Eşimin ailesine karşı tutumum problem

Şuan baktığınız noktayı anladım . Ben de düşündüm bunu işini kurarken bir destek gördü ve ailesini ben eleştiriyorum. eskiden kızardı artık ses çıkarmıyor ve beni haklı buluyor . Bu gerçekten böyle mi diyorum işini tamamen istediği duruma getirirse yine ailem öyle şöyle diye tutturacak mı diyorum . Başlarda herşeye rest çeken ailesi de şuan sessizliğe gömüldüler ve bana çok farklı davranıyorlar babası mesela aşırı soğuk hiç konuşmaz ve hep sert bakar çok kibirli bir insan yani çevresi tarafından da pek sevilmiyor bu görünüşünden dolayı .ama sürekli muhabbet açmaya çalışıyor ( küçük örnek. Bir gün babasıyla markette kasada karşılaştık deterjan vs almış önce onun ödemesi var bizde arkadayız 50 tl lik tavuk almışız ayrı ayrı hesap ödettirdi yani yanlış anlamayın sürekli para mevzusu dönüyor ama ben baba olarak utanır öderdim üç kuruşluk tavuk bana çok itici gelmişti orda başımdan aşağıya kaynar su dökülmüştü ) aynı adam bana geçtiğimiz kadınlar gününde kurutma makinesi aldı o zaman evime gelmişlerdi . Yani diyorum ki bunlar şimdi mahçup hareketler sergileyip telafi etmeye çalışıyorlar ne değişti diyorum samimi bulmuyorum eşim işini sağlamlaştırıp güçlendi mi nasıl ortaya çıkacaklar eşim ne karşılık verecek beni tınlar mı ailemi görür mü bunları düşündüm. Ailem de ailesine iyi bakmıyor başta aileme karşı çok kibirli davrandılar çünkü ve dediğim gibi bana ters gelen bir çok şey onlara da ters ve şahit oldular . Bunu düşündüğüm oldu ama şuan sizin bu yorumunuz beni daha da düşündürüyor .
Şu an oğulları ailenizin eline bakıyor, rest çekecek taraf bir müddetliğine değişti. Evet, eşinizin işleri tutunca korktuğunuz ne varsa başınıza gelecek, o pısan geri çekilen kayın aile panter olacak başınıza, siz burda eşinizi bize değil kendinize savunuyorsunuz farkında değilsiniz. Kendinizi ikna etmeye çalışıyorsunuz bizi değil. İşi tutsun, babanıza borcu bitirsin bu günkü adamı mumla arayacaksınız. Bunu da çok iyi biliyorsunuz.

Şu an oğulları ailenizin eline bakıyor, rest çekecek taraf bir müddetliğine değişti. Evet, eşinizin işleri tutunca korktuğunuz ne varsa başınıza gelecek, o pısan geri çekilen kayın aile panter olacak başınıza, siz burda eşinizi bize değil kendinize savunuyorsunuz farkında değilsiniz. Kendinizi ikna etmeye çalışıyorsunuz bizi değil. İşi tutsun, babanıza borcu bitirsin bu günkü adamı mumla arayacaksınız. Bunu da çok iyi biliyorsunuz.
Haklısınız..

Hatta daha kredi borç vs ödemesi bitmeden kazancından ailesine göndereceğinden de adım gibi eminim. O kadar çalışıyorum emek veriyorum diyecek. Adam olan geçiş dönemi der, niteliğime göre iş bulana ayarlayana kadar bir yerde çalışayım evime eşime mahçup olmayayım der. Ama ya kendi babası iş bulmalı ya da karısının babası kredi çekip iş kurmalı. Öyle bir anlatıyor ki adam sanki roket bilimi yapıyor. Haddim değil ama yazmam lazım, askeriyeye bile birilerinin sayesinde girdiğini yazabilirim. Soruşturma geçirip atılması da bunu destekliyor. İstediği kadar beraat etmiş olsun.

Konu sahibi akıl tutulması yaşadığını kabul ediyor ama hala ümidi var, çocuk yapacak bu adamdan. Kendi yetmiyor anası babası da adamı tepelerinde gezdiriyor. Kızım evlendi değil de kızıma koca aldık gibiler. O el o ateşe değecek, istediğin kadar yanarsın de.

Bence burda hanfendinin sıkıntısı, eşinin, ailesinin aldığı evin parasını ödemesi yada eşi bekarken, ailesinin, parasını sonuna kadar sömürmesi faln değil. Veya ailesinin şuan onlara yadımda bulunmaması da değil. Hanfendinin takıldığı zanlımca tüm bu gerçekler göz önündeyken eşinin hala bunları görmemesi farkına varmaması. Farkındaysa da değilmiş gibi davranması. Ne serden ne de yardan vazgeçememesi. Eşi ailesi ile arasına bir mesafe koysa sorun olmayacak. Ama maalesef bunun aksine tüm bunları görmezden geliyor. Ve hanfendi de artık soğuduğundan kimseyle görüşmek istemiyor. Bence sonuna kadar da haklı🙂

ok uzun uzun yazmıştım ve kısaltmaya çalışırken hatalar oldu kusura bakmayın.sakince tane tane yazmam gerekirdi.ilk defa konu açıyorum burda. Buraya neden yazdığım anlaşılamamış uzun uzun olayları yazarken sanırım kendimi kaybettim 😃 Eşim çocuk istiyor ben de bir çocuğum olsun çok istiyorum kendi ailem yanımda onlar bize hep destek. çocuğum olsa annem bakmaya hazır ama bu sefer eşimin ailesi de yakın olmak isteyecekler geldiklerinde uzun kalacaklar belki de buraya yerleşecekler eşimin onlar benim ailem senin ailen benim ailem kıyaslamaları baş gösterecek ve soğuduğum bu insanları göresim bile yokken nasıl bununla baş edebilirim bilmiyorum .
cok fazla gelecek uzerine dusunuyorsunuz. daha olmamis seyleri kafaniza takmayin. zamani gelince onu dusunursunuz

Aslında buna canı çok sıkıldı onların farkında olmaları gerektiğini düşünüyor ben onlara size para verdim şimdi bana verin diyemem diyorbu dur yoksa babam bir daha yüzüme bakmaz diyor bunu da kv söylüyor. Karına bize yardım ettiğini söylediğini bilse baban o evi satar bir daha da yüzüne bakmaz diyor. Eşimle bu yüzden çok tartıştık nasıl diyim ailesine asla laf edemeyen biri . Annesi üzülse ki hemen gözleri sulanır annem çok hassas onu benim için üzme der hep. Bu özelliği beni çok soğuttu evlilik sürecindeki fikir değişiklikleri de. çok kez kavga ettik ve ne zaman düşünsem bunları bitirmeliydin diye kızıyorum kendime .Yani şuan sizin bana kızdığınız gibi kendime çok kızdım ve hala kızıyorum. Terapi aldım uzaklaşman lazım dedi uzaktayız ayda bir de olsa annesi aradığında benim geri dönmeyişim sorun oluyor . En son öğretmenler gününde bana hediye almak istediğini söyledi ben de istemedğimi herşwyimin olduğunu söyledim kırılmış bu olay oldu eşim kızdı annesini saymadığımı her konuda haklıymışım ama artık unutmaö gerekiyormuş kabul etmeliymişim heves etmiş vs.o günden beri konuşmuyorum telefonla ama aramamam zaman zaman sorun oluyor eşimin annesi bu kadar kötü olmamam gerekir diyorum böyle olsun da istemiyorum ama çok soğudu içim elim telefona gitmiyor
bu durumda senin annen beni sana sikayet mi ediyor deyip hesap sormaliydiniz

Çok yanlış bir evlilik yapmışsın canım. Benim kuzenimde ihraç oldu, kaç senedir kimseyle evlenmek istemedi. Evi var, parası pulu var, babasının iş yerinde çalışıyor ama şuan belirsiz bir durumdayım, mahkeme hala devam ediyor, kimseyi mağdur etmek istemem diye düşünüyor. Sizinkiler apar topar nikah yapmışlar sana, bütün yükü de sana ve ailene yüklemişler. Anladığım kadarıyla en ufak bir mahcubiyetleride yok. Sana altın adetlerini sormalarıda göz boyamak için muhtemelen. Yerinde olsam çocuk sahibi olmayı asla düşünmezdim.

Çocuk yapmayın hemen. Siz arayıp görüşseniz de laf yapacaklar, görüşmeseniz de. Siz görüşmeyin, eşiniz çok istiyorsa kendi görüşsün. Kavga da etmeyin bu yüzden. "Benim sinirlerim bozuluyor, böyle uzaktan daha iyi" deyin, ben dili ile konuşun, kendi bildiğinizi yapın, kavga etmeyin.

X