Her hafta sonu misafirlik

O çok sevmekten değil. Yaş aldıkça yalnizlasiyorlar ve yüzü sizden buluyorlar. Vakit geçiriyorlar sizle eğleniyorlar. Eşinizden kıyamıyor ama sizde bunalmakta haklısınız. En azinda çalışıyoruz zor oluyor her hafta sonu dinleyemiyoruz diyin biz sizi çağırınca diyin azaltın misafir etmeyi. Doğruyu söyleyin direkt değilse bahaneye bakmıyorlar yine arıyorlar.

Baba baskın bir karakter belli, eşinizi de sindirmiş. Ama çözüm basit evde değiliz ne zaman geleceğimizde belli değil diyecekseniz. Kırılırlarsa da alışırlar sınır bilmeyene sınır çizmezseniz daha çoook haftasonunu iptal edersiniz

Eşim olumsuz durumlarla nasıl başa çıkacağını ne yazık ki öğrenememiş. Benim yönlendirmelerime uyuyor genelde bu gibi durumlarda. Ben ona telefonunu lütfen açma bir daha dedikten sonra doğru diyosun ya ben de niye açıyosam dedi mesela. Sonra açmadı. Bir misafir geleceği zaman öncesinde konuşuyorum misafir varken baban ararsa açma lütfen diyorum. Tamam diyor açmıyor. Halbuki bunu kendi de düşünebilir.

Çocukken düşünmeye fırsat bulamamış olabilir mi? Annesi her şeyi onun adına ondan önce mi yapıyormuş? Çocuklukta beynin ilgili alanlarında yeterince bağlantı oluşmadıysa yetişkinlikte bunu düşünmesi çok da mümkün olan bir şey değil aslında.

Back
X