• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideniz size geldiğinde herhangi bir işe elini sürüyor mu?

Şimdiden iyi bayramlar kk üyeleri
Konuyu çok da uzatmak istemiyorum kv ile sık görüşmüyoruz aslında ama evime geldiğinde en güzel şekilde ağırlarım hep fakat dikkatimi çeken bir şey var hiçbir işe elini sürmez, ne bileyim çayını bile doldurmaz masa hazır olana kadar koltuktan kalkıp oturmaz masaya, yani o kadar hiçbir iş yapmıyor ki gözüme battı en azından bir tabağı mutfaktan alıp masaya koyabilir veya çayı bitince kendisi doldurabilir diye düşünüyorum yoksa kalksın yemek yapsın modunda değilim. Biz onlara gittiğimizde de ‘çay istiyorsanız koyun’ der mesela hiçbir zaman önümüze bir kuruyemiş bir şey koyduğunu görmedim. Belki ana yemeği yapar, gerisini bana bırakır. Kahvaltıyı ben hazırlarım kalkar tv izler mesela bu durum canımı sıkmaya başladı. En başından beri böyle bu arada. Bayramda görüşmeye gittiğimde nasıl davranmalıyım sizce?
Benim annem mesela yengem eve geldiğinde en güzel şekilde ağırlar o sağolsun yardım etmek istese de otur kızım çalışıyorsunuz siz yoruluyorsunuz der kıymet verdiğini hissettirir hep yengem de biz onlara gittiğimizde aynı şekilde bizi çok güzel ağırlar yardım etmek istediğimizde oturtur. Normali bu bence. Şehir dışından geliyoruz biz kayınvalidemin evinde hiçbir zaman saygı gördüğümüzü hissedemiyorum böyle davrandığında gelin hizmet edecek tabi diye düşünüyor sanki
Kayınvalidemin eli çok hızlıdır. Misafirliğe geldiğinde yemekleri ben yapmış olmama rağmen servisi o yapar eşimle ben servis konusunda iyi değilim. Sol elimde sebepsiz titreme var. Normalde belli olmasa da tabak vs tutarken kendini belli ediyor. Rahatsız oluyorum. Destek olur hemen. Çayları eşim tutar😄 sofrayı hep birlikte kurar toplarız. Hamileliğimin ilk haftalarında eve gelip yemek de yaptı. Doğum temizliğime de yardım etti. Eve gidince dört dörtlük ağırlar sadece mutfağı biz toplarız eltim ve görümcemle o da 10 15 dk sürüyor en fazla. Hakkını yiyemem. He dili sivridir. Şaka ayağına çok laf sokar o ayrı. Jargon konusunda anlaşamıyoruz ama artık duymazdan geliyorum o da dikkat etmeye çalışıyor. Kimse dört dörtlük değil 🤷🏻‍♀️

Ay söylenirse söylensin. Sinir oldum ya. Daha 45 yaşında. Şimdiden böyle alışırsa çok çektirir size. Anne daha gencecik kadınsın dur daha pilav ne ki bir sürü yardım istiycez de sen de gülerek.
45 mi maasallah ya
Ben 43 yaşındayım bezden yeni kurtulduk sayılır🤣🤣

Masayı toplarken vs yardımcı oluyor gerisine karışmıyor ama biz onlara gittiğimiz zaman benim elimi hiçbir şeye sürmeme izin vermiyor

Yapmıyor hiç bi şey benım evımde , hızmet beklıyor. Benee ona gittiğimde ağırdan alıyorum eskıden motor takmıs gıbı bı yerıme herşeyi yapardım. Şimdi yapmıyorum. Sabah geç kalkıyorum, topluyorum ama yemek yapmaya karışmıyorum gibi gibi

Sürüyor, sürmez olasıca. Yapma dediğim işi yapar, rica ettiğimi yap(a)maz.
Buzdolabımı temizlemeye kalkar, bir şeyler yer içerim, tezgaha bırakırım tabağı bardağı, arkamdan gelip makineye koyar. Bir gün bebeğimle birlikte yıkanıp banyodan çıktım, çocuk üşümesin diye hemen onunla ilgilenirken arkamdan girip banyoyu temizledi. Hatta ben evde yokken halılarımı bile silmiş. Ben bu duruma çok sinir oluyorum. Misafir misafirliğini bilmeli. Uyarıyorum ama laftan da anlamıyor.
Haa bütün bu temizliği ben istemediğim halde yapar, istediğimde yapmaz. Bir gün kızım ateşliydi, kucağımdan inmiyordu. Patates, patlıcan kızartıyordum akşam yemeği için. Çocuk ağlayınca aldım kucağıma, kızım kucağımdayken kızartma yapmıyorum tehlikeli diye. Rica ettim, patatesleri alıp patlıcanları atar mısın diye. "Ay ben bilmiyorum, nasıl kızartıyorsun patlıcanları?" dedi😄😄 halk eğitimde15 yıl yemek kursu vermese bu kadar komik olmazdı 😄😄😄😄
Bir de ben akşam yemeğini hazırlarken durur durur oğlunun gelmesine 10 dk kala mutfağa gelir iş yapıyor görünmek için 🐍

benimkisi yardım ayağına incelemeyi çok severdi bende artık sen elleme derdim hallederdim

Benimki genç bizdeyken de yardım eder kendi evindeyken de yapar. Çayı falan doldurur ben de ona aynı şekilde. Bi zahmet. Hizmetçi değilim laf arasında da hep bunu dile getiririm başından önlemi almak için 😁❤️

Şimdiden iyi bayramlar kk üyeleri
Konuyu çok da uzatmak istemiyorum kv ile sık görüşmüyoruz aslında ama evime geldiğinde en güzel şekilde ağırlarım hep fakat dikkatimi çeken bir şey var hiçbir işe elini sürmez, ne bileyim çayını bile doldurmaz masa hazır olana kadar koltuktan kalkıp oturmaz masaya, yani o kadar hiçbir iş yapmıyor ki gözüme battı en azından bir tabağı mutfaktan alıp masaya koyabilir veya çayı bitince kendisi doldurabilir diye düşünüyorum yoksa kalksın yemek yapsın modunda değilim. Biz onlara gittiğimizde de ‘çay istiyorsanız koyun’ der mesela hiçbir zaman önümüze bir kuruyemiş bir şey koyduğunu görmedim. Belki ana yemeği yapar, gerisini bana bırakır. Kahvaltıyı ben hazırlarım kalkar tv izler mesela bu durum canımı sıkmaya başladı. En başından beri böyle bu arada. Bayramda görüşmeye gittiğimde nasıl davranmalıyım sizce?
Benim annem mesela yengem eve geldiğinde en güzel şekilde ağırlar o sağolsun yardım etmek istese de otur kızım çalışıyorsunuz siz yoruluyorsunuz der kıymet verdiğini hissettirir hep yengem de biz onlara gittiğimizde aynı şekilde bizi çok güzel ağırlar yardım etmek istediğimizde oturtur. Normali bu bence. Şehir dışından geliyoruz biz kayınvalidemin evinde hiçbir zaman saygı gördüğümüzü hissedemiyorum böyle davrandığında gelin hizmet edecek tabi diye düşünüyor sanki
Ben evdeki misafirin iş yapmasından hoşlanmıyorum. Düzenim bozuluyor, eşyaların yerini bilmiyor. Ne gerek var? Sık sık da gelmiyormuş. Yardım etmesine gerek yok.

Ek: kendi evinde de sizden bekliyormuş. Anladığım kadarıyla yaşlı ya da hasta değil. Onun evinde ben olsam aynı şekilde hiçbir şeye el sürmezdim. Yatılı zaten kalmazdım.

Evet hemde nasıl. Her işi yapıyor sağolsun, elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Hatta gelmişken , güzel kızım evini de temizleyeyim sen yorulma diyor. Ayaklarımı uzatıp kahve içerken canım kayınvalideceğim her şeyi hallediyor. Tabi tek sorunu gerçekte var olmaması. Boşandım kayınvalidem yok, ancak rüyamda yaşarım bunu :KK53:

Ben çalışıyorum. O gelmeden 2 gün full yemek yapıyorum. Geliyor bütün gün hiçbir şey yapmıyor ben işteyken. Geldiğimde bulaşık makinesini bile boşaltmamış oluyor. Anne boşaltsaydın ya dedim bir kere ben yerini bilemem kızım dedi. Yorgun argın çocukla mı uğraşayım sofra mı kurayım elim ayağıma dolanıyor. Bir salata yap bari. Sofra kur yemeklerim zaten hazır.
sonra da sızıp kalıyorum bir köşede hiç acımıyor. Neyse ki gelmeyi de sevmiyor evime bazen çocukla ilgili ihtiyacım oluyor işte hastalık vs okula gidemezse ısrarla çağırıyoruz.
Annem gelince piremses oluyorum tabi hiç yerimden kalkmam.
Ama o da gelmeyi sevmiyor 😂😂

Eşim anasıyla babasıyla görüşmediğinden ne kaynanam var ne kayınpederim.
Ama eşimin amcası ,halası ve teyzesiyle aramız iyidir.,kaynanalık kayınpederlik görevimi onlar yapar.
Hiç birinin evinde bir gün bir işe elimi sürdürmezler. Bana geldiklerinde bile ben iş yapmam,onlar yapar çocukları yapar sağolsunlar.

Kv yaşi yazildimi, bende göremedim, benim de kv hiçbirsey yapmaz ama, benimki çok yaşlı, onun gibi mi acaba.

Benimki yapıyor.
Ben onun evine gittiğimde salata vs yardımcı olurum, o da aynı şekilde benim evime geldiğinde ufak tefek yardımcı olur. Fazlasına ben izin vermiyorum çünkü misafire iş yaptırmayı sevmem

Back
X