İşten ayrılmak ve eşimin baskısı

dandinidastana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2017
208
336
Merhabalar,
Ben 7 yıl hemşirelik yaptım. Bu süre içerisinde eşimle ayrı kaldık iş dolayısıyla, kötü zamanlar geçirdik. Sonra başka bir şehire öğretim görevlisi olarak geçtim. Eşim ve çocuğumla yine zor bir süreç yaşadık. 1 yıl geçtinAma burada da bu işi yapamayacağımı anladım.geri dönmek istiyorum ama işsiz kalacağım. Kendimi çok suçlu hissediyorum ve utanıyorum. Eşimin tepkisinden korkuyorum. Ama yapmak istemiyorum kurtulmak istiyorum buradan. Eşimin suçlayıcı konuşmalarından nasıl kurtulabilirim

Öğretim görevlisi olabilmek büyük şans. Neden mutlu değilsiniz ki mesleğinizde? İşi bıraksanız hemşire olarak bir yerde nöbetli çalışmaya başlayınca ve öğretim görevlisi maaşından daha az maaş almayı kabul ediyorsanız bırakın işi. Ama bu zamanda kolay elde edilebilen şeyler değil şu anki kariyeriniz. Çoğu kişi verdiği emeklerle bile ulaşamayabiliyor malesef o konuma

Esiniz ise giderken zorlandiginizi biliyor mu? Zor bir surecten gectiginizin farkinda mi? Eger bunlarin farkindaysa size niye suclayici konussun? Eger farkinda degilse, bu iste bir gariplik var derim.
Eşim maddi olarak bakıyor, haklı aslında ama ben dayanamıyorum bu şımarıklı gibi gelebilir ama tükendim, gidersem mutlu olacağım

eşinizle çocuğunuzla ayrı kalmaktan tükenmiş olabilir misiniz?

aynı şehirde yaşama şansınız olmaz mı?

eşinizle çocuğunuzla ayrı kalmaktan tükenmiş olabilir misiniz?

aynı şehirde yaşama şansınız olmaz mı?
Eşim görevlendirme geldi 1 yıl ama süresi dolu geri dönecek gibi görünüyor, buraya gelirken de suçlandım, geri dönmek istiyorum deyince de suçlanıyorum ama yapamıyorum keşke hiç olmasaydım bu hayatta

Şuanda eşinizle ve çocuğunuzla aynı şehirde misiniz? Ona göre cevap vereceğim.

Sizi zorlayan nedir? Mobinge mi uğruyorsunuz? Öğretim görevliliği hemşireliktem daha rahattır. Sizi mutsuz eden nedir?
Evet aynı şehirdeyim ama eşim gidecek 1 hafta sonra, ders yüküm fazla ve ilgi alanımla ilgili dersler değil bu da yetersizliği getirdi beraberinde ve topluluk önüne çıkmak istiyorum, fobi gelişti

Eşim görevlendirme geldi 1 yıl ama süresi dolu geri dönecek gibi görünüyor, buraya gelirken de suçlandım, geri dönmek istiyorum deyince de suçlanıyorum ama yapamıyorum keşke hiç olmasaydım bu hayatta
ben sizin yerinizde olsam herkese kulak tıkayıp mutsuz olduğum yerden ayrılırdım ve terapi alırdım.

Evet aynı şehirdeyim ama eşim gidecek 1 hafta sonra, ders yüküm fazla ve ilgi alanımla ilgili dersler değil bu da yetersizliği getirdi beraberinde ve topluluk önüne çıkmak istiyorum, fobi gelişti
bir uzmandan destek mi alsanız acaba terapi gibi hemen pes etmeyin işsizlik çok yaygın şu sıralar işten çıkıp evde kaldığınızda da bi süre sonra bunalıma gireceksiniz

Bu işi yapabilmeyi ve keyif almayı ben de çok istiyorum ama olmuyor berbat bir durumdayım

Yani neden keyif alamıyorsunuz gayet güzel bir iş. Bence sizin başka dertleriniz var, terapiye gidin derim. Yer değişince dertlerimden kurtulucam sanıyrosunzu ama öyle olmuyor dertler de sizinle gelecek. Üstelik bırakınca ne olacak sanıyorsunuz, hastaneye geri dönünce afedersiniz ebenizinkini görüceksiniz. Annem hemşire, çok zor bir meslek yüzlerce insanla uğraşıyorsun , nöbeti de oluyor sabaha kadar ayaktasın. Bulmuşsun mis gibi iş kardeşim başını duvarlara vurursun. Sakın bırakma, hemen bir terapis bul randevu al. Neyden mutsuz olduğunu keşfet ve anla, işini rahat bırak.

Bebişim, bölüm başkanıyla konuştun mu, neden alanın olmayan dersleri vermişler?? Okul başlamadıysa bence konuş alanın olan derslerden iste. Olmazsa da kitabı var bu işin mutlaka açar okur öğrenirsin, dersin içeriğini hazırlarsın öylece götürürsün. Başka okulların hazırlayıp internete koyduğu materyaller oluyor onları indir, sizin okulda önceki yılların derslerin bak , yurtdışı okullarında da oluyor aynı dersler onlara bak ... bence kotarırsın. Topluluk dediğin de 20 yaş altı kız grubu, boşuna gözünde büyütüyorsun.

Bence konu sahibi calismak istemiyor gibi icten ice. Evinde cocugu ve esiyle olmak istiyor ama bunu kendine itiraf edemiyor gibi. Milletin derdi ile ugrasacagima evimin derdi ile ugrasirim diye dusunuyor olabilir. Esi de hakli olarak tek maasla butun evin gecimini ustune almak istemiyor.

Şu ekonomi de çalışmayan ev kadınları bile iş arıyor çocuk bakıyor temizliğe gidiyor.
Esı de calısma taraftari.
Nasıl yapacak bunu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…