İşten ayrılmak ve eşimin baskısı

1 senedir şans verdim. Kendimi tanıyamadığım bir şekilde patlak verdim. Çok üzgünüm

Herkesin adaptasyon süresi farklı, bir senede alışman zor. Bence acele etmemelisin. Az çok öğrenmişsindir sistemi. Bir iki formasyon eğitimine gitsen online vs işine yarar.

Ciddi soruyorum Türkiye de yaşarken ve çocuğun varken, 60 K kazansan ve eşin işten ayrılmak istiyorum dese razı olurmuydun
Sadece 60k cocuklu bir aile icin cok buyuk bir miktar degil gibi geliyor ya bana. Hele bir de ev kira ise cok dusuk bir maas. Nasil bir akil tutulmasi yasiyor insanlar aklim almiyor.
Ben calisiyorum, ben hic bir zamanda calismaktan gocunmadim. Ben calisiyorum cunku esimin isine birsey olursa ortada 2 cocukla ac kalmayalim diye calisiyorum. Esimin de kafasi rahat cunku onun omuzlarinda degil butun yuk. Evlilik de bunu gerektiriyor bence. hayatin yukunu birinin sirtina yuklemek bana gore buyuk bencillik.

Konu sahibi esas probleminiz her neyse bu değil bence. Koskoca hocaların yanında rahat olup öğrencilerin karşısında bu kadar gerilmeniz ilginç.. Geldiğiniz noktaya kolay gelinmiyor hele ki hemşirelikten geçmek o eğitim sürecinizi nöbetli çalışırken geçirmek hiç kolay değil. Ben yüksek lisanstan sonrasına devam etmeme kararı aldım, çünkü böyle sizinki gibi parlak bir gelecek göremedim, işte yıpranıyoruz bari özel hayatımı rahat yaşayayım, aile hayatıma rahat vakit ayırayım (ne kadar mümkünse) diye düşündüm. Sizin endişeleriniz ne tam olarak bence önce onu çözün.

Aldatma bilmem de adam evın temel ihtiyacinı karşılayınca da bitmiyor kı.
Kendı alışmış kazanmaya ne kadar zor.
Cok zor bir durum. Bu guzel hikayenin sonuna bir aldatma hikayesi tam olur gibi geldi bana.
Beni sevdigi icin bosanmaz denmemis, cocuktan dolayi bosanmayiz demis demekki ortada bir sevgi yok oyle aman aman.
Bu erkeklerin de belli bir yastan sonra davranislari bir degisik oluyor. Orta yas krizi mi artik ne yasiyorlarsa. Evin icindeki ekonomik sikinti ve karsilikli sevginin olmayisi da eklenince. Aldatma tam hikayeyi tamamliyor.
Tabi bunun oncesinde konu sahibi isinden ayrilir. Bir iki sene evde kpss calismaya calisir ama evin rahatligi tatli gelir. Daha sonra bu sevdadan vazgecer ve ev hanimi olarak hayatina devam eder. Kendini cocuguna ve evine adar. Baba figurude bu denklemin disinda kalir. Aldatilir. Konu sahibi bosanamaz cunku artik bir kac yil gecmistir ve is bulmasi imkansiz hale gelmistir.
Bu cok olasi bir hikaye gibi duruyor. Arada tabi kendi parasini gonul rahatligi ile harcayabilirken, kocasina surekli hesap vermek zorunda kalmasi ve turlu turlu zorbaliklara katlanmasi da cabasi

Cok zor bir durum. Bu guzel hikayenin sonuna bir aldatma hikayesi tam olur gibi geldi bana.
Beni sevdigi icin bosanmaz denmemis, cocuktan dolayi bosanmayiz demis demekki ortada bir sevgi yok oyle aman aman.
Bu erkeklerin de belli bir yastan sonra davranislari bir degisik oluyor. Orta yas krizi mi artik ne yasiyorlarsa. Evin icindeki ekonomik sikinti ve karsilikli sevginin olmayisi da eklenince. Aldatma tam hikayeyi tamamliyor.
Tabi bunun oncesinde konu sahibi isinden ayrilir. Bir iki sene evde kpss calismaya calisir ama evin rahatligi tatli gelir. Daha sonra bu sevdadan vazgecer ve ev hanimi olarak hayatina devam eder. Kendini cocuguna ve evine adar. Baba figurude bu denklemin disinda kalir. Aldatilir. Konu sahibi bosanamaz cunku artik bir kac yil gecmistir ve is bulmasi imkansiz hale gelmistir.
Bu cok olasi bir hikaye gibi duruyor. Arada tabi kendi parasini gonul rahatligi ile harcayabilirken, kocasina surekli hesap vermek zorunda kalmasi ve turlu turlu zorbaliklara katlanmasi da cabasi
Ben konu sahibinin kpss ye ihtiyacı olmayabilir diye düşünüyorum. Sağlık bakanlığının istifa somrası geri dönüşleri açılıyor zaman zaman o şekilde de dönebilir.

Ben konu sahibinin kpss ye ihtiyacı olmayabilir diye düşünüyorum. Sağlık bakanlığının istifa somrası geri dönüşleri açılıyor zaman zaman o şekilde de dönebilir.
Insallah oyle birseye denk gelir zamanla. O da iste bir noktad ayri bir sikinti olusturuyor. Soyleki 40 yasinda ise donmek istedigini dusunelim. 25-35 bandinda calisanlarla ayni ortamda onlardan daha dusuk bir rutbede ve maasta calisiyor olacak. Bu kadar surenin ardindan is ortamina adapte olmasi cabasi. Ders anlatmaya gerilen bir karakteri var anladigim kadariyla. yillar icinde unutulan bilgileri olacak, paslanmis olacak, daha genclerin icinde ama onlarda geri kalmis olacak. Digerleri daha hizli kavrarken kendisi yavaslamis olacak dogal olarak. Bu durumda bulundugu ortamda ve o kargasa icinde buyuk ihtimal zorbaliga da ugrar.
Cok sikintili bir durum. Insallah kendisini yakin zamanda toparlar.

Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Ben de günün sonunda sizin gibi düşünüyorum, hiç çalışmak istemeyedebilirim. Eşimin sorumluluğu bana ve kızıma bakmak. Hoş! Çalışırken de pek değerli hissettirmiyordu. Sanırım benimki 10 yılın getirdiği bir birikimin patlaması. Eşimin beni bu işi bırakma konusunda anladığını sanıyordum arakadşına gittiğimizde ilk yaptığı şey işi bırakmak istediğimi ve nedenini söyleyip gülmek oldu. O an yine anladım ben değersiz bir çöpüm. Ne farkeder çalışıp didinmişim yıpratmışım…
Sizin vazgeçtiğiniz işiniz neydi? Sadece eşinizden mi destek gördünüz kendi aileniz ne düşündü.
Tamamen aynı durumdayız. 10 senelik memurum ve suan bulundugum ortamdan ve işimden nefret ediyorum. Eşim ise masabaşı işin var cıkardan geçinemeyiz diyor cık ak isteme seveplerine gülüp geçiyor. Çok borcumuz var kızım rahatsız vs cıkmam delice gözüküyor ama ben daha iyisini yapabilecegime inanıyorum. 3 senede bırakmak istediğimi, 1 sene evde durup tekrar atanacagımı, zemin hazırlamasını söyşedim dursum ama dikkate almadı. Kızım bakıma muhtaç 6 sene geçti ama ben daha 2 ay bile ücretsiz izin alamadım. Çok içim acıyor bu duruma. Son durumda kafayı kırdım istifa ediyorum. Farklı bir kuruma atanacagım onun için ugrasıyorum. Gerisi artık umrumda değil yoksa akıl sağlıgımdan olacagım o derece bir mutsuzluk.
Çoğu insan deli misin der ama siz ilk önce hemşire, sonra hastane çalışanı sonra da öğretim görevlisi olmussunuz demek ki belli bir birkim ve kapasite var yine olursunuz. Olamazsın kolay mı diyenlere bakmayın. Bana da herkes memur almıyorlar artık memuluk bırakılır mı diyor. Bunları söyleyen buyuk bir kesim de kpss de daha 70 i geçemeyenler, ev hanımları, hayatında hiç çalışmamış olanlar vs. Kendini bilen de önemli olan sensin istediğini yap sonuçta karar verip yine istediğin yere gelebilirsn diyor.

Tamamen aynı durumdayız. 10 senelik memurum ve suan bulundugum ortamdan ve işimden nefret ediyorum. Eşim ise masabaşı işin var cıkardan geçinemeyiz diyor cık ak isteme seveplerine gülüp geçiyor. Çok borcumuz var kızım rahatsız vs cıkmam delice gözüküyor ama ben daha iyisini yapabilecegime inanıyorum. 3 senede bırakmak istediğimi, 1 sene evde durup tekrar atanacagımı, zemin hazırlamasını söyşedim dursum ama dikkate almadı. Kızım bakıma muhtaç 6 sene geçti ama ben daha 2 ay bile ücretsiz izin alamadım. Çok içim acıyor bu duruma. Son durumda kafayı kırdım istifa ediyorum. Farklı bir kuruma atanacagım onun için ugrasıyorum. Gerisi artık umrumda değil yoksa akıl sağlıgımdan olacagım o derece bir mutsuzluk.
Çoğu insan deli misin der ama siz ilk önce hemşire, sonra hastane çalışanı sonra da öğretim görevlisi olmussunuz demek ki belli bir birkim ve kapasite var yine olursunuz. Olamazsın kolay mı diyenlere bakmayın. Bana da herkes memur almıyorlar artık memuluk bırakılır mı diyor. Bunları söyleyen buyuk bir kesim de kpss de daha 70 i geçemeyenler, ev hanımları, hayatında hiç çalışmamış olanlar vs. Kendini bilen de önemli olan sensin istediğini yap sonuçta karar verip yine istediğin yere gelebilirsn diyor.
Teşekkür ederim arkadaşım. Beni anlayan olduğu gibi anlamayan oldu, hepsine teşekkür ediyorum yine de. Ne yaşadığımı hissettiğimi kendim biliyorum. Akıl sağlığımdan olup annelik yapamayacak duruma gelecektim neredeyse az kalmıştı. Şu anda en azından çocuğuma yeten bir anne olabileceğim.
Maddi olarak da çok harcayan bir insan değilim minimalistim. Nasıl olsa öğretim görevlisiyim diyip saçma sapan marka takıntım olmadı. Mantıklı harcama yaptım. Bundan sonraaa da böyle devam edeceğim. KPSS çlışırsam yapabileceğimi biliyorum. İstifada kararlıyım

Ortada bir eş ve bir çocuk varken kafana göre denemeler yapman bencillik. Herkesi peşinden sürüklüyorsun getiriyorsun sevmedim başka birşey deneyeceğim diyorsun. Bana göre bencilsin. Eşin ne dese haklı. Tedavi olmalısın. Hayat böyle bir yer değil

Siz mesleginizi sevmiyor olabilir misiniz acaba?. Zaten calismissiniz birakmissiniz, ogretim gorevlisi olmussunuz yine bırakacaksınız. Hemsire olarak atanirsaniz nobeti, yogunlugu yine bikabilirsiniz. Cok uzulerek söylüyorum ki bu ulkedeki insanlarin cogu isinden memnun degil. Ayaklari geri geri gidiyor, mutsuz. %100 tatmin olabileceginizi sanmıyorum acikcasi. Iyi dusunun derim

X