İşten ayrılmak ve eşimin baskısı

Eşiniz sızı anlamıyorsa adama nasıl kendinizi baktıracaksınız?
Destek değil.
Aileniz ne durumda?
Boşanmak zorunda kalsanız nafaka ile gecınebılecek misiniz?
Kızımız var bir tane. Onun hayatını daha da mahvetmemek için boşanmam. Ama sadece eşim ve ben olsaydık boşanabilirdim eşime yazık etmemek için. Bu şekilde ona haksızlık ettiğimi düşünüyorum

QUOTE="dandinidastana, post: 78359166, member: 822905"]
Evlendiğimde de çalışmıyordum, eşim ister çalış ister çalışma şeklinde yaklaşıyordu. Sonra çalışmaya başlayınca böyle bir fikir gelişti
[/QUOTE]
Esınızın aylık kazancı ne kadar?
Uyenın bırı yazmıs bende bıraktım dıye ama onun esı destek.
Kendinizi baskası ile kıyaslamayın.
Inanın kımse güle oynaya ise gitmiyor

Eşiniz destek olmazsa maddı olarak ne yapacaksınız.?
Psikolojik baskıdan bahsediyorum.
Bunu kaldırabilecek misiniz?
Bazı şeylerin dönüşü yok.
On yıl kadar çalışmışsınıZ.
Parayı kendi kazanmak gıbısı yok.
Iyı düşünün çocuğunuz da var.

Pardon gerçekten anlayamıyorum diye soruyorum. Eşinden ayrılıp ne yapacaktın çalışmayıp? Kim bakacak sana o zaman? Çalışmamak için eşten ayrılmak.. Bilemiyorum bir buhran mi geçiriyorsun ama istersen bi destek al. Mantıklı şeyler yazmıyorsun.

[/QUOTE]
60 civarında alıyor eşim. Bir süre sonra tekrar çalışmaya başlayacağım

60 civarında alıyor eşim. Bir süre sonra tekrar çalışmaya başlayacağım
[/QUOTE]
Sız bilirsiniz o zaman da istediğinız iş bulabilecek misiniz?

Eşimden boşanmayacağın işten ayrılmayı düşünüyorum şu anda

Evet aynı şehirdeyim ama eşim gidecek 1 hafta sonra, ders yüküm fazla ve ilgi alanımla ilgili dersler değil bu da yetersizliği getirdi beraberinde ve topluluk önüne çıkmak istiyorum, fobi gelişti
Psikoloğa ve psikiyatriste gidin bu fobiler için. İlgi alanımla ilgili dersler değil demeniz evet biraz şımarıklık. Dersin içeriği neyse araştırıp slaytını yapın dersi de anlatın. Belki de depresyondasınız ve bu sebeple hiçbir şey yapmak istemiyorsunuz. İlk cümlemi dikkate alın derim

Dinlenmek istiyor olabilirsin, bunu istemek herkesin hakkı, işin işkence gibi geliyorsa kesinlikle bırak. Eşin neden karışıyor? Her şey 50/50 mi? İşten ayrılınca eve ve çocuğa odaklanacağını anlarsa destekler belki. Evde durmayı sevdiğini şimdi mi anladın? Çünkü ona göre biriyle evlensen şuan ağlamazdın. Ben de çalıştığım zaman çok bunalıp ara vermiştim ama buna imkanim vardı. Borç vs. yoksa ara ver bence. Ama şuan hiç çalışmamak mı istiyorsun ara vermek mi istiyorsun dinlenmek mi istiyorsun önce buna bir karar ver. Ara verince tekrar geri dönmek istediğin zaman bu işi mesela bulabilecek misin? Eğer sadece dinlenmek istiyorsan sabret ara dönemde dinlenirsin. Hiç çalışmamak istiyorsan ve bu eşin için bir problemse o da tamamen haksız olmaz. Evlenirken kendini tanıman gerekiyordu. Bunu baştan konuşmalıydınız.

Evet benim eşim destek oldu, maddi sıkıntımız yok, tabi ki lüks yaşamıyoruz. Ben çocuklarım için yeniden çalışmaya başlamak istiyorum. Çünkü hiç birikim yapamıyoruz, biz de evi arabayı alırken benim birikimlerimi kullandık. Eşim hiçbir şekilde birikim yapamıyor. Ben çalışırken de sürekli dağıtma peşindeydi, benim çalışmam onun tarafına yaradı.

2021'den beri esinizden yana hosnutsuzsunuz belli ki mesele sadece iş degil, sizin bircok sorununuz var terapi vb secenekleri degerlendirseniz cok daha saglikli sonuclar alirsiniz.

Bir süre ücretsiz izin vs alamaz mısınız? O süreçte kafanızı dinleyip gerçekten isteyip istemediğinizi ölçüp biçerdiniz. Ben Türkiye’nin en büyük rafinerisinde çalışıyorum fakat bende işimi asla sevmiyorum aşırı mutsuzum işi bırakmak istediğimi söylediğimde herkes deli misin der gibi bakıyor. Kafamı dinlemek için bir süre izin aldım ama bu süreçte işimden daha çok soğudum. Sanırım geri dönmeyeceğim. Sizde bir süre izin alabilirsiniz

Sizin mesleğiniz nedir merak ettim? Rapor aldım bir kaç günlüğüne, geri döndüğümü düşündüğümde yüzüm uyuşuyor göğsüme yanma geliyor

Sizin mesleğiniz nedir merak ettim? Rapor aldım bir kaç günlüğüne, geri döndüğümü düşündüğümde yüzüm uyuşuyor göğsüme yanma geliyor
Mühendisim. Bende sizinle aynı durumdayım. İnsanın sevmediği istemediği bir işi yapması çok zor. Gözüm para pul kariyer hiçbirini görmüyor ne yazıkki.

Muhtemelen bizim de öyle olacak, ama zaten çok lüks yaşamadık birikim yapmaya baktık hep. Tek maaş yaşarsak da halledebiliriz bence, ki kaldı ki 3-4 yıla tekrar çalışmaya başlarım

Mühendisim. Bende sizinle aynı durumdayım. İnsanın sevmediği istemediği bir işi yapması çok zor. Gözüm para pul kariyer hiçbirini görmüyor ne yazıkki.
Kesinlikle ben de böyleyim. Öğrencilerin karşısına çıkmak istemiyorum. Zulüm yaşıyorum her hafta, ruh sağlığım bozuldu

Bu işi yapabilmeyi ve keyif almayı ben de çok istiyorum ama olmuyor berbat bir durumdayım
Bizim meslek zordur. Akademide de mobbing var muhtemelen. Üniversiteye kabul görmüş biri olarak kapasitemiz var muhakkak eğer devletten gecmediyseniz akademiye işle birlikte kpss çalışın atanın. İlla nöbetli çalışmak zorunda değilsiniz asmler sağlık evleri var. Eşinizin mesleğini bilmiyorum ama üniversitede de çakılı oluyorsunuz bir bakıma. Atandiginiz yerde De eş durumu yapabilirsiniz aile bütünlüğünden ama yine belli bir süre sabır gerektiren süreçler. Allah yardımcınız olsun

Ev hayatını seven bir kadınım bilmiyorum sebep gerçekten bu mu? Ama ben bu işten keyif alarak yapmayı çok istiyorum bana şundan zindan gibi geliyor okul
Bence bu ve kendinize bahane ariyorunuz. Evde kalip KPSS calisacagim demenizden belli. Siz gercekten evde kalip KPSS calisabileceginizden emin misiniz duzenli ve kararli bir sekilde? Okul size yuk gibi gelirken evde ders calismaktan bahsediyorsunuz ve tamamen zorlama olmadan kendi iradenizle. Size mantikli geliyor mu bu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…