Bu nasıl yorum ya? Eşi destek olmuş zaten. Çalışmıyormuş, çalışmasına destek olmuş, sonra iş değişikliği yapmak istemiş adam karısı öğrenim görevlisi olmak istiyorum dedi diye tüm düzenini bozmuş başka bir şehre geçici görevle gelmiş, evini taşımış, yeni düzen kurmuş. Şimdi bir yıl olmuş, bu sefer ben çalışmak istemiyorum diye evin tüm yükünü tek başına adama bırakmak istiyor, üstelik hastalık falan da değil çalışmak zor geldiğinden . Eee adamda hemşire olarak tüm gün hasta ve hasta yakınları ile uğraşmaya bayılmıyordur. Konu sahibinin ilerde güya çalışmak istediği sınava girip atanmak istediği işlerden bile tembellik akıyor. Bu devirde çalışan kadınlara eşlerinin ev işlerinde görev paylaşımı yapaması zorunlu, ancak bir kadının da eşinin rızası ve talebi olmadan kafasına göre iş bırakması da şımarıklık bana göre. Aynı şeyi konu sahibinin eşinin yaptığını düşünün ne yorumlar gelirdi. Kaldı ki konu sahibininin tek derdi kendi rahatı bana göre zira daha öncede hemşireliği muhtemelen çalışma koşullarından dolayı bırakmış, akademik kariyer daha rahat göründüğü için buraya geçmiş, şimdi de burada aradığını bulamamış, hemşireler için yatış yeri olarak görünen okul veya sağlık ocağı hemşireliğini istiyor, eminim o işe geçse orada da bir bahane bulur. İnsanlar çalışma koşullarından bunalabilir iş değişikliği yapar ancak makul ve mantıklı olmak gerekir. Hayatındaki insanı kendi keyfin ve rahatın için oradan oraya savurup en son hadi evde oturayım bana sen bak demek bencillik. Bu tip kararlar ortak alınır. Konu sahibinden anladığım akademik kariyer planını da eşine rağmen, kendi için almış, şimdi gene kendi için iş bırakmak istiyor. Adamın belki önceki işi daha rahattı, çevresi vardı, sırf eşi için adam geçici görevle gelmiş, şimdi geri dönünce eski ortamı bile olmayacak, neden bu fedakarlığı yaptı adam karısı bir yılda akademik kariyerde hevesini alsın, bir yıl maddi maddi manevi daha zor yükler altında geri dönmek için mi? Evli insanların hayatlarındaki insanınbu derece yok sayıp, bencillik etmeleri, kararlarının maddi manevi tüm yükünü sırf kendi rahatları için ele yüklemeleri boşanma nedeni aynı zamanda