-
- Konu Sahibi dandinidastana
Benim bıraktığım iş öğretmenlik. Anaokul Öğretmenliği dışarıdan bakınca ne kadar kolay şöyle böyle deniyor ama işin içine girince çok zor. Hergun küçük çocuklar gibi okula gitmek istemiyorum diye ağlıyordum. Ailem asla saygı duymadi hala da duymuyor. Ailemden yana çok sıkıntı yaşadım bu konuda hem bekarken hem evlenince. Ama eşim sagolsun hep arkamdaydi çünkü ne kadar zorlandığımi bizzat gördü. Ha çalışmamı istiyor çünkü sosyal biriyim evde pek durma isteğim yok. Ama başka bir iş de gayet bulabilirim. Burada da tanınmış biriyim zaten. Şuan hamileyim o yüzden evdeyim. İlerde kafama göre bir iş bulursam çalışırım. Bulamazsam stk larda görev alırım. Niye bu kadar rahatsın derseniz ev gecindirmek benim görevim değil. Kazandığım parayı da ister evime kullanırım ister kullanmam. Tabii ki de zor durumda olduğumuzda vs. O zaman insan mecburiyetten istemediği bir işte de çalışabilir ama şuan öyle bir durumum yok. Ama ailem bunu asla anlamıyor.Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Ben de günün sonunda sizin gibi düşünüyorum, hiç çalışmak istemeyedebilirim. Eşimin sorumluluğu bana ve kızıma bakmak. Hoş! Çalışırken de pek değerli hissettirmiyordu. Sanırım benimki 10 yılın getirdiği bir birikimin patlaması. Eşimin beni bu işi bırakma konusunda anladığını sanıyordum arakadşına gittiğimizde ilk yaptığı şey işi bırakmak istediğimi ve nedenini söyleyip gülmek oldu. O an yine anladım ben değersiz bir çöpüm. Ne farkeder çalışıp didinmişim yıpratmışım…
Sizin vazgeçtiğiniz işiniz neydi? Sadece eşinizden mi destek gördünüz kendi aileniz ne düşündü.
Sizi düşünmeyen eş kişinin fikri neden bu kadar önemli sizin için ?Merhabalar,
Ben 7 yıl hemşirelik yaptım. Bu süre içerisinde eşimle ayrı kaldık iş dolayısıyla, kötü zamanlar geçirdik. Sonra başka bir şehire öğretim görevlisi olarak geçtim. Eşim ve çocuğumla yine zor bir süreç yaşadık. 1 yıl geçtinAma burada da bu işi yapamayacağımı anladım.geri dönmek istiyorum ama işsiz kalacağım. Kendimi çok suçlu hissediyorum ve utanıyorum. Eşimin tepkisinden korkuyorum. Ama yapmak istemiyorum kurtulmak istiyorum buradan. Eşimin suçlayıcı konuşmalarından nasıl kurtulabilirim
Kazanmadan şimdiki isinizi bırakmayın derim , herkes işsiz maddiyat önemli...Bir süre dinlenmek istiyorum sonra KPSS çalışım toplum sağlığı merkezine ya da okul hemşireliğine atanmayı hedefleyeceğim
Sizi düşünmeyen eş kişinin fikri neden bu kadar önemli sizin için ?
Ya konu sahibi calismak istemiyor ve bir takim bahanelerin arkasina siginiyor. Iki gun sonra isi birakir kocasiyla da sorun yasayip bosanmaya kalktiginda burada yine bir konu acilir. Bu isler hep boyledir. Kizimiz var bosanmam demis bir yerde. Iyide evlilik 2 kisilik kocasi bosanmak istese ne yapacak acaba cok merak ediyorum.Yazdıklarınıza bakıyorum da sanki armut piş ağzıma düş yaşamak istiyorsunuz.
Bu işler ilk başta zordur, pratikte bir işi bilseniz bile onu teorikte haftalık bir program dahilinde vermek büyük emek ister.
O yüzden özellikle ilk yıllar ders hazırlıkları, materyal toplama, ders planları, soru hazırlama vs derken zorlayıcı yıllardır.
Öğretim görevlisiyseniz en az 3 (büyük ihtimalle 4) derse girmeniz gerekir ve tüm bu hazırlıklar her ders için ayrı ayrı yapmalısınız.
Bir de herkes alanı ile ilgili derse girecek diye bir kaide de yok. YL veya doktoranız var mı yoksa mesleki tecrübe ile mi atandınız. Ders anlatma veya materyal hazırlamada bu kadar zorlanmanız bana YL veya doktoranız olmadığını düşündürdü.
Bölümde sadece siz yoksunuz, diğer docalar (muhtemelen alanda doktora yapmış hocalar) da kendi alanları ile ilgili ders vermek istiyordur ya da uzun zamandır verdiği bir dersi size devredip yeni ders hazırlıklarıyla uğraşmak istemiyordur haliyle. Bu yüzden ders paylaşımlarında doğal olarak herkes istediği dersi alamaz, ister istemez bazıları alan dışı derse girmek zorunda kalır. (Bir de açık konuşalım, alımlarda da çoğu zaman farklı değerlendirmeler işin içine girdiği için gerçekten ihtiyaç dahilinde alanlardan gelen kişiler de işe alınmaz, sonra hadi bakalım , benim alanım senin alanın diye ders paylaşım kavgası başlar). AmaMissCherryBlossom demiş, bunun kitabı var, internetteki kaynaklar var. Alan dışı olsa bile çalışırlır, anlatılır yani. Bu işin içinde olan herkesin yaptığı bir şey bu.
"Herkes derse girmeden 5 dk önce bakarken ben 1 hafta boyunca çalışıyorum" diyorsunuz ya işte o yüzden dedim armut piş ağzıma düş yaşamak istiyorsunuz diye. Çünkü o derse gitmeden önce 5 dk bakma olayı aynı dersi en az 3-4 yıl üst üste verince olur. Yani o 5 dk bakanlar da zamanında bir hafta hazırlanıp gidiyorlardı.
Bu işte ilk birkaç yıl zorlanırsınız ancak dersleriniz oturduğunda rahat edersiniz. Ha, ben buna gelemem derseniz de elbette ayrılabilirsiniz. Karar sizin sonuçta.
Özel kreşte mi çalışıyordunuz yoksa devlette mi öğretmendiniz. Gerçekten okul öncesi 4 yıllık mı bitirdiniz yoksa çocuk gelişimi miBenim bıraktığım iş öğretmenlik. Anaokul Öğretmenliği dışarıdan bakınca ne kadar kolay şöyle böyle deniyor ama işin içine girince çok zor. Hergun küçük çocuklar gibi okula gitmek istemiyorum diye ağlıyordum. Ailem asla saygı duymadi hala da duymuyor. Ailemden yana çok sıkıntı yaşadım bu konuda hem bekarken hem evlenince. Ama eşim sagolsun hep arkamdaydi çünkü ne kadar zorlandığımi bizzat gördü. Ha çalışmamı istiyor çünkü sosyal biriyim evde pek durma isteğim yok. Ama başka bir iş de gayet bulabilirim. Burada da tanınmış biriyim zaten. Şuan hamileyim o yüzden evdeyim. İlerde kafama göre bir iş bulursam çalışırım. Bulamazsam stk larda görev alırım. Niye bu kadar rahatsın derseniz ev gecindirmek benim görevim değil. Kazandığım parayı da ister evime kullanırım ister kullanmam. Tabii ki de zor durumda olduğumuzda vs. O zaman insan mecburiyetten istemediği bir işte de çalışabilir ama şuan öyle bir durumum yok. Ama ailem bunu asla anlamıyor.
Okulöncesi Öğretmenliği 4 yıllık bitirdim, aynı zamanda oyun terapistiyim, özelde çalıştım belki de o yüzden bu kadar zorlandım ama o kadar bıktım ki kpssye dahi girmedim istemiyorum diye.Özel kreşte mi çalışıyordunuz yoksa devlette mi öğretmendiniz. Gerçekten okul öncesi 4 yıllık mı bitirdiniz yoksa çocuk gelişimi mi
Yapmayın Allah aşkına özelde zaten ne kadar maaş veriyorlardı. Kreşlerde verilen paralar malum zaten. Çocuğunuza bakıcı tutsanız kazandığınızın fazlasını vereceksiniz. Ama KPSS ile çok rahat atandı benim 4 yıllık mezun arkadaşlarım çoğu yarın gün çalışıyor.Okulöncesi Öğretmenliği 4 yıllık bitirdim, aynı zamanda oyun terapistiyim, özelde çalıştım belki de o yüzden bu kadar zorlandım ama o kadar bıktım ki kpssye dahi girmedim istemiyorum diye.
Eşinizin baskısı nerede burada? Bence sizin eşinize baskiniz gibi olmuş daha çok..Merhabalar,
Ben 7 yıl hemşirelik yaptım. Bu süre içerisinde eşimle ayrı kaldık iş dolayısıyla, kötü zamanlar geçirdik. Sonra başka bir şehire öğretim görevlisi olarak geçtim. Eşim ve çocuğumla yine zor bir süreç yaşadık. 1 yıl geçtinAma burada da bu işi yapamayacağımı anladım.geri dönmek istiyorum ama işsiz kalacağım. Kendimi çok suçlu hissediyorum ve utanıyorum. Eşimin tepkisinden korkuyorum. Ama yapmak istemiyorum kurtulmak istiyorum buradan. Eşimin suçlayıcı konuşmalarından nasıl kurtulabilirim
İşte sevmediğim işi yapmak istemediğim için kpssye girmedim. Maaşım gayet iyiydi bu arada, ama dediğim gibi mutlu değildim.Yapmayın Allah aşkına özelde zaten ne kadar maaş veriyorlardı. Kreşlerde verilen paralar malum zaten. Çocuğunuza bakıcı tutsanız kazandığınızın fazlasını vereceksiniz. Ama KPSS ile çok rahat atandı benim 4 yıllık mezun arkadaşlarım çoğu yarın gün çalışıyor.
7 dersim var 4 ü benimle ilgilI değil. Slaytlsrım hazır ama okuyup okuyup anlayamıyorum. Kafayı yiyeceğimYazdıklarınıza bakıyorum da sanki armut piş ağzıma düş yaşamak istiyorsunuz.
Bu işler ilk başta zordur, pratikte bir işi bilseniz bile onu teorikte haftalık bir program dahilinde vermek büyük emek ister.
O yüzden özellikle ilk yıllar ders hazırlıkları, materyal toplama, ders planları, soru hazırlama vs derken zorlayıcı yıllardır.
Öğretim görevlisiyseniz en az 3 (büyük ihtimalle 4) derse girmeniz gerekir ve tüm bu hazırlıklar her ders için ayrı ayrı yapmalısınız.
Bir de herkes alanı ile ilgili derse girecek diye bir kaide de yok. YL veya doktoranız var mı yoksa mesleki tecrübe ile mi atandınız. Ders anlatma veya materyal hazırlamada bu kadar zorlanmanız bana YL veya doktoranız olmadığını düşündürdü.
Bölümde sadece siz yoksunuz, diğer docalar (muhtemelen alanda doktora yapmış hocalar) da kendi alanları ile ilgili ders vermek istiyordur ya da uzun zamandır verdiği bir dersi size devredip yeni ders hazırlıklarıyla uğraşmak istemiyordur haliyle. Bu yüzden ders paylaşımlarında doğal olarak herkes istediği dersi alamaz, ister istemez bazıları alan dışı derse girmek zorunda kalır. (Bir de açık konuşalım, alımlarda da çoğu zaman farklı değerlendirmeler işin içine girdiği için gerçekten ihtiyaç dahilinde alanlardan gelen kişiler de işe alınmaz, sonra hadi bakalım , benim alanım senin alanın diye ders paylaşım kavgası başlar). AmaMissCherryBlossom demiş, bunun kitabı var, internetteki kaynaklar var. Alan dışı olsa bile çalışırlır, anlatılır yani. Bu işin içinde olan herkesin yaptığı bir şey bu.
"Herkes derse girmeden 5 dk önce bakarken ben 1 hafta boyunca çalışıyorum" diyorsunuz ya işte o yüzden dedim armut piş ağzıma düş yaşamak istiyorsunuz diye. Çünkü o derse gitmeden önce 5 dk bakma olayı aynı dersi en az 3-4 yıl üst üste verince olur. Yani o 5 dk bakanlar da zamanında bir hafta hazırlanıp gidiyorlardı.
Bu işte ilk birkaç yıl zorlanırsınız ancak dersleriniz oturduğunda rahat edersiniz. Ha, ben buna gelemem derseniz de elbette ayrılabilirsiniz. Karar sizin sonuçta.
Doktora yapıyorum. YL ve doktorlara yaptığım sunumlar bişey değilmiş, sorumluluk zaten hocada ama bunda tamamen bendeBen sizin üni ünvanınızı merak ettim. Hemşirelikten mezun olup üzerine yüksek lisans ve doktora yapmadınız mı. Öğretim görevlisi olmak için şart değil mi. Doktora yaparken illaki ders anlatmış makale sunumu yapmışsınızdır. Yalnız 60k maaş ile geçinmek zor. Çocuğu devlete verseniz bile İngilizce, spor müzik kursları ile dünya para. Etüd özel ders. Hele bir gelsin 12 yaşına isteklerine iki kişi çalışıp yetişmekte zorlanacaksınız
Çünkü ısı bırakınca kocanın parası ile gecınecek bır bakıma muhtaç kalacak.Aynen, şu konudaki en son dert bence kocanın ne düşündüğü
Eşim böyle bir sebepten dolayı boşanmaz, arada çocuk var bir kere, ona bir kere bu acıyı çektirmez. Bunları yaşattım diye boşanacak kadar az sevmiyor beni.Çünkü ısı bırakınca kocanın parası ile gecınecek bır bakıma muhtaç kalacak.
Adam boşanalım derse ne yapacak?
Sizin fakültede farklı demek ki. Ben doktora bitmeden derse giren asistan görmedim. En fazla sınavlara yada Lab derslerine girerlerdi. Doktorası bitmemiş birinin ders anlattığını ve dersten tamamiyle sorumlu olduğunu ilk kez sizden duydumDoktora yapıyorum. YL ve doktorlara yaptığım sunumlar bişey değilmiş, sorumluluk zaten hocada ama bunda tamamen bende
Eşim böyle bir sebepten dolayı boşanmaz, arada çocuk var bir kere, ona bir kere bu acıyı çektirmez. Bunları yaşattım diye boşanacak kadar az sevmiyor beni.
Ciddi soruyorum Türkiye de yaşarken ve çocuğun varken, 60 K kazansan ve eşin işten ayrılmak istiyorum dese razı olurmuydunEşin 5 para etmez biri kanka, tek derdi de para. Hiç sana neden mutsuzsun diye sordu mu? Bahse varım ki para para para diyipkonuyu kapatmıştır. Seni sevseydi baskı yapmazdı, mutlu olman için yardımcı olmaya çalışırdı. Zaten beni sevdiği için boşamaz yazmamışsın arada çocuk var diye boşamaz yazmışsın. Eeee bu adamın eline bakmamak için çalış azimli ol tutun işine:
Eşin de bolluk tadına vardıEvlendiğimde de çalışmıyordum, eşim ister çalış ister çalışma şeklinde yaklaşıyordu. Sonra çalışmaya başlayınca böyle bir fikir gelişti