün
ortadan kaybolmasıyla beraber belki 5 katı belki 10 katı anneler çocuklara çocuklar annelere bağımlı hale geliyorlar.
Ve bu durumda sizin tablo kaçınılmaz son ne yazık ki, gitseniz olan size ve aile hayatınıza olacak gitmeseniz eşiniz sizi suçlayıp sizden uzaklaşacak.
İşiniz zor ve ne yapılırsa yapılsın birilerinin harcanacağı bir konu o yüzden hakkınızda hayırlısını diliyorum ve tabi ki bol şans.

Gelecekte de annemi yalnız bırakamam deyip başka eve de çıkarmaz sizi.
O kadar doğru ki bu. Her şey düzelse borçlar bitse bile bunu bahane edecek ve aslaya ayri eve cikamayacaksınız.
Annem çocuklara alıştı zaten yaslandi kime zarari var diyecek ve bir ömür orada yasamaya zorlayacak esiniz siiz.

benim aileme sebepsiz yere tepki koyan, görüşmeyen, gitmeyen, problem çıkaran eşimin ailesiyle birlikte yaşamam.
kaldı ki hiçbir sorun olmasa dahi kalmam.
gerekirse her gün makarna yerim yine de gitmem.
kendi ailenizi saymayan bir adamla nasıl evli kalabiliyorsunuz? ailenize yapılan saygısızlığı üzerinize alınmıyor musunuz?
bakın siz gidip gelmeyince problem ediyormuş kocanız o gidip gelmeyince siz neden problem etmiyorsunuz?
onun ailesi kıymetlide sizinkiler değil mi?
Dediklerinizde çok haklısınız ama iki küçük bebek ve maddi sıkıntılar varken ben daha realist yaklaşma taraftarıyım. Anladığım konu sahibi çalışmıyor ve çocuklardan dolayı calisabilecek durumda değil. Bankalara olan borçlar ödenmedikce daha büyük sıkıntılar yaşanacak.
Evliliğimi devam ettirmek istiyorsam ben her yolu denerdim, kayinvalide ile yaşamakta dahil.
Ayrıca konu sahibinin eşi ailesine karşı yeni yeni mesafeli değil, üstüne 2 çocuk yapılmış.

Dediklerinizde çok haklısınız ama iki küçük bebek ve maddi sıkıntılar varken ben daha realist yaklaşma taraftarıyım. Anladığım konu sahibi çalışmıyor ve çocuklardan dolayı calisabilecek durumda değil. Bankalara olan borçlar ödenmedikce daha büyük sıkıntılar yaşanacak.
Evliliğimi devam ettirmek istiyorsam ben her yolu denerdim, kayinvalide ile yaşamakta dahil.
Ayrıca konu sahibinin eşi ailesine karşı yeni yeni mesafeli değil, üstüne 2 çocuk yapılmış.
Evet bu durum konu sahibi tarafından dert edilseydi iki çocuk yapılmazdı

Adamın çok umrunda değil konu sahibinin ne hissettiği veya ne düşündüğü

Ben de dubleks eve razı olur çocukları da kayınvalideme bırakır işe girer bir süre para biriktirir sonra da boşanır çocuklarımı alır giderim
Belli ki adam ömür boyu böyle yaşayacak

Olabilir ama eşi kadının kendi ailesine sebepsizce mesafeli ve uzakmış. Kendi görüşmüyormuş pek.
Kadın neden anlaşamadığı problem yaşadığı birinin evine yerleşsin ki.
Ayrıca biraz realist olmak gerekirse de ardı ardına 2 çocuk yapmak maddiyat bu haldeyken o da çok mantıklı değil.
Ben olsam eşimi alırım karşıma borcu harcı hesaplayıp bir program çizip kendim de bir işe girip çocukları ya kreşe ya da bakmak isterlerse anneanne-babaannene ye bırakırdım.
Ben kayınvalidem ile inanılmaz iyi anlaşıyorum kendi annem gibi nerdeyse.
Yine de aynı ev fikri bana çok ama çok uzak. Maddi olarak çok zorluktan geçtiğimiz zaman oldu eşimin ailesininde evi vardı ama eşim asla gitmek istemedi bende istemedim. O dönem eşim ikinci bir iş buldu, bende çalıştım çok şükür atlattık.
Ve çocuk yapmadık. Hala daha yapmıyoruz. Büyük bir sorumluluk gerektiren bir şey ve konu sahibi iki tane üst üste yapıyor.
Bazen insan kendi ayağına sıkıyor bence.

Olabilir ama eşi kadının kendi ailesine sebepsizce mesafeli ve uzakmış. Kendi görüşmüyormuş pek.
Kadın neden anlaşamadığı problem yaşadığı birinin evine yerleşsin ki.
Ayrıca biraz realist olmak gerekirse de ardı ardına 2 çocuk yapmak maddiyat bu haldeyken o da çok mantıklı değil.
Ben olsam eşimi alırım karşıma borcu harcı hesaplayıp bir program çizip kendim de bir işe girip çocukları ya kreşe ya da bakmak isterlerse anneanne-babaannene ye bırakırdım.
Ben kayınvalidem ile inanılmaz iyi anlaşıyorum kendi annem gibi nerdeyse.
Yine de aynı ev fikri bana çok ama çok uzak. Maddi olarak çok zorluktan geçtiğimiz zaman oldu eşimin ailesininde evi vardı ama eşim asla gitmek istemedi bende istemedim. O dönem eşim ikinci bir iş buldu, bende çalıştım çok şükür atlattık.
Ve çocuk yapmadık. Hala daha yapmıyoruz. Büyük bir sorumluluk gerektiren bir şey ve konu sahibi iki tane üst üste yapıyor.
Bazen insan kendi ayağına sıkıyor bence.
Sizin durumunuz konu sahibinin durumundan cok farklıymış. Belki bebekler doğduğunda maddi durumları iyiydi, ticaret vs yapmaya çalıştılarsa ciddi zarara uğramış olabilirler. Diğer türlü gerçekten ayağına sıkmak olmuş.

Mevcut duruma bakarsak borcu harcı hesaplayıp yol haritası cizebileceklerini zaten düşünmüyorum. Faizler korkunç , 2 küçük bebek var ve ev kira. Çocuklar için kreş ücreti maaşından bile fazla tutar. Kira parasından kurtulmak bile baya işlerine yarar.

Borç içinde surunmektense kayınvalide ile yaşamak bence hala seçenek, hem karnım doysun hem pastam dursun diye bir dünya yok maalesef. Ne öyle ne böyle, dünya kadar borc varken kendi evinde de huzurlu olabileceğini sanmıyorum ayrıca.

Evet bu durum konu sahibi tarafından dert edilseydi iki çocuk yapılmazdı

Adamın çok umrunda değil konu sahibinin ne hissettiği veya ne düşündüğü

Ben de dubleks eve razı olur çocukları da kayınvalideme bırakır işe girer bir süre para biriktirir sonra da boşanır çocuklarımı alır giderim
Belli ki adam ömür boyu böyle yaşayacak
Boşanacaksam neden ise girip para biriktirmeye çalışayım ki? Borçlar benim üstüme değilse ve annem bakabilirse çocuklarıma işe girer çalışırım. Sonrası Allah Kerim

Sizin durumunuz konu sahibinin durumundan cok farklıymış. Belki bebekler doğduğunda maddi durumları iyiydi, ticaret vs yapmaya çalıştılarsa ciddi zarara uğramış olabilirler. Diğer türlü gerçekten ayağına sıkmak olmuş.

Mevcut duruma bakarsak borcu harcı hesaplayıp yol haritası cizebileceklerini zaten düşünmüyorum. Faizler korkunç , 2 küçük bebek var ve ev kira. Çocuklar için kreş ücreti maaşından bile fazla tutar. Kira parasından kurtulmak bile baya işlerine yarar.

Borç içinde surunmektense kayınvalide ile yaşamak bence hala seçenek, hem karnım doysun hem pastam dursun diye bir dünya yok maalesef. Ne öyle ne böyle, dünya kadar borc varken kendi evinde de huzurlu olabileceğini sanmıyorum ayrıca.
Kv evinde de huzuru hiç olmayacak maalesef.
Anlaşabilseler bir nebze diyeceğim.
Hakkında hayırlısı olsun.

Bir arkadaşım da benzer bir durum yaşamıştı. Eşi, bile bile kirayı ödememeye başlamış. Üstelik arkadaşımı sürekli kandırıyormuş; “su faturasını yatırdım”, “elektrik faturasını ödedim” gibi yalanlar söyleyerek durumu gizlemeye çalışmış. En sonunda eve bir sürü haciz ve mahkeme kağıtları gelince arkadaşım gerçeği anladı. Üstelik bu duruma düşmesi pek mümkün değilmiş çünkü ara sıra eşinin iş yerine gidip dükkana bakıyordu ve maddi durumlarına az çok hâkimdi. Meğer adam, sırf kendi ailesiyle yaşayabilmek için bilinçli olarak böyle bir plan yapmış.
Arkadaşım ise durumu fark eder etmez çok akıllıca bir hamle yaptı: Evdeki bütün eşyaları sattı, kendi adına olan kart ve borçları kapattı. Sonrasında da “Sen kendi ailene, ben de kendi aileme gideceğim. Bu durum düzelene kadar herkes ailesiyle yaşasın, toparlanınca yeniden aynı eve geçeriz,” dedi. Eşi bu beklenmedik tepki karşısında adeta şok olmuş.
Arkadaşım çocuğunu alıp annesinin evine gitti. Hafta sonları çocuk için bir araya geldiler, aile gibi gezmelere gittiler. Eşinin ailesi sürekli “Bu böyle olmaz, bize gel,” dedikçe arkadaşım da “Sen de benim aileme gelebilirsin,” demiş. Kimse adım atmayınca, en sonunda “Kusura bakma,” deyip boşandı.
İşin ilginç yanı, sonradan eşi her şeyi itiraf etmiş. Evi bilerek dağıttığını kabul etmiş, pişman olduğunu söylemiş. Ama arkadaşım ona şöyle demiş:
“Ben sana bir daha asla güvenemem. Git, sevgili ailenle yaşa.”
Ve kapıyı tamamen kapattı.

Bu kadar parasızlık ve kaosa pes peşe 2 çocuk tebrikler.
Nazik nazik anlatmışsın ama senin kocam tam bir hıyar neden mi ? Kendi ailesine bal senin ailene soguk olduğu ilk an tepkini koyman gerekiyordu.
Ayrıca eşin güya cömert ailesine karşı ama ayranı yok içmeye taht-i revanla gidiyor sicmaya

Boşanacaksam neden ise girip para biriktirmeye çalışayım ki? Borçlar benim üstüme değilse ve annem bakabilirse çocuklarıma işe girer çalışırım. Sonrası Allah Kerim
Ben eşinin uzak durmasını dert etmediği için aile ile kuvvetli bir bağı olmadığını düşündüm
Yani onlar bakar ben de işe girerim diye düşünmezmiş gibi geldi

Yoksa tabi ki mantıklı olan sizin dediğiniz

Bir yaşamaya başlarsanız daha da ayrı eve çıkmayı unutun diyorum ben sadece. Hayatınızda alabileceğiniz en yanlış karar olur.

Çok çok akıllı yorum . İki çocuk cesaret işi . Konu sahibin seni yerinde olsam hiç çocuk yapmaz calisirdim. Bence olmaz demek için maddi olarak güçlü olmalısın . Borçlar ev iki çocuk ben adamı haklı buldun taşınmak isteginde . Evde huzursuzluk istemiyorsan bence uzatma git taşın . Her kadın çalışmalı bu yüzden deniliyor . İster çakışırım ister çalışmam evlendiğimde diyorlar. Böyle bir lüks yok arkadaşlar sesinizi çıkartmanız için maddi olarak ozgur olmalısınız

Asla. Yılmadım sonuna kadar okudum. Borçlar bitse sizin durum düzelse bile bi daha asla ayrı yaşamazsınız gibi gözüküyor ömür boyu kaynanayla oturursunuz. Onların isteği bu çünkü. Hele çocukla o olay sen git çalış biz bebeğe bakarız a dönecek. Bebeklerle iyice saçmalayacaklar vs. En son çare eşinize “iyi o halde evi kapatalım sen borçları kapatıp yeniden ev tutabilecek duruma gelene kadar annenle yaşa, ben de bu süreçte çocuklarla kendi anneme giderim.” Deyin bakalım. İlla ki bir annenin yanında yaşanacaksa herkes kendi annesinde olsun

Ailenize şimdiden bu kadar soğuk olan biri kayınvalidenize taşındığınızda ne ailenizi çağırabileceksiniz eve ne onlara gidebileceksiniz. Oğlumun evi istersem gelirim diyen kadından çok da iyilik beklemiyorum burası benim evim aileni istemiyorum der kenara oturur. Oğluş da buna onay verir. Yani kısaca sizin hayatınız mahvolur onlar güllük gülistanlık ailecek otururlar.

herşeyi bi kenara bırakın. benim ailemi saymayıp ailesini melek ilan eden adamın anlını karışlarım. aileme nasıl davranıyorsa öyle davranırım. (normal saygı sevgiyi bozmayan , kaynanalık kayınpederlik yapıp huzur bozmayan ailelerden bahsedıyorum. sırf kadının ailesi olduğı için gidilip gelinmeyen , saygı duyulmayan aileler var. haa bunu da tam olarak sizin eşiniz gibi bencil ben merkezli saygı sevgi bilmeyen tipler yapıyor. )
konunuza gelirsek asla asla asla....çalışmıyorsanız çalşın , hergün makarna yeyin ama asla asla asla

Back
X