- 23 Ağustos 2012
- 49.307
- 228.198
-
- Konu Sahibi dandinidastana
Ciddi soruyorum Türkiye de yaşarken ve çocuğun varken, 60 K kazansan ve eşin işten ayrılmak istiyorum dese razı olurmuydun
bence de, ne olacağı hiç belli olmayan bir hayatı yaşıyoruz sonuçta.Bence bu kadar güzel mesleğiniz ve kariyeriniz varken işi bırakmayın
Mutlaka işe devam etmeli o zaman. Boşanmak istese tutunacak birşeyi kalmaz.Bebişim konu sahibesinin başka konuları da var, eşiyle ilgili sorunları üstüne. Bu evlilik gitmiyor yani adam bana güven vermiyor. O yüzden konu sahibesine eşi meşi bırak, kendini kurtar, bu işte kendin için tutunmaya bak diyorum. Kötü evlilikte eşe güvenerek adım atılmaz, adam da zaten hiçbir şeye gönüllü değil. KOnu sahibesinin çalışmamak gibi bir lüksü yok önce bunu anlamalı , istifa edeyim onu yapayım sınava gireyim vb bomboş işler. BU işe 4 elle sarılmalı.
KOnuya gelirsek tabi ki adamın geçim sıkıntısını düşünmesi normal ama sıkıntı şu ki adam sadece geçim sıkıntısını düşünüyor, konu sahibesini düşünmüyor. Burdaki alakasız insanlar bile konu sahibesine neden mutsuzsun yazdı, durumu onarmak için öneriler verdi. Arada dünya kadar fark var, nedne mutsuzsun gel söyle yardımcı olmaya çalışayımla git para getir arasında fersah fersah yer var.
Bunları bize anlatmak yerine tavsiyelerimize uyup bir psikoloğa anlatsaydınız sorununuz çoktan çözülürdü. YL ve doktora yapmanıza rağmen sorunlarınızı psikolog desteği almayı düşünecek kadar vizyon edinemediyseniz bence de bırakın işinizi bu vizyonla üniversite öğrencisi eğitilmez. Sorunlarınızı etkili nasıl çözebilirsiniz ona bile odaklanmıyorsunuz sürekli dert yanıyorsunuz. Sizin yerinizde olmayı bekleyen sırada kaç kişi vardır. En azından onların şansı olur.Doktora yapıyorum. YL ve doktorlara yaptığım sunumlar bişey değilmiş, sorumluluk zaten hocada ama bunda tamamen bende
Bunlar destek alarak asilmayacak şeyler değil ki.Evet aynı şehirdeyim ama eşim gidecek 1 hafta sonra, ders yüküm fazla ve ilgi alanımla ilgili dersler değil bu da yetersizliği getirdi beraberinde ve topluluk önüne çıkmak istiyorum, fobi gelişti
Hiç yorum katmadan birebir okuyorlar mıydı yani?Kendi üzerinize fazla geliyorsunuz. Bölüm başkanın alanınız olmayan dersleri size vermesi sizin suçunuz değil, kendi alanınız olan derslere odaklanın diğerleri için sadece elinizden geleni yapın geçin her şey mükemmel olmak zorunda değil. Bizim üniversite de full slayttan okuyan hocalarımız vardı en fazla sıkılıyorduk ne hoca ne biz bir şey kaybetmedik diye düşünüyorum. Bu kadar kasmaya, düşünmeye gerek yok. En fazla ne olacak, mükemmel bir ders anlatmazsınız ne kaybedersiniz
Haftaya eşimin buradaki süresi doluyor başka bir şehre yani kadrosunun olduğu şehre geçecek. Ayrı kalacağızBunlar destek alarak asilmayacak şeyler değil ki.
Anlıyorum zorlandığınizi ama sırf bu yüzden meslek bırakılmaz bence hele ki bu zamanda.
E bu işe girerken bu belli değil miydi oturup konuşabilirsiniz bunu eşiniz ne düşünüyor ?Haftaya eşimin buradaki süresi doluyor başka bir şehre yani kadrosunun olduğu şehre geçecek. Ayrı kalacağız
E kalın ayrı ne oluyor yani .Haftaya eşimin buradaki süresi doluyor başka bir şehre yani kadrosunun olduğu şehre geçecek. Ayrı kalacağız
Evet hatta kendi okumayıp bize okutan bile vardı. Dersi için öğrencilere konuları ödev verip, konuyu slayt slayt anlattırıyorlardı.Hiç yorum katmadan birebir okuyorlar mıydı yani?
Bu nasıl yorum ya? Eşi destek olmuş zaten. Çalışmıyormuş, çalışmasına destek olmuş, sonra iş değişikliği yapmak istemiş adam karısı öğrenim görevlisi olmak istiyorum dedi diye tüm düzenini bozmuş başka bir şehre geçici görevle gelmiş, evini taşımış, yeni düzen kurmuş. Şimdi bir yıl olmuş, bu sefer ben çalışmak istemiyorum diye evin tüm yükünü tek başına adama bırakmak istiyor, üstelik hastalık falan da değil çalışmak zor geldiğinden . Eee adamda hemşire olarak tüm gün hasta ve hasta yakınları ile uğraşmaya bayılmıyordur. Konu sahibinin ilerde güya çalışmak istediği sınava girip atanmak istediği işlerden bile tembellik akıyor. Bu devirde çalışan kadınlara eşlerinin ev işlerinde görev paylaşımı yapaması zorunlu, ancak bir kadının da eşinin rızası ve talebi olmadan kafasına göre iş bırakması da şımarıklık bana göre. Aynı şeyi konu sahibinin eşinin yaptığını düşünün ne yorumlar gelirdi. Kaldı ki konu sahibininin tek derdi kendi rahatı bana göre zira daha öncede hemşireliği muhtemelen çalışma koşullarından dolayı bırakmış, akademik kariyer daha rahat göründüğü için buraya geçmiş, şimdi de burada aradığını bulamamış, hemşireler için yatış yeri olarak görünen okul veya sağlık ocağı hemşireliğini istiyor, eminim o işe geçse orada da bir bahane bulur. İnsanlar çalışma koşullarından bunalabilir iş değişikliği yapar ancak makul ve mantıklı olmak gerekir. Hayatındaki insanı kendi keyfin ve rahatın için oradan oraya savurup en son hadi evde oturayım bana sen bak demek bencillik. Bu tip kararlar ortak alınır. Konu sahibinden anladığım akademik kariyer planını da eşine rağmen, kendi için almış, şimdi gene kendi için iş bırakmak istiyor. Adamın belki önceki işi daha rahattı, çevresi vardı, sırf eşi için adam geçici görevle gelmiş, şimdi geri dönünce eski ortamı bile olmayacak, neden bu fedakarlığı yaptı adam karısı bir yılda akademik kariyerde hevesini alsın, bir yıl maddi maddi manevi daha zor yükler altında geri dönmek için mi? Evli insanların hayatlarındaki insanınbu derece yok sayıp, bencillik etmeleri, kararlarının maddi manevi tüm yükünü sırf kendi rahatları için ele yüklemeleri boşanma nedeni aynı zamandaEşinizden kurtulun bence.
Eşini çalışmaya zorlayan ve çalışmıyor diye suçlayan kişiye ben ne erkek derim ne adam.
Böyle insanlar başınıza bi hastalık birşey gelse tekmeyi basar size.
Bu nasıl yorum ya? Eşi destek olmuş zaten. Çalışmıyormuş, çalışmasına destek olmuş, sonra iş değişikliği yapmak istemiş adam karısı öğrenim görevlisi olmak istiyorum dedi diye tüm düzenini bozmuş başka bir şehre geçici görevle gelmiş, evini taşımış, yeni düzen kurmuş. Şimdi bir yıl olmuş, bu sefer ben çalışmak istemiyorum diye evin tüm yükünü tek başına adama bırakmak istiyor, üstelik hastalık falan da değil çalışmak zor geldiğinden . Eee adamda hemşire olarak tüm gün hasta ve hasta yakınları ile uğraşmaya bayılmıyordur. Konu sahibinin ilerde güya çalışmak istediği sınava girip atanmak istediği işlerden bile tembellik akıyor. Bu devirde çalışan kadınlara eşlerinin ev işlerinde görev paylaşımı yapaması zorunlu, ancak bir kadının da eşinin rızası ve talebi olmadan kafasına göre iş bırakması da şımarıklık bana göre. Aynı şeyi konu sahibinin eşinin yaptığını düşünün ne yorumlar gelirdi. Kaldı ki konu sahibininin tek derdi kendi rahatı bana göre zira daha öncede hemşireliği muhtemelen çalışma koşullarından dolayı bırakmış, akademik kariyer daha rahat göründüğü için buraya geçmiş, şimdi de burada aradığını bulamamış, hemşireler için yatış yeri olarak görünen okul veya sağlık ocağı hemşireliğini istiyor, eminim o işe geçse orada da bir bahane bulur. İnsanlar çalışma koşullarından bunalabilir iş değişikliği yapar ancak makul ve mantıklı olmak gerekir. Hayatındaki insanı kendi keyfin ve rahatın için oradan oraya savurup en son hadi evde oturayım bana sen bak demek bencillik. Bu tip kararlar ortak alınır. Konu sahibinden anladığım akademik kariyer planını da eşine rağmen, kendi için almış, şimdi gene kendi için iş bırakmak istiyor. Adamın belki önceki işi daha rahattı, çevresi vardı, sırf eşi için adam geçici görevle gelmiş, şimdi geri dönünce eski ortamı bile olmayacak, neden bu fedakarlığı yaptı adam karısı bir yılda akademik kariyerde hevesini alsın, bir yıl maddi maddi manevi daha zor yükler altında geri dönmek için mi? Evli insanların hayatlarındaki insanınbu derece yok sayıp, bencillik etmeleri, kararlarının maddi manevi tüm yükünü sırf kendi rahatları için ele yüklemeleri boşanma nedeni aynı zamanda
Bence de bu durumu anlaması gerekiyor. En başından beri buraya geldiğim için suçlu hissettirdi bugün bıraksam gitmek isteyen adam şimdi biraz daha çalış diyor. Benimki yılların getirdiği birikimin patlaması.Canınız ne isterse onu yapın bizler de eşlerimiz de her konuda destek olmak zorundayız ve yargılamadan bwn şahsen öyle beklerm siz de öyle bekleyin .
Eminim sizin de bir gün patlama noktanız olacaktır. Ben ne emekler harcadım, yarış atı gibi koşturdum kendimi ama tükendim şu anda. Sevdiğim işi yaparak çalışmak istiyorum. Bu benim kararım ve böyle mutlu olacağım. Yapmak isteyen buyursun yapsın20 + sonrası anne ve babanın eline bakmak bile tuhaflıkken siz gelmiş 'evlenince erkek kadına bakmalı' muhabbeti yapıyorsunuz. Hanımefendi ACİZ misiniz siz? muhtaç mısınız? Çocuk musunuz? Evcil hayvan mısınız?
Zihinsel / bedensel engelli bireyler bile çalışıyor. Yazık değil mi kocanıza ve evladınıza ??
Kocanız işten ayrılırsa ve evde durmak istediğini söylerse tepkiniz ne olur ?
Bir kadın ya da erkek, evlilik öncesi tek başına nasıl hayatta kalıyorsa bu beraberken de değişmez. Bu gezegende öyle ya da böyle bir şekilde her cins kendi edindiği yeteneklerle hayatta kalmayı başarır.
Çalışma şartları iyi değil mobbing var insan ilişkileri çok sıkıntılı toksik insan çok .. hepsine kabul ama hiçbiri tembellik etmenin mazereti değil.
Yıllık izne çıkarsınız kafanızı toplar tatilinizi yaparsınız. Başkalarının hakkını niye yediniz o zaman bulunduğunuz konuma gelmek için kimbilir kaç insanın yerini işgal ettiniz de ah aldınız ??
Tek maaş ile mümkün değil ayakta kalmak ve de tek taraflı emek dolu bir hayat yazık.. hiçbir adam da eşine bakmak zorunda değildir evlendi diye akşama kadar evde oturup müge anlı esra erol izleyen kadınların gelecek nesillere topluma ne faydası olacak kedi bile bakamıyorlar hasta ediyorlar kediyi :)
Bu kadar bencillik, ilkellik, vizyonsuzluk olmaz ! Öğretim görevlisi olduğunuza inanmıyorum. 35 yaşında hamileyim hem denetmenlik sınavlarına hazırlanıyorum, hem yarım gün çalışıyorum hem de Fince kursuna gidiyorum buraya adapte olabilmek için.
Döndüğümüzde eşim yine aynı kaldığı iş yerinden ve ortamdan devam edecek bir kaybı olmayacak, bu durumdan kızım da mutlu olacak sadece benim gelirim olmadığı için eşim buna üzülecektir. Yapabilirsem tam da dediğiniz mevkiler için emek harcayacağım. Olursa olacak olmazsa da dünyanın sonu değil. Canımdan önemli değilBu nasıl yorum ya? Eşi destek olmuş zaten. Çalışmıyormuş, çalışmasına destek olmuş, sonra iş değişikliği yapmak istemiş adam karısı öğrenim görevlisi olmak istiyorum dedi diye tüm düzenini bozmuş başka bir şehre geçici görevle gelmiş, evini taşımış, yeni düzen kurmuş. Şimdi bir yıl olmuş, bu sefer ben çalışmak istemiyorum diye evin tüm yükünü tek başına adama bırakmak istiyor, üstelik hastalık falan da değil çalışmak zor geldiğinden . Eee adamda hemşire olarak tüm gün hasta ve hasta yakınları ile uğraşmaya bayılmıyordur. Konu sahibinin ilerde güya çalışmak istediği sınava girip atanmak istediği işlerden bile tembellik akıyor. Bu devirde çalışan kadınlara eşlerinin ev işlerinde görev paylaşımı yapaması zorunlu, ancak bir kadının da eşinin rızası ve talebi olmadan kafasına göre iş bırakması da şımarıklık bana göre. Aynı şeyi konu sahibinin eşinin yaptığını düşünün ne yorumlar gelirdi. Kaldı ki konu sahibininin tek derdi kendi rahatı bana göre zira daha öncede hemşireliği muhtemelen çalışma koşullarından dolayı bırakmış, akademik kariyer daha rahat göründüğü için buraya geçmiş, şimdi de burada aradığını bulamamış, hemşireler için yatış yeri olarak görünen okul veya sağlık ocağı hemşireliğini istiyor, eminim o işe geçse orada da bir bahane bulur. İnsanlar çalışma koşullarından bunalabilir iş değişikliği yapar ancak makul ve mantıklı olmak gerekir. Hayatındaki insanı kendi keyfin ve rahatın için oradan oraya savurup en son hadi evde oturayım bana sen bak demek bencillik. Bu tip kararlar ortak alınır. Konu sahibinden anladığım akademik kariyer planını da eşine rağmen, kendi için almış, şimdi gene kendi için iş bırakmak istiyor. Adamın belki önceki işi daha rahattı, çevresi vardı, sırf eşi için adam geçici görevle gelmiş, şimdi geri dönünce eski ortamı bile olmayacak, neden bu fedakarlığı yaptı adam karısı bir yılda akademik kariyerde hevesini alsın, bir yıl maddi maddi manevi daha zor yükler altında geri dönmek için mi? Evli insanların hayatlarındaki insanınbu derece yok sayıp, bencillik etmeleri, kararlarının maddi manevi tüm yükünü sırf kendi rahatları için ele yüklemeleri boşanma nedeni aynı zamanda