• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastane Çantası

Pijamayi ikileyeyim haklisiniz aslinda aklima geldi.
Kulot dekli Depend bez alicam listeye ekledim.
Gogus kalkani ne oluyor? Malum ilk bebek tecrubesizlik :)
Bebeği emzirdikren sonra göğüs ucunuza koyuyorsunuz, göğüs ucu sütyen ve pedle temas etmeyince tahriş olmuyor, Yen'i doğum yapan annelerden duymuşsunuzdur, ilk emzirdikleri zamanlarda göğüsleri çatlıyor, yara oluyor, kalkan bunun olmasını neredeyse engelliyor,sütte akarsa Kalkan'ın içinde birikiyor, ben de acemiyim daha ilk gebelik ama samimi arkadaşım ve yeni Doğum yapan ablam var bayağı inceledim onları :)

Bebeği emzirdikren sonra göğüs ucunuza koyuyorsunuz, göğüs ucu sütyen ve pedle temas etmeyince tahriş olmuyor, Yen'i doğum yapan annelerden duymuşsunuzdur, ilk emzirdikleri zamanlarda göğüsleri çatlıyor, yara oluyor, kalkan bunun olmasını neredeyse engelliyor,sütte akarsa Kalkan'ın içinde birikiyor, ben de acemiyim daha ilk gebelik ama samimi arkadaşım ve yeni Doğum yapan ablam var bayağı inceledim onları :)

Aaa cok enteresanmis. Isim olarak duymustum ama ne oldugunu bilmiyordum.
Netten baktim ama bu kullanilirken disaridan belli olmaz mi ki :)

Hastaneye kendinize hasta bezi götürmenize fazla gerek olmaz zaten kirlendikçe veriyorlar ped işe yaramaz :)

Emzirme sütyeni ve aspiratör gereksiz gibi geldi bana bebeğe kıyafet gerekir fazla fazla olsun.

Manuel pompa , emzik bide çok işe yarıyor

O zaman 1 pijama takimi bir de gecelik mi alsam duruma gore birini tercih ederim. Cubku gecelik hic kullanmadigim rahat edemedigim bir sey.
Sorduklarim arasinda sonda takilmayanlar da var o yuzden sordum zorunlu mu diye. Belki takmazlar.
benim yanımda 2 gecelik 1 pijama takımı vardı.. gecelikle çok rahat ettim.. kanama çok olduğunu bildiğimden ikinciyi koydum.. ama nasıl bir yerde doğum yapacağına göre de değişiyor ihtiyaçlar sanırım.. yani benim bez bakımımı hemşireler yaptı etti.. ihtiyaç oldukça da istedim kanama azalınca da orkid yeterli oldu.. ayrıca hastane anne sütü destekleyici olduğundan çantamda emzik ve biberon kesinlikle görmek istemediklerini söylediler doğumdan önce..

Konuyu takip edeyim çünkü herkes bir şey söylüyor benim de kafam karışıyor :(
Peki sizce bebek için yan yatış yastığına gerek var mı ?

Konuyu takip edeyim çünkü herkes bir şey söylüyor benim de kafam karışıyor :KK43:
Peki sizce bebek için yan yatış yastığına gerek var mı ?
ben 15 günlük olana kadar kullandım sonra sığmadığından sıkıldı minnak tospam.. kusma konusunda etkili tavsiye ederim.. evet herkes bir şey söylüyor çünkü herkesin ihtiyaçları farklı oluyor.. benim tavsiyem elinize kağıdı kalemi alın kendi ihtiyaçlarınızı kendiniz yazıp liste çıkartın çok faydalı.. ben öyle yaptım kafam da karışmadı.. gieeceğiniz hastaneye göre de değişiyor, göğüs pompası zart zurt hastanelerde en iyileri var mesela.. ben göğüs kalkanı kullanmadım mesela.. yani gibi gibi.. kağıt kalem ve kendinize özel listenizi yapın.. zaten hastanede kalıcı değilsiniz allahın izniyle.. sezaryende 3 gece diyodu hastane ben hemen 2 gecede çıktım.. Kendinizi oraya çok aitmiş gibi hissetmeyin.. Hemen evinize kendi ortamınıza dönün.. Ben hastaneyi bile süslemedim sırf bu yüzden.. Hastane yani adı üstünde :)

ben 15 günlük olana kadar kullandım sonra sığmadığından sıkıldı minnak tospam.. kusma konusunda etkili tavsiye ederim.. evet herkes bir şey söylüyor çünkü herkesin ihtiyaçları farklı oluyor.. benim tavsiyem elinize kağıdı kalemi alın kendi ihtiyaçlarınızı kendiniz yazıp liste çıkartın çok faydalı.. ben öyle yaptım kafam da karışmadı.. gieeceğiniz hastaneye göre de değişiyor, göğüs pompası zart zurt hastanelerde en iyileri var mesela.. ben göğüs kalkanı kullanmadım mesela.. yani gibi gibi.. kağıt kalem ve kendinize özel listenizi yapın.. zaten hastanede kalıcı değilsiniz allahın izniyle.. sezaryende 3 gece diyodu hastane ben hemen 2 gecede çıktım.. Kendinizi oraya çok aitmiş gibi hissetmeyin.. Hemen evinize kendi ortamınıza dönün.. Ben hastaneyi bile süslemedim sırf bu yüzden.. Hastane yani adı üstünde :)
Yok süsleme falan ben de düşünmüyorum.
Ben özel hastanede yapmayı düşünüyordum doğumu ama şimdi vazgeçtim devlet hastanesinde yapacağım büyük ihtimalle o yüzden orada bir şeyler verirler mi bilmiyorum.
Mesela ben bir hastane çıkışı aldım kimisi iki al diyor kimisi hiç alma falan o yüzden kafam karışıyor.Biberon aldım ne olur ne olmaz diye mama da al dediler hangi mamadan alacağım bilmiyorum mesela ya da süt sağma pompası almalı mıyım falan kafam karışıyor.
Doğru haklısınız ama uzayıp giden listeler görünce kendi hazırlıklarım hep eksik geliyor :D

Hastaneye kendinize hasta bezi götürmenize fazla gerek olmaz zaten kirlendikçe veriyorlar ped işe yaramaz :)

Emzirme sütyeni ve aspiratör gereksiz gibi geldi bana bebeğe kıyafet gerekir fazla fazla olsun.

Manuel pompa , emzik bide çok işe yarıyor

Bence emzirme sütyeni şart ama aspiratör sonraya kalabilir :)
Doğumumu devlette yapabilirim bezi orada vermiyorlar diye biliyorum.

benim yanımda 2 gecelik 1 pijama takımı vardı.. gecelikle çok rahat ettim.. kanama çok olduğunu bildiğimden ikinciyi koydum.. ama nasıl bir yerde doğum yapacağına göre de değişiyor ihtiyaçlar sanırım.. yani benim bez bakımımı hemşireler yaptı etti.. ihtiyaç oldukça da istedim kanama azalınca da orkid yeterli oldu.. ayrıca hastane anne sütü destekleyici olduğundan çantamda emzik ve biberon kesinlikle görmek istemediklerini söylediler doğumdan önce..

Bugün 1 adet pijama takımı aldım 1 adet de internetten sipariş vericem burada fazla seçenek yok.
Anne sütü her şekilde tabi önemli ama emziğin çantada bulunmasında bir mahsur olmaz bence.
Sonuçta anne sütü yerine geçebilecek bir şey değil :)

Yok süsleme falan ben de düşünmüyorum.
Ben özel hastanede yapmayı düşünüyordum doğumu ama şimdi vazgeçtim devlet hastanesinde yapacağım büyük ihtimalle o yüzden orada bir şeyler verirler mi bilmiyorum.
Mesela ben bir hastane çıkışı aldım kimisi iki al diyor kimisi hiç alma falan o yüzden kafam karışıyor.Biberon aldım ne olur ne olmaz diye mama da al dediler hangi mamadan alacağım bilmiyorum mesela ya da süt sağma pompası almalı mıyım falan kafam karışıyor.
Doğru haklısınız ama uzayıp giden listeler görünce kendi hazırlıklarım hep eksik geliyor :KK70:

Ben 10'lu hastane seti 1 tane aldım.
2 al diyenler oldu ama gerek yok bence.
Onun dışında bol bol alt üst pijama takımı ve zıbın koyarız yeter bence.

Mama ve göğüs pompası ben almıycam mesela.

Ben 10'lu hastane seti 1 tane aldım.
2 al diyenler oldu ama gerek yok bence.
Onun dışında bol bol alt üst pijama takımı ve zıbın koyarız yeter bence.

Mama ve göğüs pompası ben almıycam mesela.
1 yeter değil mi ben de 1 tane daha almadım zıbınlar ve alt aldım üst bile almadım sıcak olur diye gerekirse alırım diye düşündüm annem de bir sürü yelek falan ördü.
Mama hastanede bazen istiyorlarmış bebek sarılık olmasın diye o yüzden alayım dedim bir de bana kundak al dediler bir tane yetmez dediler.

Merhaba kizlar.
18 mayis civarinda sezeryanla ogluma kavusucam hayirlisiyla.
Artik son hazirliklari yapiyorum :nazar:

Hastane cantasi konusunda takildim. Ben hazirladiklarimi yazicam eksigim veya gereksiz koydugum bir seyler varsa tecrubeli annelerin yardimini bekliyorum :anneadayı:

Bebege;
- 1 adet 10 parcali hastane cikis seti (Icindekiler: 1 penye battaniye, 1 uzun kollu zibin, 1 kolsuz zibin, 1 ic zibin, 1 patikli pijama, 1 ust pijama, eldiven, corap, onluk, baslik)
- 2li pijama takimi ( 2 3 cift)
- Ekstra corap, onluk ve eldiven
- Kadife iple ordugum battaniye
- Agiz mendili
- Gobek bagi oyuntulu bez
- Emzik
- Pisik kremi
- Islak mendil

Bana;
- Lohusa pijamasi
- Terlik
- 2 emzirme sutyeni
- 1 emzirme atleti
- Birkac camasir
- Havlu
- Ped
- Gogus pedi
- Gogus ucu kremi

Sizce eksigim var mi hanimlar. Ya da gereksiz olarak koydugum bir sey.

Bir de ayri bir sorum var. Burun aspiratoru almak konusunda kararsizim. Sizce olmazsa olmaz bir ihtiyac midir yoksa gerek yok mudur? Simdiden yorum yapan herkese tesekkurler :KK200:

emzik hiç almayın derim. bol bol emzirin emziğe gerek yok. ne olur ne olmaz diye biberon koyun. birde göğüs kalkanı almanızı tavsiye ederim çünkü nasıl çamaşır olursa olsun ilk etapta bebiş düzgün tutamadığı için yara oluyor kıyafete değince daha çok acı veriyor. artı sizde kendinize pijama diilde gecelik koyun hatta kısa kollu olsun sezeryanda serum verilmeye devam ediyor daha rahat oluyor ben pijama hiç giyemedim birde iki çift olsun batması durumunda değiştirirsiniz. aklıma bunlar geldi kendi tecrubelerimden ;)

bir de kullan at alt açma mutlaka alın biz almamıştık altını her açtığımızda kaka yaptı ve battaniyelerimiz rezil oldu yıkanınca çıkmıyorda ilk kakaları.

aklıma geldikçe yazıyorum rezene mutlaka al sen içiyorsun bebeğede gaz olmuyor. bir de emzirme önlüğü o da hayat kurtarıcımızdı ben açıp emziremedim utandım hep emzirme önlüğüyle emrizdim.

Back